Φροντίδα Θερμοκρασια χωρου για Lovebirds

dryhammer

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
20
Πόλη
Καλαμάτα
Καλησπερα, λοιπον το κλουβι με τα Lovebirds το εχω μονιμα εξω στη σκαλα(αρχικα το μετακινουσα). Επειδη εχει αρκετο κρυο τις τελευταιες μερες, εβαλα ενα θερμομετρο το πρωι να δω τη θερμοκρασια του χωρου που βρισκονται και ηταν 13 βαθμοι! Το βραδυ θα ειναι λιγοτερο σιγουρα. Μηπως θα ηταν καλυτερα να τα παρω μεσα που εχει περισσοτερη ζεστη; Σημερα το πρωι που καθαριζα το κλουβι ειδα αρκετα σημαδακια σαν τελιτσες στα καγκελα του κλουβιου τα ετριψα λιγο και εφυγαν. Υπαρχει περιπτωση να ειναι καποιο ζωηφιο γιατι τις τελευταιες μερες τα βλεπω να ξυνονται με το ραμφος τους στα φτερα και γενικοτερα σε ολο το σωμα. Και κατι τελευταιο, για να μην μυριζουν εκτος απο τη συνεχη καθαριοτητα χρησιμοποιειται κατι αλλο γιατι θελω να τα βαλω στο δωματιο μου.
 
Για μενα καλυτερα να τα εχεις μονιμα μεσα. Μην τα μετακινεις. Δεν υπαρχει λογος. Τα στρεσαρεις περισσοτερο.
Εγω για την καθαριοτητα χρησιμοποιω στον πατο ρολο κουζινας και απο πανω βαζω αμμο πουλιων. Πολυ πρακτικο. Δεν μυριζει καθολου και τα εχω συνεχεια μεσα.
 
Αν υπάρχει χώρος στο σπίτι σου σε ενα σταθερο σημείο, να το βλέπει το φώς της ημέρας, αλλά να μην ειναι εκτεθημένο σε ρευματα αέρα, θα σου πρότεινα να τα έχεις μέσα. Ειναι τόσο απολαυστικά να τα παρατηρείς σε καθε τους κίνηση, στο πώς παιζουν και πως συναναστρέφονται μεταξύ τους... Θα μάθεις πολλά πραγματα παρατηρώντας τα... Παρατηρώντας και καταγράφοντας την συμπεριφορά των πουλιών μας

Το μειονέκτημα να τα έχεις μέσα στο σπίτι είναι οτι θα σου λερώνουν συχνά το πατωμα με σποράκια και πουπουλα και θα πρέπει να έισαι συνέχεια με την σκούπα στο χέρι. Αν το κλουβί σου έχει βαθύ πάτο, θα έιναι καλύτερα. Στρωσε κατω λευκό χαρτι πολυγράφου και απο πάνω λιγη άμμο όπως σου πρότεινε και η Μαρία.

Τωρα σχετικά με τα μάυρα στιγματα που είδες, πιθανων να είναι καποιο είδος εξωπαρασιτων( ψείρες). Καλο θα ήταν να κανεις κάποια θεραπέια στα πουλιά σου για να μην βασανίζονται. Η ψειρα αυτή δεν κολλάει στον άνθρωπο και υπάρχουν κατάλληλα σκευάσματα, ειδικά για πουλιά, που τις εξολοθρέυουν. Το ξύσιμο των φτερών τους έιναι μια φυσιολογική δραστηριότηταν αν αποκλειστεί η περίπτωση των εξωπαράσιτων.
 
Back
Top