Ασθένειες Θερμοπληξια σε καναρινι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είναι μεγάλος ο αριθμός των πουλιών, δεν γίνεται αυτό.

@maria p αφού όπως μας λες ο αριθμός των πουλιών είναι μεγάλος θα πρέπει να μιλήσει με ειδικούς και να κάνουν μια πρόταση ενός συστήματος ψύξης. Γνώμη μου είναι όταν ο αριθμός των πτηνών είναι μεγάλος πρέπει να υπάρχει χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα ( υψηλές θερμοκρασίες - αρπακτικά κτλ ).

Το μπαλκόνι δυστυχώς μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.
 
Γνώμη μου είναι όταν ο αριθμός των πτηνών είναι μεγάλος πρέπει να υπάρχει χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος
Σίγουρα και έχει ήδη προβεί σε διάφορες εργασίες, έφτιαξε την κλούβα κτλ. Το σύστημα λειτούργησε μέχρι πέρσι αλλά εφέτος με την πυρκαγιά επιβαρύνθηκε πολύ γι' αυτό είχε απώλειες.
Ναι κάνει μελέτη για επιπλέον δροσιά αν διαβάσεις πιο πριν το θέμα της.
 
Σίγουρα και έχει ήδη προβεί σε διάφορες εργασίες

Δυστυχώς δεν συμφωνώ να έχουμε σε μπαλκόνι μεγάλο αριθμό πτηνών. Μόνο περιπέτειες μπορείς να έχεις διότι υπάρχουν απρόβλεπτη παράγοντες όπως η φωτιά.
 
Δυστυχώς δεν συμφωνώ να έχουμε σε μπαλκόνι μεγάλο αριθμό πτηνών. Μόνο περιπέτειες μπορείς να έχεις διότι υπάρχουν απρόβλεπτη παράγοντες όπως η φωτιά.
Στον κήπο τα έχει Κώστα και δεν είναι η μόνη.
Όλοι μπορούμε να γίνουμε αυστηροί με τους άλλους αλλά μερικοί διαλέγουμε τον ήπιο δρόμο. Όλοι κάνουμε φάουλ ή όχι;
 
Όλοι μπορούμε να γίνουμε αυστηροί με τους άλλους αλλά μερικοί διαλέγουμε τον ήπιο δρόμο.

Την γνώμη μου είπα χωρίς να στοχοποιώ κανέναν. Σας ζητώ συγνώμη αν δεν σας αρέσει η άποψη μου.
 
Την γνώμη μου είπα χωρίς να στοχοποιώ κανέναν. Σας ζητώ συγνώμη αν δεν σας αρέσει η άποψη μου.
Κάποιες από τις προτάσεις σου, τις βρήκα ενδιαφέρουσες και στο ανέφερα άμεσα. Η επίμονη κριτική δεν μου αρέσει και το ανέφερα κι αυτό. και είδες ότι ενώ ευκόλως κρίνεις, ενοχλήθηκες από την κριτική; :)
 
Δεν θα συνεχίσω. Την άποψη μου εφ όσον μου ζητάται θα την λέω και ας μην είναι αρεστή σε όλους. Σίγουρα κάποιους που διαβάζουν το θέμα, θα τους βοηθήσει.
 
Την άποψη μου εφ όσον μου ζητάται θα την λέω και ας μην είναι αρεστή σε όλους. Σίγουρα κάποιους που διαβάζουν το θέμα, θα τους βοηθήσει.
Φυσικά και θα την λες όπως καθένας, μεταξύ των οποίων κι εγώ ή όχι; :)
 
Τα καναρινια τα εχω σε κλουβα την οποια την εφτιαξα με τις δικες μου οικονομιες. Στην αυλη μου. ΜΟΝΗ ΜΟΥ. Την εφτιαξα για να τα προστατευω απο τα αρπακτικα, τις γατες κ. Α. Ως εκει εφτανε η τσεπη μου. Δυστυχως. Κατι που αλλοι ουτε αυτο δεν κανουν. Προσπαθω να βρω λυσεις στα προβληματα που εμφανιζονται ενω αλλοι δεν το κανουν. Δυστυχως δεν υπολογισα την πυρκαγια. Οταν ομως η θερμοκρασια ανεβηκε μπηκα στο φορουμ και ρωτησαν αν υπαρχει καποια λυση. Εκεινη την εποχη υπηρχε θεμα ανοικτο απο αλλα μελη. Δεν ειδα να μπεις να πεις την γνωμη σου. Να βοηθησεις και τους υπολοιπους. Προτιμησες να μπεις για ακομη μια φορα να κανεις κριτικη. Αλλο λεω την γνωμη μου κι αλλο κανω κριτικη για κατι που δεν ξερεις πως ειναι. Λες μπαλκονι ενω δεν αναφερα πουθενα οτι ειναι μπαλκονι. Ολο αυτο το συστημα που αναφερεις για να φτιαξω χρειαζονται και λεφτα. Δεν νομιζω ολοι στο φορουμ να το εχουν. Χρονοδιακοπτη θα ψαξω και θα αγορασω. Να μην ζηταμε βοηθεια και τελος...

Καλο υπολοιπο
 
Να μην ζηταμε βοηθεια και τελος...
Φυσικά και θα συνεχίσουμε να ζητάμε και να δίνουμε βοήθεια, ένας από τους βασικότερους στόχους του φόρουμ είναι ερασιτέχνες να βοηθούν ερασιτέχνες, καθένας με τις γνώσεις του και τις δυνάμεις του.
 
Αριάδνη, λυπάμαι για τα, πουλακια. Επειδή δεν έχω καταλάβει, τα εχεις σε κάποιον κλειστό χώρο, σε κτίσμα, σε αυλή; Σκεφτόμουν αυτές τις κουρτίνες αέρος που χρησιμοποιούνται σε καποια καταστήματα που δεν αφήνουν τον εξωτερικό αέρα να εισέρχεται και για αυτο ρωτώ. Επισης αν προκειται για ανοιχτό χώρο, μηπως θα μπορούσες να φτιάξεις μια πρόχειρη κατασκευή που να αποτελείται κυρίως απο αυτές τις μονωτικες πλάκες που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση κτιρίων, και ειναι νομίζω πολυ φτηνές.
 
Μενω σε χωριο και εχω τεραστια αυλη. Πισω απο το σπιτι εφτιαξα κλουβα και μεσα εβαλα τα κλουβια. Ο σκελετος ειναι απο σιδερο. Πανω σε αυτο εβαλα κουνελοσυρμα. Τον Χειμωνα βαζω ναυλον γιατι το σπιτι μου ειναι κοντα στο Τροοδος και η θερμοκρασια πεφτει πολυ. Χιονιζει κιολας. Η πλευρα που κοιταει το Τροοδος εβαλα τσιγγο οπως και την στεγη. Η απεναντι πλευρα τις πρωινες ωρες κτυπαει ο ηλιος απευθειας μεσα στην κλουβα. Εκει εβαλα κουρτινες-καλαμια. Ειναι λεπτα καλαμια τα οποια τοποθετουνται το ενα πανω στο αλλο και κανουν κουρτινα. Η αδελφη μου αυτα τα χρησιμοποιησε και σαν φρακτη του σπιτιου της. Αυτα δημιουργουν σκια και περναει αερας μεσα. Οταν υπαρχει βεβαια. Καλυτερα απο το ναυλον ομως. Θα κανω απο εκεινη την πλευρα ενα στεγαστρο και απο πανω ισως βαλω ξερα καλαμια ή ενα απλο υφασμα ετσι ωστε να δημιουργειται σκια. Θα φυτεψω και δεντρα. Ειναι στα σχεδια μου. Αλλα ολα αυτα θελουν χρονο, χρημα και καλη θερμοκρασια. Μεσα στην ζεστη δεν μπορω να κανω δουλεια. Οποτε ψαχνω προσωρινες λυσεις.
 
Όταν θα βάλεις δέντρα σκέψου και τα φυλλοβόλα, γιατι έτσι το καλοκαίρι θα δημιουργείται σκιά, ενώ το χειμώνα δεν θα κόβουν τον ήλιο, που ίσως θα χρειάζεται. Γρήγορης σχετικά ανάπτυξης ειναι οι βερυκοκες, οι τζανεριες και ίσως και οι δαμασκηνιές. Φαντάζομαι οτι θα σου πει περισσότερες προτάσεις και ο Φοίβος
 
Τα δεντρα θα τα δουμε με τον πατερα μου. Ειναι δασονομος και ξερει κατι παραπανω απο εμενα. Θελω να κανω οτι μπορω για να νιωθω πως εγω προσφερα τα απαραιτητα. Αν καποιο αρρωστησει ή πεθανει δεν θα ειναι ευθυνη δικη μου αλλα επειδη ειναι οργανισμοι που δεν μπορουμε να τους ελεγξουμε.
Δεσμευομαι με ολο αυτο. Τις μερες που ειναι αρκετα ζεστη δεν μπορω να λειψω πολλες ωρες. Μην γινει κατι και δεν ειμαι εκει. Δεν ταλαιπορουνται μονο τα πουλια αλλα και εγω.
 
Δεσμευομαι με ολο αυτο. Τις μερες που ειναι αρκετα ζεστη δεν μπορω να λειψω πολλες ωρες. Μην γινει κατι και δεν ειμαι εκει. Δεν ταλαιπορουνται μονο τα πουλια αλλα και εγω.
Αυτό είναι το λυπηρό και φαίνεται Αριάδνη. Ευχομαι να την βρείτε την άκρη. Δυστυχώς για εσένα έρχεται και ο αύγουστος, κάτι πρόχειρο θα πρέπει να βρεθεί.
Για όσους δεν έχουν πάει Κύπρο να αναφέρω πως το 43 βαθμούς δεν λέει τίποτα, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, η ζέστη είναι σοκαριστική.
 
Παρακολουθησα κ εγώ το θέμα με μεγάλη αγωνία. Ξέρω πως είναι να αισθάνεσαι τύψεις για μία απώλεια. Όμως όπως μου είχε πει ένας φίλος παλια, κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε κ δυστυχώς δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα ζώα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι έκανες ο,τι μπορουσες κ νιώθω τη θλίψη σου να βλέπεις την αυτή κ να αισθάνεσαι ανήμπορη. Γι αυτό σου λέω κανείς ο, τι μπορείς αλλά να ξέρεις δεν μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο... Δυστυχώς. Προσπαθούμε κ αισθανόμαστε καλά γιατί ξέρουμε ότι δυστυχώς είμαστε ή εξαίρεση κ τα ζωάκια που είναι δίπλα μας είναι τυχερά. 👍
 
Back
Top