Ασθένειες Κανάρα με πιθανό εγκεφαλικό

Γιωργο δεν επαθα και τιποτα.Ισα ισα με βοηθησε να μαθω καλυτερα καποια πραγματα και ισως φανει χρησιμο σε οσους εχουν περιστερια. Επισης θελησα ετσι να τονισω το ποσο σωστες ηταν οι κινησεις σου σε ολη αυτην την πορεια. Λογω της μεγαλης μεταδοτικοτητας της ψευδοπανωλης δεν εχω προσωπικα αμφιβολια.Ωστοσο το προβλημα παραμενει. Aκομα κατι, ειναι χαζη η ερωτηση αλλα εξακολουθω να θελω να την κανω, σιγουρα κοιταξες με φακο μεσα στο βαθος της στοματικης κοιλοτητας για την υποψια της περιπτωσης candita albicans?
 
Η κανάρα παραμένει στην ίδια κατάσταση με μία πολύ πολύ μικρή βελτίωση.
Ο στρεψαυχενισμός, (στριμένο το κεφάλι 180 μοίρες, πρός τα κάτω), συνεχίζεται. Κάθε φορά που με βλέπει μου φωνάζει, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα καλυτερέψει η κατάστασή της. Μετά από διακοπή 2 ημερών συνεχίζεται η χορήγηση βιταμίνης Ε και Σελήνιου.
Το κακό είναι ότι με το εμφανές "κουσούρι" που τελικά μάλλον θα είναι μόνιμο, δεν μπορεί να πετάξει ούτε από κλαρί σε κλαρί και σε απόσταση 15 εκ., χωρίς να χάσει το στόχο και να πέσει. Επίσης για να ανέβει από το σχαράκι στο κλαρί, κάνει πολλούς υπολογισμούς και θυμίζει άλτη. (Πώς πάνε μπροστά - πίσω στην αρχή της προσπάθειάς τους μέχρι να συγκεντρωθούν; Έτσι.)
Φράνια συγγνώμη για το καθυστερημένο ευχαριστώ.
Ευχαριστώ και πάλι όλους σας,
 
Γιωργο γεια σου απο Νεκταριο(lazaros) επειδη θελεις καποια βιβλιογραφια ενα καλο
βιβλιο που γνωριζω ειναι :Νοσολογια πτηνων, Αλεξανδρος Β. Σπαης,Συγχρονη παιδεια
ISBN 960-357-074-5
 
Κοιτα, για μενα που δεν τολμησα να ρωτησω ειναι σπουδαιο που ζει και παλευει ακομα, εστω και ετσι. Πιο σπουδαιο απο την καταγραφη και την συζητηση που κανουμε. Θελω να σε παρακαλεσω να αγκαλιασεις το αδυναμο πλασματακι κι απο μενα, γιατι πιστευω οτι, το αξιζει, οτι κι αν λεμε εμεις, μονο, η δικη του προσπαθεια! Θελω απο χτες να στειλω αυτο το μηνυμα και δεν ειμαι σιγουρη αν θα το κανω και σημερα. Πηγα μολις στην απεναντι ελια εχουν ερθει δυο καρδερινες κελαιδανε πολυ πιο δυνατα απο το φυλακισμενο του γειτονα. Μακαρι να μπορουσες να τις ακουσεις ή να ηξερα πως να φυλακισω τις φωνες τους, στο μυαλο μου. Το θεωρω σαν καλο σημαδι για την μικρη!
 
:sorryΣουμβουλη μου και κακως φιλε δεν σου την ειπα απο την πρωτη στιγμη ειναι η επικοινωνια σου με τον Κτηνιατρο ΚΑΙ Εκτροφεα του ΦΙΠΣΥΚ Τζεγκα Λεωνιδα τηλ.6972501940 Ιατρειο 2351039906 ο οποιος θα σου δωσει τις γνωσεις του σαν γιατρος πρωτα και επειτα σαν εκτροφεας και παλι συγνωμη για την καθυστερημενη συμβουλη μου. :sorry
 
Γιώργο γεια σου για άλλη μια φορά από Νεκτάριο.
Θα σε παρακαλούσα ότι κάνεις για την κανάρα σου,ότι σε συμβουλεύσουν κτηνίατροι να μας ενημερώσεις όσο μπορείς πιο γρήγορα.
Εντός εισαγωγικών μακάρι το πρόβλημα της κανάρας σου να είναι εγκεφαλικό και όχι αυτό που λέμε οι περιστεράδες ''τρέλα''.
Στο Κερατσίνι που μένω εγώ αυτήν την εποχή κάνει θραύση.
Εγώ προσωπικά έχω χάσει 20 πιτσούνια μέσα σε μια εβδομάδα.
Ο κτηνίατρος μου έχει πει ότι αυτή την εποχή την άνοιξη είναι η περίοδος της ''τρέλας''.
 
-Tελικά νομίζω έχει θέση, σ' αυτό το θέμα που άνοιξε ο Γιώργος.

"http://www.ladygouldianfinch.com/features_twirling.mgi"

Τα βιντεάκια(για μένα τουλάχιστον) είναι σοκαριστικά!
 
Πολυ χρησιμο αρθρο. Δεν ειμαι σιγουρη σε τι αναφερεται με τον ορο yeast infections αν καποιος μπορει ας βοηθησει( Μιλαει για Μυκητιακη μολυνση;)
 
Μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα της απομόνωσης η κανάρα μου, με διακοπή μίας εβδομάδας χορήγησης βιταμίνης Ε και Σελήνιου, αλλά με συνεχόμενη χορήγηση miral και vitin της chevita, στις συνιστώμενες μέρες και δόσεις από το κάθε σκεύασμα, και επανάληψη χορήγησης βιταμίνης Ε και Σελήνιου, Oleovita της Tafarm, είναι σε αυτή την αρκετά καλύτερη κατάσταση.
(Συνημμένες φωτογραφίες).
Φράνια αυτό είναι το Πασχαλινό μας δώρο σε εσένα.
Φιλικά,
 

Συνημμένα

  • P5021010_edited.webp
    P5021010_edited.webp
    18,9 KB · Προβολές: 190
  • P5021009_edited.webp
    P5021009_edited.webp
    20,4 KB · Προβολές: 179
  • Like
Αντιδράσεις: lee
ΑΧΧΧΧ ΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΛΑΜΑ τι κοριτσι μελι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Το καλυτερο δωρο που εχουμε παρει ποτεεεεε! Γιωργο να το χαιρομαστε ολοι γιατι το θεωρουμε και δικο μας αλλα ολα ταλλα ανηκουν αποκλειστικα σε σενα που με τις φροντιδες και την αγαπη σου καταφερες να μας κανεις περηφανους!
 
Mπραβο για την υπομονη κι επιμονη σου απεναντι σε ενα τοσο τρυφερο πλασματακι!
 
τώρα τί να πώ! Έχω συγκινηθεί, καταρχάς μπράβο στον κύριο Γιώργο για την επιμονή, υπομονή και την αγάπη του γι'αυτό το υπέροχο πλάσμα! Εύχομαι πάντα ότι καλύτερο!
 
αυτο το ποστ θα μπορουσε να καταγραφει στην συνταγογραφια, καθως και στην βιβλιογραφια για πτηνα συντροφιας. Μπραβο φιλε συγχαρητηρια για την επιμονη σου,την υπομονη σου. Δειχνει και τον χαρακτηρα σου.υπαρχουν ανθρωποι που παρατανε τους ανθρωπους τους σε δυσκολη στιγμη.
απιστευτο!
 
Καναρα σε σταδιο αναρρωσης!

Τωρα φιλε μου πρεπει να αλαξουμε τον τιτλο και να λεμε καναρα σε ΑΝΑΡΡΩΣΗ να σου δωσουμε επισης ολοι μας το πτυχιο της αποκλιστικης ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ. Γιατι ολα αυτα δεν θα τα εκανε κανενας απο εμας, μερικοι ισως και να το παρατραβουσαν αφηνοντας την καναρα ελευθερη να πεθανει ή ακομα χειροτερα καποιοι αλλοι να της βγαζαν το κεφαλι λεγοντας(παλιοπουλο τζαμπα σε ταϊζω).Απο ολα αυτα που γραψαμε σε ποστ και ακουσες απο αλλους και ειδικα απο κτηνιατρους θελω να μας μας γραψεις ποια ειναι τελικα η ονομασια της αρρωστιας τα πρωτα συμτωματα, τα προχωρημενα και αν υπαρχει καποιο σκευασμα προληπτικο και τι σου εδωσαν σαν αγωγη οι κτηνιατροι. Ετσι θα υπαρχει το ποστ για οσους στο μελον θα εχουν υποψιες οτι εχουν κατι παρομοιο.
Φιλικα Βασιλης.
 
ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΚΟΥΚΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΕΡΑ! ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!
 
Καλημέρα σας.
Παράλειψή μου και ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πόσταραν μετά την 27/10/08.
Γιατί; Γιατί απλά ή Νίκη όπως την είχε ονομάσει η Frania, υπέκυψε μετά από μίας εβδομάδας υποτροπή, ξαφνικά, πιθανότατα από κάποιο δεύτερο πλήγμα.
Φιλικά,
 
Λυπαμαι πολυ για το πουλι, το σημαντικο ειναι οτι εκανες οτι μπορουσες, και καταφερες να αντιμετωπισεις το εγκεφαλικο. Δυστυχως η Νικη εφυγε αδοξα...
 
Mου έχει συμβεί

Σε υγιέστατη κανάρα, η οποία 'χάθηκε'. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, ακριβώς την ίδια στιγμή, πριντη δεύτερη γέννα της. Σε γερμανικό site είχα διαβάσει για κάτι που θα μετέφραζα ως προγεννητικό 'ιλεό'. Τολμάω να του δώσω αυτή την ονομασία από τα συμφραζόμενα του άρθρου και ίσως κάτι τέτοιο ήταν. Επιχείρησα απόφραξη εντέρου, όντως υπήρχε σύμπτωμα όπως περιγραφόταν, πιθανά να ήταν και το αίτιο.
 
Back
Top