Ασθένειες Θερμοπληξια σε καναρινι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κακή η όλη εξέλιξη... λυπάμαι.
Δεν πιστεύω όμως πως πρέπει να μιλάμε για θερμοπληξία.
Ίσως για οτιδήποτε άλλο... αλλά όχι θερμοπληξία.
 
Οπως εχω πει σε ενα αλλο ποστ. Την εβδομαδα που ηταν η πυρκαγια και που η θερμοκρασια ειχε φτασει στους 43 βαθμους εχασα δυο παπαγαλους. Το ενα τον βρηκα να ψυχομαχει. Το κεφαλι του ηταν οπως ηταν το καναρινι χθες. Μετα απο λιγο πεθανε. Τις επομενες μερες επισκεφτηκα τον εκτροφεα για να συζητησω μαζι του τον χωρο μου και τι μπορει να κανω λαθος. Ειχε σε ενα σημειο ενα κλουβι με δυο καναρινια. Το ενα εδειχνε ζαλισμενο. Το αλλο ειχε το κεφαλι του κατω. Δοκιμασε τα παντα και την επομενη μερα πεθανε.

Την μερα που βρηκα τους δυο παπαγαλους νεκρους ειχα βρει και καναρινια μισοζαλισμενα. Τα εβαλα μπροστα απο ανεμιστηρα. Ελουσα τα ποδια τους και σε μιση ωρα ηταν μια χαρα. Εφυγα το naylon που ειχα στην μια πλευρα για να μην τους κτυπαει απευθειας ο ηλιος, εβαλα καλαμια-κουρτινες, τοποθετησα ανεμιστηρα και μια camera να ελεγχω τον χωρο. Δυστυχως χθες δεν ημουν καλα και δεν σηκωθηκα νωρις. Τις προηγουμενες μερες ο καιρος ηταν καλυτερος οποτε δεν χρειαστηκε ο ανεμιστηρας αλλα μονο τα μπανια τις πρωινες ωρες. Χθες ομως επανηλθε ο καυσωνας και εγω ημουν στο κρεβατι.

Ευχαριστω ολους για την στηριξη και που εισασταν μαζι μου. Που προσπαθησατε εστω απο ενα υπολογιστη να βοηθησετε αλλα ο μικρος δεν τα καταφερε.
 
Ξεκουράστηκε τουλάχιστον από την ταλαιπωρία του... Κρίμα τι να πεις...☹
 
Λυπάμαι πολύ για το πουλάκι Αριάδνη και για τις ατυχίες σου. Η ζέστη είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου, τη μισώ. 😡 Το νάυλον γιατί το χρησιμοποιούσες ως τώρα; Δεν εμπόδιζε τον καλύτερο αερισμό?
 
Το naylon το αφησα μονο στην μια πλευρα γιατι τις πρωινες ωρες κτυπαει ο ηλιος απευθειας πανω στα πουλια. Οποτε με το naylon αποφευγα ολο αυτο. Ετσι εβγαλα περσι το καλοκαιρι. Φετος το naylon εκανε την κλουβα φουρνο. Ηταν χαλια η ατμοσφαιρα απο ζεστη του καλοκαιριου και της πυρκαγιας συν τον καπνο στην ατμοσφαιρα. Δυστυχως υποτιμησα το καλοκαιρι. Ενω ειχα ακουσει πως φετος θα ειναι το χειροτερο καλοκαιρι. Τωρα με τις κουρτινες-καλαμια μπαινει περισσοτερος αερας αλλα παλι η ζεστη καποιες φορες ειναι ανυποφορη. Οποτε εβαλα ανεμιστηρα. Τον αναβω. Βαζω μπουκαλες παγο στον χωρο. Κτυπαει ο αερας και αλλαζει η θερμοκρασια του χωρου.

Και εγω μισω το καλοκαιρι. Τον χειμωνα μπορεις να τον αντιμετωπισεις καλυτερα. Δεν λεω μονο για τα κατοικιδια μας αλλα και για εμας.
 
Το naylon το αφησα μονο στην μια πλευρα γιατι τις πρωινες ωρες κτυπαει ο ηλιος απευθειας πανω στα πουλια. Οποτε με το naylon αποφευγα ολο αυτο..

Το νάυλον δεν ήταν διάφανο; Πώς σκιάζε την κλούβα;
 
Δεν εσκιαζε την κλουβα. Εσπαγε τις ακτινες του ηλιου και δεν κτυπουσαν απευθειας πανω στα πουλια. Δεν ξερω πως να στο εξηγησω. Οταν ημουν στον ηλιο δεν τον αντεχα να κτυπαει πανω μου. Μεσα και με το naylon δεν περνουσαν οι ακτινες του αλλα ηταν ζεστος ο χωρος. Εμπαινε αερας απο τις αλλες πλευρες οποτε αλλαζε η θερμοκρασια. Αλλα οχι αρκετα εκεινες τις μερες.. Οταν η μια πλευρα ειχε ζεστη απο ηλιο και naylon και οι αλλες δεν ειχαν αερα επειδη η ατμοσφαιρα γενικα ηταν χαλια (δεν κουνιοταν ουτε φυλλο) τοτε η κλουβα εγινε φουρνος ετσι εχασα τους δυο παπαγαλους. Δεν εβρισκα αλλη λυση για να μην κτυπαει ο ηλιος απευθειας. Οταν εγινε το κακο εβγαλα τα καλαμια-κουρτινες που ειχε η μητερα μου στο μπαλκονι, εφυγα το ναυλον και τις εβαλα.
 
... Οταν εγινε το κακο εβγαλα τα καλαμια-κουρτινες που ειχε η μητερα μου στο μπαλκονι, εφυγα το ναυλον και τις εβαλα.


Αυτό έπρεπε να είχες κάνει εξαρχής Αριάδνη, το νάυλον σου έκανε τη ζημιά όπως λες κι εσύ.
 
Το ξερω.. απλα επειδη περασε ενα καλοκαιρι χωρις προβληματα με βολεψε και εμενα. Να μην το φευγω και να το βαζω πισω τον χειμωνα. Σκεψεις χαζες.

Αυτο πεθανε μετα. Αφου εκανα τις αλλαγες. Αλλα δεν σηκωθηκα νωρις να βαλω μπανιο και μετα τον ανεμιστηρα με τις μπουκαλες. Εδω δεν αντεχαμε εμεις εξω χθες και σημερα. Θα αντεξουν αυτα; Μακαρι να ειναι το τελευταιο γιατι ειναι βασανιστικος ο τροπος που πεθανε.
 
Αλλα δεν σηκωθηκα νωρις να βαλω μπανιο και μετα τον ανεμιστηρα με τις μπουκαλες. Εδω δεν αντεχαμε εμεις εξω χθες και σημερα. Θα αντεξουν αυτα; Μακαρι να ειναι το τελευταιο γιατι ειναι βασανιστικος ο τροπος που πεθανε.
Μη βασανίζεις τη σκέψη σου άλλο Αριάδνη. Ήσουν άρρωστη και ήσουν δίπλα του. Μη νιωθεις ενοχές. Προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο. Εδώ και μέρες ρωτάς τι άλλο μπορείς να κάνεις για τα πουλάκια σου στις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.
 
Μη βασανίζεις τη σκέψη σου άλλο Αριάδνη. Ήσουν άρρωστη και ήσουν δίπλα του. Μη νιωθεις ενοχές. Προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο. Εδώ και μέρες ρωτάς τι άλλο μπορείς να κάνεις για τα πουλάκια σου στις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.
Σε ευχαριστω πολυ Παναγιωτα μου :).
 
Λυπαμαι παρα πολυ που ειχε αυτη την εξελιξη αλλα θα ηρεμισει η ψυχουλα του.
Εκανες οτι μπορουσες.
Ας ευχομαστε να ειναι το τελευταιο που χαθηκε απο αυτη την ζεστη!
 
Μήπως @Ariadnh θα ήταν καλύτερα να μεταφέρονται σε εσωτερικό χώρο του σπιτιού όταν μιλάμε για 43 βαθμούς θερμοκρασία;

Επίσης θα άξιζε να δεις αν μπορούν να σου φτιάξουν έναν θερμοστάτη που να ανοίγει τον ανεμιστήρα από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και πάνω.

Φυσικά λύση στο πρόβλημα σου θα έδινε αν έκανες εγκατάσταση ένα σύστημα υδρονέφωσης στο μπαλκόνι σου.
 
Για ξηγήσου φίλε μου.. Τι εννοείς;

Mε την ειδική αντλία ασκείται πίεση στο νερό 70-100 bar το οποίο στη συνέχεια ψεκάζεται από τα ειδικά ακροφύσια (μπεκ) για να μετατραπεί σε σταγονίδια. Το υπό πίεση νερό ατμοποιείται σε ζεστή ατμόσφαιρα μειώνοντας τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.
 
Μήπως @Ariadnh θα ήταν καλύτερα να μεταφέρονται σε εσωτερικό χώρο του σπιτιού όταν μιλάμε για 43 βαθμούς θερμοκρασία;
Είναι μεγάλος ο αριθμός των πουλιών, δεν γίνεται αυτό.
Επίσης θα άξιζε να δεις αν μπορούν να σου φτιάξουν έναν θερμοστάτη που να ανοίγει τον ανεμιστήρα από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και πάνω.
Και το πιο απλό εφόσον είναι γνωστές οι θερμοκρασίες της εποχής, ένας χρονοδιακόπτης. Δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα να της το πούμε να μην έχει το άγχος του ξυπνήματος.
 
Back
Top