Αναπαραγωγή Κανάρα κλωσάει μετά από 16η μέρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gariven
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gariven

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2013
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους. Σαν νεος στο φορουμ θα ηθελα να που πειτε και σεις την γνωμη σας. Εχω ενα ζευγαρι καναρινια τα οποια ζευγαρωσαν κ μου εκαναν 4 αυγα. Απο το 1ο κιολας αυγο η θυλικια κλωσουσε συνεχως κ δεν συκωνονταν καθολου αφου την ταιζε κ ο αρσενικος. Το 1ο αυγο βγηκε στις 15/11, τα αυγα ειναι ολα ενσπορα. Το θεμα ειναι οτι χτες βρηκα ενα αυγο στο πατο του κλουβιου κ μεσα υπηρχε το πουλακι αλλα δεν ηταν αρκετα μεγαλο σε σχεση με αλλα που εχω δει. Επειδη εχω ακουσει πολλα απο διαφορους σημερα εκανα το τεστ με το νερο κ ειδα οτι τα υπολοιπα 3 ηταν ζωντανα αλλα οταν τα ειδα κ με τον φακο διαπιστωσα οτι ειναι σχεδον μεχρι την μεση το σκουρο χρωμα. Λογικα δεν επρεπε να ειχαν βγει τα μικρα; Τα πουλια βρισκονται σε εσωτερικο χωρο με κανονικη θερμοκρασια. Να αφησω ακομα την καναρα να κλωσσαει; Ολες οι γνωμες δεκτες. Ευχαριστω.
 
Τέτοια εποχή ζευγαρώματα; Γιατί τα έβαλες από τώρα μαζί;

Τα αυγά είναι καλύτερα να μην τα πειράζεις παρά μόνο όταν είναι ανάγκη. Στην πρώτη εβδομάδα για παράδειγμα, κάνεις ωοσκόπηση για να ξέρεις με πόσα αυγά θα συνεχίσεις. Τα πειράματα με τα αυγά μπορούν να οδηγήσουν σε https://community.petbirds.gr/threads/Εμβρυϊκή-νέκρωση-στα-πτηνά.17711/

Από τη στιγμή που δεν αντικατέστησες τα αυγά με πλαστικά, άφησέ τα συνολικά 19 ημέρες για να είσαι σίγουρος και για το τελευταίο και αν δεν εκκολαφτεί κανένα, χάλασε το ζευγάρι και ξεκίνησε ξανά τέλη Φεβρουαρίου με Μάρτιο, με το σωστό τρόπο. Διατροφική προετοιμασία, ένωση ζευγαριού.
 
Τα ειχα σε ζευγαρωστρα και παρατηρησα οτι ερχοντουσταν σε επαφη αρκετες φορες γι αυτο κ τα εβαλα για ζευγαρωμα. Ετσι κ αλλιως αντικαθυστωντας τα αυγα με τα πλαστικα παλι υπαρχει κινδυνος π.χ να μην πεσουν κατω. Θα περιμενω μεχρι την κυριακη να δω πως θα εξελιχθουν. Ευχαριστω
 
Τα ειχα σε ζευγαρωστρα και παρατηρησα οτι ερχοντουσταν σε επαφη αρκετες φορες γι αυτο κ τα εβαλα για ζευγαρωμα.
Αυτό συμβαίνει γιατί στο χώρο όπου βρίσκονται οι συνθήκες του περιβάλλοντος μοιάζουν με αυτές της Ανοιξης. Δηλαδή μεγάλη διάρκεια φωτός και σχετικά υψηλή θερμοκρασία.

Αν έχεις τη δυνατότητα, εφόσον φυσικά δεν γίνει τίποτα με τα αυγά, μετέφερέ τα σε χώρο χωρίς τεχνητό φωτισμό και θέρμανση ή τουλάχιστον με χαμηλή θερμοκρασία.

Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό αν θέλεις: https://community.petbirds.gr/threads/Η-φροντίδα-των-κατοικίδιων-πουλιών.17656/
 
Οκ ευχαριστω κ παλι. Αν υπαρξει κατι νεοτερο με την πορεια των αυγων θα σας ενημερωσω.
 
Καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Συμφωνω κι γω με το Σταυρο! Καθε εποχη ειναι αναγκαια για τα πουλακια! Μ αυτο που κανεις χαλας τον βιολογικο τους κυκλο και αυτο εχει επιπτωσεις στην υγεια τους! Ανοιξη αναπαραγωγη, καλοκαιρι πτεροροια, χειμωνας και φθινοπωρο ξεκουραση! Βαλτα σε μερος που να εχει 10-15 βαθμους και μονο σπορους για να καταλαβουν οτι εχουμε χειμωνα... Μπορεις να δεις και κανα αυγο ή πρασινο αραια και που.

Περα απο την εποχη, δεν κανει να πειραζεις τοσο πολυ τ αυγα της καναρας γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση να τα παρατησει και ειναι κριμα! Μην τα πιανεις συνεχεια και μην τα βαζεις στο νερο γιατι αυτη η μεθοδος ειναι πολυ επικινδυνη! Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να σκοτωσεις το εμβρυο... Ειδικα αν δεν εχεις εμπειρια! Η πιο ασφαλης μεθοδο που και παλι θελει παρα πολυ προσοχη ειναι με εναν μικρο φακο που θα ακουμπησεις πολυ απαλα το αυγο και θα τσεκαρεις αν ειναι ενσπορο ή οχι.. Εγω πολλες φορες με αυτον τον τροπο εχω ραγισει αυγο... ☹ Επισης πριν ενωσεις το ζευγαρι πρεπει να εχει προηγηθει μια συγκεκριμενη διατροφη ωστε να ζευγαρι να προτεοιμαστει καταλληλα! Δε στο λεω για να σε κατακρινω.. Κι εγω εχω κανει παρα πολλα λαθη και ακομη θεωρω τον εαυτο μου απειρη στο θεμα της αναπαραγωγης.. Στα λεω ωστε να μαθεις απο τα λαθη τα δικα μου και να μην κανεις τα ιδια και την ανοιξη του '14 να εισαι ετοιμος να γινεις παππους! :D

Τωρα δεν εχω καταλαβει... Τα αυγα ποσων ημερων ειναι; Η καναρα τα κλωσσαει; Πως τα τσεκαρες; Τι ειδες ακριβως;

Φιλικα!
Αλίκη!
 
Καλησπερα σε ολους, Εχω ευχαριστα νεα πριν απο λιγο βγηκε το πρωτο πουλακι! Αναμενω και τα αλλα 2!
 
Να τα χαιρεσαι! Με το καλο και τα υπολοιπα! Μην τα ενοχλεις και μην ακουμπησεις τα μικρα ή τ αυγα και τα παρατησουν οι γονεις τους! Δινε σπορους και αυγοτροφη για να ταιζουν οι γονεις! Καλυτερα σπιτικη φτιαξτη μονος σου για να ειναι πιο φρεσκια και ποιοτικη!

Φιλικα!
Αλικη!
 
καλως το δεχτηκες το μικρουλι σου. Να σου ζησει με το καλα και τα υπολειπα
απο την αλλη ειναι λαθος να εχεις ζευγαρι τετοιο καιρο μαζι αφου εχεις ζευγαροστρα επρεπε να εχεις το χωρισμα θα συμφωνησω σε ολα με τον σταυρο
 
Back
Top