Αναπαραγωγή Κανάρα γέννησε αυγό χωρίς να στρώσει τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Thanos250
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Thanos250

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2017
Μηνύματα
58
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά σήμερα επιτέλους η καναρα μου γέννησε το πρώτο αυγό.Χωρις όμως να στρώσει την φωλιά. Της έβαλα ξανά νημα αλλά το ξαναπεράσει κάτω δεν ξέρω τι να κάνω. Να της στρώσω μία πρόχειρη εγώ η να βάλω τσόχα.? Να επέμβω στο αυγό με κάποιο τρόπο; Βοηθήστε με σας παρακαλώ δεν θέλω να πάθει κάτι το πουλάκι
 
Ανετοιμοτητα της κανάρας δείχνει αυτό, πρωταρα είναι;

Τσόχα θα πρέπει να υπάρχει ούτως ή άλλως.
Γνώμη μου είναι να βαλεις τσοχα και να ριξεις νημα στην φωλια.
Με ενα λεμόνι διαμορφώνεις το νημα και βαζεις το αυγο.
Τσεκάρεις αντιδράσεις και μας λες
 
Υποθέτω πως δεν θα δεις σύντομα άλλο αυγό, ούτε φυσικά υπάρχει πιθανότητα να κάτσει και να κλωσήσει, ενώ εξίσου μηδενικές για μένα είναι και οι πιθανότητες να αναπτυχθεί ζωή μέσα σ' αυτό ακόμη κι αν κάτσει.
Συνεπώς δεν βλέπω το λόγο να κάνεις κάτι ιδιαίτερο.
Αν παρ' όλα αυτά διαψευσθώ και αύριο υπάρχει κι άλλο αυγό τότε πάρε ελάχιστο υλικό φωλιάς βάλτο στη φωλιά και με ένα μεγάλο λεμόνι τοποθέτησέ το στρίβοντας ταυτόχρονα και το λεμόνι.
Συνέχισε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι φωλιά να πάρει ικανοποιητικό σχήμα.
Στη συνέχεια να απομακρύνεις κάθε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο της φωλιάς και να παρακάλα να καθίσει να τα κλωσήσει...
Για να μη στεναχωρηθείς όμως περισσότερο θα σε διαβεβαιώσω πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατασκευής φωλιάς και φυσικά θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη ωοτοκία που εύχομαι να φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
 
Λοιπον παιδιά αντικατέστησαν το πρώτο αυγό με ένα πλαστικό και το αληθινό το έβαλα σε σκοτεινό μέρος σε δοχείο με σπόρους. Επισης στη φωλιά έβαλα τσόχα και νήμα (στρωμενη) και έβαλα και το ψευτικο αυγό μέσα. Θα δω τι θα γίνει αύριο το πρωί. Όσο για την καναρα είναι η πρώτη της φορά.
 
Λοιπόν η καναρα τώρα πηγαινοέρχεται και κάθεται αρκετά συχνά στην φωλιά καθώς επίσης και την στρώνει καλύτερα και στήνεται μέσα σε αυτη. Ο αρσενικός επίσης επισκέπτεται την φωλιά και φιλάει και ταιζει την καναρα. Μπηκε και αυτός για λίγο μέσα στην φωλιά... Μάλλον για να δει πως ήταν τι έκανε.
 
Aυτο δειχνει μεγαλη προοδο, σου ευχομαι να παρεις και δευτερο αυγο αυριο και να συνεχισει κανονικα απο δω και περα!
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα παρακολουθήσω πως θα πάει από εδώ και πέρα και θα ενημερώσω σύντομα.🙂
 
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα παρακολουθήσω πως θα πάει από εδώ και πέρα και θα ενημερώσω σύντομα.:)
Θάνο, θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις αύριο. Το θέμα, προσωπικά μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Ίσως, σκέφτομαι, το καημένο το πουλάκι, μια και είναι η πρώτη του φορά που γεννά, να μην ήξερε, να είχε μπερδευτεί, ίσως και να μην είχε τις κατάλληλες προσλαμβάνουσες όταν ήταν μικρό ή ακόμα και το υλικό επίστρωσης της φωλιάς που της παρείχες να μην ήταν της αρεσκείας της. Πιθανολογώ τώρα, προσπαθώ να ερμηνεύσω τα κατά τα άλλα ανερμήνευτα κλπ.
Το πιθανότερο βέβαια είναι αυτό που σου είπε ο Γιάννης. Αλλά, αν θέλεις, μπορείς, και γίνεται, σημείωσε το αυγό που γεννήθηκε σήμερα πριν από την τοποθέτησή τους στη φωλιά ώστε αν όλα πάνε καλά, να μάθουμε αν τελικά ήταν άσπορο ή όχι.
 
Γειά σας και πάλι παιδιά. Παρατηρησα όπως είπα εχθές την συμπεριφορά και των δύο καναρινιών και διαπίστωσα τα εξής :Η θυληκια σήμερα δεν γέννησε δυστυχώς άλλο αυγό... Και δεν πολυκαθεται στην φωλιά της. Ο αρσενικός δε με το που σηκώνεται η καναρα από την φωλιά πάει και κάθεται αυτός. Επισης κελαηδαει προς εκείνη μα αυτήν δεν αποκρίνεται πλέων. Στην φωλιά υπάρχει το πλαστικό ομοίωμα αυγού και μόνο αυτό.Βεβαια ίσως είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα και πράγματι το λέω με μεγάλη απελπισία, αλλά ίσως κάτι δεν πάει καλά κατά την γνώμη μου.
Μπορείτε να με διαφωτίσετε.;🙂
 
Νομίζω οτι η καναρα δεν ειναι ακόμα έτοιμη, ίσως και να μην ειναι διατροφικά προετοιμασμένη. Όλα αυτά εφόσον ειναι υγιής.
Μάλλον θα πρεπει να περιμένεις.
 
Νομίζω οτι η καναρα δεν ειναι ακόμα έτοιμη, ίσως και να μην ειναι διατροφικά προετοιμασμένη. Όλα αυτά εφόσον ειναι υγιής.
Μάλλον θα πρεπει να περιμένεις.
Τι πρέπει να κάνω για να πυρωσει;. Διατροφικά προετοιμασμένη είναι...Αλλά δεν καταλαβαίνω που υπάρχει πρόβλημα. Ενω ο αρσενικός κελαηδαει προς εκείνη τον διώχνει. Να περιμένω;Γίνεται ενώ δεν είναι έτοιμο το πουλάκι να κάνει αυγό.;
Ξενασα να αναφέρω παιδιά πως όταν γέννησε το αυγο το έκανε σε μία φωλιά αστρωτη την οποία αφαίρεσα και πρόσθεσα μία αλλη πιο γερή και στρωμένη. Το έκανα επειδή η προηγούμενη μόλις πατούσαν πάνω Κάι τα δύο έπεφτε πιστεύω καταλαβαίνετε τι εννοώ γιαυτό αναγκάστηκα την άλλαξα. Μηοως έπαιξε καποιο ρόλο αυτό.?
 
Τι πρέπει να κάνω για να πυρωσει;
Δεν υπάρχει διακόπτης για να ανοίγει και να κλείνει τις διαθέσεις και το ορμονικό σύστημα των πουλιών.
Βρισκόμαστε στην πιο κατάλληλη περίοδο και η δημιουργία φωλιάς σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι θέμα ημερών.
Απλά θα πρέπει να μην ενοχλείς και να δείξεις την απαιτούμενη υπομονή.
Ενω ο αρσενικός κελαηδαει προς εκείνη τον διώχνει
Είναι σημάδια αναπαραγωγικής προετοιμασίας και κακώς κάνεις και τα μεταφράζεις σε ανθρώπινες συμπεριφορές.
Αν για παράδειγμα η απώθηση του αρσενικού από το θηλυκό γίνεται για αύξηση της ετοιμότητας και συνεπώς των πιθανοτήτων επιτυχίας της όλης προσπάθειας τι θα έλεγες;
Η θυληκια σήμερα δεν γέννησε δυστυχώς άλλο αυγό...
Ήταν κάτι που το περίμενα και το είχα γράψει... ανέτοιμη σε κάθε περίπτωση.
Πιέστηκε από τις συνθήκες κι αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Σύντομα όμως θα επανέλθει με καλύτερα "αποτελέσματα".
Στην φωλιά υπάρχει το πλαστικό ομοίωμα αυγού και μόνο αυτό.
Το αφαιρείς... και μαζί μ' αυτό και τη φωλιά. Δυο τρεις μέρες αργότερα την τοποθετείς πάλι στο κλουβί και παρακολουθείς για την εξέλιξη. Ασφαλώς μας ενημερώνεις.
το λέω με μεγάλη απελπισία,
ΚΙ αυτό ασφαλώς είναι λάθος...
Βιάζεσαι εσύ... όχι όμως και τα πουλιά.
Αυτά θα αρχίσουν όποτε πρέπει και μέχρι τότε εσύ θα περιμένεις με όσο το δυνατό λιγότερη ενόχληση...
Γιατί αυτό για παράδειγμα
Ξενασα να αναφέρω παιδιά πως όταν γέννησε το αυγο το έκανε σε μία φωλιά αστρωτη την οποία αφαίρεσα και πρόσθεσα μία αλλη πιο γερή και στρωμένη.
είναι ΛΑΘΟΣ από το ξεκίνημα...
Αφήνεις τα πουλιά να ενεργήσουν...
Αυτά ξέρουν καλύτερα.
 
Μάλλον έχεις δίκιο. Θα τη βγάλω για δύο μέρες και θα την επανατοποθετησω.Αρχαριος καθως είμαι συγκρινα κάποιες ανθρώπινες συμπεριφορές με αυτές των καναρινιών και βιαζομουν λιγο. Θα το διορθώσω και επίσης δεν θα τα ενοχλω καθόλου ώστε να έχουνε και καλό αποτέλεσμα... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,θα ενημερώσω σε δύο μέρες.
 
Παιδιά σήμερα αποφάσισα να χωρίσω τον αρσενικό από την καναρα επειδή μαλωνανε λιγάκι. Τώρα η καναρα μετά από τρεις ημέρες έκανε επιτέλους το δεύτερο αυγό. Να την ενώσω με τον αρσενικό ή να τα αφήσω έτσι.?
 
Παιδιά σήμερα αποφάσισα να χωρίσω τον αρσενικό από την καναρα επειδή μαλωνανε λιγάκι. Τώρα η καναρα μετά από τρεις ημέρες έκανε επιτέλους το δεύτερο αυγό. Να την ενώσω με τον αρσενικό ή να τα αφήσω έτσι.?
Δηλαδή; Το 1ο και το 2ο αυγό έχουν διαφορά 3 ημερών; Αν ναι, πιθανολογώ ότι και τα 2 είναι άσπορα.
 
Βάλτα και αστα μαζί. Οι τσακωμοι είναι μες το παιχνιδι. Απλά αντικατεστησε και το 2ο αυγό για να ξεκινησει να τα κλωσαει την ιδια μερα. Μακαρι τωρα να κανει μια φυσιολογικη ωοτοκια και να ξεκινησει το... Βιδωμα!
 
Παιδιά σήμερα αποφάσισα να χωρίσω τον αρσενικό από την καναρα επειδή μαλωνανε λιγάκι
Και είναι αυτός λόγος για να χωρίσεις το ζευγάρι;
Με ποια κριτήρια κρίνουμε κι αποφασίζουμε τέτοιες ενέργειες;
Με τα δικά μας;
Και τα πουλιά πως θα αλληλοεπιδράσουν;
 
Παιδιά σήμερα μετά από τρεις ημέρες η καναρα μου δεν σηκώνεται ποτέ από την φωλιά και ο αρσενικός πάει και την ταιζει. Επισης θα χαρώ να πω ότι έκανε πλέων πέντε αυγά.Λετε να είναι γόνιμα... Η όχι; Το ότι έκανε πέντε αυγά δεν είναι καλό σημάδι;
 
Back
Top