Φροντίδα Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για τη φροντίδα των budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΑΝΤΗ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ένας πόντος πιστεύω πως είναι λίγο μεγάλος καθώς εάν τους πιάσει κάτι και αρχίσουν να χτυπιούνται υπάρχει περίπτωση να σφηνωσει το κεφάλι τους. Θα σου πρότεινα πραγματικά να πάρεις μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα ώστε να είναι άνετα. Επίσης καλό θα ήταν να τα ακουμπήσεις σε κάποιο έπιπλο καθώς οι παπαγάλοι είναι ζώα που χρειάζονται σταθερότητα και δεν τους αρέσει το κλουβί τους να κρέμεται.
 
@Ledagcc το κεφαλάκι τους σίγουρα δεν θα μαγκωσει σήμερα που προσπαθούσα να παίξω μαζί τους, και έβαζα το δάχτυλο μου, στάνταρ δεν περνάει το κεφάλι τους, θα βγάλω και το κλουβί από μέσα και θα ανοίξει ο χώρος τους, θα τα βάλω και στο έπιπλο πάνω,!!! Αα σήμερα μου έλεγε η κοπέλα που τα είχε, ότι κατά της 8 το βράδυ τα σκεπάζε με ένα πανί, για να κοιμούνται, ο λόγος που μου τα έδωσε λέει, είναι ότι έκαναν πολύ, φασαρία, και σε εμένα είναι ενεργά και τιτιβιζουν αλλά όχι σε βαθμό να με ενοχλούν!!!
 
@ΑΝΤΗ Μην βάζεις το δάχτυλο μέσα ακόμα. Ακόλουθα τις οδηγίες του άρθρου και των βίντεο που έχουμε παραθέσει και θα εκπαιδευτούν.
Καλό θα ήταν να τα σκεπάζεις με ενα μαύρο πανί από επάνω ώστε να είναι σκοτεινά και να τα ξεσκεπάζεις το πρωί. Το κεφάλι τους αν το ζουλιξουν λίγο περνάει. Είχα αυτό το κλουβί παλιά και ξέρω πως είναι. Τι εννοείς θα βγάλεις το κλουβί από μέσα?
 
IMG_20220815_002948.jpg
[automerge]1660512857[/automerge]
Την φωλιά εννοούσα 😂έκαναν μερικά πιπι εάν μπορείς να διακρίνεις κάτι
 

Συνημμένα

  • IMG_20220815_002958.webp
    IMG_20220815_002958.webp
    263,8 KB · Προβολές: 6
@ΑΝΤΗ

Συμφωνα με τους μεγαλυτερους κατασκευαστες κλουβιων Μontana και Vision,δινουν η πρωτη διακενο 10mm και η δευτερη 12.3mm για budgies.
Για εμενα, αν το διακενο στο κλουβι σου ειναι 10mm,ειναι οκ.
 
@Ledagcc έχω πάρεις τόσες πληροφορίες που το χω κάψει το έρμο το μυαλουδακι μου, είναι και λειψό 😂σιγά σιγά θα τα φτιάξουμε όλα!! Για αρχή αλλάζω τη ποτίστρα, παίρνω ξύλινη πατουρα, μετά προέχει η σωστή διατροφή που θα σας πριζω μέχρι να μάθω ξεκάθαρα και έντιμα 😂και το άλλο είναι να ηρεμήσουν λιγάκι 😔😔😔με στεναχωρεί τόσο πολύ..
 
@Ledagcc καλημέρα έχω μια μικρή επιτυχία, τους μιλάω και δεν αλλάζουν θέση, τωρα ετοιμάζομαι να πάω να πάρω φρέσκα λαχανικά, θα έστελνα και εγώ σε λίγο, λέω να ξεκινήσω με πιπεριά αγγούρι καλαμπόκι, σκέφτομαι να τα κόψω κυβακια, και να αδειάσω την μία τροφή, να τα βάλω εκεί, έχω κάνει μια παραγγελία για διάφορα παιχνίδια, πατουρες, και συνεχίζουμε, ααα και αυτές της λιχουδιές που είχε η κοπέλα στο βίντεακι😁
 
@Ledagcc κατεψυγμένα απευθείας τα δίνουμε;;; ωραία ιδέα με το μιξ λαχανικών του εμπορίου!! Αυτά όμως δεν πρέπει να τα βράσεις λίγο;; η ξεπαγωνεις φυσιολογικά, και τα δίνεις;;
 
@ΑΝΤΗ οστοσο πόσες μέρες αφήνεις τα λαχανικά;;;; γιατί δεν ξέρω καν αν θα αγγίξουν πάλι, ένα χρόνο μόνο τροφή έτρωγαν, επίσης φλασια, έχω στην κατάψυξη πιπεριά, φρέσκια για προσωπική χρήση, να ξεπαγωσω αυτή ή να προτιμήσω φρέσκια;;
 
@ΑΝΤΗ Αστα για περίπου 3-4 ώρες και αν τα φάνε τα φάγανε. Σου πρότεινω να βγάλεις την τροφή το βράδυ και να βάλεις τα λαχανικά μέσα καθώς το πρωί πεινάνε πολύ και μάλλον θα αναγκαστούν να το φάνε. Άσε το για 2 ώρες και αν δεν το φάνε βάλε τους σπόρους πίσω. Μην το αφήσεις μέχρι να το φάνε. Καλύτερα η πιπεριά να είναι φρέσκια.
 
@Ledagcc Λοιπόν και επίσημα πλέον μετά από τόση βοήθεια θα σε κάνω "νονο" των παπαγάλων μου 😂γιατί τα έρμα τα φωνάζουν Στέλλα και Δημήτρη 😂οπότε (σύντεκνε)Κουμπάρε που λέμε στην Κρήτη,είσαι ο νονος μας 😂
 
Καλησπέρα, να τα χαίρεστε! Επεδή είναι και τα δύο recessive pied, θέλει πολύ καθαρές φωτογραφίες τόσο των χαλινών όσο και των ματιών τους για φύλο και ηλικία, αν και αν όντως τα είχαν για εναν χρονο κάπου, δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα πέρα από το ότι είναι ενηλικα (συν το φύλο, αυτό θα το βρουμε) Το κλουβί θέλει άλλαγμα στο μέλλον, όχι γιατί είναι επικίνδυνο, 1εκ είναι μια χαρά διάκενο, τα vision έχουν 1.23 και η κλούβα που έχω 1, αλλά λόγω οροφής. Απλώς δεν είναι φιλική προς τους παπαγάλους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Επειδή όμως είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή, δεν επείγει, με την ησυχία σας, όποτε μπορείτε. Δεν θα το πουλούασ πάντως το κλουβί, πάντα είναι καλό να έχουμε ένα εφεδρικό. Καποιο πουλάκι αρρωσταίνει, κάποιο έχει νεύρα και πρέπει να τα χωρήσουμε ορισμένες φορές, και δεν υπάρχει λόγος μέσα στον πανικό της καταστασης να ψάχνουμε και δεύτερο κλουβί.

Η φωλιά πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα. Όχι μόνο δεν την χρειάζονται, γιατί ως πουλιά των δέντρων κοιμούνται σε κλαδιά. Αντιθέτως, η φωλιά τα μπερδεύει και τα στρεσάρει ενώ είναι ήδη πολύ ταραγμένα. Και άλλωστε δεν τίθεται θέμα αναπαραγωγής, ακόμα κι αν είναι αντίθετου φύλου επι της παρούσης.

Σε πρώτη φάση, για να αισθανθούν πιο ανετα, θα έβαζα πατήθρες στο ύψος που βρίσκεται τώρα η φωλιά. Στα πτηνά αρεσει το ύψος, εκεί σιθάνονται ασφάλεια. Κατά τα άλλα, μιας και αυτήν την στιγμή βιώνουν μια τεράστια αλλαγή στην ζωή τους, θα τα άφηνα στην ησυχία τους, να προσαρμοστούν. Κανονική συντήρηση φυσικά, με φρέσκο νερό και φαγητό, καθαριότητα και ένα μπάνιο αν θέλουν, αλλά προς το παρόν νομίζω ότι περισσότερο τα στρεσάρει ένα καινούργιο φαγητό παρά τα δελεάζει. Αν ξέρουν τι είναι το κεχρί, μπορείτε να βάλετε λίγο μέσα να τα γλυκάνετε, αλλά πραγματικά δεν θα αλλαξει κάτι για την ζωή τους άμεσα αν φάνε τώρα μαρούλι ή σε τρεις εβδομάδες. Ρίξτε μια ματια στις σελίδες της ομάδας σχετικ'α με τα βασικά της φροντίδας μικρών παπαγάλων και ρπος το παρόν αφήστε τα. Ακουμπήστε το κλουβί σε ένα ήσυχο μέρος με τουλάχιστον έναν τοίχο να ακουμπά και κινηθείτε με αργές κινήσεις γύρω τους. Επίσης καλό θα ήταν να διπλασιάσετε τα όλα τα ξεσουάρ, όχι μόνο τις ταϊστρες. Δύο ποτίστρες, δύο κούνιες, δύο αυγοθήκες, δύο παιχνίδια, για να μην υπάρχουν ζήλιες και εντάσεις. Προς το παρόν αυτά, να χαλαρώσουν και να δυναμώσουν.
 
@Nausicaa ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο, εάν το ήξερα θα έπαιρνα νέα, να τα ξεκινούσα από το 0 το ιστορικό τους ήταν σε ένα κλουβί μόνο σπόρους νερό και τπτ άλλο, τα είχαν ήδη 1 χρόνο έτσι!! Με τόσα που μου έχουν πει τα παιδιά, και το ποσό φιλικά είναι, έχω βάλει στόχο να τα φέρω σε αυτό το επίπεδο, είναι στιγμές που απογοητευομαι, σήμερα σαν πρώτη μέρα τα πλησίασα και δεν πέταξαν να πάνε σε άλλο σημείο, το θεωρώ θετικό βήμα, κάθε μέρα τους μιλάω και τα καλημερίζω, ή τα χαιρετάω μόλις μπω σπίτι, δεν ξέρω εάν θα καταφέρω κάτι, αλλά πραγματικά θέλω να τα καταφέρω!!! Τόσο διάβασμα, δεν έχω διάθεση ούτε σαν έφηβη 😂μακάρι να τα καταφέρω!!!
 
Back
Top