Ασθένειες Καναρίνια με προβλήματα στα πόδια και το φτέρωμα

giotabirds

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Παλαιό Φάληρο
Καλησπερα σας, καλως σας βρισκω κ ευχαριστω για την αποδοχη. Εχω και εγω την τρελλα και την αγαπη με τα πουλακια και ειδικα με τα καναρινια. Ασχολουμαι χρονια πολλα με αυτα και καθε φορα ανακαλυπτω και μαθαινω πραγματα. Τελευταια εχω αποκτησει δυο πουλακια. Ενα κοκκινο αρσενικο το οποιο κελαιδουσε πολυ και ηταν προθυμο και ξαφνικα την εβδομαδα μεταξυ Χριστουγεννων & Πρωτοχρονιας σηκωνε το ποδι και καθοταν φουσκωμενο στη πατηθρα και βεβαια ανορεκτο και σταματησε το κελαιδημα.Θεωρω οτι ειχε ακαρεα.Αυτο το συνηθες φαινομενο με τα πουλια οπως διαβαζω και παρακολουθω στο forum σας. Ξεκινησα λοιπον την epithol που εχω παντα αλλα οχι καθε μερα γιατι το πουλι στρεσσαρεται. Η κατασταση του παρεμενε η ιδια. Αποφασισα λοιπον με αυτα που διαβαζω στο forum και να την εφαρμοζω καθε μερα το σουρουπο. Εβαλα 6 συνεχομενες ημερες. Στο ενα ποδι δε, βγηκε (μαλλον του αφαιρεσα) ενα λεπι ψηλα στο καλαμι του ποδιου του και λιγο ματωσε. Του εβαλα betadine. Απο εκεινη την πρωτη ημερα θεραπειας σηκωνει αυτο το ποδι, συνεχισα επι 6 ημερες την epithol στα δυο ποδια, ειναι λιγο καλυτερα, ειδα κατα το ελαφρυ μασαζ που εκανα εβγαιναν λεπια μικρα.Παραμενει με το ενα ποδι στη πατηθρα και φουσκωμενο. Τρωει κανονικα και πινει νερο. Διαβασα για το SCATT απο Αυστραλια για παραγγελια αλλα αυτο καταλαβαινω κανει πιο πολυ για ακαρεα της τραχειας. Για SCALY FACE μηπως ενδεικνυται πιο πολυ to ARISTOPET για scaly face & leg cure απο την ιδια κατηγορια προιοντων της Vetafarm?
Το αλλο πουλακι ειναι ενα θηλυκο μαλινουα το εχω απο περσι. Και αυτο προβλημα με τα ποδια του και κατι πρηξιματα κατω στα πελματα. Επισης πρησμενη η αμαρα και δεν βγαινουν καινουργια πουπουλα και φτερα ουρας. Τρωει κανονικα. Επισης μαδημενος ο λαιμος απο κατω. Εκανε αυγα μεχρι τον Νοεμβρη και απο τοτε δειχνει πρησμενο. Συγγνωμη για την πολυλογια μου.
 
Καλησπέρα, ανέβασε φωτογραφίες (έως 768 kb μέγεθος) από τα προβληματικά σημεία των πουλιών, ειδικά των ποδιών τους και του πέλματος (από κάτω).
Σταμάτησε την epithol προς το παρόν.
Δώσε μερικές επιπλέον πληροφορίες:
1. Βρίσκονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ?
2..Οι πατήθρες είναι πλαστικές ή ξύλινες ?
3. Κάθε πότε γίνεται καθαριότητα των κλουβιών ?
4. Τι περιλαμβάνει η διατροφή τους ? (σπόροι συσκευασμένοι ή χύμα ? αυγό ή αυγοτροφή ? λαχανικά ? φρούτα ?)
5. Πότε ξυπνάνε ? πότε κοιμούνται ?
6 Έχουν επαφή με το φυσικό φως του ήλιου ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Καλημερα, θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο, οι πατηθρες ειναι πλαστικες, εχω παραγγειλει ξυλινες γτ τωρα με την πανδημια εχουν ελλειψη και καποια καταστηματα e-shop που εχουν. Οι τροφες που δινω ειναι συσκευασμενες τοσο η κελαιδινη οσο
και η αυγοτροφη, απο φρουτα μηλο 2 φορες την εβδομαδα. Τα εχω μεσα κοντα σε παραθυρο με φυσικο φως χωρις να τα χτυπα ο
ηλιος. Εξω στην βεραντα (μενω σε ισογειο) τωρα χειμωνα δεν τα βγαζω χωρις επιτηρηση γιατι υπαρχουν κινδυνοι (2 φορες τα γλυτωσα
απο γατες). Οταν εχει καλη μερα με λιακαδα και θερμοκρασια καλη χωρις να φυσαει τα βγαζω 2-3 ωρες με την προσοχη μου.
Καθαρισμος καθε μερα το δαπεδο των κλουβιων και καθε βδομαδα πατηθρες κλπ.
 
Καθαρισμος καθε μερα το δαπεδο των κλουβιων και καθε βδομαδα πατηθρες κλπ
Προσοχή στα υλικά καθαρισμού και καλό ξέπλυμα με νερό.
 
Καλησπερα σας, σας επισυναπτω φωτο με το προβλημα στα ποδια των καναρινιων μου.Σας ευχαριστω.
 

Συνημμένα

  • ARSENIKO KOKKINO KANARINI 001_800x600.webp
    ARSENIKO KOKKINO KANARINI 001_800x600.webp
    17 KB · Προβολές: 40
  • ARSENIKO KOKKINO KANARINI 002_800x600.webp
    ARSENIKO KOKKINO KANARINI 002_800x600.webp
    16,9 KB · Προβολές: 37
  • ARSENIKO KOKKINO KANARINI 003_800x600.webp
    ARSENIKO KOKKINO KANARINI 003_800x600.webp
    21,1 KB · Προβολές: 39
  • ARSENIKO KOKKINO KANARINI 004_800x600.webp
    ARSENIKO KOKKINO KANARINI 004_800x600.webp
    68,8 KB · Προβολές: 38
  • THILIKO KITRINO KANARINI 001_800x600 (1).webp
    THILIKO KITRINO KANARINI 001_800x600 (1).webp
    69,7 KB · Προβολές: 38
  • THILIKO KITRINO KANARINI 002_800x600.webp
    THILIKO KITRINO KANARINI 002_800x600.webp
    14,8 KB · Προβολές: 39
  • THILIKO KITRINO KANARINI 003_800x600.webp
    THILIKO KITRINO KANARINI 003_800x600.webp
    17 KB · Προβολές: 36
  • THILIKO KITRINO KANARINI 005_800x600.webp
    THILIKO KITRINO KANARINI 005_800x600.webp
    15,1 KB · Προβολές: 39
σας επισυναπτω φωτο
Ακάρεα των ποδιών, αντιμετωπίζονται με κρέμα epithol (θα την βρεις σε pet shop).
Κάθε απόγευμα μια ελαφριά επάλειψη στα πόδια με μικρή ποσότητα και με προσοχή να μην λερώνεται το φτέρωμα για 5-6 ημέρες.
Δες και ένα άρθρο:
Στο θηλυκό κίτρινο η τελευταία φωτογραφία δείχνει μια ίσως πιο επιβαρυμένη κατάσταση, ανέβασε μια πιο καθαρή φωτογραφία.
Ειδικά για το κίτρινο θα σου πρότεινα να επισκεφτείς ένα Πτηνίατρο
Δες εδώ:
 
Καλησπέρα @giotabirds. Θα μου επιτρέψεις τα παρακάτω σχόλια:

απο φρουτα μηλο 2 φορες την εβδομαδα
Περιόρισέ το στη 1 φορά την εβδομάδα. Απ' ότι είδα στην περιγραφή στα λαχανικά δεν αναφέρθηκες. Μπρόκολο και άλλα χορταρικά κάνουν καλό. Επίσης στα κεράσματα συμπεριέλαβε και βότανα.
Τα εχω μεσα κοντα σε παραθυρο με φυσικο φως χωρις να τα χτυπα ο
ηλιος. Εξω στην βεραντα (μενω σε ισογειο) τωρα χειμωνα δεν τα βγαζω χωρις επιτηρηση γιατι υπαρχουν κινδυνοι (2 φορες τα γλυτωσα
απο γατες). Οταν εχει καλη μερα με λιακαδα και θερμοκρασια καλη χωρις να φυσαει τα βγαζω 2-3 ωρες με την προσοχη μου.
Είναι λάθος. Κατανοώ απόλυτα την αναγκαιότητα να είναι μέσα στο σπίτι, δεδομένων των κινδύνων που παραμονεύουν. Και εγώ στη θέση σου μέσα θα τα είχα. Όμως όταν τα βγάζεις 2-3 ώρες όπως αναφέρεις, είσαι όλο αυτό το διάστημα πάνω από τα κλουβιά; Και ρωτάω γιατί η ζημιά(από τις γάτες) μπορεί να γίνει σε 1 λεπτό. Επίσης, η εναλλαγή μέσα έξω όσο καλή και αν είναι η μέρα, δεν παύει να δημιουργεί μια θερμοκρασιακή διαφορά. Είμαι της άποψης είτε μέσα μόνιμα, είτε έξω μόνιμα. Αφού αποκλείουμε το μόνιμα έξω, τότε φροντίζουμε οι εσωτερικές συνθήκες να είναι ιδανικές για έναν σωστό και ήρεμο ύπνο. Και αυτό γιατί τα πουλιά στη φύση δεν κοιμούνται ποτέ στις 12 το βράδυ. Ανάλογα με την εποχή κοιμούνται και ξυπνάνε σύμφωνα με την δύση και ανατολή του ήλιου αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας έναν ομαλό βιολογικό κύκλο και καλή υγεία.

Καθαρισμος καθε μερα το δαπεδο των κλουβιων και καθε βδομαδα πατηθρες κλπ.
Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ένας εβδομαδιαίος γενικός καθαρισμός με νερό και σαπούνι σε κλουβί, εξαρτήματα, πατήθρες, ποτίστρες και ταϊστρες είναι αρκετός. Απέφυγε τη χλωρίνη. Ειδικά σε ξύλινες πατήθρες ενδέχεται να μείνουν υπολείμματα προκαλώντας ξηροδερμία στα πόδια τους. Και επειδή παρήγγειλες ξύλινες πατήθρες, αν πήρες π.χ. συνολικά 4 πατήθρες παρήγγειλε άλλες τόσες. Θα τις χρησιμοποιήσεις, όταν θα περιμένεις να στεγνώσουν αυτές που έχεις πλύνει. Γενικά οι ξύλινες πατήθρες έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά αναμφισβήτητα είναι πιο ξεκούραστες για τα πόδια τους.
 
Back
Top