Διατροφή Κάθε πότε να δίνω αυγό και μήλο;

petros3110

PB New Member
Εγγραφή
24 Σεπ 2022
Μηνύματα
62
Πόλη
Axarnai
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα! Νέο μέλος και στο φόρουμ και στην εκτροφή ενός καναρινιού ως οικόσιτο και μόνο, για παρεούλα. Το έχω εδώκαι 3μερες πρόκειται για αρσενικό, πριν κλείσει 2η μέρα στην κατοχή μου ξεκίνησε τα τραγούδια του!
Μέχρι τώρα ως διατροφή του έχω σε μια ταίστρα τους σπόρους και στην άλλη τη βιταμίνη. Επίσης αυγό και μήλο στα οποία δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση και κάθε βράδυ τα πετάω για να μην χαλάσουν.
Αυγό και μήλο κάθε πότε να του βάζω? Αγγούρι μαρούλι καρότο ως λαχανικά?
 
@petros3110 Τι εννοείς βιταμίνη? Κίτρινου χρώματος σε σακουλάκι?
Το αυγό πρέπει να μείνει στο κλουβί το ΠΟΛΥ 5 ώρες.
Αυγό καλά βρασμένο (12-15) λεπτά με το τσόφλι 1-2 φορές την εβδομάδα και στην πτερρορια καθημερινά. Μήλο μια φορά την εβδομάδα μόνο καθώς έχει υψηλά ποσοστά ζάχαρης.
Λαχανικά μπορείς να του δίνεις καθημερινά.
 
Το βρακάκι καλό θα ήταν να το βγάλεις, καθώς μπορεί να πιαστούν τα νύχια του. Επίσης παρατηρώ ότι έχεις εφημερίδα στον πάτο του κλουβιού. Είναι ένα ακατάλληλο υπόστρωμα, διότι όταν βρέχεται απελευθερώνει τοξικές ίνες που είναι βλαβερές για τα πουλιά. Το καλύτερο, κατά την γνώμη μου, θα ήταν λευκά χαρτιά Α4. Επίσης βγάλε τις πλαστικές πατήθρες, επειδή μπορούν να προκαλέσουν αρθρίτιδα, πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών, bublefoot και πολλά άλλα. Αντικαταστήσέ τες με αυτές φτιαγμένες με φυσικό ξύλο σε διάφορες διαμέτρους. Στην κούνια πάει καθόλου? Εάν όχι, το καλύτερο θα ήταν να την βγάλεις, καθώς τείνει να περιορίζει τον χώρο για πέταγμα. Όπως σου είπε και η Λήδα πιο πάνω, το αυγό κράτησέ το μέσα στο κλουβί για 4 - 5 ώρες, καθώς είναι νωπό και μαζεύει εύκολα μικρόβια και βακτήρια. Αυτά από εμένα 😁
 
Στη θέση της κουνιας έβαλα προς το παρόν άλλη πατηθρα. Αγγούρι, μαρούλι μπορώ κ κάθε μέρα? Ή τα λαχανικά να τα αλλάζω ανά μέρα? Επίσης οι ξύλινες πατηθρες δεν μαζεύουν εύκολα ψείρες?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα! Νέο μέλος
Καλώς ήρθες στη παρέα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είσαστε πολύ καλά μαζί αφού νοιάζεσαι για το συντροφάκι και το προσέχεις. Ξεκίνησε το διάβασμα στο φόρουμ γιατί έχει πολύ καλά άρθρα, links, κλπ με πληροφορίες για διάφορα θέματα. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση θέματος είτε μέσα από εφαρμογή είτε από Google που συνήθως σου βγάζει πρώτη δεύτερη επιλογή το petbirds. Καλή αρχή! Και πολλές φτερωτές
επιτυχίες!
 
Καλησπερα! Να το χαίρεσαι! Για το αβγό όπως σου είπαν παραπάνω και μόνο μια με δυο φορές την εβδομάδα. Λαχανικά εποχής και χορταρικά κάθε δυο μέρες καλά πλυμένα και στεγνά. Σουπιοκοκκαλο μόνιμα στο κλουβί. Η τροφή του δεν πρέπει να είναι χύμα αλλά συσκευασμένη και η βιταμίνη δεν είναι καν βιταμίνη! Από φρούτα μια φορα την εβδομάδα.Η κούνια δεν χρειάζεται καθώς το εμποδίζει να κινείται!
Thread 'Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες'
https://community.petbirds.gr/threads/Φροντίδα-καναρινιών-βασικές-οδηγίες.17652/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αγγούρι, μαρούλι μπορώ κ κάθε μέρα? Ή τα λαχανικά να τα αλλάζω ανά μέρα?
Δες εδώ ένα σχετικό άρθρο:
Λαχανικά κάθε μέρα εάν είναι εφικτό, φρούτα 2 φορές την εβδομάδα, διότι έχουν πολλά σάκχαρα.
 
παιδιά σουπιοκοκκαλο εμένα δεν τρώει κανένα πουλί, μιλάμε για αποτυχία . Αναγκάστηκα να το θρυμματίσω σε μουλτι και να το αναμειγνύω με τροφή σε μικρή ποσότητα. Το έχω απηκεύσει το υπόλοιπο. Το κλουβί αυτό που έχεις είναι πολύ μικρό. Δυστυχώς εγώ τα δύο πρώτα τα έβγαλα off, γιατί κατάλαβα την διαφορά στο πουλί στην διάθεσή του δλδ. Στο μικρό θα είναι είναι στην τσίτα. Θα πηδάει ασταμάτητα χωρίς να γυμνάζει καθόλου τα φτερά του. Είναι κρίμα πραγματικά. Εχθές πήρα την τελευταία εξηντάρα ζευγαρώστρα για να βάλω ένα καναρίνι. Τις θεωρώ πολύ βολικές.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Αλλά δεν κατάλαβα παρόλο που τα άρθρα τα έχω διαβάσει πριν πάρω το καναρινι, κάτι συγκεκριμένο. Μαρούλι μπορώ να δίνω κάθε μέρα η θα τον πιάσουν εντερικά. Αγγούρι κάθε μέρα? Καρότο? Στα λαχανικά δεν βρίσκω διευκρίνηση
 
Καλό θα ήταν όχι καθε μέρα το ίδιο λαχανικό, διαφορετικό. Επίσης και η πιπεριά είναι ένα λαχανικό που αρέσει στα περισσότερα πουλιά, όμως κατά την γνώμη μου το top είναι το μπρόκολο, καθώς τείνουν να νομίζουν ότι εκείνα τα μπιλάκια είναι σποράκια.
 
Μπορείς να δώσεις άφοβα ρόκα, σπανάκι, αρακά, μπρόκολο, μαρούλι, κουνουπίδι, πιπεριά και καρότο φρέσκα κατά προτίμηση καλά πλυμένα και στεγνά (αρακά και κατεψυγμένο ξεπαγωμενο και στεγνό)
Κάθε μέρα μπορείς να τους δίνει ή ανά δύο μέρες ακόμα και κάθε τρείς μέρες...αν έχει καλή διατροφή με πλούσιο μίγμα από σπόρους θα είναι μια χαρά, "βιταμίνη" και stick μη του δίνεις μπορείς να εμπλουτίσεις και με σπόρους υγείας την διατροφή του δύο με τρεις μέρες την εβδομάδα εγώ παίρνω της versele laga prestige snack αυτά από εμένα 😃
 
Καλώς ήρθατε και να χαίρεσαι το φιλαράκι σου.
Βασικά καλύφθηκα από τα παραπάνω. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο για ασφαλή και τοξικά φυτά, ώστε να δεις πόσα λαχανικά, βότανα κλπ υπάρχουν διαθέσιμα, οπότε να μην ζορίζεσαι για να τα βρεις...ό,τι δλδ έχεις στο σπίτι σου.
Επίσης θα σου προτείνω για την περίπτωση που αποφασίσεις να αλλάξεις κλουβί, πριν το κάνεις, να συζητήσουμε τι κλουβί μπορείς να πάρεις με ευνοϊκή σχέση κόστους - οφέλους για εσένα.
Τέλος, πες μας αν το πουλάκι θα διαβιώνει μέσα στο σπίτι ή εκτός σπιτιού, ώστε να σε συμβουλεύσουμε σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να βρίσκεται.
Και πάλι να το χαίρεσαι!!! Μου φαίνεται πολύ όμορφος.
 
@petros3110 καλώς ήρθες με τον μικρό σου φίλο. Τι ηλικία έχει;
Όπως σου είπαν, λαχανικά άφοβα όσο ο καιρός είναι καλός κ προτιμούνται τα βιολογικά (δυσεύρετα) κ της εποχής. Η ποικιλία είναι σημαντική. Εάν δώσεις αρακά ή καλαμπόκι κατεψυγμένο είτε ωμό, πρώτα βράσε τα για ένα δύο λεπτά. Τους δίνω την σάρκα μαλακή χωρίς την φλούδα. Ακόμα κ στον φρέσκο. Αυτό κάνω εγώ. Τελευταία εγώ ζεματιζω ελαφρά κ το μπρόκολο κ του αρέσει. Τα πράσινα λαχανικά αφού τα πλύνεις καλά, άφησε τα για λίγο στο νερό κ ξύδι. Μετά ξέπλυνε τα κ στέγνωσε τα καλά πριν τα δώσεις. Προτίμησε το σπανάκι, την γλυστριδα, ρόκα, μπρόκολο περισσότερο από το μαρούλι. Έξτρα κέρασμα μπορείς να δίνεις κάθε τρεις μέρες, εκτός από της versele laga snack που είπε κ ο @Akanthillis λίγους στην μύτη του κουταλιού λίγους σπόρους κία ή καμελίνα ή ραδικοσπορο ή μαρουλόσπορο ή γαϊδουράγκαθο ( λέγεται κ αγκάθι της Μαρίας). Η evia parrots βγάζει μικρές ποσότητες κ προσωπικά με βολεύουν.
Σουπιοκοκκαλο πάντα στο κλουβί. Όταν το καναρίνι νοιώσει την ανάγκη θα πάει να το τσιμπήσει. Επίσης πάντα του δικού μου καναρινιού του έχω γκριτ. Έχω καταλήξει κ δίνω ή αυτό με κοχυλι, κάρβουνο κ βότανα της evia parrots ή αυτό της deli nature. Να το χαίρεσαι το μικρό σου. Το ονοματάκι του;
Σου παραθέτω αυτά που σου είπα

https://petgo.gr/product/μαρουλόσπορος-evia-parrots/

https://petgo.gr/product/λευκή-περίλλα-evia-parrots/

https://petgo.gr/product/chia-evia-parrots/

https://petgo.gr/product/ραδικόσπορος-evia-parrots/

https://petgo.gr/product/camelina-evia-parrots/

https://petgo.gr/product/deli-nature-grit/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μαρούλι μπορώ να δίνω κάθε μέρα η θα τον πιάσουν εντερικά. Αγγούρι κάθε μέρα? Καρότο? Στα λαχανικά δεν βρίσκω διευκρίνηση

Πέτρο καλησπέρα τα πράματα είναι απλά, θα έχει σποράκια, μια φορά την εβδομάδα αυγό, και λαχανικά 2-3 φορές την εβδομάδα και θα είναι μια χαρά, και μια φορά αν τον βάλεις δεν θα πάθει κάτι απλά καλό είναι 2 με 3 φορές.
Το κλουβί να έχεις καθαρό και όταν μπορέσεις πάρε ένα μεγαλύτερο για να είναι πιο άνετο
 
Back
Top