Φροντίδα Μπορεί να σταματήσει να δαγκώνει ο Ringneck και πως;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
seemsfunny Έχω όση υπομονή χρειάζεται, είμαι αποφασισμένη να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να γίνουμε φίλοι έστω και αν γι' αυτό χρειαστούν χρόνια.
κρίνοντας μόνο από την προσωπική μου εμπειρία θα χρειαστεί δύο μήνες περίπου για να φτάσετε στο σημείο να μην κατεβαίνει από πάνω σου. Αλλά κυριολεκτικά θα γίνουν όλα μέσα σε μια στιγμή. Από εκεί που δεν σε πλησιάζει θα φτάσεις στο σημείο να ψάχνεις λύσεις ώστε να σε αφήνει "μόνη" σου για ένα λεπτό ίσα ίσα για να φτιάξεις έναν καφέ.

Θα κατσει να την χαιδεψει καποιος, η καποια αλλη! Ειναι ο νομος του Μερφι στους παπαγαλους!

Με παράτησε η Λινκ για να κοιμηθεί στον ώμο μιας φίλης! Αν κάτσει και να την χαιδέψει πρώτα ξένο χέρι θα της κόψω τα φιστίκια ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν θυμάμαι ποιος μου το είχε προτείνει αλλά μια επίστρωση από μαρούλι στα πόδια ή μικρές λιχουδιές είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σε πλησιάσει πιο γρήγορα και χωρίς πίεση.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εσύ λες για όταν είναι έξω αλλά εγώ δεν έχω τολμήσει να τον ξαναβγάλω εκτός κλουβιού γιατί δεν μπαίνει μέσα μετά...
Θα μάθει μόνος του, το να ξαναμπει μεσα δε του το διδάσκεις εσύ είναι η αλήθεια. Γενικά πιστεύω πως δεν τους "διδάσκουμε" τίποτα, μόνοι τους μας παρακολουθούν και μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν σε δεδομένες στιγμές.
Οταν καταφέρεις να κάθεται στο χέρι σου άνετα, τότε θα τον βάζεις και μέσα άνετα.
 
Γεια σας και πάλι!
Χάθηκα για λίγο καιρό αλλά είμαι εδώ με πολύ καλά νέα!
Ο Woody βγαίνει έξω κάθε μέρα πια για 3 ώρες περίπου. Μετά μπαίνει μέσα μόλις του βάλω φρέσκια τροφή και καμία λιχουδιά.
Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αρχικά να πω ότι όταν είναι έξω από το κλουβί δεν κάνει καμία κίνηση να με δαγκώσει και χαίρομαι πολύ γι' αυτό.
Τις τελευταίες μέρες του δίνω λιχουδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγκαστεί να ανέβει στο χέρι μου για να την πάρει, και το κάνει!
Χθες ήταν πάνω στο κλουβί του, εγώ στον καναπέ και μιλάγαμε. Όταν του έλεγα "έλα" έκανε κίνηση να πετάξει προς τα 'μένα αλλά δεν το έκανε ποτέ. Δεν είναι ακόμα εξοικειωμένος με τον χώρο και οι πτήσεις του είναι ένα μαρτύριο. Κουράζεται και καμία φορά πέφτει πάνω σε αντικείμενα. Κάνει όμως κάποιες αναγνωριστικές πτήσεις που πάνε πολύ καλά, κάνοντας κύκλους πάνω από τα κεφάλια μας!
Γενικά το κλουβί του είναι η βάση του και τον περισσότερο χρόνο τον περνάει πάνω σε αυτό.
Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα στο να κάθεται στο χέρι και να με πλησιάζει πιο εύκολα αλλά είναι πολύ ενθαρρυντική η φάση που βρισκόμαστε νομίζω!
 
Σιγουρα εχετε κανει βηματα και σιγουρα εχετε δρομο μπροστα σας! Αλλα τα βλεπω πολυ ενθαρρυντικα τα πραγματα!
 
μπραβο, πολη ευχαριστα τα νεα σας. Θελει υπομονη και καθολου βιασυνη, οπως το εχεις διαπιστωση κι'εσυ, συνεχισε το αξιζετε και οι δυο.
 
Γεια σας και πάλι,
Ο Woody βγαίνει εκτός κλουβιού σχεδόν κάθε μέρα! Είναι πολύ καλός. Η αλήθεια είναι ότι έχει "δεθεί" πάρα πολύ με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό με βοήθησε να αισθανθώ περισσότερη ασφάλεια για το πως θα μπει μέσα κλπ. Όπως έχω πει σε άλλο θέμα έχω αλλάξει σπίτι και αισθανόμουν αρκετά ανασφαλής να τον βγάλω εκτός κλουβιού. Το δοκιμάσαμε όμως και πάει πολύ καλά! Μία φορά μόνο ενώ καθόταν στο δωμάτιο που καθόμαστε πάντα και παίζουμε αποφάσισα να πάρω ΤΟ παιχνίδι του και να πάω στην κουζίνα να το πλύνω. Πέταξε κανονικότατα (ενώ άλλες φορές πετάει άτσαλα) και ήρθε πάνω μου να πάμε να το πλύνουμε μαζί. Μετά αποφάσισε να κάνει και μία βόλτα στο σπίτι και άρχισαν οι πτώσεις... Τελικά όλα καλά και αποφασίσαμε να μένουμε στο γνωστό δωμάτιο μέχρι να φανεί ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί όταν ήθελα να ενημερωθώ με βοηθούσαν πολύ οι περιγραφές άλλων και τέτοιου είδους συζητήσεις, για το πως είναι η καθημερινή ζωή με έναν παπαγάλο.
Αυτό που θέλω πάααλι να ρωτήσω και είναι αυτό που με "τρώει"... Πότε θα μπορέσω να τον χαϊδέψω;... Θα μπορέσω ποτέ;... έρχεται πάνω μου κανονικά από μόνος του αλλά μόλις βλέπει το χέρι μου να τον πλησιάζει για οτιδήποτε άλλο εκτός από φαγητό... Φεύγει ή κάνει επίθεση...
Αυτά από εμάς! Περιμένω απόψεις!
 
Όχι! Ευτυχώς με έχει επιλέξει ως ταίρι. Μόνο σε εμένα μιλάει, εμένα ακολουθεί κλπ. Ακόμα και με το παιχνίδι του όταν πάω να τον ακουμπήσω κάπου αλλού εκτός ράμφους φεύγει. Έχω διαβάσει για παπαγάλους και κυρίως ringneck που δεν φτάνουν ποτέ στο σημείο να τα χαϊδέψουν και έχω αρχίσει και σκέφτομαι μήπως και ο Woody είναι ένας από αυτούς.
 
Με σβηστά τα φώτα ίσως δεχτεί να τον χαιδεψεις γιατί θα φοβηθεί να φύγει. Γενικά όμως εγώ στα 2.5 χρόνια με τον Λίνκ δεν κατάφερα ποτέ να τον χαϊδεψω κι ας μην ξεκολλάει από πάνω μου.
 
Πολύ πιθανόν να μην αφήσει κανέναν να τον χαιδεύει. Πολλοί παπαγάλοι δεν επιζητούν χάδια. Να ελπίζεις και να προσπαθείς να τον προσεγγίσεις περισσότερο κι ίσως κάποια στιγμή σε αφήσει. Αυτό με το σκοτάδι δεν θα το επιχειρούσα, γιατί αν δεν φύγει μπορεί να ρίξει μια πολύ καλή δαγκωνιά. Έπειτα ο στόχος είναι να τον κάνεις να θέλει να χαιδευτεί, όχι με το ζόρι.
 
Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι φαίνεται να διασκεδάζει όταν είμαστε μαζί... Είναι τρομερό πειραχτήρι και όσο περνάει ο καιρός είναι και πιο χαλαρός με τις κινήσεις που γίνονται γύρω του. Η εξέλιξη είναι αργή αλλά υπάρχει και είναι συνεχής!
 
Δε προκειται να κατσει η να ακουμπσει το γυμνο σου δερμα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ερχεται στο χερι σου η στον ωμο σου που ειναι καλυμμενα με υφασμα δελεαζοντας με λιχουδια.
 
Λοιπόν έχουμε εξελίξεις.
Η περισσότερη δουλειά γίνεται το ΣΚ που είναι εκτός κλουβιού όλη την ημέρα.
Έχει ένα απίστευτο δέσιμο με ΤΟ παιχνίδι του. Αν το πάρω και πάω να φύγω πετάει αμέσως πάνω μου και κάθεται όπου βρει. Για κανέναν άλλο λόγο όμως δεν θα έρθει. Μόνο αν κρατάω το παιχνίδι του και για όσο κρατάω το παιχνίδι του θα είναι πάνω μου.
Είναι κακό το ότι έχει τόση μεγάλη εξάρτιση; Πρέπει να του το κόψω με κάποιον τρόπο;
 
@mania, Εγώ θα το χρησιμοποιούσα για να τον εκπαιδεύσω λίγο συνδέοντας και μια εντολή του τύπου "έλα" και δείχνοντας του το παιχνίδι και το χέρι μου θα του μάθαινα να έρχεται στο χέρι μου. Τι παιχνίδι είναι αυτό?
 
Γεια σας και πάλι.
Έχω απορία...
Ο Γούντι με την βοήθεια του παιχνιδιού που λέω παραπάνω, έχει μάθει (όταν το κρατάω) να έρχεται και να κάθεται στο χέρι μου.
Τις τελευταίες μέρες έρχεται και από μόνος του (χωρίς το παιχνίδι) όταν έχει να με δει για λίγη ώρα και ξαφνικά με ξαναβλέπει.
Από χθες όμως όταν πετάει και έρχεται προς το μέρος μου και του απλώνω το χέρι μου για να κάτσει, μόλις πιάνεται στο χέρι μου με δαγκώνει δυνατά και επίμονα. Αφού κάνει αυτό φέρεται για λίγο φυσιολογικά και μετά φεύγει. Το έχει κάνει ήδη 5 φορές. Το κάνει κάθε φορά που δεν κρατάω το παιχνίδι του.
Να σημειώσω ότι έρχεται από μόνος του χωρίς να του πω να έρθει. Πετάει φωνάζοντας προς το μέρος μου, του απλώνω το χέρι και με δαγκώνει πάνω από χοντρή μπλούζα κάνοντάς μου πληγή.
Τώρα είμαστε στην φάση που όταν έρχεται πετώντας δεν του απλώνω το χέρι μου και κάνει μεταβολή και φεύγει.
Τι να κάνω;
Το μόνο που έχω σκεφτεί είναι να τυλίξω κάτι γύρω από το χέρι μου ώστε να μην πονάω και να μην αντιδρώ κάθε φορά που το κάνει μέχρι να σταματήσει.
Μου αρέσει που έρχεται από μόνος του γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα αποχωριστεί ποτέ το παιχνίδι του αλλά όχι κι έτσι... Δεν μπορώ να καταλάβω τι του προκάλεσε αυτή την συμπεριφορά.
Καμία ιδέα;
 
Back
Top