Γενικά Θα ήθελα πληροφορίες για το μπάτζι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Iliana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Iliana

AEAC
Εγγραφή
17 Ιουν 2024
Μηνύματα
6
Καλησπέρα σας! Μόλις σήμερα αγόρασα αυτό εδώ το μπατζι. Είμαι εντελώς άσχετη από παπαγαλάκια κλπ... Θα ήθελα τρια πράγματα να ρωτησω κ όσοι γνωρίζουν να μου πουν. Αρχικά η ηλικία του ποια μπορεί να είναι? Στο πετ μου είπαν πως είναι μικρό αλλά όχι την ακριβώς ηλικία. Δεύτερον, πως μπορούμε να καταλάβουμε εάν είναι ήμερο ή άγριο? Μου είπαν επίσης πως είναι άγριο, αλλά εμένα σήμερα πρώτη μέρα μου φάνηκε ήσυχο μέσα στο κλουβί του. Κ τέλος, η εκπαίδευση του πως μπορεί να γίνει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Η φωτό δεν ανέβηκε. Χρειαζόμαστε μια φωτό του μπάτζι, σε φυσικό φως, στην οποία να φαίνονται καθαρά:
Ο χαλινός του ράμφους και το ράμφος
Τα μάτια του (ενδιαφέρει να φαίνεται ξεκάθαρα αν έχει ίριδα στο μάτι, οπότε βγάλε και μία φωτό από το πλάι)
Οι γραμμώσεις στο κεφάλι και στο κούτελό του.
Να το χαίρεσαι!
 
Η φωτό δεν ανέβηκε. Χρειαζόμαστε μια φωτό του μπάτζι, σε φυσικό φως, στην οποία να φαίνονται καθαρά:
Ο χαλινός του ράμφους και το ράμφος
Τα μάτια του (ενδιαφέρει να φαίνεται ξεκάθαρα αν έχει ίριδα στο μάτι, οπότε βγάλε και μία φωτό από το πλάι)
Οι γραμμώσεις στο κεφάλι και στο κούτελό του.
Να το χαίρεσαι!
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ!! Προσπαθώ, αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία... θα συνεχίσω την προσπάθεια..
[automerge]1718698410[/automerge]
 

Συνημμένα

  • 20240617_121512.webp
    20240617_121512.webp
    844,1 KB · Προβολές: 21
  • 20240617_121512.webp
    20240617_121512.webp
    844,1 KB · Προβολές: 20
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα.
Μου είπαν επίσης πως είναι άγριο
σήμερα πρώτη μέρα μου φάνηκε ήσυχο μέσα στο κλουβί του.
Το ''άγριο'' σημαίνει ότι το πουλάκι έχει μεγαλώσει από τους γονείς του χωρίς παρέμβαση του εκτροφέα.
Το ''ημερο'' έχει μεγαλώσει με την παρέμβαση και το τάισμα από τον εκτροφέα και για αυτό τον λόγο είναι πιο ανεκτικά με την παρουσία μας, ανεβάινουν στα χέρια και εκπαιδεύονται πιο εύκολα.
Ο όρος άγριο ή ήμερο αναφέρεται στον τρόπο που μεγάλωσε ένα μικρό και όχι φυσικά στην συμπεριφορά του.

Είναι πολύ φυσιολογικό τις πρώτες ημέρες να είναι ήσυχο ή και φοβισμένο μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο κλουβί και στο νέο περιβάλλον.
Καλό θα είναι η μια πλευρά του κλουβιού του να είναι κοντά σε τοίχο για να νοιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, επίσης πρέπει να ξυπνάει και να κοιμάται σύμφωνα με την Ανατολή και Δύση.

η εκπαίδευση του πως μπορεί να γίνει?
Για αρχή θα πρέπει να κάθεσαι κοντά στο κλουβί του, να του μιλάς ήρεμα και να του προσφέρει τσαμπί μίλλετ (κεχρί) για να φάει.
Χρειάζεται χρόνος για να εξοικειωθεί και να σε εμπιστευτεί, εξαρτάται πάντα και από τον χαρακτήρα του κάθε πουλιού.
Είμαι εντελώς άσχετη από παπαγαλάκια
Φρόντισε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για την διατροφή και την φροντίδα του.

Να τον χαίρεσαι !!!
 
@Iliana καλησπέρα και καλώς όρισες! Κατά τη γνώμη μου δεν είναι μικρό το παπαγαλάκι σου όπως σού είπαν. Δεν φαίνεται να έχει κάποιο μπεμπέ χαρακτηριστικό. Είναι πάνω από 5 μηνών σίγουρα και αγοράκι! Να το χαίρεσαι! Αν θέλεις στείλε μας φώτο το κλουβι του για τυχών αλλαγές αν χρειάζεται να σου προτείνουμε και ο, τι απορία έχεις θα τα βρεις σε ποστ ή ρώτα μας!
 
@Marr καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Από αυτά που έψαξα κ είδα στο ίντερνετ είδα ότι όντως παίζει να είναι γύρω στους 5 μήνες.. αλλά δεν ξέρω γ'ιαυτό κ ρώτησα εδώ εσάς που σίγουρα ξέρετε πολύ περισσότερα..!
Άρα δηλαδή σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί, να μιλάει κλπ..? Να σου πω την αλήθεια αυτό με αγχώνει λίγο...Βάζω φωτογραφία κ το κλουβί. Βέβαια είμαι μόλις στην αρχή κ εννοείται πως θα το διαμορφώσω όπως πρέπει ανάλογα με τις συμβουλές που θα μου δώσετε
 

Συνημμένα

  • 20240618_192326.webp
    20240618_192326.webp
    488,7 KB · Προβολές: 20
@Iliana πολύ πολύ πολύ μικρό το κλουβί του.
Βγάλε το αλουμινόχαρτο προς Θεού μπορεί να καταπιεί κάνα κομμάτι.
Αντί για καρδούλα ασβεστίου προτίμησε σουπιοκόκκαλο.
 
Δεν μιλούν όλα τα μπάτζι. Μπορείς όμως, αν σε ενδιαφέρει πολύ να μιλήσει, να ξεκινήσεις και να του επαναλαμβάνεις μία απλή λεξούλα και ό,τι γίνει.
είδα ότι όντως παίζει να είναι γύρω στους 5 μήνες

Άρα δηλαδή σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί, να μιλάει κλπ..?
Εφόσον είναι νεαρό το πουλάκι, κάτω του έτους, με υπομονή κι επιμονή και αναλόγως τους χαρακτήρα του, ναι, είναι δυνατό να εκπαιδευτεί, αλλά κυρίως είναι πολύ πιθανό να εξοικειωθεί μαζί σου και να αλληλεπιδράτε πολύ ευχάριστα.
 
@Iliana συμπληρωματικά πάρε του ξύλινες πατηθρες. Κ κάνα παιχνιδάκι. Αλλά αφού του πάρεις ένα κλουβί που θα μπορεί να κινείται ελεύθερα.
Για υπόστρωμα κάτω από την σχάρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις επιλογές που θα βρεις εδώ.
Υγ. Γιατί τόση πολύ αυγοτροφή; Εγώ θα σου έλεγα να βάζεις ποσότητα για μια ημερήσια μερίδα την μέρα που θα του δίνεις κ ότι μείνει στην ταιστρα την επόμενη το πετάς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες!!!! Όσο για τον ύπνο, χθες πρώτο βράδυ, κοιμήθηκε νωρίς κ το πρωί ξύπνησε. Όλη τη νύχτα δεν ακούστηκε καθόλου.. Αυτό κάνω, από χθες κάθομαι όσο περισσότερο μπορώ μαζί του κ του μιλάω. Βεβαία δεν τον έχω αφήσει ακόμα ελεύθερο να πετάξει. Σήμερα έκανε δειλά δειλά την αρχή κ ήρθε στο δάχτυλο μου.. Για να δούμε..
[automerge]1718731623[/automerge]
@MARY58 είμαι εντελώς άσχετη, δεν γνωρίζω από παπαγαλάκια κ γενικά... Τώρα τα μαθαίνω με την καινούρια αρχή που κάνω με το μπάτζι.. Όσο για το αλουμινοχαρτο το έβαλα για καλύτερα, αλλά όμως θα το βγάλω. Την καρδούλα μου την έδωσαν στο πετ. Το κίτρινο είναι βιταμίνη όχι αυγό. Κάθε μέρα του το/ θα του το αλλάζω.. Κ τέλος δεν ήξερα ότι χρειάζεται πιο μεγάλο κλουβί.. σκέφτηκα ότι σαν μικρόσωμο που είναι, δεν θα είχε θέμα..
Ελπίζω να μην ξέχασα να αναφέρω κάτι..
 
Καλησπέρα.
Το κίτρινο είναι βιταμίνη όχι αυγό.
Αυτή είναι καλό να την αντικαταστήσεις με μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή (υπάρχουν μικρές συσκευασίες που θα βρεις στα πετ σοπ).
Οι σπόροι του επίσης πρέπει να είναι επώνυμοι συσκευασμένοι, υπάρχουν πολλές επιλογές να διαλέξεις.

Καλό είναι να κάνεις ένα έλεγχο για τσόφλια καθημερινά στην ταΐστρα, φυσώντας ελαφρά φεύγουν από την ταΐστρα και πάνε οπουδήποτε αλλού 😀.
 
@Iliana έχεις διάβασμα κ όλα είναι κ χρήσιμα κ συναρπαστικά, πχ διάβασε ποστ από @Vada κ τα επισυναπτόμενα άρθρα. Λοιπόν για κλουβί μια Ζευγαρώστρα μπορεί να σε βολέψει μια χαρά. Δες ένα παρόμοιο θέμα με προτάσεις για κλουβιά.
Να θυμάσαι ότι αν επιλέξεις Ζευγαρώστρα με αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι, το καθάρισμα γίνεται σαφώς πιο εύκολα. Καθαριότητα συχνά ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Για υπόστρωμα διαλέγεις αυτό που θες από τις επιλογές που είπαμε.



Πάρε μια επώνυμη συσκευασία σπόρων κ μια επώνυμη αυγοτροφή. Θα βρεις πολλά χρήσιμα ποστ στο φόρουμ. Ψάξε πάνω δεξιά στην εύρεση με λέξεις κλειδιά. Να τον χαίρεσαι τον κύριο! 😊
 
@Iliana ανεξάρτητα το μέγεθος του παπαγάλου, πρέπει να έχει ένα κλουβί όσο μεγαλύτερο γίνεται για να μην νιώθει στρεσαρισμενο και για να μπορεί να πετάει! Άσε το πως "ζουν" τα καναρίνια και τα παπαγαλάκια απέξω απο τα κρεοπωλεία και τα σπίτια. Αυτό κράτα το μόνο ως κλουβί μεταφοράς. Προσπάθησε σιγα σιγά να το μάθεις να τρώει φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τώρα που έχει και ζεστές, καλό είναι να το κάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα μπάνιου. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, όπως :ψεκαστήρι,μπανιερα-μπολ και νιπτήρας πάντα με χλιαρό νερο. Δοκίμασε πρώτα το ψεκαστήρι ενώ είναι μέσα στο κλουβί και έχεις βγάλει τον εξοπλισμό. Αν δεν ανταποκρίνεται, αγόρασε μία μπανιέρα να του βάζεις τις πρωινές ώρες. Είναι πολύ σημαντικό το μπάνιο και το χρειάζονται όλο τον χρόνο!
 
@ianos συμφωνω,δεν μιλουν ολα, αλλα αν εχει το ταλεντο και ασχοληθεις με αγαπη μαζι του,θα μιλησει-ειδικα που ειναι αρσενικο και δεν εχει αλλο για παρεα. Εγω τον δικο μου τον cielo τον πηρα απο μεγαλο πετ αναμεσα σε 100 πουλια , και σε ηλικια απ'οτι καταλαβα στην πορεια...πανω απο 6-7 μηνων. Αλλα πετυχα λαχειο-οχι μονο λεει λεξεις αλλα ολοκληρες προτασεις και συνδιασμους δικους του. Εγω του μιλαω σαν να ειναι ανθρωπακι αλλα μαθαινει τα πιο πολλα πιστευω απο την τηλεοραση. αχ εχει πολυ πλακα, προσφατα εμαθε και το ονομα μου '' που εισαι Κικιτσα?'' και τωρα προσπαθει να ενταξει στο λεξιλογιο του το ''λατρεια μου'' που του λεω συχνα, αλλα προς το παρον το λεει ''λατρρρρρα'κι μου ''και εχει γελιο.
[automerge]1718837820[/automerge]
να μην τα θελω ομως ολα δικα μου -το δικο μου ενω ειναι λαλιστατο και ακουει σε εντολες και ερχεται στο δακτυλο μου,ΔΕΝ καθεται να το χαιδεψω ομως!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kika να το χαίρεσαι το μικρούλη σου!!!! Να σε ρωτήσω, αφού τον πήρες, μετά από πόσο καιρό ξεκίνησε να μιλάει?
Εμείς σήμερα είναι η 4η μέρα συμβίωσης... είμαι κοντά του κ του μιλάω όσο περισσότερο μπορώ...
Εν τω μεταξύ προχθές μου έφυγε κ λέω πάει τον έχασα.. αλλά όμως ευτυχώς δόξα τον Θεό, είχε πάει πιο δίπλα ε μια ελιά κ τον πιάσαμε
 
@Iliana ο δικος μου μετα απο 4-5 μηνες αρχισε να μιλαει και με λεξεις ασχετες με αυτες που προσπαθουσα να του μαθω εγω. μαλλον προσεχει τις συνομιλιες μας στο σπιτι, αλλα και την τηλεοραση. Εσενα πως παει το γλυκουλι σου?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top