Ασθένειες Θέλω τη βοήθειά σας για τη φροντίδα ταλαιπωρημένου cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fotaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fotaras

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2009
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Θα ηθελα να με βοηθησετε με την εμπηρια σας και τις γνωσεις σας, στο προβλημα που εχω.

ευχαριστω εκ τον προτερον

δειτε αναλυτηκα:

1.Φωτο 8217 ειναι ο κικο οταν τον πηρα πριν 6 μηνες. (αυτος που τον ειχε τον κακομεταχειρηζοτανε δεν του ειχε καλη διατροφη΄και πολλα αλλα..)

DSC_8217 [800x600].JPG

2.Φωτο 0044 ,0316 εδω βλεπετε το ενα προβλημα που εχω, το πτερωμα του.

Εικόνα0044 [640x480].jpgΕικόνα0316 [640x480].jpg

3.Φωτο 0353 , 0355 εδω βλεπετε τα φουσκωματα που εχει,ειναι τρια φουσκωματα σε αυτο το σημειο και αλλο ενα μπροστα στην γουσα του.
(εχουν μονο αερα μεσα )

Εικόνα0353 [640x480].jpgΕικόνα0355 [640x480].jpg

4.Φωτο 0358,0363 το 3 προβλημα σπασμενο νυχι τουλαχιστον 3 χρονια χωρις αγωγη χωρις τιποτα ο προηγουμενος κατοχος. (τους 6 μηνες που τον εχω του δινω βιταμηνες και του κανω ασκησεις)

Εικόνα0358 [640x480].webpΕικόνα0363 [640x480].webp

5.Φωτο 0369-0374 το κλουβι του και τα διαφορετικα μεγεθη ξυλου για να γυμναζει το ποδι του.

Εικόνα0369 [640x480].webpΕικόνα0374 [640x480].webp
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0372 [640x480].webp
    Εικόνα0372 [640x480].webp
    30,8 KB · Προβολές: 135
Fotara καλώς ορίσατε στο PetBirds εσύ και ο Κίκο! Μπράβο σου που τον ανέλαβες, τον αγαπάς, τον προσέχεις, τον περιποιείσαι και φροντίζεις τα προβλήματα υγείας του! Ασφαλώς θα έχεις τη βοήθεια κάποιου πτηνιάτρου, αφού ο προηγούμενος κάτοχος παρέμενε αδιάφορος γι'αυτό το πλάσμα και το βρήκες σ'αυτή την κατάσταση! Θα έχεις τη συμπαράσταση όλων των μελών του φόρουμ και ελπίζω και εύχομαι να γίνει εντελώς καλά και αγνώριστο με την αγάπη και τη φροντίδα σου σε λίγο καιρό! https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Πες μας τι ηλικία έχει, αν φορά δακτυλίδι και ό,τι άλλο νομίζεις ότι θα φανεί χρήσιμο για να καταλάβουν οι έμπειροι καλύτερα!
 
Αρχικά μπράβο που προσπαθείς για το πουλάκι! Δεν είχα ποτέ μου τέτοια εμπειρία, αλλά πρέπει να είναι κάτι πολύ δυσάρεστο και οδυνηρό..
Για πολλά δε γνωρίζω όπως τί είναι τα "εφογκόματα" αλλά κοίτα εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Είναι ένα πρόβλημα το φτέρωμα και το κάνουν οι παπαγάλοι μετά από διάστημα παραμέλησης, συνήθως έχει ψυχολογικά αίτια και δύσκολα κόβεται αυτή η συνήθεια αν την ξεκινήσουν. Το μεγάλο κλουβί όμως, τα πολλά παιχνίδια -πρέπει να του έχεις αρκετά και να τα ξαλάζεις το καθένα συχνά για να μη τα βαριέται- και πολλές ώρες ποιτικού χρόνου μαζί του κάνουν δουλειά από όσο ξέρω! Η διατροφή του πώς είναι; Κοιμάται αρκετά; Ένα 10ωρο την ημέρα σε χώρο χωρίς θορύβους και φώτα;
Κάτι που μπορείς επίσης να κάνεις, είναι όταν τον βλέπεις να πιάνει ένα πουπουλο με το στόμα του και να το βγάζει, να φεύγεις από τον χωρο σαν τιμωρία για λίγα λεπτά.. Νομίζω ότι μετά από λίγο θα το πιάσει το νόημα και θα βελτιωθεί η κατάσταση! Μακάρι δηλαδή για το πουλάκι να είναι τυχερό! 😉
 
Καλως σας βρηκα, ευτηχως τα πραγματα με τον κικο μου δεν ειναι τοσο σοβαρα οσο φενονται δηλαδη,τα φτερακια του αρχιζουν και βγαινουν παλι η διαθεση του και η συμπεριφορα του ειναι απιστευτει διοτι εχει νιωσει τεραστια διαφορα το πουλι, στον τροπο που ζει, που κοιμαται που ξυπναει που τρωει γενικα προσπαθουμε για το καλυτερο του.


Η ιστορια του :
πριν 4,5 χρονια περιπου ενας κυριος πηρε αυτο το πουλακι απο το εξωτερικο σε πολυ μικρη ηλικια και το εβαλε στο μαγαζι του να το πουληση αλλα ο καιρος περναγε και δεν το αγοραζε κανεις, αυτος ο κυριος τοτε αρχιζε και το βαριοτανε το πουλακι και δεν το φροντιζε, μαλλον επηδει καταλαβε οτι δεν θα του εδινε λεφτα... Τσπ το αφηνε μονο του στο μαγαζι το εκλεινε στην αποθηκη της πολυκατοικιας για να μην φωναζει και πολλα αλλα. Οπως καταλαβαινετε το πουλακι αρχισε κακες συνηθειες και το επερνε η κατω βολτα.

πριν 6 μηνες πηγα στο μαγαζι του κυριου και του ειπα οτι θελω να αγορασω τον κικο και ετσι και εγινε...




π.ηλικια :4,5
γενοσ :αρσενικο
χωρις χαρτια και δαχτυλιδη
ειδος :cockatoo galerita selpur creasted greater

μετα απο 2 μηνες αφου τον πηρα εγω, ενω δεν πλησιαζοτανε αρκετα επιθετικος αρχιζε και ηρεμουσε και γινοτανε πιο φιλικος. Τωρα μετα απο 6 μηνες αν και μικρο διαστημα ειναι σας μωρακι με τις ιδιοτροπιες του βεβαια.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ:εχω μιληση με αιγηνα αλλα ειναι δυσκολο να παω.

πριν 4 μερες πηγα στην κτηνιατρικη κλινικη περιστεριου στο κ.Αχιλλεα Ακριβο και μου ειπε οτι μαλλον εχουν σπασει οι αεροθυλακες που εχει και εχουν πρηστη και θα χρειαστει αναισθησια τρυπημα και καυστηριασμο της τρυπας για να επουλωθει η ζημια. επισης, για το φτερωμα θα κανουμε εξεταση αιματος για να αποκλεισουμε κατι σοβαρρο και επηδει ειδαμε και βελτιωσει πιστευουμε οτι δεν θα τα ξαναμαδηση.

αυτα για αρχη...
Συγνωμη εαν σας κουρασα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Ειλικρινά συγκινούμαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους με τόσες ευαισθησίες και προσπάθειες για ένα τόσο παρατημένο πλάσμα! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ Φώτη για το ενδιαφέρον σου για αυτό το αξιολάτρευτο πουλάκι και την προσπάθειά σου να κάνεις το καλύτερο για αυτόν. Μακάρι όλα τα παρατημένα πουλάκια στα pet shop να έχουν μια τέτοια κατάληξη.. Σου αξίζουν το λιγότερο συγχαρητήρια!
 
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΙΑ ΥΓΕΙΗΣ ΖΩΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΧΕΡΩΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΟ fotaras einai apla ena username. Να στε καλα ευχαριστω.
περιμενω με αγωνια τις συμβουλες σας
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αλέξη όταν λες ότι μίλησες με Αίγινα εννοείς με το ΕΚΠΑΖ? Αναλαμβάνουν την περίθαλψή του;
Ο Αχ. Ακριβός, τι αξιολογεί επείγον; Εξέταση αίματος, αεροθύλακες - καυτηριασμό -θεραπεία του εξογκώματος, έδωσε φάρμακα, για το νύχι τι λέει, για το ένα πόδι που δεν πατά καλά αλλά είναι λυγισμένα τα δάκτυλα (ή είναι τυχαίο; -2η φωτο κάτω σειρά). Τι εννοεί όταν λέει "για να αποκλείσουμε κάτι σοβαρό"; Πότε σου είπε να ξαναπάς, πόσο συχνά, για να αντιμετωπισθούν οι πληγές του;
Μπανάκι κάνει; Η διατροφή του είναι σωστή; https://community.petbirds.gr/threads/parrot-breakfast.12748/ Βρίσκεται ελεύθερο αρκετά για να πετάξει, να γυμνασθεί; Έχει παρέα συχνά, έχεις χρόνο να βρίσκεσαι αρκετά κοντά του; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις, είναι από ενδιαφέρον για να αντιληφθούν οι πιό έμπειροι & να συμβουλεύσουν!
https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις με βοηθάτε πραγματικά αυτό.

λοιπόν,
α)μίλησα με ανθρώπους του εκπαζκαι μπορούν να το αναλάβουν.
β)ο κ.Αχχιλεαας δεν ήταν ξεκάθαρος για το εάν είναι κάτι επείγον.
απλά εστίασε στα φουσκώματα
γ)δεν έδωσε φάρμακα\
δ)για το νύχι του δεν νομίζει ότι θα ξαναβγεί και το ποδαράκι του δεν το παταει καλά λόγο του νυχιού βέβαια δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα από τον γιατρό, είναι και μουδιασμένο θα έλεγα
ε)μου είπε να πάω αυτήν τη εβδομαδα, κανει μπανακι ναι.
ζ)προσπαθώ για το καλύτερο όσο είναι δυνατόν για την διατροφή του.
έχει αρκετό χώρο και στο κλουβί και στο δωμάτιο, βέβαια δεν πεταει εύκολα αλλά γυμνάζεται με διαφόρους τρόπους, έχει παρέα όλοι μέρα πολλά παιχνίδια και γενικά περνά πολύ καλύτερα από παλιά.

και να σας πω κάτι σημαντικό αυτά που έχει τα έχει τουλάχιστον 1 χρόνο πριν τον πάρω εγώ.
 
παιδιά λέω να πάρω τον γιατρό αύριο να κλείσω ραντεβού, εάν για οποιονδήποτε λόγο πιστεύετε ότι δεν πρέπει να τον υποβάλω στην διαδικασία του τρυπήματος και του καυτηριασμού παρακαλώ ενημέρωστεμαι.
 
Κατ αρχιν ενα τεραστιο μπραβο γι αυτο που εκενες! Ειναι πολυ τυχερος ο Κικο που σε εχει! Κι εσυ αυτον βεβαια!

O Αχιλλεας ειναι πολυ καλος γιατρος! Απο προσωπικες εμπειριες με πουλια με εχει βοηθησει παρα πολυ. εμπιστεψου τον. Πληροφοριακα ειναι και ο γιατρος τησ οργανωσης ANIMA αν εχετε ακουστα. Ειναι οργανωση περιθαλψησ ζωων εδω στην Αθηνα. Οποιαδηποτε απορια ή φοβο εχεις συζητησε το μαζι του και θα σε βοηθησει.
 
Θα ηθελα να με βοηθησετε με την εμπηρια σας και τις γνωσεις σας, στο προβλημα που εχω .

ευχαριστω εκ τον προτερον

δειτε αναλυτηκα:

:)Και απο μενα ενα μεγαλο μπραβο Αλεξη, για το ενδιαφερον που δειχνεις σε αυτο το πουλακι! Ο Αχιλλεας ειναι και δικος μου γιατρος και του εχω απολυτη εμπιστοσυνη. Γνωμη μου ειναι, πως στην κατασταση που βρισκεται το φιλαρακι σου, ο μονος που μπορει με υπευθυνοτητα και γνωση να σε συμβουλευσει τι πρεπει να γινει, ειναι ενας γιατρος 😉
 
Ποπο το καιμένο! ΜΠΡΑΒΟ παντος οπου το ανέλαβες ακόμα και στην κατάσταση οπου ήταν! Εγώ δυστιχός δέν μπωρώ να βοηθήσω πολύ αλλα άν θές κάμια πληροφορία να σου βρώ ή κανένα τηλεφωνο εδώ είμαι εγώ! Πάντος ξανά ΜΠΡΑΒΟ!
 
Ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση,θα ερθω σε επικοινωνια σημερα να κλεισω ραντεβου.
 
μερικες σημερινες φωτο απο τον κικο μου πριν τον παω στον γιατρο, εχω μεγαλη αγωνια, ααα εκτος απο την θεραπεια για τα προβληματακια του μηπως πρεπει να πω στον γιατρο να του κανω και καποιες εξετασεις. Πχ. Αιματος
 

Συνημμένα

  • DSC_3460 [320x200].webp
    DSC_3460 [320x200].webp
    1,8 KB · Προβολές: 113
  • DSC_3392 [320x200].webp
    DSC_3392 [320x200].webp
    5,5 KB · Προβολές: 113
  • DSC_3357 [320x200].webp
    DSC_3357 [320x200].webp
    2,4 KB · Προβολές: 123
  • DSC_3448 [320x200].webp
    DSC_3448 [320x200].webp
    7,4 KB · Προβολές: 128
  • DSC_3367 [320x200].webp
    DSC_3367 [320x200].webp
    6,3 KB · Προβολές: 129
βρε παιδια δεν εχει καλυτερεψει λιγο τα φτερα του κυριος, καλα απο συμπεριφορα δεν εχω προβλημα ειναι απεκτος.
 

Συνημμένα

  • DSC_3388 [320x200].webp
    DSC_3388 [320x200].webp
    4,6 KB · Προβολές: 110
  • DSC_3441 [320x200].webp
    DSC_3441 [320x200].webp
    5,2 KB · Προβολές: 110
  • DSC_3429 [320x200].webp
    DSC_3429 [320x200].webp
    5,3 KB · Προβολές: 124
ααα εκτος απο την θεραπεια για τα προβληματακια του μηπως πρεπει να πω στον γιατρο να του κανω και καποιες εξετασεις. Πχ. Αιματος
βεβαίως! ... Νόμιζα το έχεις κάνει εδώ και καιρό!
αίματος, κοπράνων, φτερών και σαλια
 
μερικες σημερινες φωτο απο τον κικο μου πριν τον παω στον γιατρο, εχω μεγαλη αγωνια, ααα εκτος απο την θεραπεια για τα προβληματακια του μηπως πρεπει να πω στον γιατρο να του κανω και καποιες εξετασεις. Πχ. Αιματος

Δεν χρειάζεται να αναφέρεις εσύ στον γιατρό τι εξετάσεις θα κάνει, ο ίδιος θα πάρει την πρωτοβουλία για το τι εξετάσεις χρειάζονται. Ανέφερες πιο πάνω οτι ο παπαγάλος ήταν κλεισμένος σε αποθήκη κτλ, η αποθήκη είχε φυσικό φωτισμό ή κάποιον τεχνητό ή ήταν εντελώς σκοτεινά;
 
Δεν ειναι ευκολο να επανελθουν τα φτερα του. Πρεπει να εχεις υπομονη. Σκεψου τα δικα μας μαλλια που απο κακη ψυχολογια μπορουν να ασπρισουν σε μια μερα! Κατι αντιστοιχο εχουν και τα ζωα. Περασε πολυ ασχημα σωματικα και ψυχολογικα. Το οτι εχει πολυ καλη συμπεριφορα ειναι πολυ καλο σημαδι. Πηγαινε στον Αχιλλεα και θα σου λυσει οτι απορια κι αν εχεισ. Μη δυστασεις να τον ρωτησεις οτιδηποτε.🙄
 
ok ευχαριστω παιδια.
ναι ηταν σε ενα σκοτεινο υπογειο για να μην φωναζει
θα επανλθω ξανα, με καλα νεα ελπιζω.
 
Back
Top