Φροντίδα Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για τη φροντίδα των budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΑΝΤΗ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι κλουβί το θεωρώ ιδανικό για μπάτζι αρκεί αυτά να έχουν την δυνατότητα να πετούν ελεύθερα σε ελεγχόμενο χώρο. Όσο μεγαλύτερο φυσικά καλύτερο. Το ίδιο έχω και εγώ. Λόγω του ότι έχει οριζόντια κάγκελα μπροστά και πίσω τους δίνει την δυνατότητα να σκαρφαλώνουν με το ράμφος τους πολύ πιο άνετα από τα κάθετα σύρματα. Το διάκενο είναι1 εκατοστό. Όσο πρέπει να είναι για τα συγκεκριμένα πουλάκια. Έχω μόνο ένα τον οποίο και ενημερώνω. Κάθε μέρα όμως έχει αρκετή χρόνο εκτός κλουβιού για το πέταγμα του. Αν τώρα δεν έχεις την δυνατότητα για διάθεση κάποιου χρόνου καθημερινά για πέταγμα εκτός κλουβιού τότε θα πρέπει να πας σε μέγεθος που σου είπαν ποιο πάνω τα παιδιά.
 
1 εκατοστό; Τι διάκενο έχουν όλα τα μικρά κλουβιά; Ακόμα και οι ζευγαρωστρες;
 
@Ledagcc το αγγουράκι το πέταξα, δεν ακούμπησαν καν, μαράθηκε και το έβγαλα, τους έβαλα και αυγό σήμερα, αλλά το έχω κανα 2ωρο δεν ακουμπάνε, καθόλου, πόσες. Μέρες να το αφήσω;;; μήπως να βγάλω εντελώς τη τροφή;; να μην έχουν επιλογή, μπας και το φάνε;;
 
Το αυγό το αφήνουμε το ΠΟΛΥ 4 ώρες μέσα καθώς αναπτύσσονται βακτήρια εύκολα. Για να φάνε λαχανικά και αυγό θα χρειαστεί αρκετός καιρός. Δοκίμασε να τους βάλεις λαχανικά σε διάφορα μεγέθη και υφές. Μπορείς να τα βάλεις μεγάλα και αν δεν τους αρέσουν δοκιμάσε ψιλοκομμένα. Ενα budgie που είχα παλιότερα δεν έτρωγε λαχανικά καθόλου και το έκανα να τα τσακίζει φτιάχνοντας στην σμουθιερα ένα smoothie λαχανικών. Μπορείς να αγοράσεις για να δοκιμάσουν μια επώνυμη μάρκα αυγότροφής ίσως τους αρέσει περισσότερο.
 
@Ledagcc Μάλιστα!!! Αύριο θα δοκιμάσω το μπρόκολο, πάντως αυτό που βλέπω εγώ, σαν άσχετη, είναι ότι κάθονται συνέχεια σε ένα σημείο, ούτε στην κούνια, πάνε, ούτε τπτ, ούτε καν να αλλάξουν θέση και να πάνε σε άλλη πατουρα,!!! Μπροστά στο νεράκι και στο φαγητό, μόνο εάν τα πλησιάσω αλλάζουν θέση!!!!!
 
@ΑΝΤΗ Καταρχήν μην γεμίζεις στις ταΐστρες τόσο πολλούς σπόρους καθώς επειδή δεν τρώνε καθόλου λαχανικά είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Κοιμούνται κατά την διάρκεια της ημέρας? Οι κουτσουλιές τους πως είναι μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία των κουτσουλιων?
 
Κοιμούνται το βράδυ!!! Δυστυχώς το καθάρισα πριν λίγο!!!! 🙄🙄🙄🙄Με αγχώνεις λιγάκι, το θέμα είναι ότι, ρώτησα λίγο το ιστορικό τους, ένα χρόνο τα είχαν σε μικρότερο κλουβάκι με μόνο τροφή και νερό τπτ παραπάνω!!!
 
@crisam κι εμενα οι ζευγαρωστρες μου-διαφορετικης μαρκας- εχουν διακενο 1 εκατοστο και δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: crisam
Ναι είχαμε ένα ατύχημα και λόγο των ημερών και δουλειάς δεν πρόλαβα να αγοράσω άλλη
[automerge]1660507588[/automerge]
Θερμοκρασία δωματίου είναι το νερό
[automerge]1660507622[/automerge]
@Tony Forpus οκ μόλις πάω σπίτι, θα μετρήσω και θα σου πω
 
Back
Top