Καθόλου υπερβολή. Απλώς θα δίνεις μια ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Προσωπικά τους δίνω μια κουταλιά του γλυκού στην αυγοθήκη.K.Mισαλουρη τα διαβασα.Αν τα δωσω ολα μηπως ειναι υπερβολη;Επισης η ποσοτητα που πρεπει να δινουμε των σπορων αυτων;
Τέτοιο μείγμα χρησιμοποιώ και η extra περίλλα είναι πάντα παρούσα στις δύσκολες περιόδους των πουλιών.Υπάρχουν και έτοιμα μείγματα που έχουν περιλα
μίγμα από chia-camellina-περίλλα-ωμό σουσάμι, προσφερόμενο ως ''κέρασμα'' σε ξεχωριστή θήκη κατά την περίοδο αναπαραγωγής αλλά και chia-περίλλα κατά την πτερόρροια, είναι ότι καλύτερο.. Θα το τιμήσουν και με το παραπάνω τα πουλιά.
Δημήτρη, γιατί στην πτερόρροια εξαιρείς την καμελίνα και το σουσάμι, αλλά συμπεριλαβάνεις κία και περίλλα;μίγμα από chia-camellina-περίλλα-ωμό σουσάμι, προσφερόμενο ως ''κέρασμα'' σε ξεχωριστή θήκη κατά την περίοδο αναπαραγωγής αλλά και chia-περίλλα κατά την πτερόρροια, είναι ότι καλύτερο.. Θα το τιμήσουν και με το παραπάνω τα πουλιά.
.. Κατά την πτερόρροια, προτιμώ να τους προσφέρω περισσότερο chia παρά camelina, διότι έχει την ιδιότητα να απορροφάει 10πλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με τη δική του και να δημιουργεί ένα είδος ζελέ, με αποτέλεσμα οι υδατάνθρακες να αργούν να μετατραπούν σε λίπος. Αρα το πουλί έχει διαθέσιμη ενέργεια για περισσότερο χρόνο & κρατάει μέσα του μεγάλη ποσότητα νερού, κάτι που το καλοκαίρι το ενυδατώνει. Σουσάμι, κατά την πτερόρροια, τους προσφέρω 1-2 φορές την εβδομάδα.. Αλλά chia-περίλλα καθημερινά.Δημήτρη, γιατί στην πτερόρροια εξαιρείς την καμελίνα και το σουσάμι, αλλά συμπεριλαβάνεις κία και περίλλα;
Για την κατακράτηση υγρασίας το αντιλαμβάνομαι. Για το ζελέ που κατακρατά τους υδατάνθρακες και δεν τους αφήνει να μετατραπούν σε λίπος δεν το καταλαβαίνω καλά, δεν τους αφήνει και να μεταβολιστούν; Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι υδατάνθρακες αν μεταβολίζονται (καταβολίζονται) σύντομα, τότε βασικά οδηγούν σε ενέργεια, ενώ αν δεν καταβολιστούν γίνεται αναβολισμός τους σε λίπος.chia παρά camelina, διότι έχει την ιδιότητα να απορροφάει 10πλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με τη δική του και να δημιουργεί ένα είδος ζελέ, με αποτέλεσμα οι υδατάνθρακες να αργούν να μετατραπούν σε λίπος. Αρα το πουλί έχει διαθέσιμη ενέργεια για περισσότερο χρόνο & κρατάει μέσα του μεγάλη ποσότητα νερού, κάτι που το καλοκαίρι το ενυδατώνει.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας