Αναπαραγωγή Κανάρα γέννησε αυγό χωρίς να στρώσει τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Thanos250
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παιδιά σήμερα η καναρα μου έκανε ενα ακόμη αυγο στην φωλιά των νεοσσών. Γιαυτο λοιπόν και εγώ έβαλα τους νεοσσούς σε εξωτερικη φωλιά με λίγο νήμα μέσα και τους αφησα... Και έβαλα επίσης νήμα και η καναρα έφτιαξε φωλιά σε μία εσωτερική φωλιά και τώρα κλοσαει... Να βάλω χώρισμα αφήνοντας τον αρσενικό με τα μικρά και την καναρα μόνη της με την φωλιά και τα αυγά;
Οι νεοσσοί είναι ήδη 14 ημερών και σήμερα έκανα τις πρωτες τους εξόδους από την φωλιά.
 
Αν έχεις πάρει το αυγό βάλε υλικό να φτιάξει τη φωλιά της... και λίγο πριν το βράδυ βάλε ένα πλαστικό αυγό.
Αν την επόμενη γεννήσει κινήσει κανονικά, αν όμως βρεις υλικό πάνω στα αυγά τα αποσύρεις εκ νέου και ακολουθείς πάλι από την αρχή τα ίδια.
 
Παιδιά σήμερα από την πλευρά του αρσενικό τα δύο μωρά βγήκαν και άρχισαν να εξερευνούν το κλουβί αλλά ο αρσενικός το ένα από εφτα το ταρυματισε... Δηλαδή μάλωναν ο αρσενικός με το μικρό τι να κάνω; Να το πάω από την μεριά της καναρας... Ανυσηχω βοηθήστε με
 
Δηλαδή τι τραύμα του προκάλεσε;
Δεν είναι κάτι σοβαρό,όπως το βλέπω εγώ. Μοιαζει σαν μια μικρή έντονα κόκκινη γρατζουνιά αλλά χωρίς αιμα. Το θέμα είναι ότι αυτό ούτε το ταιζει αλλά ακόμα και χειρότερα το απειλεί δηλαδή το μικρό φοβάται τον πατέρα του κάθε φορά που αυτός πλησιάζει... Επίσης υπάρχουν τσακωμοί όταν αυτό κατευαινει από την φωλιά.
Τι να κάνω.?
 
Τι ηλικία έχουν τα μικρά;
Το μεγαλύτερο (αυτό που μαλώνει ο αρσενικός είναι 20 ημερών
Τα άλλα είναι από 16-18.
Επίσης το πουλάκι αυτό το μετέφερα στην πλευρά της καναρας για λίγο επειδή το πρωί σφάζονταν με τον πατέρα του.
 
Αν έχεις ζευγαρώστρα χωρίζεις από την μία μεριά την μαμά με τα μωρά και απο την άλλη τον μπαμπά ο οποίος λογικά θα τα ταίζει απ το χωρισμα. Αν δεν έχεις ζευγαρωστρα δυσκολα τα πραγματα... ειναι πολύ μικρά... Βάλε το μεγαλυτερο απ το μερος της μαμας και βαλε βραστο αυγο ή μαλακη αυγοτροφη να τσιμπησει λιγακι.

Πως τα πατε μετα απο τοσες μερες;
 
Back
Top