Ασθένειες Κάτι δεν πάει καλά με το Budgie μου

Update: από χθές είναι σε τέλεια κατάσταση, βρήκε το παλιό του καλό εαυτό. Τα προβιοτικά κάνανε πολύ καλή δουλειά. Παρόλο αυτά, σήμερα μίλησα με Κομοτηνή - διαγνωστικό εργαστήριο που μου στείλατε (ευχαριστώ!!) και θα στείλω δείγμα των κοπράνων του, να δούνε τι δεν πάει καλά και τους τελευταίους μήνες συνεχώς αρρωσταίνει. Ευελπιστώ να τελειώσει όλο αυτό σύντομα και να σταματήσει να ταλαιπωρείται το καημένο όσο μεγάλος και αν είναι σε ηλικία (σε αυτό είχα πάθει ένα μικρό σοκ - νόμιζα ότι ήτανε 40/ρης σε ανθρώπινα χρόνια).
 
Update: με πήραν τηλέφωνο από Κομοτηνή πρίν λίγο. Το μικρό έχει σε πολύ αυξημένο ποσοστό τις τριχομονάδες, που σημαίνει ότι στρεσαρεται πάρα πολύ. Περιμένω να μου στείλει ποια φάρμακα πρέπει να αγοράσω για να ξεκινήσουμε τη θεραπεία. Κάποιες βιταμίνες, επειδή δεν γίνεται να αλλάξει η διατροφή του και ούτε να δωθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που τρώει. Γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στη ρουτίνα του και θα μου γράψουν και ένα antistress να πάρει κάποιες ημέρες.
Βρίσκομαι σε αναμονή για τις οδηγίες και τι πρέπει να αγοράσω και μετά το πέρας της θεραπείας θα ξανά μιλήσουμε για να μου πούνε προληπτικά τι θα πρέπει να κάνω.

Επίσης τα budgie όντως μπορούν να ζήσουν και έως 10-12 ετών, αναλόγως την περίπτωση φυσικά αλλά ο δικός μου επειδή είναι μεγάλο κ@λόπαιδο, πιστεύω ότι θα φτάσει και τα 15 χρόνια.🤪
 
Ήταν λογικό που ήταν στρεσαρισμένος και αγχωμένος τόσα χρόνια....
Χωρίστηκε από το ταίρι του σε μικρή ηλικία, πήγε σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον...
Το καλό είναι πως μετά όλες αυτές τις ταλαιπωρίες, το πουλάκι δεν διαγνώστηκε με κανένα νόσημα/πάθηση/αρρώστια 🥰
Υ.Γ Δεν μας είπες το ονοματάκι του! 😄
 
Καλημέρα,
Σήμερα μετά από μία εβδομάδα ξεκινάει η θεραπεία του καθώς δυσκολεύτηκαν να μου βρούνε τη θεραπεία (pet shops) και το ειδικό σιρόπι που χρειάζεται για μετά.
Παρόλο αυτά, το μικρό κακαρίζει σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι πάλι μέσα στην ενέργεια και βρήκε τον παλιό καλό επιθετικό εαυτό του.
Του άλλαξα με φυσικό ξύλο τη μία πατήθρα, έπαθε ένα σόκ, την γέμισε με περιττώματα και την 6η ημέρα άρχισε να την κοπανάει με το κεφάλι του και την 7η ημέρα την έσπασε. Μου έδειξε απόλυτα για ακόμη μία φορά ότι δεν έχω δικαιώματα στο κλουβί του!
Μπανιέρα όσες φορές και αν του έβαλα, απλά την γέμιζε με κουτσουλιές και εννοείται ότι σιχαινόμαστε το νερό. Το νερό γενικότερα δεν το θέλει και για αυτό δυσκολευόμαστε με τις θεραπείες.
Περίπου σε 25 ημέρες τελειώνει η θεραπεία και θα κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις ώστε να δούμε πώς τα πήγε και να μάθω τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθεί ανά μήνα (για πρόληψη).
Τέλος, ουσιαστικά όνομα δεν έχει. Ανέκαθεν το αποκαλούσαμε "Στραβωμενό" ή "Γιατί παιδάκι μου".
Αυτή τη στιγμή που σας τα γράφω γελάω ταυτόχρονα καθώς το μικρό στο μπαλκόνι ήδη κάνει σαματά.
Το μικρό μου είναι απλά ένας μικρός 😈και τον λατρεύω.
 
@Ledagcc Έχουμε ακόμη μέλλον... Σε 20 ημέρες θα τελειώσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα - θεραπεία - ενδυνάμωση.
Πάντως όλη ημέρα το μικρό κακαρίζει δίχως αύριο, θα θελα να ξερα τι "φωνάζει" όλη την ημέρα.
Δεν ξέρω πάντως πως πρέπει να το αδυνατίσω, κάτι που πρέπει επίσης να το συζητήσω με την Κομοτηνή όταν θα έρθει η ώρα για τις επαναληπτικές εξετάσεις.
 
Update: είμαστε ακόμη στη διαδικασία θεραπείας. Παίρνει το σιρόπι anima strath και μένουν άλλες 4 ημέρες για να τελειώσουμε και με αυτή τη φάση (ήδη το παίρνει 6 ημέρες).
Το θέμα είναι ότι σήμερα πάλι είδα να έχει κολλημένα κόπρανα στην αμαρα του η οποία είναι και βρεγμένη όλη η περιοχή. Τα κόπρανα του τα βλέπω ότι είναι μία χαρά - λίγο πιο νερουλά ίσως. Είναι μέσα στην ενέργεια το μικρό.
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποίο λόγο πάλι είναι η αμαρα του έτσι.
Η τροφή του δεν έχει αλλάξει:
 

Συνημμένα

  • DSC_0001.webp
    DSC_0001.webp
    178,8 KB · Προβολές: 13
@Antiateira χωρίς να ξέρω αν έχει σημασία αλλά η συσκευασία λέει junior είναι για τα μικρά παπαγαλάκια το δικό σου έχει ενηλικιωθεί εδώ και κάποια χρόνια. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα δεν ξέρω ( απλά για παράδειγμα για τα κουνέλια που ξέρω δεν κάνει να δώσεις την τροφή των μικρών στα ενήλικα τα πειράζει)
 
@meniam πωωωωω μόλις το πρόσεξα. Το προηγούμενο Σάββατο πήγα και την αγόρασα. Είδα την ίδια εταιρεία, συσκευασία και την πήρα, νόμισα ότι είναι η ίδια που αγοράζω τόσα χρόνια. Είναι της ίδιας εταιρείας, απλά έχει τη διαφορά ότι αυτή έχει κεχρί και αυγό ενώ αυτή που ανέκαθεν αγόραζα είναι με κεχρί και καρότα (έτσι δείχνει η συσκευασία). Λέτε να πειράζει; Έτσι και αλλιώς το σιρόπι που παίρνει είναι μέσα στους θρεπτικά συστατικά. Επίσης το μικρό τρώει μόνο τους στρογγυλούς σπόρους.
 
καλησπερα.
Εψαξα και βρηκα την πληρη συσταση και των δυο προιοντων . Δεν νομιζω, προσωπικη μου εκτιμηση σε καθε περιπτωση, να προκαλεσε το προβλημα η συσταση της junior menu. Ελεγχεις λιγο την ημερομηνια ληξης ομως μηπως εχουμε καποια εκπληξουλα? οπτικα η τροφη ειναι σε καλη κατασταση?
Composition: menu

Cereals 93%,

seeds 3.5%,

minerals,

vegetables (carrots, dried 1%),

chopped eucalyptus leaves 0.2%,

oils and fats (cod liver oil 0.05%),

vegetable by-products,

honey 0.02%,

yeast ( Beta Glucans 0.01%),

Calcium 0.80%,

Phosphorus 0.40%.


Nutritional Additives per kg:

Vitamin A 6000iu,

Vitamin D3 600iu,

Iodine 4.97mg,

Zinc 20.04mg,

Manganese 39.98mg
================================================================================
Composition: junior menu

Cereals* (millet 63.9%, oats 3%),

seeds* 19.1%,

vegetable by-products*,

minerals*, bakery products*,

oils and fats,

parsley, dried* 0.5%,

thyme, dried* 0, 25%,

buckhorn, dried* 0.25%,

eggs and egg products* 0.24%, yeast (beta glucans 80mg/kg),

*=natural ingredients

Ingredients:

Calcium 0.80%
Phosphorus 0.40%
Protein 14.00%

Additives/kg:

Nutritional physiological additives:


3c301 DL-methionine 3,960.00mg
3a672a vitamin A 6,600.00IU
3a671 vitamin D3 680.00IU
3b801 selenium 0.01mg
3b201 iodine 4.97mg
3b202 iodine 0.08mg
3b603 zinc 3.00mg
3b6052 zinc 30.00mg
30.05mg manganese
20.05mg Manganese 39.98mg
3b101 Iron 2.50mg
3b404 Copper 0.70mg

sources

 
@Ledagcc Το περασμενο σαββατο αγοραστηκε απο οτι διαβασαμε. ποσα γραμμαρια καταναλωσε τροφης σε 7 μερες που να προκαλεσουν προβληματα και λερωμενη αμαρα και λοιπα θεματα?
οι περιεκτικοτητες σε συστατικα πολλες φορες ειναι απειροελαχιστες.πιο πολυ για διαφημιστικους λογους και marketing αναφερονται
αυγο και προιοντα αυγου 0,24% δεν το λες και σημαντικη ποσοτητα οταν εμεις τους δινουμε μισο αυγο βρασμενο ας πουμε που σε βαρος συναγωνιζεται το δικο τους.
Αν ειναι δυνατον @Antiateira μπορεις να θυμηθεις απο την μερα που αλλαξες τροφη τι αλλο εδωσες σε φρουτο, βρασμενο αυγο, λαχανικο και αλλα κερασματα? Επισης η ερωτηση μου για την ημερομηνια ληξης γινεται γιατι δεν ξερω ποσο γρηγορα κινειται αυτος ο κωδικος vitakraft για το pet shop που το αγορασες..Αν ηταν ξεχασμενο σε κανα ραφι καιρο σε κακες συνθηκες συντηρησης αλλοιωνονται οπως ολες οι τροφες.
Ευχαριστω εκ των προτερων και μην ξεχναμε οτι ειναι ηδη σε θεραπεια απο πτηνιατρο και εκεινος ειναι ο μονος που μπορει να βγαλει συμπερασματα με καποια ασφαλεια
[automerge]1662914407[/automerge]
@Antiateira αν καταλαβαινω καλα παραλληλα με την αλλαγη τροφης σε αυτη την εβδομαδα κανει και χρηση του anima strath
 
@Ledagcc Έχουμε ακόμη μέλλον... Σε 20 ημέρες θα τελειώσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα - θεραπεία - ενδυνάμωση.
Πάντως όλη ημέρα το μικρό κακαρίζει δίχως αύριο, θα θελα να ξερα τι "φωνάζει" όλη την ημέρα.
Δεν ξέρω πάντως πως πρέπει να το αδυνατίσω, κάτι που πρέπει επίσης να το συζητήσω με την Κομοτηνή όταν θα έρθει η ώρα για τις επαναληπτικές εξετάσεις.
Αρα θεματα λιπους/βαρους προυπηρχαν
Επισυναπτω το pdf του tono strath που λογικα συμφωνα με την εταιρεια ειναι για πτηνα..
επιγραμματικα στην συσταση εχει μεταξυ πολλων αλλων βεβαια συστατικων

Βασική ανάλυση
Ειδικό βάρος 1,28 pΗ – (ηλεκτροµετρικώς)
4,95
Ενέργεια 1158 kJ/276 kcal
Υδατάνθρακες 57,20 g
Γλυκόζη 19,60 g
Φρουκτόζη 23,60 g
Πρωτεΐνη (f=6,25) 5,50 g
Λίπος 0,50 g
Αιθανόλη(% w/w) 32
Ξηρά ουσία 63,70 g
Μέταλλα(Ash) 0,80 g
Χρωστικά - Συνθετικά αρνητικό
Συνθετικά γλυκαντικά αρνητικό
Συντηρητικά αρνητικό
 

Συνημμένα

  • tono.pdf
    tono.pdf
    491,4 KB · Προβολές: 2
Αρα θεματα λιπους/βαρους προυπηρχαν
Επισυναπτω το pdf του tono strath που λογικα συμφωνα με την εταιρεια ειναι για πτηνα..
επιγραμματικα στην συσταση εχει μεταξυ πολλων αλλων βεβαια συστατικων

Βασική ανάλυση
Ειδικό βάρος 1,28 pΗ – (ηλεκτροµετρικώς)
4,95
Ενέργεια 1158 kJ/276 kcal
Υδατάνθρακες 57,20 g
Γλυκόζη 19,60 g
Φρουκτόζη 23,60 g
Πρωτεΐνη (f=6,25) 5,50 g
Λίπος 0,50 g
Αιθανόλη(% w/w) 32
Ξηρά ουσία 63,70 g
Μέταλλα(Ash) 0,80 g
Χρωστικά - Συνθετικά αρνητικό
Συνθετικά γλυκαντικά αρνητικό
Συντηρητικά αρνητικό
Σε τι χρησιμεύουν όλα αυτά;
 
@meniam Αν η ερωτηση ειναι ουσιαστικα γιατι τα παραθετω θα απαντησω στα πλαισια της κουβεντας γιατι στην τελευταια εβδομαδα το budgie δειχνει σημαδια επιδεινωσης.οποτε εστιαζοντας στις 2 αλλαγες που συνυπαρχουν(φαρμακο και αλλαγη μειγματος ) μηπως καποιος πολυ πιο εμπειρος απο εμενα μπορει να συνεισφερει καποια ερμηνεια.περα απο τον πτηνιατρο του βεβαια.

αν με ρωτας τι χρησιμευουν ολα αυτα τα συστατικα στο προιον θα απαντουσα κατα προσωπικη μου εκτιμηση για να δωσει αμεσα πολυ ενεργεια σε εναν οργανισμο. Βραχυπροθεσμο οφελος θα ελεγα γιατι μακροπροθεσμα δεν νομιζω. εγω θα το παρομοιαζα με το ζαχαρονερο αν μου επιτρεπεις .
Αν γινομαι κουραστικος με technicalities ζητω συγγνωμη.
 
@φιλομαθης μόνο ένας γιατρός μπορεί να κρίνει κάτι τέτοιο. Και απλά σχολιασατε το θέμα των παραπάνω κιλών και παραθέσατε τα συστατικά και νόμιζα εννοείτε ότι το φάρμακο επηρεάζει το βάρος ή κάτι τέτοιο
Αρα θεματα λιπους/βαρους προυπηρχαν
Επισυναπτω το pdf του tono strath που λογικα συμφωνα με την εταιρεια ειναι για πτηνα.
 
Η τροφή λήγει στις 06/23 οπότε δεν είναι αυτό. Σκέφτομαι μήπως είναι από το σιρόπι που πρέπει να παίρνει αναγκαστικά για την περάτωση της θεραπείας του. Κανονικά το anima το σταματάει την Τετάρτη και μετά συνεχίζει το τελευταίο μέρος της θεραπείας με το antistress. Η αμαρα του σήμερα ήτανε μεν καθαρή αλλά σαν βρεγμένη. Τα κόπρανα του φαίνονται κανονικά και είναι μέσα στην ενέργεια το μικρό. Τρώει όπως έτρωγε σε ποσότητα και να υπενθυμίσω ότι τρώει μόνο τους στρογγυλούς σπόρους από τροφή (συσκευασία) και τίποτα άλλο (ούτε αυγά, ούτε λαχανικά) και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με τίποτα (έχουν γίνει συζητήσεις και με πτηνιατρο και με Κομοτηνή). Θα περιμένω να δω τέλος εβδομάδας μήπως εν τέλει ήτανε από το anima strath καθώς αυτό υποψιάζομαι.
 
Back
Top