Γενικά Θέλω να πάρω ένα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickst
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλα τρωει αυγουλακι καθε μερα βρταστο το ξετιναζει. Και λιγο αυγοτροφη τρωει παο οσο βλεπω. Αλλα τσις κουτσουλιες σαν να βλεπω και κοκκινο να βγαζει τωρα να ειναι αο την αυγοτροφη δεν ξερω. Θα δειξει
 
Αν περιμένουμε "να δείξει" ίσως είναι πολύ αργά για τόσο μικρό πουλάκι.
Μπορείς να μας πεις αναλυτικά τι τρώει το πουλάκι; Μπορείς να βγάλεις φωτογραφία τις κουτσουλιές του;
Πάρε σοβαρά υπόψιν σου την μικρή του ηλικία. Μην το αμελήσεις.
 
τρωει καθε μερα αυγο βραστο.
και τρωει και αυγοτροφη orlux και κατι αλλες που εχω καπου καπου

 
Το χρώμα στις κουτσουλιές οφείλεται στο αυγό. Βασικά με αυτό τρέφεται. Κανονικά στην ηλικία του για να έχει ολοκληρωμένη διατροφή πρέπει να πάρεις κρέμα νεοσσών. Η orlux είναι εντάξει. Το "κάτι άλλες" μην το δίνεις αφού ούτε εσύ δεν ξέρεις τι είναι.
Έχει πολλά νερά στις κουτσουλιές, δεν ξέρω που οφείλεται. Η γενική του εικόνα πως είναι; Είναι ζωηρό;
 
ξερω τι ειναι το κατι αλλες. Απο θεσσαλονικη απο ενα εργοστασιο το e farma που βγαζει τροφες και αυγοτροφες και πολλα αλλα.ζωηρο ειναι σε νορμαλ επιπεδο κανει βολτουλες κατω ανεβαινει μερικες φορες στις πατηθρες σκαρφαλωνει στο κλουβι καπου καπου. Μικρο ειναι ακομα φοβαται δεν εχει εξικειωθει ακομα καλα. Θελει τον χρονο του
 
Ωραία, σ' αυτήν την ηλικία χρειάζεται αρκετές ώρες ύπνο.
Κάποια στιγμή αν μπορείς βάλε φωτογραφίες του πουλιού του καινούργιου και του κλουβιού.
 





ακομα τρωει αυγο και την αυγοτροφη και βιταμινη. Τα σπορια δεν λεει να τα αγγιξει.
θα αρχισει μονο του να τρωει σπορια η πρεπει α κανω εγω κατι;
 
Πολύ ωραία τα κλουβιά σου αλλά όπως σου είχα πει πιο πριν, αυτή η εταιρεία δεν έχει σχάρες. Να προτιμάς λευκό χαρτί στον πάτο γιατί το μασουλάνε τα πουλάκια.
Οι ταΐστρες αυτές ίσως δεν βολεύουν το κοκατίλ να τρώει σπόρους, γιατί πρέπει να χώνεται και εκτός άλλων, θα χαλάει και το τσουλούφι του. Βάλε μία εσωτερική μόνο και κατάργησε αυτές. Δεν χρειάζεται τροφή σε τόσες πολλές, μαζεύουν σκόνη και ακάρεα οι σπόροι.
Πολύ όμορφα και τα δύο, να τα χαίρεσαι!
 
μπα δεν τα μασουλαει ποτε τα χαρτια απο τον πατο. Δλδ τσαμπα οι ταιστρες που εχει ε; Αν τις αφαιρεσω θα μεινει κενο. Να βαλω κανενα μπλεγμα εκει; Ανοιχτου τυπου εχω τα κοινα δοχεια. Να βαλω αυτα η να κοιταξω κατι τετοιο;
http://www.feeders.gr/product/ποτίστρα-ταΐστρα-κλουβιού-παπαγάλο-2/
 
αν τις αφαιρεσω θα μεινει κενο. Να βαλω κανενα μπλεγμα εκει;
Απ' ό,τι θυμάμαι με ένα παρόμοιο που είχα, σ' αυτές οι ταΐστρες αφαιρείται η θήκη και μένει το σκέπαστρο στο κλουβί, το οποίο θηλυκώνει.
Αν είχες καναρίνι θα ήταν αρκετό αυτό το κλείσιμο. Επειδή όμως έχεις παπαγάλο, πανούργο :) θα πρέπει να το ασφαλίσεις με κάτι, όπως πράσινο σύρμα λουλουδιών. Τσέκαρέ το.
Οι ταΐστρες αυτές πολύ καλές είναι αλλά θα πρέπει να τις βάλεις εσωτερικά, μπαίνουν;
 
θα το ψαξω. Αν και οι ταιστρες που εχει ηδη δεν μουφαινονται οτι δεν ειναι καλες για το κοκατιλ. Δεν ειναι οπως οι κοινες που ειναι μικρη η τρυπα. Ανετα χωραει το κεφαλακι του να φαει και να μην παθει τπτ το τσουλουφι. Το λεω επειδη ειχα το πρωτο κοκατιλ και ετρωγε ανετα απο οτι εβλεπα. Θα δω πως θα παει αυτο και μετα θα ακνω κινηση να μην ξοδευω λεφτα τσαμπα.
 
Ναι αυτά τα δύο είναι πολύ καλόγουστα αλλά έχουν κάποιες λεπτομέρειες δυσλειτουργικές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
εχουν μικρη πορτα ειναι η αληθεια και στο καθαρισμα δυσκολευει απιστευτα. Αλλα σε σχεση με το ασπρο που ειχα ειναι αρκετα πιο μεγαλο κλουβι. Καλα το ασπρο δεν παιζοταν αψε σβησε το καθαριζες αυτο με πεδαυει πολυ.
 
Έκανες αυτό που λέγαμε με τις ταίστρες; Έφαγε καθόλου; Αν είναι ήμερο πολύ και το πιάνεις άνετα, βάλτο πάνω στο τραπέζι, σκόρπισε μερικούς σπόρους και με το νύχι σου χτύπα ελαφρά το τραπέζι σαν να τσιμπάς σποράκια. Ήρεμα κι ευγενικά, σαν πουλάκι όχι σαν πτεροδάχτυλος. :D Συνήθως κι αυτό τα παρακινεί στο να φάνε.
 
Back
Top