Γενικά Καναρίνι, έχει αλλάξει η φωνή του

xristos33333

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2009
Μηνύματα
18
Πόλη
Κατερίνη
καλυσπερα, εχω ενα καναρινακι εδω και 3 μηνες οταν το πηρα ηταν 6 μηνων τωρα ειναι 9 μηνων και θα ηθελα να με απαντησετε σε μια απορια σχετικα με το κελαιδιμα. Πριν 2 εβδομαδες κελαιδουσε παρα πολη καλα και με πολη δυνατα, της τελευταιες ημερες εχει αλαξη τη φωνη του καπως ποιο συνδετα δηλαδη δεν εχει ενα συγκεκριμενω ηχο αλλα σαν να εχει πολους ηχους μαζι σαν να το εμποδιζη κατι. Δεν εχει αυτο το τσιριγμα που ειχε ποιο παλια. Που ωφιλετε αυτο λετε, μηπως στο φαγητο του; Γιατι τον εχουμε 2 βιταμηνες για να χτηπαει το ραμφος του η μια με ασβεστιο και η αλλη με βιταμηνη c,τον εχουμε την κιτρινη τροφη τα σπορια του και ενα κρεμαστο γληφητζουρακι παλι με βιταμηνες[μελι-κοκτειλ φρουτων-αυγο]αλλα τον δινουμε και σχεδων καθε μερα μαρουλακι και μπροκολο. Μηπως ειναι πολα αυτα που τον δινουμε και εχει βαλη καποια κιλα παραπανω. Η επειδης ηταν συνηθησμενος εξω και τον τελευταιο καιρο λογου κρυο τον εχουμε συνεχεια μεσα. -χρηστος απο κατερινη-
 
Χρήστο στο φόρουμ υπάρχουν άρθρα για διατροφή καναρινιών και για το κελάηδημα.
 
Χρηστο προσεχε, πολυ το ''φορτωνεις'' το πουλι, ολα αυτα που του δινεις ειναι καλα (μονο πες μου τι εννοεις κιτρινη τροφη) αλλα να δινονται περιστασιακα και οχι καθε μερα, Το κελαηδισμα μπορει να επηρεαστει και απο το παχος, οποτε ριξε μια ματια στην κοιλιτσα του μηπως ειναι κιτρινη απο το λιπος και οχι ροδαλη οπως πρεπει.
 
ευχαριστω πολι για της πληροφοριες παντως. Αμα ειναι θα περικοψω καποια πραγματα οπως το γληφητζουρακι με της βιταμηνες γιατι το τρωει πολη ποιο γρηγορα απο οτι το ετρωγε δηλ. Ανα 3 μερες ενω ποιο παλια που το ετρωγε σε 1 μηνα. Η κιτρινη τροφη δεν θυμαμαι να σε πως λεγετε βασηκα, αλλα ειναι σαν σκονη κιτρινη και εχει μια μυρωδια σαν κεικ.-χρηστος απο κατερινη-
 
Γιώργο γιατι να πετάξει την κίτρινη τροφή; Παχαίνει;
Εμένα πάντως που του χω όλα αυτα στο κλουβί του καθημερινα, δεν παχαίνει..
Μήπως τελικά υπάρχει και τάση παχυσαρκίας στα καναρίνια όπως στους ανθρώπους;Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο δικός μουπέφτει με τα μουτρα στα λαχανικά...ίσως αυτο τον σώζει... Κι αφηνει μάλλον τ αλλα. Για την κιτρινη τροφή πες μου...
 
Η γνωστη κιτρινη ή πορτοκαλη βιταμινη με αρωμα κεικ.. Πορτοκαλι καπως ετσι.. Ειναι φουλ χρωστικα και αλλες ουσιες(αρωματικες,ζαχαρη κτλ.) και το μονο που κανουν στα πουλια ειναι να τα παχαινουν και να επιβαρυνουν το συκωτι τους.
 
Η γνωστη κιτρινη ή πορτοκαλη βιταμινη με αρωμα κεικ.. Πορτοκαλι καπως ετσι.. Ειναι φουλ χρωστικα και αλλες ουσιες(αρωματικες,ζαχαρη κτλ.) και το μονο που κανουν στα πουλια ειναι να τα παχαινουν και να επιβαρυνουν το συκωτι τους.
Νομιζω με καλυψε η κα Σοφια ως παλαιοτερη και με τις εμπειριες μιας ολοκληρης ζωης που κουβαλαει. Ο Θεος να της δινει χρονια (αρκει να μην τα παρει απο εμας)
 
κι εμενα τρωει λαχανικα και επειδη το ειχαμε παρα πολλα πραγματα απο τροφες νομιζα οτι τα λαχανικα το επειβαρηνουν ακομα περισοτερο στο να παχαινει, ομως αμα ρωτας τελικα μαθαινεις και απο οτι καταλαβα θα το βαζω καθε μερα λαχανικα μπας και χαση λιγο βαρος.η δικια μου απορια ειναι παντως πως πριν κελαιδουσε πολι ποιο καθαρα ενω τωρα ειναι λιγο ποιο περιεργο το κελαισμα του και νομιζω οτι προερχετε απο το πολες τροφες που του ειχα. Επισης ευχαριστω για τις πολυτημες πληροφοριες που με δινετε, δεν ειχα ποτε καποιο κατηκιδιο πτηνω και δεν ξερω και πολλα πργματα απο αυτα. -χρηστος απο κατερινη-
 
Κοίτα βρε Χρήστο και μενα δεν κελαιδαει όπως το καλοκαιρι. Για ενα διάστημα καθολου μάλιστα... Τωρα εχει αρχίσει πάλι και κάνει τραγουδια, αλλα δεν ανησυχω... Εγω προσωπικά το απέδωσα, στο ότι τον εκλεισα μέσα λόγω κρύου, γιατι όταν τον βγάλω καμμια φορα έξω που έχει ήλιο, για καμμιά ωρίτσα, δεν μπορεις να φανταστεις πως κελαιδάει και πεταει απ τη χαρά του μέσα στο κλουβι... Μεσα δεν παιζει ούτε πολύ... Τονεχεις κλεισει μήπως μέσα κι εσυ; Οσο για την κιτρινη τροφή, αφου ειναι τόσο παχυντική και άσκοπη απ οτι καταλαβα γιατι την πουλάνε;Ετσι για να πουλάνε χρωστικες στα πουλάκια μας;
 
Χρηστο απο Κατερινη σιγουρα του εβαζες πολλα να τρωει.Αν θες να βεβαιωθεις οτι εχει παχυνει πιαστο... φυσα τα φτερακια στην κοιλια του να δεις αν εχει λιπος πολυ. Μην φοβασαι μπορει να τρεμουλιαζει λιγο στα χερια σου αλλα δεν θα παθει τιποτα. Υπαρχει βεβαια και μια αλλη παραμετρος οταν ενα πουλι που συνηθως ειναι εξω στο μπαλκονι... Και ξαφνικά μεταφερεται μεσα στο σπιτι.. Και αυτη ειναι (εκτος φυσικα απο την αλλαγη που δεν τους αρεσει)... Ο αερας. Συχνα ο αερας μεσα στο σπιτι ειναι γεματος.. Με σκονη.. Καπνο(τσιγαρο).. Και διαφορες μυρωδιες (αρωματικα χωρου, κερια, φαγητα κ. Α.) ολα αυτα επιρρεαζουν αρνητικα το καναρινι.
Συνηθως τα βαζουμε στο σαλονι...ή στην κουζινα. Δυο εντελως ακαταλληλα μερη.
Γωγω... Παχυντικη και βλαβερη, αλλα αποφερει κερδος σε αυτους οποτε δεν τους νοιαζει. Και αν αναρωτηθεις ποιο κερδος; Ειναι φθηνες, σκεψου οτι στα μαγαζια που πουλανε τροφες πουλανε και πουλακια.
 
Δηλαδή Σοφία την εχεις καταργησει εντελώς αυτη την κίτρινη τροφή στο δικό σου;
Τι του δίνεις... Μόνο κελαιδίνη.. Αυγο και πρασινη τροφή;
Ούτε κατα διαστήματα ας πούμε;
Το κρεμαστο μπαστουνάκι;Κάνει αυτο; Αν θέλεις σε παρακαλω απάντησε μου...
 
Οχι καθολου ουτε κατα διαστηματα. Το κρεμαστο μπαστουνακι ειναι σουπερ παχυντικο...
Επελεξε ενα καλο τυποποιημενο μειγμα σπορων απο εταιριες οπως η orlux, η Beaphar (δοκιμασε το xtravital)και αλλες.Αυγο ή αυγοτροφη και πρασιναδες μια φορα την εβδομαδα.
 
μια ερωτηση για το καναρινι μου

Θα ηθελα να σας ρωτησω αν γινετε να βγαλω το καναρινι μου εξω απο το κλουβι του για καμια ωρα. Ειναι 1 χρονων και το εχουμε στο σπιτι μας 6 μηνες.
 
Χρηστο φυσικά και μπορείς να το αφηνεις να πετάει για λίγο στο σπίτι, αλλά υπό προυποθέσεις. Αφενός να ασφαλίσεις όλο το σπίτι, πορτες παράθυρα, δεν θα έχεις αναμένα κεριά, το τζάκι, τις εστίες τις κουζίνας, θα έχεις κλείσει το καπάκι του ενυδρείου (αν έχεις) θα τραβήξεις τις κουρτίνες για να μην χτυπήσει πανω στα τζάμια κτλ κτλ και αφετέρου μην βάλεις τα χέρια σου μεσα στο κλουβι για να το πιάσεις γιατι θα το στρεσσάρεις. Ασε την πορτούλα του ανοιχτη και εκεινο θα βγεί μονο του. Βεβαια θα έχεις ένα μικρό πρόβλημα να το ξαναβαλεις μέσα. Ασε το κλουβί σε εμφανές σημείο, με το πορτάκι του κλουβιού ανοιχτο και όταν πεινάσει θα μπεί μέσα.

Προσοχή να μην υπάρχουν στο σπίτι άλλα μεγάλα κατοικίδια ζώα, πχ. Γατα ή σκύλος.
 
Και πάρε και ένα φύλο μαρούλι για να το βάλεις στον πάτο του κλουβιού. Επί χρόνια αυτή η εκπαίδευση είχε αποδώσει τα μέγιστα. Να ξές ότι πολύ πολύ δύσκολα θα βγεί από μόνο του έξω. Είναι πολύ πιθανό να το πιάσεις με τα χέρια σου για να το βγάλεις έξω.Φοβούνται πολύ να βγουν. Μόλις όμως βγούν κανα δυο φορές θα τα αρέσει. Το μαρούλι στον πάτο του κλουβιού βοηθά να επιστρέψει πιο εύκολα στο κλουβί. Επίσης θα είναι και πολύ δύσκολο να βρεί την πόρτα για να μπεί. Για να βοηθήσεις βάλε ένα ξυλάκι (σαν αυτά που έχεις μέσα στο κλουβί) προς τα έξω, δίπλα στην πορτούλα για να κάτσει εκεί. Και σιγά σιγά θα βρεί την πόρτα. Τις κουρτίνες ΚΛΕΙΣΕ!
 
Φιλε Χρηστο θα σου πω και εγω την γνωμη μου πανω στους προβληματισμους σου και πιστευω να σε βοηθησω... Το καναρινι σου λοιπον απο οτι λες ειναι ενος ετους και αν εξαιρεσουμε το θεμα της διατροφης που ειναι πολυ σωστα ολα αυτα που υποθηκαν πιο πανω, ειναι σε ενα σταδιο που δεν εχει ολοκληρωθει φωνητικα και αυτο μεχρι και την πρωτη πτεροροια του. Δηλ το καναρινι σου ακομα προσθετει φωνες και αυτο βεβαια εξαρταται και απο το τι ακουει εως οτου φτασει στο τελικο σταδιο! Αν θες τωρα να το βγαζεις εξω απο το κλουβι θα ηταν οτι καλυτερο πρωτον γιατι θα μειωθει το βαρος του και δευτερον γιατι Γερμανικες μελετες εχουν δειξει πως καναρινια που βγαινανε εξω απο το κλουβι τους, ειχαν 2 χρονια περιπου παραπανω μεσω ορο ζωης... Οσο για την μπανιερα οτι σου ειπε ο Φαμπιο ηταν πολυ σωστο!
 
Back
Top