Ασθένειες Θέλω τη βοήθειά σας για τη φροντίδα ταλαιπωρημένου cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fotaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αλέξη (όχι γλυκά), χάδια και επιβράβευση θα χρειάζεται μετά, που θα έχει υποστεί το στρεσσάρισμα της μεταφοράς, του γιατρού, των εξετάσεων κλπ! Άλλωστε στις fotos που του κάνεις ασκησούλες πετάγματος, αναποδογύρισμα κλπ. με το χέρι σου, και σ'αυτή που το χαϊδεύεις, η ματιά του είναι εύγλωττη, εκφράζει τη χαρά & την ηρεμία του! Μπράβο σου! Καλή συνέχεια!

Ρουλα νομιζω πως αναφεροταν στο γιατρο... 😛 καλυτερα λοιπον να του παει γλυκα παρα χαδια κι επιβραβευση, δε νομιζω να το εκτιμησει το ιδιο... :D
 
A! Συγγνώμη, ευχαριστώ Ανέστη! Εγώ κατάλαβα ότι θα δώσει γλυκά στον Κίκο! (Ο γιατρός ευρώ θα θέλει φυσικά!) Αλέξη και... Παρεξηγήσεις για χάρη του Κίκο... όλα να πάνε καλά!
 
😀, α βρε κικο τη μας κανεις, αυτο ειναι το μονο σηγουρο οτι θα τον εχω σαν μικρο μωρακι μετα και θα τον φροντιζω για να ξεπερασει την ταλεπωρια, αλλα και τον γιατρο δεν θα τον αφησω ετσι! Να στε καλα.
Σημερα μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε οτι θα πρεπει να τον αφησω εκει απο το πρωι και να τον παρω το βραδυ για να τον παρακολουθηση κιολας, καλο μου ακουγεται αυτο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
παιδια μολις γυρισα πηγαν ολα σχτικα καλα.

ο κικο μου εμεινε ανεσθητος κανα 30 λεπτο του εκανε δυο τομες 5 εκατοστα μια κατο απο την γουσα του και μια πισο στον σβερκο του, το φουσκομα επεσε κατευθειαν αλλα μου ειπε οτι το κακο της υποθεσης δεν καταφερε να εντοπιση τον σπασμενο αεροθυλακα και αυτο εχει ως συνεπεια να μπορει να ξανα πρηστη. Του καθαρισε τα σπασμενα φτερα του τα εβγαλε τελειος και του καναμε και ακτινογραφιες και βγηκανε καλες. Ουτε εξεταση αιματος ουτε κοπρανων. Γιατι; Μου εδωσε αυτην την αντιβιωση σε χαπακια και αυτο το παυσιπονο που ειναι για σκυλους, μου ειπε να το σπασω στα 10 και να του το δωσο. Παιδια μου πηρε 120ευρω
 
Χαιρομαι που πηγαν ολα καλα! :)
Γιατι δεν του ζητησες εσυ τις εξετασεις αυτες που λες;
 
τα φαρμακα που μου εδωσε παρακαλω θελω την γνωμη των ειδικων.

Baytril flavour 15mg antiviosi
και το παυσιπονο ειναι ενα καφε χαπι με ενα R στην μεση για σκυλους δεν ξερω μαρκα.
 
Δεν ειναι δυνατον παλι φουσκονουνε. Γιατι ρε γαμοτο;



του εβαλε ενα κολαρο απο μια ακτινογραφια και ο κικο το εφαγε και μενει εκτεθημενο το τραυμα και εκτος αυτου δεν μπορο να του χορηγησω το χαπι δεν το τρωι
 
Παρε τηλεφωνο το γιατρο οσο ειναι νωρις για να σε καθοδηγησει. Λογικα θα σου πει και εναν τροπο για να παρει το χαπι. Αυτος εξετασε το πουλι και αυτος ειναι ο καταλληλοτερος.
 
χ...
Σημερα μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε οτι θα πρεπει να τον αφησω εκει απο το πρωι και να τον παρω το βραδυ για να τον παρακολουθηση κιολας , καλο μου ακουγεται αυτο.
Αλέξη γιατί δεν το κράτησε; Mήπως έπρεπε να το κρατήσει μέχρι το βράδυ, να το αντιμετωπίσει όπως πρέπει; Εσύ ανέλαβες την ευθύνη; Αλλοιώς είναι από μακριά με το τηλέφωνο η βοήθειά του!
 
Αλέξη, ειλικρινά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου να επαναφέρεις το cockatoo σου σε άριστη κατάσταση.Μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε πολύ καλά, δεν είμαι ειδικός, όμως πιστεύω ότι με τόση αγάπη που του δίνεται θα ανακάμψει γρήγορα.
Είναι κούκλος ακόμα και έτσι, πολύ ωραίο λευκό χρώμα και ωραία πούπουλα.

Keep going .
 
το χάπι είναι αυτό;αν ναι, είναι Rimadyl, παυσίπονο, αντιφλεγμονώδες, με μεγάλη αντιμικροβιακή δράση! Αφού έκανε μικροεπέμβαση, πρέπει να το πάρει,όχι μόνο γιατί πονάει, αλλά,το προστατεύει και απο επιμολύνσεις!
Διάλυσέ το σε ελάχιστο νερό,το 1/10 που σύστησε ο γιατρός και δώσε το με σύριγγα, αφου αφαιρέσεις τη βελόνα, σταγόνα σταγόνα! Περαστικά!
 

Συνημμένα

  • rimadyl.webp
    rimadyl.webp
    1,9 KB · Προβολές: 72
ναι αυτο ειναι το χαπι οκ ευχαριστω πολυ



Λοιπον,τελος καλο ολα καλα τουλαχιστον για σημερα.
ξαναπηγα τωρα στον γιατρο του εβαλε μεγαλυτερο κολαρο και του ξεφουσκοσε το φουσκωμα, τωρα αντιβιωση και ο θεος ας βαλει το χερι του να μην ξανα φουσκωσει διοτι μου ειπε οτι δυστηχος αφου δεν βρηκαμε την τρυπα τωρα μονο εαν ειμαστε τυχερη θα σταματηση να φουσκωνει.
Σας ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση σας.
 
Να και μερικες φωτο απο το πρωι στο κτηνιατριο αλλα και τωρα στο σπιτι.
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0443.webp
    Εικόνα0443.webp
    34,7 KB · Προβολές: 111
  • Εικόνα0444.webp
    Εικόνα0444.webp
    6,5 KB · Προβολές: 100
  • Εικόνα0445.webp
    Εικόνα0445.webp
    23,1 KB · Προβολές: 103
  • Εικόνα0452.webp
    Εικόνα0452.webp
    35,3 KB · Προβολές: 104
  • Εικόνα0453.webp
    Εικόνα0453.webp
    37,7 KB · Προβολές: 87
Ευχομαι ολόψυχα περαστικά του! Καλη δυναμη και σε σενα να καταφερεις να τον βοηθησεις να γινει καλά.

Μονο ενα πραγμα δεν μου εκανε καλη εντυπωση: Γιατι το πουλάκι είναι πανω σαν εφημεριδα και οχι σε ενα αποστειρωμενο πανι χειρουργείου; Συγνωμη αλλα μου μοιαζει λιγο σαν κοτοπουλο στο χασαπικο ☹
 
Να σε καλα
καθολη την διαρκεια ηταν σε αποστηρομενα πανια απλα εκεινη την στιγμη ετυχε και του εβαλε μια εφημεριδα για να δει το ποδαρακι του.
 
Περαστικα του! Ευχομαι κι εγω να πανε ολα καλα! Παντως απο τις φωτογραφιες και ιδιως απο την τεταρτη φαινεται πως εχεις εναν υπεροχο παπαγαλο! Εχει μια πολυ ωραια φατσουλα και παρα την ταλαιπωρια που εχει περασει φαινεται πολυ δυνατος και αυτο γιατι δινεις ολη σου την ψυχη για να του συμπαρσταθεις και να κανεις οτι καλυτερο για αυτον!Για αλλη μια φορα μπραβο σου γιατι δινεις την ευκαιρια σε μια "ψυχουλα" να ζησει το υπολοιπο τις ζωης του ηρεμα και ευτυχισμενα, δεν ηταν και το καλυτερο ο,τι ειχε περασει τοσα χρονια! Σιγουρα θα πανε ολα καλα και ο παπαγαλος σου θα γινει υγιεστατος και θα χαιρεσαι ακομα περισσοτερο καθε στιγμη που περνας μαζι του! Ειμαι σιγουρος...
 
δυο μερες μετα την επεμβαση και η ψυχουλα μου δεν παραπονιετε για τιποτα και παιζει και κανει κολπακια, δοξα τον Θεο.
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0459.webp
    Εικόνα0459.webp
    57,4 KB · Προβολές: 89
Back
Top