Φροντίδα Μπορεί να σταματήσει να δαγκώνει ο Ringneck και πως;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπορεί να εκνευρίζεται που ενώ κρατούσες το παιχνίδι του τώρα δεν το βλέπει. Γενικά αυτό το παιχνίδι μοιάζει να του προκαλεί συμπεριφορές που δεν τις κάνει καθαρά απο πρωτοβουλία με "καθαρό" μυαλό. Σου είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιείς; Δεν μπορείς απο εδώ και πέρα αφού έχει κάνει τα πρώτα βήματα επαφής μαζί σου να χρησιμοποιήσεις φαγητό ας πούμε;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γενικά το κάνει και ο Λίνκ αυτό. Δηλαδή χωρίς λόγο με τσιμπάει δυνατά αλλά έχω συνηθίσει τον πόνο και δεν έτσι δεν αντιδρώ καθόλου. Ένας από τους λόγους που το κάνει είναι επειδή δεν ασχολούμαι μαζί του. Για παράδειγμα αν είμαι στον υπολογιστή έρχεται κάθεται στο χέρι και μετα από λίγο με δαγκώνει. Επίσης δαγκώνει αν ζηλέψει η αν του πετάξω κάποιο παιχνίδι από το τραπέζι στο πάτωμα. Μην ξεχνάς όμως ότι και να συμβαίνει πώς μόνο το ράμφος έχουν για να επικοινωνήσουν
 
@Φοίβος Θέλω πολύ να σταματήσει να υπάρχει "ανάμεσά" μας το παιχνίδι και γι' αυτό χάρηκα όταν ήρθε από μόνος του πάνω μου. Ενθάρρυνα αυτή τη συμπεριφορά! Αλλά μου είναι πολύ επώδυνο το να με δαγκώνει και το σταμάτησα. Τώρα σκέφτομαι δύο επιλογές. Ή να δέσω το χέρι μου με κάτι για να μην πονάω και να μην αντιδρώ οπότε να το ξεπεράσει, γιατί σε αντίθεση με τον @seemsfunny εγώ πονάωωω 😜, ή να του δίνω κάτι να φάει όταν έρχεται πάνω μου για να μην προλάβει να με δαγκώσει. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα δύο ακόμα.
Κι εμένα πάντως η σκέψη μου κάπου εκεί πάει. Είτε εκνευρίζεται που δεν κρατάω το παιχνίδι του, είτε θυμώνει που δεν με έβλεπε για λίγη ώρα και με "μαλώνει" που "χάθηκα"...
 
Σκέψου όμως αν του περάσει η εικόνα ότι κάθε φορά που έρχεται πάνω σου και σε τσιμπάει να τρώει μια λιχουδια; Πιστεύω το καλύτερο είναι όταν τον βλέπεις ότι έρχεται κατά πάνω σου να του λες μη. Ο Λίνκ με το που ακούει το μη ξεχνάει ότι πονηριά πάει να κάνει και με κοιτάει στα μάτια σαν γατάκι.
 
@seemsfunny ωραία ιδέα αλλά δεν θέλω να νομίζει ότι το μη πάει στο να μην έρθει. Θέλω να έρχεται από μόνος του πάνω μου!
Νομιζω ειναι αρκετα εξυπνα ωστε να καταλαβαίνουν που παει το μη!
 
@seemsfunny ωραία ιδέα αλλά δεν θέλω να νομίζει ότι το μη πάει στο να μην έρθει. Θέλω να έρχεται από μόνος του πάνω μου!
συμφωνώ με τον @Tony Forpus και από προσωπική εμπειρία στα όσα χρόνια έχω τον Λινκ και πρόσφατα την Ίνα μπορώ να πω ότι ζηλεύω όταν βλέπω βίντεο με το πως χαιδεύουν/παίζουν όλοι με τους παπαγάλους αλλά επίσης προτιμώ όσες ώρες έχω και τα δύο διαβολάκια εκτός κλουβιού να ασχολούνται με τα πάντα εκτός από εμένα.

Για παράδειγμα φεύγω για δουλειά στις 8:30. στις 7 είναι εκτός κλουβιού μέχρι της 8:30 σε αυτή την 1.5 ώρα εγώ πινω καφέ, τους αλλάζω την τροφή/νερό και απολαμβάνω την παρέα τους. Όταν γυριζω ανάλαογα την διάθεση τα αφήνω πάλι εκτός κλουβιού. Παίζουν πλέον τα δυό τους και ασχολούνται μαζί μου όταν θελουν να μου τραβήξουν το ενδιαφέρον αλλά στο σύνολο όμως της γενικής εικόνας όταν απαιτούν την προσοχή μου τους περιορίζω την έξοδο του κλουβιού. Για αυτό και είναι δίκοπο μαχαίρι το πρόβλημα που έχεις. Οπότε σαν προσωπική άποψη καλύτερα να μάθει το μη (ακόμη και αν δεν έρχεται πάνω σου) και να είναι περισσότερες ώρες εκτός κλουβιού παρά το αντίθετο. Επισης το μη θα σε σώσει από καταστάσεις που πρέπει το μη να γίνει αστραπιαία. Όπως οταν δαγκώνει το κινητό σου, κάποιο ηλεκτρικό καλώδιο και ακόμη χειρότερα όταν τσακώνονται ώστε να σταματήσει το ένα από τα δύο.
 
Back
Top