Ασθένειες Λούγαρο με κλειστό μάτι, θεραπεία δεν αποδίδει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλος κτηνιατρος ειναι, πτηνιατρος δεν ειναι! Ακομα τις κλαιω τις μαινες! Καλη κτηνιατροι υπαρχουν στην ελλαδα, πτηνιατροι της προκοπης δεν υπαρχουν! Ολοι ειναι για σκυλια και γατες γιατι εκει ειναι τα λεφτα!
 
Σύλβια, θα πρότεινα celestoderm v garamycin .. Αλλά αφού θα επισκεφθείς κτηνίατρο η δική μας γνώμη περισσεύει και δεν είναι και επιστημονική.
 
Πιστεύω η συμπεριφορά του πουλιού οφείλεται στο ότι κουράζεται βλέποντας με το ένα μάτι. Περιμένουμε νέα σας.
 
πτηνιατρος δεν ειναι!

Νομίζω πως ήτανε στο ΕΚΠΑΖ. Πόσο άσχετος παίζει να είναι; Και από τις 2 επισκέψεις που του έχω κάνει φάνηκε να ξέρει καλά το αντικείμενο και μου εξηγούσε διάφορα πράγματα με λεπτομέρειες. Άσε που φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος (θα μου πεις άσχετο, αλλά για 'μένα παίζει κι αυτό ρόλο). Εσένα τι πρόβλημα σου δημιούργησε;

Σύλβια, θα πρότεινα celestoderm v garamycin .. Αλλά αφού θα επισκεφθείς κτηνίατρο η δική μας γνώμη περισσεύει και δεν είναι και επιστημονική.

Μπορώ να δοκιμάσω μέχρι τη Δευτέρα, δε χάνω τίποτα. Ευχαριστώ!

Πιστεύω η συμπεριφορά του πουλιού οφείλεται στο ότι κουράζεται βλέποντας με το ένα μάτι. Περιμένουμε νέα σας.

Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Και μάλιστα σκεφτόμουνα μήπως τον πειράζει το φως και γι' αυτό όταν πέσει ο ήλιος "συνέρχεται". Από την άλλη, στο μέρος που τον έχω, το κλουβί του είναι μισό στον ήλιο και μισό έχει σκιά. Ε, αυτός κάθεται πάντα στο κομμάτι που χτυπάει ο ήλιος και μετά βάζει το κεφάλι στη φτερούγα. Αν τον ενοχλούσε δε θα καθόταν στη σκιά; Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όταν βάζει το κεφάλι στη φτερούγα ενώ δεν είναι η ώρα να κοιμηθεί, δεν το βάζει κανονικά. Ίσα- ίσα κρύβει το υγιές μάτι και αφήνει το άρρωστο έξω αλλά κλειστό. Ποιος ξέρει, ίσως να το ξεκουράζει. Γι' αυτό κάθεται έτσι κανένα 3λεπτο και μετά σηκώνεται, ξεφουσκώνει και κινείται κανονικά.
 
Κατά πάσα πιθανότητα το ξεκουράζει. Δεν είναι μόνο το φώς αλλά γενικότερα το να βλέπει κανείς με το ένα μάτι δεν είναι και ότι καλύτερο. Για το υγιές μάτι εννοώ. Περιμένουμε νεότερα.
 
Παιδιά, τα νέα δεν είναι καλά. Ο μικρός ολοένα και χειροτερεύει και μάλλον θα τον χάσω... Δεν έχει κάτσει καθόλου στον πάτο του κλουβιού και βλέπω να ψάχνει τις ταΐστρες αλλά τρώει ελάχιστα. Είναι την περισσότερη μέρα φουσκωμένος ή κοιμάται και ακούω την αναπνοή του να "τρίζει". Έχει δύσπνοια ο κακομοίρης και ακόμα κι όταν κοιμάται "τινάζεται" στο κάθε "τσακ" που κάνει. Τον πήγα στο γιατρό τη Δευτέρα 16-2-2015 ο οποίος (να τα λέμε κι αυτά) τον εξέτασε δωρεάν. Τον ψηλάφισε, κοίταξε τα ποδαράκια του, το ράμφος του, τον ακροάστηκε με το στηθοσκόπιο και μου είπε ότι έχει ΧΑΝ. Του είπα όλο το ιστορικό, ότι ξεκίνησε από το μάτι κλπ και μου είπε ότι συχνά στα πουλιά συμβαίνει αυτό. Δηλαδή οποιοδήποτε κρύωμα, λοίμωξη, ίωση κλπ μπορεί να εκδηλωθεί πρώτα σα σύμπτωμα στο μάτι. Γι' αυτό και τα κολλύρια δεν έκαναν τίποτα. Δεν ήταν ουσιαστικά πρόβλημα του ματιού. Μετά το μάτι "πρήζεται" (δε φαίνεται απαραίτητα) και κατεβαίνει το πρόβλημα στους αεροφόρους σάκους. Του είπα ότι μετά το κολλύριο του έβαλα αντιβίωση και μετά αντιασθματικό και μου είπε ότι όταν ένα πουλάκι έχει ΧΑΝ, η αντιβίωση ουσιαστικά δε βοηθάει, αλλά καλά έκανα και την έδωσα (ίσως για ενδυνάμωση; Για να αποφύγουμε κάποιο βακτήριο που θα έκανε τα πράγματα χειρότερα; Δε ρώτησα). Μου είπε ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα κι ότι φαίνεται να είναι σε τελικό στάδιο, είναι πολύ βαριά. Δε μου πρότεινε κάτι άλλο. Μένει να περιμένουμε να δούμε αν θα ανακάμψει, γιατί πολλά πουλιά το "ξεπερνάνε" για κάποιο διάστημα και μετά χειροτερεύουν πάλι. Μου είπε ότι υπάρχει μία περίπτωση να συνέλθει στο 90% αλλά ποτέ δε θα είναι όπως πριν και φυσικά με το πρώτο κρύωμα θα έχουμε τα ίδια. Πάντως τον είδα να έχει σαν πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει, δυστυχώς. ☹ Το μόνο που σύστησε ήταν να τον έχω σε όσο το δυνατόν πιο ζεστό περιβάλλον. Έτσι κι εγώ τον άφησα στην ησυχία του, με ανοιχτή τη θέρμανση στο δωμάτιο. Δεν ωφελεί να τον ταλαιπωρώ και να τον πιάνω όλη την ώρα.
 
Ππππφφφ εύχομαι να το ξεπεράσει.. Τι άλλο να πω.. ☹ Ότι έκανες και κάνεις ό,τι μπορείς, νομίζω πως δε χρειάζεται καν να το πούμε! Είναι ολοφάνερο!
 
Ππππφφφ εύχομαι να το ξεπεράσει.. Τι άλλο να πω.. ☹ Ότι έκανες και κάνεις ό,τι μπορείς, νομίζω πως δε χρειάζεται καν να το πούμε! Είναι ολοφάνερο!
Να 'σαι καλά! Κι όμως, ό,τι και να κάνω, πάντα θα νιώθω ένα κενό. Ότι κάτι παραπάνω θα μπορούσα να είχα κάνει και δεν το έκανα...
 
Σύλβια πάντα έτσι σκεφτόμαστε ακόμα και για ανθρώπους αλλά είναι λάθος, γιατί κι εμείς άνθρωποι είμαστε, περιορισμένων δυνατοτήτων όντα, δεν είμαστε θεοί. Ας γίνει το καλύτερο, φρόντισέ το να ανακουφίζεις τα συμπτώματά του όσο μπορείς. Τίποτ' άλλο.
 
Μήπως να έδινε κάποια αντιβίωση για αναπνευστικά, εφόσον τα συμπτώματα αυτό δείχνουν; Απ' ότι καταλαβαίνω πέρα από την αλοιφή στο ματάκι δεν έχει πάρει ουσιαστικά κάποιο φάρμακο.

Ας βοηθήσουν για κάτι πιο συγκεκριμένο και τα πιο έμπειρα μέλη...

Παρόμοια διάγνωση γενικά για ΧΑΠ και αργά ή γρήγορα θάνατο, χωρίς εξετάσεις καλλιέργειας κλπ, είχα ακούσει και εγώ από κτηνίατρο πριν λίγα χρόνια... Όταν όμως έγιναν από άλλη γιατρό και δόθηκε η κατάλληλη αντιβίωση, το πουλάκι τα κατάφερε και τώρα ζει και βασιλεύει...
 
Back
Top