Αναπαραγωγή Κανάρα κλωσάει τρεις εβδομάδες

despoina2008

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Καβάλα
Geia sas.
Thelo voithia giati i kanara mou klosaei edo kai 3 evdomades apo tin imera pou
ekane to proto tis avgo. ti na kano? stenaxorieme na ta vgalo apo tin folia.
poso na perimeno kai pote na ksanavalo tin folia an tin vgalo;☹
 
Καλησπέρα Δέσποινα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Τα καναρίνια κλωσσούν τα αυγά τους για 13 ημέρες. Το διάστημα των 3 εβδομάδως που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλο για να περιμένεις άλλο. Τα αυγουλάκια είναι κλούβια και πρέπει να τα βγάλεις το συντομότερο για να μην ταλαιπωρέιται το πουλάκι και να προχωρησει σύντομα σε μια καινούρια γέννα.

Σου ευχομαι καλή επιτυχία και να έχεις υπομονή! Χορήγησε βιταμινες και καλή διατροφη στα πουλάκια σου και συντομα θα εχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς!
 
Καλησπέρα Δέσποινα! Απο μένα καλώς όρισες! Τα υπόλοιπα στα είπε η Georgina.
και μια θερμή παράκληση γράφε στα ελληνικά. Ευχαριστώ !
 
Για να μην έχεις πάλι άσπορα αυγά, πρέπει να προετοιμα΄σεις τον αρσενικό. Διάβασε στο φόρουμ της αναπαραγωγής τα σχετικά με την προετοιμασία. Αφορά κατά κύριο λόγο τη διατροφή του. Είναι καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο αλλά να κάνεις τα πράγματα σωστά ώστε να εχεις αποτελέσματα.

Φιλικά.
 
καλημερα Δεσποινα και καλως ορισες. καλη προετιμασια και υπομονη θελει!
 
Ρε παιδιά τι λέτε; Η κοπέλα αν δε κάνω λάθος αναφέρει 3 εβδομάδες από το 1ο αυγό. Οπότε αν της πήρε 1 εβδομάδα και σε μερικές περιπτώσεις και παραπάνω να γεννήσει όλα τα αυγά τότε οι 2 εβδομάδες είναι νορμάλ και λογικά κάπου τώρα ετοιμάζονται να σκάσουν μύτη. Εγώ θα συμβούλευα να τα περιμένεις μερικές μέρες ακόμα.
 
Φιλε Νικο μαλλον μπερδευτηκες. Πρεπει να παρει τα αυγα και να βαλει καινουργια φωλια. Νικο οι καναρες κανουν 14 μερες να βγαλουν μικρα αν λοιπον αφαιρεσουμε τα αυγα και τα βαλουμε μαζι την 5 μερα αν κανει 5 αυγα και 14 μερες που θα τα κλωθει παμε στις 19. Οι 3 βδομαδες ειναι 21 μερες οποτε εχουν περασει και δυο μερες απο την ωρα που επρεπε να ειχαν βγει.
 
Φίλε Γιάννη πιθανόν να μπερδεύτηκα αλλά δεν είδα να λέει η Δέσποινα ότι τα αφαίρεσε και τα ξαναέβαλε την 5η ημέρα (για 5 αυγά) αλλά ούτε είναι κανόνας ότι 5 αυγά γεννιούνται σε 5 ημέρες. Έχω δει να γεννιούνται 4 αυγά σε 6 ημέρες. Τέλος πάντων ίσως εγώ δε κατάλαβα καλά!
 
Φιλε Νικο το σεναριο το εφτιαξα εγω γιατι μονο ετσι κλωσσαει περισσοτερο καιρο η καναρα.Αν τα αφηνε απ την αρχη μεσα ακομα πιο γρηγορα επρεπε να τα βγαλει!
 
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Σήμερα το πρωί αφαίρεσα τα αυγά και ειδα ότι ήταν
όλλα κλούβια. Αδικα κλωσούσε η κανάρα τόσο καιρό. Τώρα πότε να ξαναβάλω τελικά την φωλιά πίσω. Πάντος το ξεπέρασε γρήγορα. το έριξε στο φαγητό.
 
Σε δυο με τρεις μερες ξαναβαλε την και δωσε της παλι αυγοτροφη και ασβεστιο. Για να επιτυχεις την αναπαραγωγη παιζει ρολο και ο αρσενικος. Ειναι ετοιμος για ζευγαρωμα;
 
Οταν λές προετοιμασία τί σημαίνει.
Ταίζω κάθε μέρα φρέσκα λαχανικά και αβγό εκτός απο σπόρους, Το ότι ταίζε την θυλικιά όταν κλωσούσε τα αβγά ( που τελικά ήταν κλούβια) δεν σημαίνει ότι θέλει να ζευγαρώση μαζί της; Ακόμα και τώρα που πήρα την φωλιά την ταίζει μερικές φορές και τον έχω δει να κρατάει κλωστούλες και να τις δίνει στην θυληκιά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι έτοιμος; Μήπως πρέπει να τα ξαναχωρήσω ;
 
Για να μην έχεις πάλι άσπορα αυγά, πρέπει να προετοιμασεις τον αρσενικό. Διάβασε στο φόρουμ της αναπαραγωγής τα σχετικά με την προετοιμασία. Αφορά κατά κύριο λόγο τη διατροφή του. Είναι καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο αλλά να κάνεις τα πράγματα σωστά ώστε να εχεις αποτελέσματα.

Φιλικά.

Η προετοιμασία συνίσταται σε ιδιαίτερη διατροφή και ώρες φωτισμού. Λεπτομέρειες θα βρεις εύκολα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση.

Φιλικά!
 
despoina2008 είπε:
Μήπως πρέπει να τα ξαναχωρήσω ;
Όχι δεν χρειάζεται να τα χωρίσεις, ειδικά αυτή την εποχή.

Την προετοιμασία την κάνουμε για να μπορέσουν τα πουλιά να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της αναπαραγωγής. Συνέχισε αυτό που κάνεις με το αβγό και τα λαχανικά, βάλε σουπιοκόκαλο και grit στο κλουβί, αγόρασε ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα για μικρά πουλιά και βάζε τους καθημερινά μέχρι να δεις το πρώτο αβγό στη φωλιά.
 
Back
Top