Ασθένειες Κάτι δεν πάει καλά με το Budgie μου

Η θεραπεία είναι πολύ συγκεκριμένη. Μετά την πρώτη φάση, πήρε προβιοτικά +βιταμίνες. Στη δεύτερη φάση είναι το anima και στη τρίτη φάση είναι το antistress.
Πάντως πέρα την υγρή κάπως περιοχή της αμαρας, το μικρό είναι μέσα στην ενέργεια και δυνατό καθώς εξακολουθεί να σπάει τις πατηθρες του και κακαρίζει δίχως αύριο.
Το anima είναι φουλ μέσα στα θρεπτικά συστατικά:
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220911-210705.webp
    Screenshot_20220911-210705.webp
    195,1 KB · Προβολές: 20
  • Screenshot_20220911-210715.webp
    Screenshot_20220911-210715.webp
    155,1 KB · Προβολές: 19
@Antiateira προφανώς κάτι του προκαλεί διάρροια ή από το φάρμακο αλλιώς δεν ξέρω, τρώει τις κουτσουλιες του; Επίσης σε ποιον γιατρό έχει πάει;
[automerge]1662920279[/automerge]
Επίσης δεν ξέρω αν το έχασα εγώ κάπου μέσα στα μηνύματα αλλά η θεραπεία για τις τριχομοναδες πια ακριβως είναι;; Γενικά στην περίπτωση σου πολλά μου κλωτσανε και με προβληματίζουν
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ότι κάνει βρωμοδουλειές σίγουρα κάνει και όποτε τον βλέπω τον σταματάω, αν διαβάσετε εξ αρχής του θέματος που είχα ανοίξει, δεν είναι ήρεμος αλλά απλησίαστος με έντονο στρες.
Τον καθαρίζω συνεχώς και κάθε εβδομάδα κάνω φουλ καθαριότητα αλλά ανέκαθεν ήτανε λίγο βρωμίλος, κάτι που το είχε προσέξει και ο πτηνιατρος.
Η θεραπεία γίνεται από την Κομοτηνή που βρήκαν ποιο ήτανε το πρόβλημα του και θα παίρνει θεραπεία για άλλο μισό μήνα.
Τις κουτσουλιές του δεν τις τρώει θέλω να πιστεύω αλλά έχει μία μανία να καταστρέφει τα πάντα, ήδη κατέστρεψε μία πατήθρα (φυσικό ξύλο) και πάμε για την δεύτερη που του πήρα. Οπότε αν τρώει από κουτσουλιές ίσως να είναι από εκεί που πάει και δαγκώνει τις πατηθρες του, αλλά δεν νομίζω.
 
Τέλος πάντων εγώ θεωρώ ότι διάγνωση για την αιτία της υγρής αμαρας δεν έγινε, η θεραπεία δεν μπορώ να πω ότι είναι πετυχημένη αφού πάλι λερώθηκε, για τριχομοναδες φάρμακο δεν βλέπω να δόθηκε αν μου ξεφεύγει συγχωρέστε με και εννοείται δεν μπορώ να δεχτώ το είναι πολύ αγχώδεις νευρικός κτλ και για αυτό δεν θα του βάλω σωστό κλουβί και δεν θα του αλλάξω τροφή, το πουλί είναι παχουλό και για να αδυνατίσει χρειάζεται μεγαλύτερο κλουβί να γυμνάζεται και αν είναι μεγάλο το πρόβλημα μείωση των σπόρων ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να αδυνατίσει αλλιώς. Τέλος χρειάζεται προστασία από τα ρεύματα αέρα από τα αρπακτικά και από τα κουνούπια. Η τριχομοναδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΆΓΧΟΣ είναι ένα μικροοργανισμός που μπήκε στο οργανισμό του παπαγάλου είτε μέσω κάποιου άγριου πουλιού είτε το παπαγαλάκι σου το είχε ήδη από εκεί που το αγόρασες. Τώρα το αν το άγχος προκαλεί αύξηση του πληθυσμού δεν το γνωρίζω δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο αλλά όπως και να έχει δεν είναι η αιτία εμφάνισης . Τα υπόλοιπα μέλη τι άποψη έχουν;
 
@Antiateira Ευχομαι να πανε ολα καλα για το budgie και να μελετησεις τις συμβουλες που σου εχουν δωθει ωστε να αποφασισεις πως θα γινει καλυτερη η καθημερινοτητα του γιατι υπαρχουν παρα πολλα περιθωρια. Τις αγωγες τις αποφασιζουν οι γιατροι αλλα δεν ειναι ολοι οι γιατροι το ιδιο καλοι και αυτο το βιωνουμε ολοι μας . Πρεπει να συζηταμε με τους γιατρους τις σκεψεις μας και τις αποριες μας.Πχ το Anima strath γιατι στην δοσολογια αναφερει σκυλους ? και στην σελιδα της εταιρειας δεν αναφερει οτι κανει για οικοσιτα πτηνα .Εχει αλλο προιον σχετικο που ονομαζεται Tono Strath
Εσυ ποιο ακριβως προιον χορηγεις και σε τι δοσολογια? Δεν περιμενω απαντησεις απλα προτεινω ερωτησεις για τον γιατρο ή οποιον στο προτεινε . Επισης και μια επικοινωνια με την εταιρεια θα ηταν επικοδομητικη για τυχον παρενεργειες.
Και παλι ολα να πανε καλα .
Καλο βραδυ
 
Γραπτός λόγος είναι και προσπαθώ να τα γράφω όλα πολύ συνοπτικά.
Το σιρόπι το παίρνει σε συγκεκριμένα ml, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες και με λεπτομέρειες. Το ξανά γράφω: η πρώτη φάση ήτανε η θεραπεία που ακολούθησαν τα προβιοτικά με βιταμίνες, η δεύτερη φάση είναι το anima και θα ακολουθήσει η τρίτη φάση. Το μικρό είναι απίστευτα ζωηρό και ξανά βρήκε το παλιό, καλό, Στραβωμενο χαρακτήρα του. Μόνο η αμαρα του μοιάζει σαν βρεγμένη.
Οι ίδιοι από την Κομοτηνή μου είπαν ότι δημιουργήθηκαν από το στρες (το πρόβλημα του), ξεκάθαρα πράγματα! Έγιναν όλες οι εξετάσεις. Όπως και με συμβούλευσαν να μην γίνουν αλλαγές σε τίποτα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως επιμένετε για κάποια θέματα όταν γράφω ξεκάθαρα τι μου λένε είτε ο δικός του πτηνιατρος είτε από το εργαστήριο της Κομοτηνής.
 
Συγνωμη που επεμβαίνω αλλα εννοειται ότι η @Antiateira θα ακολουθήσει την φαρμακευτική αγωγή των ειδικών. Για αυτό άλλωστε απευθύνθηκε σε αυτούς. Ομως πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να τις ακολουθήσει, απλά κάποια στιγμή ίσως κάπου, κάποτε να φανούν χρήσιμες. Δεν υπάρχει λόγος έντασης. Φιλικά πάντα.😊
Υ.Γ. @Antiateira Αγχώθηκα με τα bold.🥹
 
@marapo αχαχαχαχ τα bold αφορούσαν το link από Google που μου επισήμανε η κοπέλα, που ουσιαστικά αναιρούσε τις απόψεις της για το πώς μπορεί να κολλήσει ένα πτηνό.

Συμφωνώ με την άποψη σου αλλά άλλο να δίνεις συμβουλές και άλλο να κατηγορείς έμμεσα κάποιον ότι αμελεί τη φροντίδα μίας ζωής.

Αν και ενώ έγραψα ότι δύσκολα στο γραπτό λόγο να περιγράψει κάποιος συνοπτικά ένα γεγονός, μου έκανε και τρομερή εντύπωση ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τα σημεία στίξης σε προτάσεις και βάζουν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις πάνω από το επιστημονικό πεδίο.

Πάντως ευχαριστώ τα παιδιά που μου πρότειναν την Κομοτηνή, μου πρότειναν τις πατηθρες (αν και το μικρό εν τέλει τις 2 τις έσπασε- δεν πειράζει, του αγόρασα άλλες και προσπαθεί να αποτελειώσει και αυτές) και ότι το να συνεχίσω τα προβιοτικά δεν θα πείραζε (μην ξεχνάμε ήτανε και περίοδος full στις αργίες τότε).

🤪🤪🤪🤪😈😈😈😈😃😃😃😃
 
Το μικρό έχει σε πολύ αυξημένο ποσοστό τις τριχομονάδες,
Η θεραπεία γίνεται από την Κομοτηνή που βρήκαν ποιο ήτανε το πρόβλημα του και θα παίρνει θεραπεία για άλλο μισό μήνα.
@Antiateira πως είναι σήμερα το πουλάκι;
Κ ποια είναι η θεραπεία για τις τριχομοναδες που σου έχει προτείνει ο πτηνιατρος;
 
Update: σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα από την επανεξέταση (Κομοτηνή).
Το παιδί είναι σε τέλεια κατάσταση! Τα ξεπεράσαμε όλα!
Με συμβούλευσαν και ως προς την διατροφή του, πώς να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό του.
Δεν πρέπει να γίνονται αλλαγές σε τίποτα για να μην στρεσαρεται.
Ζυγίστηκε κιόλας, δυστυχώς είμαστε λίγο χοντρουλιδες = 45gr. Το ξέραμε αυτό, πάντα μας το έλεγε ο πτηνιατρος.
Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά από εδώ μέσα που με συμβούλευσαν για την Κομοτηνή, για συστατικά τροφών κτλ και με καλμαραν σε αγχώδεις περιόδους και ασχολήθηκαν μαζί μας επί του θέματος.
Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω ότι κάποιοι συμπεριφερθήκατε πιεστικά και με έμμεσες κατηγορίες που ευτυχώς ο admin διέγραψε.
Αυτό ενόχλησε πάρα πολύ.
Το μικρό είναι απίστευτα δυνατό, ζωηρό και "τέρας" υγείας!
Από τον Ιούνιο παλεύαμε και επιτέλους τα ξεπέρασε όλα!
Να δώσω και ένα μεγάλο Ευχαριστώ & Μπράβο στο μικρό για τη δύναμη και χαρακτήρα που έχει, στον γιατρό του, στο εργαστήριο της Κομοτηνής και στα παιδιά από εδώ μέσα που όντως μας στήριξαν και μας κατεύθυναν.

ΥΣ. Νιώθω λες και κερδίσαμε το Όσκαρ και εκφράζομαι με τέτοιες ευχαριστίες.
Ευχαριστώ πολύ
 
@Antiateira , πολύ ενθαρρυντικά τα νέα σας!
Αυτό που θα έκανα στη θέση σου στο μέλλον, ας πούμε σε 3+ μήνες από τη λήξη της θεραπείας του, θα ήταν να στείλω εκ' νέου δείγματα στο ίδιο εργαστήριο. Όχι ότι ιατρικά θεωρείται απαραίτητο....αλλά διότι το μυαλό μου δεν ησυχάζει ποτέ, και για ....το φόβο των Ιουδαίων.
Σκέψου το (κι ειλικρινά ελπίζω να μην σε αγχώνω - δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεσή μου)
 
@ianos ναι ναι το έχω στα υπόψιν μου. Με το νέο έτος θα ξανά στείλω σίγουρα. Θα ξανά περάσουμε και από τον γιατρό του.
Το θεωρώ απαραίτητο να το παρακολουθούμε ακόμη και με τις συμβουλές που μου έδωσαν για να έχει ένα ισορροπημένο και ενισχυμένο οργανισμό.
Είμαι πολύ χαρούμενη που το μικρό τα ξεπέρασε όλα και είναι τόσο δυνατός. Πραγματικά πρέπει να ούρλιαζα στο τηλέφωνο με τα τόσο καλά αποτελέσματα που έβγαλε η επανεξέταση.
 
Καλησπέρα, συνεχίζω εδώ.... για να έχετε το ιστορικό του που είναι σημαντικό και να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια....

Ενώ από Οκτώβριο όλα ήτανε μια χαρά, από το Σάββατο αντιμετωπίζουμε πάλι θέμα.

Σύμφωνα με τις συμβουλές (γιατρό, Κομοτηνή): κάθε μήνα θα πρέπει να του δίνω βιταμίνες της tafarm και μετά ultra προβιοτικά. Από την Τρίτη που μας πέρασε (δηλαδή μία εβδομάδα πριν) όλα μία χαρά. Να τονίσω ότι κάθε Σάββατο πρωί τον καθαρίζω (κλουβί, τροφές κτλ).
Ενώ την Παρασκευή που μας πέρασε μακροσκοπικά δεν είχε κάτι, το Σάββατο το πρωί παρατηρώ υγρή την αμαρα του. Λέω από μέσα μου "μάλλον θα μάλωνε πάλι με την ποτίστρα". Την Κυριακή, κολλημένες κουτσουλιές. Χθες, Δευτέρα, όλα καλά. Σήμερα πάλι είναι βρεγμένη η αμαρα του.
Οι κουτσουλιές του μου φαίνονται φυσιολογικές, έχει ενέργεια φουλ. Τελείωσε και η πτερρόροια εδώ και 2 εβδομάδες σίγουρα.

Τι στο καλό συμβαίνει; Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη διατροφή του (τρώει από συσκευασία μόνο τους στρογγυλούς σπόρους- σύμφωνα με τους γιατρούς του και τις προτιμήσεις του).

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και πάλι λερώνεται και είναι μούσκεμα στην αμαρα του.

Αύριο στέλνω δείγμα πάλι στην Κομοτηνή!
 
Για να δούμε τι θα σου απαντήσουν σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.... Αν παρόλα αυτά δοθεί το ίδιο σχήμα θεραπείας και δεν δεις χαΐρι μετά, θα έλεγα να το πας σε κάποιον Πτηνίατρο, έχοντας και το ιστορικό του πρόχειρο καθώς και τα φάρμακα (και τα δοσολογικά σχήματα) που πήρε.
Και εφόσον θα επαναποστείλεις δείγμα στο Εργαστήριο της Κομοτηνής, ενημέρωσέ τους (θύμισέ τους βασικά) τα αποτελέσματα των προηγούμενων εξετάσεων και την αγωγή που έδωσαν, μήπως και σε ανάλογα αποτελέσματα σου προτείνουν κάτι ίσως δραστικότερο
 
Μα ο πτηνιατρος είχε κάνει (υποθέτω) λάθος (;) διάγνωση και έπαιρνε αντιβίωση. Και ξανά πήρε αντιβίωση και είχε χειροτερεύσει μετά από λίγο καιρό. Μετά από εδώ μου είπατε για την Κομοτηνή, έστειλα δείγμα και το πρόβλημα τελικά ήτανε άλλο.
Θα σκάσω ... ήτανε μία χαρά και φαίνεται μια χαρά αλλά βρεγμένη αμαρα σημαίνει ασθένεια.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, δεν άλλαξα τίποτα και προσπαθώ να μην το ενοχλώ για να μην στρεσαρεται.

@ianos ήδη έκατσα και τα έγραψα + προηγούμενη συνταγή του με τη θεραπεία που μου είχαν δώσει. Αύριο θα πάρω δείγμα και το απόγευμα τα στέλνω.
 
Σήμερα το πρωί βγήκαν.
Θετικό σε: macrorhabdus ornithogaster και trichomonas gallinarum, Escherichia coli.

Ούτε από το εργαστήριο της Κομοτηνής δεν περίμεναν αυτά τα αποτελέσματα.

Φουλ θεραπεία που ξεκίνησε από το μεσημέρι.
Όποιος ενδιαφέρεται για τη θεραπεία ή όντως ενδιαφέρεται να με συμβουλεύσει, παρακαλώ στείλτε μου σε μήνυμα.

Είμαι πολύ στεναχωρημένη, δεν μπορώ να καταλάβω τι, πως και γιατί ....
Και σας παρακαλώ μην με στρεσσαρετε κι άλλο.

Ο μικρός παρόλο αυτά μόνο βρεγμένη αμαρα έχει, τίποτα άλλο. Μακροσκοπικά τα κόπρανα του φαίνονται μία χαρά. Τέλος είναι μέσα στην ενέργεια, σαν να μην συμβαίνει κάτι.
 
Back
Top