Αναπαραγωγή Θέλω να κάνω αναπαραγωγή τα budgie μου

Bilpapp01

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2022
Μηνύματα
45
Πόλη
Κορινθος
Καλησπερα σας παιδια, είμαι νεο μελος της παρεας σας. Εχω τρια budgie, δυο αρσενικα και ενα θυληκο. Το θυληκο ειναι περιπου δυο χρονων και ειναι ετοιμο για αναπαραγωγη. Το αρσενικο με το οποιο το εχω δεν εχει ακομα διχρωμια,ομως ειναι καιρό μαζι και τα πανε τελεια, αν εξαιρέσεις καποιες φορες που τους δίνω κεχρι και το θυληκο δεν αφηνει το αρσενικο να φαει και τον τσιμπαει. Θελω να κανω αναπαραγη... Να το βαλω με το αλλο αρσενικο που ειναι κοντα στους δεκα μηνες η να τα αφησω ετσι;
 
Αν τα πάνε καλά άφησε τα έτσι. Έχεις το κατάλληλο κλουβί ζευγαρωστρα; Εχεις αρχησει προετοιμασία; Ασχολούμαι με καναρινια αλλά ξέρω και λίγα πράγματα για τα budgie. Για την διατροφή έχεις ενημερωθεί; Πριν αρχίσεις την αναπαραγωγή πρέπει να προετοιμαστείς σωστά! Μπορείς να δώσεις νεαρα κλαδιά σορβιας, linden και σημυδας, φύλλα πυκραλιδας και τσουκνιδες. Τα πράσινα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες είναι σημαντικά. Τα φρούτα και λαχανικά επίσης. Βραστό αυγό αρκετές φορές την εβδομάδα (μαζί με το τσόφλι) . Αυτά για την διατροφή. (όταν βγουν οι νεοσσοι). Στο forum μας υπάρχουν και άλλα για τα budgie.
[automerge]1645558762[/automerge]
Επίσης και την παπαγαλινη.
 
@CHRISV τους δινω παπαγαλινη άφθονη,αυγοτρφη και μια τροφη ακομα που περιέχει βιταμίνες τα οποια τους τα δινω οσο καιρο τα εχω. Αν τους δινω πορτοκαλι και μερικες φρεσκες τσουκνιδες που θα κοβω εγω ο ιδιος ειναι αρκετα για την προετοιμασία;
[automerge]1645559574[/automerge]
@CHRISV επιισης εχω ζευγαροστρα ειδικη για τα budgie (καινουρια) την οποια την τοποθέτησα στο κλουβι το Σάββατο. Το θυληκο αφου εξισε απεξω μπαινει κκαι μεσα και ξύνει αρκετες φορες την ημερα. Το αρσενικό παει απεξω αλλα δεν μπαινει μεσα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
επιισης εχω ζευγαροστρα ειδικη για τα budgie (καινουρια) την οποια την τοποθέτησα στο κλουβι το Σάββατο.
Εδώ εννοείς φωλιά. Ζευγαρωστρα είναι το κλουβί με χωρισμα στην μέση.
 
@marapo Σε ευχαριστω πολυ. Το ειδα και με βοηθησε αρκετα, ομως δεν μου ελυσε ολες μου τις αποριες
Εννοείται ότι μπορείς να θέσεις όποια άλλη απορία προκύπτει και όποιος γνωρίζει θα σου απαντήσει
 
Το αρσενικο με το οποιο το εχω δεν εχει ακομα διχρωμια

Τι εννοείς με το ότι δεν έχει διχρωμία? Σε τι χώρο και σε τι κλουβί τα έχεις? Μπορείς να μας ανεβάσεις φωτογραφίες? Επίσης αν γίνεται να φαίνονται καθαρά και τα κεφάλια των πουλιών σε έντονο φυσικό φως ημέρας.
 
Τα εχω σε 60αρα ζευγαρωστρα χωρις το διαχωριστικο, εννοω πως τα ματια του ειναι μαυρα και δεν αποτελουνται απο δυο κυκλους. Επισης παταω επισυναψη αρχειων και επιλεγω δυο φωτογραφίες αλλα λεει πως τα αρχεια ειναι πολυ μεγαλα...
[automerge]1645628729[/automerge]
 

Συνημμένα

  • IMG_20220223_170438.webp
    IMG_20220223_170438.webp
    54,3 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
Το πίσω πουλάκι (για το αν είναι αρσενικό αμφιβάλλω κάπως) είναι πολύ νεαρό δηλαδή ακατάλληλο για αναπαραγωγή. Απο την άλλη το μπροστά κι εμφανώς θηλυκό φαίνεται έτοιμο. Μιας και τα θηλυκά είναι το δυναμικό φύλο στα μπάτζι θα τα χώριζα και θα έβαζα τα δύο αρσενικά μαζί μέχρι να ωριμάσουν ειδικά αν το θηλυκό του επιτίθεται που και που όπως είπες στο πρώτο σου ποστ στο θέμα. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που τα θηλυκά έχουν τραυματίσει θανάσιμα ή και σκοτώσει τα αρσενικά. Δεν στο λέω για να σε τρομάξω απλά για το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το πίσω πουλί είναι πολύ νεαρό. Έχει δίκιο ο Φοίβος. Δεν ξέρουμε σίγουρα τί είναι αλλά κάπως μου φαίνεται για θηλυκό. Το μπροστά ναι όντως είναι πυρωμένο και σίγουρα θηλυκό.
 
@Φοίβος ισως να μην φαινεται καλα στην φωτογραφία αλλα μπλεδιζει. Φιλιουνται αρκετες φορες μεσα στην μερα και του επιτίθεται μονο αν αυτο παει να φαει απο το ιδιο μερος που αυτη τρωει. Τις τελευταίες μερες έχω την εντύπωση χωρις να έχω εμπειρια οτι το θυληκο (η λορα) ζηταει απο το αρσενικό να την ταισει. Επισης κατι που σημερα παρατηρησα ειναι πως το λευκο με το ραμφος του πεταει τις κουτσουλιες απο την σχαρα κατω χωρις να τις τρωει. Να την καθαρίζω καθε πρωι (αντι για μια φορα στις 2-3 μερες) ετσι ωστε να μην μενουν;
 
@Bilpapp01 Αφού μπλεδίζει οκ. Ναι είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά τα κλουβιά και την σχάρα του κλουβιού, τις ποτίστρες, τις ταίστρες, τα κλαδάκια. Γενικά στα πουλιά. Είτε είναι καναρίνια, είτε budgie, είτε ζεμπράκια κτλ.
 
Και τα δύο είναι θηλυκά, απλώς το λευκό είναι Pied και μη πυρωμένο. Κανονικά λόγω ηλικίας θα ήταν απαλό γαλάζιο, αλλά τα recessive pied δεν παράγουν μπλε χρώμα στον χαλινό και γιαυτό παραμένει λευκός. Πόσο καιρό το έχετε το συγκεκριμενο πουλάκι?

Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όδο "διχρωμία". Ότι ο χαλινός δνε έχει γίνει έντονο μπλε? Στην προκειμένη δεν θα γίνει ποτέ γιατί ειναι 99.9% θηλυκό και θα γίνει όπως του μπάτζι μπροστά με τον καιρό.

Για να έχουμε τον λογαριασμό σωστά, μπορούμε να δούμε και το τρίτο παπαγαλάκι? Το φύλο έχει σημασία για τον τρόπο που συστεγάζονται τα μπάτζι, γιατί, όπως είπε και ο Φοίβος, τα θηλυκά μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικά σε ορμονικές φάσεις.

Τέλος τι είδους αυγοτροφή με βιταμίνες δίνετε? Δλδ ποιά μάρκα? Οι περισσότερες δεν είναι καθόλου καλές.
 
@Φοίβος Επισης κατι ακομα που δεν ξερω αν αυτο δειχνει το φύλο του ειναι πως το λευκο σε αντιθεση με την λορα χαμηλα στην κοιλα του και αναμεσα στα ποδια του υπαρχει σαν διαχωριστική γραμμη σε αντίθεση με το θυληκο που ειναι μονοκόμματο. ( Συγχωρεστε με αν γίνομαι κουραστικος αλλα δεν εχω αρκετη εμπειρία ομως τα λατρευω και προσπαθω να λαβω γνωσεις για αυτα απο οπου μπορω για τον καλυτερο βίο τους και την καλύτερη συμβιωση μας)
[automerge]1645631048[/automerge]
@Nausicaa φιλιουνται κανονικα και τις τελευταίες μερες μερα με την μερα περισσότερο, μπορει να συμβει αυτο αναμεσα σε δύο θυληκα; Με τον ορο διχρωμια μιλουσα για τα ματια τους
[automerge]1645631541[/automerge]
Εχω την εντύπωση οτι φταει ο φωτισμος, η καμερα η κατι αλλο γιατι και στο τριτο οσο το εβγαζα φωτογραφια μεσα απο το κλουβι δεν φαινοταν μπλε. Χρειαστηκε να το πιασω στα χερια μου για να ειναι μπλε στην φωτο( εχω φακο του κινητου, ενα φωτιστικό γραφειου και το φως της μερας που μπαινει απο το παράθυρο)
 
Τελευταία επεξεργασία:
χαμηλα στην κοιλα του και αναμεσα στα ποδια του υπαρχει σαν διαχωριστική γραμμη σε αντίθεση με το θυληκο που ειναι μονοκόμματο.
Αυτος είναι ο διαχωρισμός των κοιλιακών μυών, όλα τα πουλάκια που έχουν στοιχειώδη μυική μάζα έχουν. Και τα δύο θηλυκά μου είναι φέτες :Ρ

φιλιουνται κανονικα και τις τελευταίες μερες μερα με την μερα περισσότερο, μπορει να συμβει αυτο αναμεσα σε δύο θυληκα
Δεν φιλιούνται με τρον τρόπο που το εννοούμε εμείς, ούτε για τον λόγο που το κάνουμε εμείς. Αλληλοταΐζονται, κάτι που κάνουν τα πουλιά ανεξαρτήτως φύλου όταν συμπαθιούνται μεταξύ τους. Είναι ένδειξη αποδοχής στο σμήνος. Έχω δύο πολύ πυρωμένα θηλυκά αυτή την στιγμή, και το κάνουν αυτό από την ημέρα που γνωρίστηκαν. Στην αρχή μόνο η Αυγή, νεωτερη και καινούργια, τάιζε την Ίριδα ως σημάδι αποδοχής της κυριαρχίας της Ίριδας, τώρα καμιά φορά ταΐζει και η Ίρις την Αυγή. Είναι η αηδιαστική εκδοχή του να βλέπεις ταινία με κάποιον. Ναι, μπορεί να παντρευτείτε και να κάνετε 12 παιδιά, μπορεί απλά να είστε φίλοι.
Με τον ορο διχρωμια μιλουσα για τα ματια τους
Το λευκό στα μάτια είναι η ίριδα του ματιού, και πρώτα θα γίνει γκρι και μετά λευκό. Στα recessive pied και σε άλλες μεταλλάξεις υπάρχει περίπτωση αυτό να μην γίνει ποτέ, κάτι που ονομάζεται baby eye.
 
Δεν τα πιανω ποτε ετσι..πρωτη φορα το εκανα γιατι δεν φαινόταν. Μπλε δεν ειναι; Ειναι σιγουρο πως ειναι θυληκα; Συγνωμη που επιμενω αλλα πρεπει να γνωριζω για να πάρω ένα αρσενικό αν ειναι ολα θυληκα.
[automerge]1645632309[/automerge]
Επιπλεον θα μπορουσατε να μου στειλετε φωτογραφια τον χαλινο ενος μη πυρωμένου αρσενικου να γνωριζω πως ειναι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλε χαλινός δεν σημαίνει υποχρεωτικά αρσενικό, έχει σημασία η απόχρωση, το εύρος και η ηλικία του μπάτζι. Ένα νεαρό μπάτζι, συν κάποια ενήλικα με ειδικές μεταλλάξεις, έχουν έντονο ροζ χαλινό, συχνά γυαλιστερό. Ένα νεαρό θηλυκί έχει από ανοικτό γαλάζιο χαλινό, όπως το μπλε θηλυκό σας, έως λευκωπό, όπως το το νεαρό λευκό πουλάκι σας. Όλα τα ενήλικα, πυρωμένα θηλυκά ανεξαρτήτως μεταλλάξεως έχουν καφέ χαλινό, αν και υπάρχει η σπάνια περίπτωση να μην πυρώσει ποτέ ένα ζώο, λόγω ορμονικής διαταραχης και τότε χρειάζεται πτηνίατρος.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν "μη-πυρωμένα' αρσενικά, τουλάχιστον ως προς την εμφάνιση. Σε αντίθεση με τα θηλυκά μπάτζι, εφόσον ο χαλινός ενός αρσενικού γίνει έντονο μπλε του κοβαλτίου δεν θα αλλάξει ποτέ χρώμα, εκτός κι αν προκύψει ορμονική διαταραχή ή καρκίνος στα γεννητικά όργανα.

Αυτός είναι ο Σκρουτζ, ένα λουτίνο ενήλικο αρσενικό, επιβεβαιωμένος πατέρας. Ο χαλινός του είναι ροζ από κοντά, και στην καμερα συνήθως μωβίζει. Το βασικό είναι ότι το χρώμα του χαλινού είναι συμπαγές, σε αντίθεση με την Μπλεδούλα σας (όνομα?), που έχει λευκούς δακτυλίους γύρω από τα ρουθούνια, κλασσικό χαρακτηριστικό των μη-πυρωμενων θηλυκών. (λουτίνο = το παπαγαλάκι δεν παράγει το μπλε χρώμα, με αποτέλεσμα να είναι όλο κίτρινο με κόκκινα μάτια και ροζ χαλινό στα αρσενικά, τα θηλυκά λουτίνο έχουν καφε χαλινό).

20211213_104038 (1).webp
 
Back
Top