Φροντίδα Καλύπτετε το κλουβί του παπαγάλου σας;

verappg

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2022
Μηνύματα
14
Πόλη
αθήνα
Εσείς καλύπτετε το κλουβί του παπαγάλου σας;
Μου είχαν πει να το καλύπτω και πράγματι μόνο όταν το κάνω το κοκατίλ μου είναι ήρεμο και τρώει από το μπολάκι του… έχω διαβάσει όμως ότι τα κάνει να νομίζουν ότι είναι η φωλιά τους και διαταράσσει τις ορμόνες… πράγμα που μπορώ να δω στην δικιά μου. Όταν όμως βγάζω το κάλυμμα αρχίζει να στριγγλίζει, να σκαρφαλώνει από δω και από κει, να τρέμει να μην τρώει κλπ… τι μου προτείνετε;
 
Τι κάλυμμα έχεις;Τι κλουβί έχεις;Σε ποια μεριά είναι το κλουβί;
Όταν λες βγάζεις το κάλυμμα τι εννοείς;Απλά το τραβάς σαν τραπεζομάντηλο επειδή ξημέρωσε;
 
έχω λεπτό σεντόνι, μεσαίου μεγέθους κλουβί(πιθανόν μικρό για κοκατιλ αλλά αυτό τον καιρό δεν έχω την δυνατότητα για μεγαλύτερο) και το έχω σε έναν τοίχο. Το κάλυμμα το βάζω όταν ουρλιάζει πολύ μέσα στην μέρα μέχρι να ηρεμίσει και το βάζω πάλι το βράδυ κατά τις 8 για να έχει αρκετές ώρες σκοτάδι που διάβασα πως πρέπει. Το βγάζω πρωί στις 6:30 που ξυπνάει και τσιρίζει..
 
Μου είχαν πει να το καλύπτω και πράγματι μόνο όταν το κάνω το κοκατίλ μου είναι ήρεμο και τρώει από το μπολάκι του…
Αφού είναι πιο ήρεμο και με όρεξη όταν το σκεπάζεις συνέχισε να το κάνεις.

έχω διαβάσει όμως ότι τα κάνει να νομίζουν ότι είναι η φωλιά τους και διαταράσσει τις ορμόνες…
Μην πιστεύεις πάντα ότι διαβάζεις στο διαδίκτυο, ειδικά όταν δεν προέρχεται από κάποια αξιόπιστη πηγή.
 
@verappg
Το σκέπασμα θα πρέπει να γίνεται μόνο για τις ώρες του ύπνου.
Επειδή από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για ένα παπαγάλο που βρίσκεται σε οίστρο, γι'αυτό και οι φωνές, καλά θα ήταν να το σκεπάζεις πριν την δύση του ήλιου και να το ξεσκεπάζεις αρκετά μετά την ανατολή.
Συνολικά 12-14 ώρες ημερησίως.
Κατά την διάρκεια της ημέρας δεν τα σκεπάζουμε επ ουδενί λόγο.
Γνωρίζεις το φύλο, την ηλικία του;
Ποιά είναι η διατροφή του;
 
@Vada είναι θηλυκό περίπου 1 ετών, του δίνω μια μίξη σπόρων και αυτά τα στικ με κολλημένα σποράκια, προσπαθώ πάρα πολύ να φάει φρούτα και λαχανικά αλλά δεν τα πλησιάζει καν, έχω δοκιμάσει πολλά μέχρι τώρα (την έχω κοντά δυο βδομάδες) συνεχίζω να δοκιμάζω αλλά πάνε χαμένα.
 
@verappg
Όταν έκανες λόγο για φωνές και τσιρίδες κατάλαβα ότι πρόκειται για θηλυκό παπαγάλο.
Έτσι κάνει και μια θηλυκιά που έχω μόνη της όταν βρίσκεται σε φάση αναπαραγωγής.
Συνέχισε να της δίνεις λαχανικά καθημερινά, και φρούτα μια δυο φορές την εβδομάδα.
Δύο εβδομάδες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μάθει να τρώει λαχανικά, ειδικά αν πρόκειται για πουλάκι από pet shop.
Μπορείς παράλληλα να δοκιμάσεις και τα pellets.
Δες το παρακάτω άρθρο για την διατροφή τους.
 
@Vada ναι είναι πετ και ήταν και σε κακή κατάσταση μάλιστα.. ζούσε σε μικροσκοπικό κλουβί με άλλα 4,5 κοκατιλ.. ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
[automerge]1657700542[/automerge]
@Ledagcc όντως!; Ήταν τα μόνα που έτρωγε στην αρχή, δεν έτρωγε καν την τροφή της! Ευχαριστώ που μου το είπατε θα της τα βγάλω!
 
@verappg είναι λογικό να τρώει μόνο αυτό είναι σα να δίνεις σοκολάτα σε μικρό παιδί. Μπορείς να πάρεις κεχρί ( millet) για λιχουδια αλλά και για εκπαίδευση. Επειδή είδα ότι αναφέρθηκαν τα pellets και είχαμε ένα περιστατικό πρόσφατα απλά θα αναφέρω κάτι. Εάν αποφασίσεις να αλλάξεις την διατροφή του σε pellet θα πρέπει να διαβάσεις ακριβώς τον τρόπο που γίνεται η αλλαγή μην κάνεις δηλαδή ότι σου κατέβει η έστω ρωτά κάποιον από εδώ μέσα να σε βοηθήσει. Στα του κοκατιλ τώρα εκτός από όλα αυτά που σου είπαν να κάνεις απάντησε μου λίγο κάτι αν θες. Σε τι ύψος έχεις το κλουβί; Υπάρχει κάτι στην θέαση του που ίσως να το φοβίζει;
 
@HxC το έχω πάνω σε ένα συνηθισμένο γραφείο και έχω αφαιρέσει οτιδήποτε θα μπορούσε να το τρομάζει, βέβαια πριν δυο μέρες της έβαλα ένα παιχνίδι για κοκατίλ στο κλουβί, κρεμαστό με ξυλάκια, λέτε αυτό να την έχει αγχώσει; Γιατί από τότε που την πήρα τσίριζε αλλά οχι και οσο χθες ή σήμερα… αλλά της το έβαλα για να μην τσιρίζει λόγο βαρεμάρας, να περνάει κάπως η ώρα της.
 
Μήπως ήταν όλα πολυ απότομα για το πουλακι;
Εννοώ η απομόνωση από τους συγγατοικους, το ξένο σπίτι, τα καινουργια παιχνιδια, η απότομη προσπαθεια εκπαίδευσης και (μάλλον) η λανθασμένη τοποθέτηση κλουβιου;
Αν ανεβάζετε κάποιες φωτογραφίες του χώρου που είναι το κλουβί ίσως σας βοηθούσαν περισσότερο τα παιδια που ασχολουνται με τους παπαγάλους.
 
@verappg δεν πιστεύω ότι την τρομάζει το παιχνίδι της. Ακόλουθα τις οδηγίες που σου έδωσαν τα παιδιά αλλά γενικά πιστεύω ότι απλά θέλει το χρόνο της. Ανέβασε και μια φωτογραφία όπως σου είπαν και από πάνω.
 
@HxC 53A3FCAB-4D96-4C85-ACA1-6B38B16C4BAE.webp την εβαλα σε αυτην την καρεκλα διπλα στο κρεβατι γιατι δεν μπορουσα να βρισκομαι συνεχομενα στο γραφειο και θελω να με συνηθισει
 
@verappg
Το κλουβί θα πρέπει να βρίσκεται πιο ψηλά, περίπου στο ύψος των ματιών μας, δηλαδή από 1,60 cm και πάνω.
Εάν βρίσκεται χαμηλότερα το πιθανότερο είναι το πουλάκι να αισθάνεται άγχος, στρες, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε.
Επίσης η ποτίστρα είναι πολύ ψηλά, καλύτερα να την βάλεις στο πλάι πιο χαμηλά
Το κλουβί είναι πολύ μικρό για cockatiel, με την πρώτη ευκαιρία να το αλλάξεις
Διάβασε το παρακάτω άρθρο που αφορά την κατάλληλη τοποθέτηση των κλουβιών στο χώρο.
 
@Vada ναι το γνωριζω αλλα σε αυτη την αποσταση ειναι πολυ χαλαρη, σημερα της εδινα και λιχουδιες με το χερι. Οσο για την ποτιστρα, δεν κατεβαινει σχεδον ποτε στις κατω παρηθρες για να πιει νερο, μονο εκει που αραζει συνηθως πινει.. και ναι βεβαια το κλουβι ειναι μικρο και μαζευω ηδη τα χρηματα για ενα καταλληλο
 
Back
Top