Ασθένειες Κάτι δεν πάει καλά με το Budgie μου

Να σου τονίσω να απολυμαίνεις τα χέρια σου μετά απο κάθε επαφή με το κλουβί, το πουλί ή εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και να φοράς γάντια καθώς το E. coli ειδικά μεταφέρεται και σε ανθρώπους άνετα. Τα βακτήρια σκοτώνονται με χλιαρό νερό και σαπούνι (πιάτων, χεριών κτλ) ή με απολυμαντικό χεριών που περιέχει οινόπνευμα. Η καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα είναι ελάχιστη. Τα κλουβιά πρέπει να καθαρίζονται απαραίτητα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Καθαρίζω δύο τεράστια κλουβιά κάθε βράδι πριν τα σκεπάσω, με σχάρες κι αλλαγή εφημερίδων και δεν μου παίρνει πάνω απο 10 λεπτά και για τα δύο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία διακιολογία στο αφήνει κάποιος να μαζευτούν κουτσουλιές μιας εβδομάδας. Είναι ανθυγιεινό και για το πουλί και για εσάς. Ειδικά σε πουλί που ασθενεί η καθαριότητα πρέπει να είναι σχολαστική και καθημερινή.
 
@Φοίβος
Η καθαριότητα με χλωρίνη γίνεται κάθε εβδομάδα.
Όπως και ο χώρος που γίνεται η καθαριότητα όλων των αντικειμένων του.
Δεν το γνώριζα για τη μεταδοτικότητα και σε άνθρωπο.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 
Η χλωρίνη κάθε εβδομάδα είναι υπερβολική έως κι επικίνδυνη για το πουλί. Ζεστό νερό με σαπούνι κι ένα πέρασμα με αραιωμένο ξίδι κάνουν μια χαρά δουλειά. Για την απολύμανση, το ονόπνευμα δεν αφήνει κατάλοιπα σε αντίθεση με την χλωρίνη.
 
Update: χθές βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά από ένα μήνα που κάναμε θεραπεία. Όλα αρνητικά. Επίσης πήγαμε και στον πτηνιατρο και το βρήκε ότι όλα είναι μία χαρά και στο βάρος του κτλ.
Μας έγραψαν από την Κομοτηνή και προληπτικές βιταμίνες για ήπαρ κτλ για να δυναμώσει κι άλλο που και ο πτηνιατρος συμφώνησε.
Το μικρό είναι πάλι υγιέστατο.
 
Back
Top