Φροντίδα Θα ήθελα να έχω το ringneck μου εκτός κλουβιού

efianagnostopoulou1

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2024
Μηνύματα
1
Καλησπέρα σας, χαίρομαι που μπήκα στην ομάδα αυτή γιατί ίσως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Πριν 2,5 χρονια αγοράσαμε ένα ringneck αρσενικό το οποίο μετά είδα στο δακτυλιδακι του ότι ήταν 3χρονων. Διαβάζοντας στο ίντερνετ προσπάθησα να τον πλησιάσω αλλά επιτίθεται. Το μόνο που κατάφερα στα χρόνια αυτά είναι να περνει την τροφή από το χέρι μου έξω από το κλουβί και να ανταποκρίνεται όταν του μιλάω και να μιλάει με κάποιες λεξουλες και αυτός. Λυπάμαι να τον βλέπω μέσα στο κλουβί ,θα ήθελα να είναι εκτός κλουβιου και να μην κινδυνεύω να μείνω με κάνα δάκτυλο λιγότερο. Δεν θέλω να τον δώσω έχω δεθεί με το δεινοσαυρακι αυτό.Σας ευχαριστώ
 
Καλησπέρα. Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Είναι ήδη μεγάλος σε ηλικία, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι πάντοτε μπορούμε να έχουμε τις ευκαιρίες μας.
Θα σου προτείνω, εφόσον παίρνει τροφή από το χέρι σου εκτός κλουβιού, σε πρώτη φάση να πλησιάσεις το χέρι σου ώστε να ακουμπά το κλουβί και όταν θα δεις ότι το πουλί θα είναι άνετο με αυτό και θα δέχεται να παίρνει την τροφή, τότε θα πρέπει να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί στην ίδια στάση φυσικά και κρατώντας πάλι την ίδια τροφή. Όταν ανταποκριθεί, είτε θα βάλεις την τροφή πιο μέσα στην παλάμη σου ώστε για να τη φτάσει να πρέπει να πατήσει πάνω στο χέρι είτε θα χρησιμοποιήσεις πατήθρα που θα κρατάς.
Όπως και να έχει το ζήτημα θα χρειαστείς υπομονή κι επιμονή και φυσικά χρόνο.
Καλή Επιτυχία
Αν σε απασχολεί πολύ ο κίνδυνος να δαγκωθείς, ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πατήθρα ή να το μάθεις το πουλί σε χέρι που φορά γάντι εργασίας.
 
Back
Top