Ασθένειες Θηλυκιά με κλειστό μάτι

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
καλησπέρα, φίλοι μου!
μόλις γύρισα απ'την υπηρεσία μουκαι όπως πάντα ελέγχω όλα τα κλουβιά για τροφή, νερό, καθαριότητα!
μόλις παρατήρησα την μία θηλυκιά (η οποία ήδη έχει 2 νεοσσούς 20 ημερών στην απέναντι πλευρά της ζευγαρώστρας και έχουμε ξεκινήσει εδώ και 5 μέρες περίπου την 2η προσπάθεια μας) να είναι με το ένα μάτι σχεδόν κλειστό. επισυνάπτω 3 φωτογραφίες της.
παρακαλώ πολύ, λόγω της ιδιαιτερόττητας της κατάστασης,όποιος φίλος γνωρίζει.. Ας μου δώσει τα φώτα του..σας παρακαλώ πολύ! σας ευχαριστώ εκ των προταίρων...

Δημήτρης
 

Συνημμένα

  • 20160406_184041-1.webp
    20160406_184041-1.webp
    7,4 KB · Προβολές: 93
  • 20160406_184041-1-1.webp
    20160406_184041-1-1.webp
    7,6 KB · Προβολές: 83
  • 20160406_184041-2.webp
    20160406_184041-2.webp
    8,5 KB · Προβολές: 78
Αγόρασε από το φαρμακείο σταγόνες tobradex και βάλε μια σταγόνα 1-2 φορές τη μέρα. Εμένα μου μοιάζει για επιπεφυκίτιδα, αλλά εγώ δεν είμαι καν γνώστης...
Αν μπορείς να βρεις βοήθεια από γιατρό θα είναι ασφαλώς καλύτερα.
 
Φαίνεται και ερυθρό το σημείο στο μάτι.Από το ξύσιμο λες Δημήτρη; Δεν έχει κάποιο σπυράκι εκεί ε;
 
μάλλον πρόκειτε για εξέλιξη του προβλήματος που είχαμε πριν κανά 2 εβδομάδες, αν το θυμάστε!
μάλλον οι κοκκινίλες που έβλεπα ήταν μύξες που ύγραιναν τα πούπουλα κοντά στο ράμφος, μάλλον πρόκειτε για πρόβλημα αναπνευστικού που την οδήγησε σε πρήξιμο στο πρόσωπο..
κάποιος φίλος που είδε τις φωτό, μου είπε πως πρόκειτε για μυκόπλασμακαι μου πρότεινε το tylosin της chevita.
 
Αν σοβαρεύει η κατάσταση καλό είναι να αφήσουμε τι είπαν οι φίλοι ή οι γνώστες και να πάμε εκεί που πραγματικά γνωρίζουν...
Έτσι έχουμε ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες, να βρούμε λύση στα προβλήματά μας.
 
Αν σοβαρεύει η κατάσταση καλό είναι να αφήσουμε τι είπαν οι φίλοι ή οι γνώστες και να πάμε εκεί που πραγματικά γνωρίζουν...
Έτσι έχουμε ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες, να βρούμε λύση στα προβλήματά μας.
έχεις δίκιο Γιάννη. Έκλεισα ραντεβού με την κα Δουκάκη..
θα ενημερώσω σχετικά...
 
σας ευχαριστώ πολύ όλους μα όλους για το ενδιαφέρον,το χρόνο και τις συμβουλές σας.
Τι να κάνω όμως που την έχω σε αναπαραγωγή; -ήδη ζει σε ζευγαρώστρα 85εκ με τον αρσενικό και 2 νεοσσούς 20 ημερών και έχει ήδη κάτσει πλέον στην νέα φωλιά!
αν όχι αύριο, σίγουρα μεθαύριο θα έχουμε αυγό!
τα έχω χαμένα! Νιώθω πλήρως πελαγωμένος! Νιώθω τον πόνο της..λες και το περνώ εγώ! Νιώθω την ανάγκη της να μεγαλώσει τα μικρά της, μα δυσκολεύεται.. Την είδα! Ο αρσενικός ο κακομοίρης τρέχει..σαν τρελός! Πρέπει όμως από ότι κατάλαβα να ακολουθήσουν όλοι τους θεραπεία!
- και με τα νέα αυγά;

ήδη αντί να ξεκουραστώ,έπειτα από 14 ώρες υπηρεσία,έβαλα τα παιδιά μου για ύπνο και έχω ξεκινήσει ολική αποστείρωση(με βραστό νερό-ξύδι-dettol) όλων των spare σκευών(ταίστρες, ποτήστρες, αυγοθήκες, κλαδιά) ώστε το πρωί να αντικατασταθούν όλα σε όλα τα κλουβιά!
τα χω χαμένα...☹
θα την πάω σίγουρα στην κα Δουκάκη, αλλά αυτή τη στιγμή με μια οικονομία να αλλάζει καθημερινά και ένα φορολογικό πλαίσιο που φαίρνει εντός των ημερών 7 μεγάλες αλλαγές για όλους μας,το κόστος για εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων και περιττωμάτων όπως το έμαθα, είναι αυτή τη στιγμη απαγορευτικό..
γι αυτό θα ξεκινήσω από αύριο θεραπεία με chevi-col !
το chevimulin-t αν και το έχω σπίτι, διάβασα πως δεν έχει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε, με πολλές μάλιστα παρενέργειες.
έχω μάθει στη ζωή μου να ακούω και να ζυγίζω τα λόγια αυτών που θεωρώ φίλους και αυτό θα κάνω και τώρα.. Κε Γερολυμάτο ευχαριστώ για τη συμβουλή σας, διάβασα τα συγκεκριμένα άρθρα και αυτό θα πράξω! Η ευθύνη δική μου! Ο θεός ας βάλει το χέρι του..
 
Δημήτρη καλή δύναμη.
Αν και το chevi-col δεν είναι αντιβίωση υπάρχει περίπτωση να έχει παρενέργεια με το ασβέστιο ή ότι άλλο πρόσθετο πήρε αυτήν την εποχή;
 
Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις;
το ακριβές ποσό θα το μάθω τη Δευτέρα,Λάμπρο.. Θα βάλω το κορίτσι σε ειδικό κουτί μεταφοράς και θα την πάω στην κα Δουκάκη.Αυτά που κοστίζουν είναι τα εργαστήρια.. Και σίγουρα θα πάμε και σε ιστολογικές αλλά και σε περιττωμάτων.

Δημήτρη καλή δύναμη.
Αν και το chevi-col δεν είναι αντιβίωση υπάρχει περίπτωση να έχει παρενέργεια με το ασβέστιο ή ότι άλλο πρόσθετο πήρε αυτήν την εποχή;
φίλε Δημήτρη,το μόνο που πήρε σε ''όχι φυσική μορφή'' είναι πολυβιταμίνη+αμινοξέα της landmark..σπόροι, αυγοτροφή, βραστό αυγό, φρούτα/λαχανικά η καθημερινή τους διατροφή, κάθε μέρα τακτική καθαριότητα και 1 φορά την εβδομάδα γενική!
πως στο καλό το έπαθε;
 
Μακάρι να έιχα περισσότερη εμπειρία να σε βοηθήσω. Υπάρχει περίπτωση η γιατρός να καταλάβει τι θεραπεία χρειάζεται χωρίς εξετάσεις εργαστηρίου.Απ' ότι συμπεραίνω πάντως το τσουρουφλισμένο μάτι συχνά σχετίζεται με αναπνευστικό. Εχεις δύσκολες μέρες μέχρι τη Δευτέρα, άρρωστο πουλί, ευαίσθητο και λόγω αναπαραγωγής, κίνδυνος μετάδοσης-αλλά όπως βλέπω οργανώνεσαι καλά! Αυτό με την επικείμενη γέννα είναι μόνο λίγο αγχωτικό.
Όλα θα πάνε καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δημήτρη, πολυ λυπάμαι για την πιθανότητα αυτή. Αλλά ακόμα δεν μπορείς να εισαι σιγουρος οτι προκειται για τριχομοναδες αν και δεν ειναι κι απίθανο.
Δεν ξερω πως και πόσο σύντομα μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια, αλλά μήπως να δοκίμασες να συναντήσεις με τη γιατρό νωρίτερα; Ή τουλάχιστον να το συζητουσες μαζί της τηλεφωνικά ώστε αν θεωρήσει πιο επείγουσα την κατάσταση να σου κλείσει ραντεβού πιο σύντομα;
Στη θέση σου, και με τα δεδομένα που γράφεις πιο πάνω όλα έκανα τα εξής:
Θα χωρίζω όλα τα αλλα πουλιά απο το κλουβι. Τα μικρά θα τα άφηνα με τον πατερα τους και αν ειναι ακόμα σε φωλιά, θα τα έβαζα σε νεα, καθαρή φωλιά.
Κάθε πρωί, θα καθάριζα το κλουβι της και ο,τι κλαράκια υπάρχουν και θα έριχνα μέσα τον αρσενικό, μονο όμως στην περίπτωση που κάνει το πρώτο αυγό, και για λίγο.
Θα διάβαζα σχετικά με τις πιθανές αντιβιώσεις, αν εκριζώνουν το πρωτόζωο, αν πειράζουν τα αυγά, ώστε να ξερω αν θα την άφηνα να ολοκληρώσει την εκκόλαψη ή οχι.
Απο που μπορεί να κόλλησε: αν έχεις επισκέπτες, πχ σπουργίτια, ίσως απο εκεί. Ίσως παλι θα μπορουσε να εχει το μικρόβιο απο προηγούμενη χρονια και να επανεμφανίστηκε.
Τελος, αν το πρόβλημα στο να τη δει η γιατρός νωρίτερα ειναι το οτι δεν μπορείς να την πας ο ίδιος λόγω πχ δουλειάς, τότε στείλε μου ενα μνμ με το τηλέφωνο σου, ώστε να δούμε μήπως μπορώ να την πάω εγώ.
Ευχομαι καλή της ανάρρωση.
 
Εχεις δύσκολες μέρες μέχρι τη Δευτέρα, άρρωστο πουλί, ευαίσθητο και λόγω αναπαραγωγής, κίνδυνος μετάδοσης
καλημέρα σε όλους σας!
όντως δύσκολα τα πράγματα.. Πολύ! Μόλις τώρα την είδα..και τα δυό μάτια κλειστά!☹ έβαλα τα κλάματα.. Ακόμη κλαίω! Δεν ξέρω.. Τα'χω χάσει! δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι αυτή τη στιγμή, γαμώτο, πιάνω υπηρεσία από τις 10:00 ως τις 23:00☹
 
Ίσως παλι θα μπορουσε να εχει το μικρόβιο απο προηγούμενη χρονια και να επανεμφανίστηκε.
Υπάρχει και αυτή η περίπτωση συμφωνώ. Ελπίζω στο καλύτερο.
Πάντως αν και δεν έχω γνώσεις αν είναι να την πας Δευτέρα ξεκίνα όπως είπε ο Γιάννης με tobradex γιατί μπορεί να είναι μια απλή μόλυνση και να δεις ότι καλυτερεύει μέχρι τότε ώστε να μην χρειαστούν τόσες εξετάσεις ούτε να δώσεις φάρμακο χωρίς να ξέρεις τί έχει.
 
πετ-σοπ και μ_ _ _ _ _ _ς σου λένε μετά! άχρηστοι όλοι τους! Να τα κλείσουν καλύτερα! Χθες το βράδυ έφτασα μέχρι Σαλαμίνα για να βρω chevimulin! Ντροπή τους! τίποτε άλλο δεν έχω να πω..
 
Δημήτρη μου δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε με γνώσεις ούτε πρακτικά και στεναχωριέμαι και για το πουλάκι και για σένα που σε βλέπω τόσο αναστατωμένο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ηρέμησε. Μήπως να σε δεχόταν η γιατρός εκτάκτως;
 
Δημήτρη μου δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε με γνώσεις ούτε πρακτικά και στεναχωριέμαι και για το πουλάκι και για σένα που σε βλέπω τόσο αναστατωμένο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ηρέμησε. Μήπως να σε δεχόταν η γιατρός εκτάκτως;
χθες το βράδυ μιλήσαμε..η κα Δουκάκη δέχεται από τις 10:30 και γω στις 11:00 πρέπει να είμαι έτοιμος, με στολή! Έχει όλη την καλή διάθεση, δεν μπορώ να πω κάτι, προς θεού.. Εγώ δεν μπορώ να λείψω σήμερα, ο Λάμπρος μπορεί να με καταλάβει καλύτερα, με δύο πορείες στο Σύνταγμα και όλα ρευστά.Χθες το βράδυ μέχρι τις 02:00 έκανα απολύμανση παντός εξοπλισμού. Θα προσπαθήσω να βρώ με το που ανοίξουν τα μαγαζιά chevi-col και.. Ο θεός ας μην την πάρει μέχρι να γυρίσω! τίποτε άλλο..
 
Φιλε Δημητρη πηρα τηλ. τωρα στην κτηνιατρικη στον Κοριδαλο Γρ.Λαμπρακη 99 και εχουν το φαρμακο chevi-col σε φακελακια και σε καψουλες. Το τηλ ειναι 210-4949440 Παρε τηλ για σιγουρα
 
Φιλε Δημητρη πηρα τηλ. τωρα στην κτηνιατρικη στον Κοριδαλο Γρ.Λαμπρακη 99 και εχουν το φαρμακο chevi-col σε φακελακια και σε καψουλες. Το τηλ ειναι 210-4949440 Παρε τηλ για σιγουρα
Παναγιώτη σε ευχαριστώ..φεύγω τώρα!

αν το πρόβλημα στο να τη δει η γιατρός νωρίτερα ειναι το οτι δεν μπορείς να την πας ο ίδιος λόγω πχ δουλειάς, τότε στείλε μου ενα μνμ με το τηλέφωνο σου, ώστε να δούμε μήπως μπορώ να την πάω εγώ.
Ευχομαι καλή της ανάρρωση.
Γιάννη, φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ.. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κουβέντα σου αυτή! Θα το δεις αυτό, γιατί.. Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να ακουμπήσουν/αλλειώσουν όσοι μας κυβερνούν, είναι το φιλότιμο, η ανθρωπιά και η ''μπέσα'' που διακρίνει τον Ελληνα!
 
Back
Top