Ασθένειες Καναρίνι έχει στα φτερά του 2 κόκκινα εξογκώματα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rafaella
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εκ των πραγμάτων ένα καναρίνι με κύστες έχει "ταλαιπωρία".
Ακριβώς γι' αυτό "προτείνω" να γίνεται σωστή επιλογή των γεννητόρων από πριν, για να αποφεύγονται τέτοιες "γεννήσεις".
Με δεδομένο όμως πως υπάρχουν πάνω του κύστες, εικάζω (γιατί κανείς δεν ξέρει) πως στην αρχή δημιουργίας είναι πιο επίφοβη μια "παρέμβαση" και πως έχει περισσότερο πόνο.
Και ακόμη κι αν σ' αυτό κάνω λάθος... η αιμορραγία είναι σίγουρα πιο μεγάλη στα πρώτα στάδια... Παρά όταν ο όγκος έχει αρκούντως μεγαλώσει.

Αργησες πολύ. Αυτά έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί πολύ πρίν. Τώρα η ζημιά έχει πάρει έκταση και η αφαίρεση πρέπει να γίνει σταδιακά διότι η αιμορραγία σε κάποιες απο αυτές τις κύστες θα είναι μεγάλη μιας και υπάρχει μεγάλος αριθμός απο έγκλειστα φτερά.

τελευταία στιγμή αυτά τα πράγματα στα φτερά του έχουν γίνει τεράστια Δεν μπορεί να πετάξει

Με δεδομένο όμως πως υπάρχουν πάνω του κύστες, εικάζω (γιατί κανείς δεν ξέρει) πως στην αρχή δημιουργίας είναι πιο επίφοβη μια "παρέμβαση" και πως έχει περισσότερο πόνο.
Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίζαμε πότε είναι ο ιδανικός χρόνος για να αφαιρεθούν οι κύστες. Μήπως ο George Kouth , αν ξαναπάει στο γιατρό που είχε επισκεφτεί για την αφαίρεση κυστών, θα μπορούσε να ρωτήσει;

Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίζαμε πότε είναι ο ιδανικός χρόνος για να αφαιρεθούν οι κύστες. Μήπως ο George Kouth , αν ξαναπάει στο γιατρό που είχε επισκεφτεί για την αφαίρεση κυστών, θα μπορούσε να ρωτήσει;
Oσο μικρότερη, τόσο καλύτερα. Αυτό ισχύει για όλο το διάστημα που το φτερό μεγαλώνει. Οσο μεγαλώνει (εγκλωβισμένο), τόσο μεγαλώνει και η παροχή αίματος στο "καλάμι". Αυτό παύει να ισχύει απο την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξής του και ταυτόχρονα θα σταματήσει η παροχή. Αν περιμένουμε, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε,40-60 ημέρες ίσως και περισσότερες, για να αφαιρέσουμε την κύστη. Αλλα τότε θα έχουμε άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Πιθανότατα, θα υπάρχουν συμφύσεις με τους γύρο ιστούς και τότε, αν δεν υπάρχει κάποιο έμπειρο χέρι, η αιμορραγία θα είναι μεγάλη τραυματίζοντάς τους.

Επομένως και σύμφωνα με αυτά που γράφηκαν στο προηγούμενο ποστ, μάλλον αξίζει η κύστη να βγαίνει μόλις εντοπιστεί, και μάλιστα σύντομα.

Ανάμεσα στο ξεκινάει να δημιουργηθεί μια κύστη και στην κατάσταση του πτηνού της περίπτωσης υπάρχει μια απόσταση 2 ίσως και 3 μηνών.
Εγώ μίλησα για δέκα περίπου μέρες αναμονή...
Αν έχεις δει ianos από κοντά μερικές περιπτώσεις με κύστες σε πουλιά... σίγουρα το πράγμα γίνεται πιο εύκολο να αποφασίσεις το πότε ακριβώς θα πρέπει να παρέμβεις.
Γιατί το πότε είναι "έτοιμος" ένας όγκος φτερών (κύστη) για να βγει... μόνο οι γνώσεις (γιατρός) και η εμπειρία (εκτροφέας) μπορεί να το ανιχνεύσει... Και σίγουρα όχι πάντα με απόλυτη επιτυχία.
Όσοι έχουν τις γνώσεις και (δυστυχώς) όσοι έχουμε την πικρή εμπειρία... μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα από τα διαδραματιζόμενα πάνω στο πουλί. Η απουσία εμπειρίας ή γνώσεως δυστυχώς είναι ανασταλτικός παράγοντας σε τέτοιες παρεμβάσεις.

Αγαπητέ Γιάννη, δεν αμφισβητεί κανείς τη γνώση η την εμπειρία ενός γιατρού η πεπειραμένου εκτροφεα. Αλλά πραγματικά αυτό που αντιλαμβανομαι από τα μηνύματα είναι ότι τουλάχιστον ως προς τον χρόνο δεν υπάρχει συμφωνία.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αλλά πραγματικά αυτό που αντιλαμβανομαι από τα μηνύματα είναι ότι τουλάχιστον ως προς τον χρόνο δεν υπάρχει συμφωνία.
Συμφωνία με ποιον;
Το τελευταίο που με απασχολεί είναι να υπάρξει συμφωνία.
Εγώ κατέθεσα την άποψή μου και την εμπειρία μου, όπως άλλωστε κάνω πάντα όχι για να συμφωνήσω με κάποιον αλλά για να δοθεί λύση όσο το δυνατό πιο ανώδυνη για το πουλάκι.
Γνώμη μου είναι να περιμένει λίγες μέρες να "ωριμάσει" και τέλος.

Συμφωνία με ποιον;
Το τελευταίο που με απασχολεί είναι να υπάρξει συμφωνία.
Εγώ κατέθεσα την άποψή μου και την εμπειρία μου, όπως άλλωστε κάνω πάντα όχι για να συμφωνήσω με κάποιον αλλά για να δοθεί λύση όσο το δυνατό πιο ανώδυνη για το πουλάκι.
Γνώμη μου είναι να περιμένει λίγες μέρες να "ωριμάσει" και τέλος.
Αυτό που προφανώς δεν έγινε κατανοητό ειναι ότι δεν σου ζητά κανεις να συμφωνήσεις ή να έρθεις σε συμφωνία με κάποιον άλλον, δεν στρέφεται κανεις εναντίον σου, σεβόμαστε την άποψή σου, επέτρεψε μας όμως να διερευνήσουμε και όπως αλλιώς μπορούμε το θέμα, ίσως με έναν ειδικό γιατρό, όποιος έρθει σε επαφή μαζί του, ώστε να είμαστε και πιο σίγουροι για το τι πρεπει να πράξουμε.
Απλά διατυπώνεται / διαπιστώμεται ότι οι προσεγγίσεις σε σχέση με τον χρόνο επέμβασης δεν συμφωνούν μεταξυ τους. Εκείνο λοιπόν που κατά τη γνώμη μου μένει να διευκρινιστεί ειναι το πότε. Είπες την άποψή σου, επιχειρηματολόγησες πάνω σε αυτην και μάλιστα πολυ χαρακτηριστικά έγραψες...και τέλος.
Βρήκα αυτο:The earlier you remove them, the easier and less traumatic for you and the bird. Εδώ: http://canarytales.blogspot.com/2009/12/removing-feather-cysts.html
Για να μειωθεί η πιθανότητα υποτροπής σε κύστες κατά την επόμενη πτερόρροια λέγεται ότι ειναι ωφέλιμη η λήψη κάποιων αμινοξέων μέσω της τροφής, όπως μεθειονίνη, λυσίνη, τρυπτοφάνη, θρεονινη https://www.beautyofbirds.com/feathercysts.html
Some experienced canary breeders recommend the following amino acids for a successful, lump-free moult: methionine, lysine, threonine, and tryptophan, which are found in various foods).
Τέλος κάπου επίσης διάβασα ότι κάποιοι εκτροφείς θεωρούν ότι οι κύστες μπορει να αποφευχθούν αν αντιστοίχως γίνει αποφυγή κατανάλωσης λιπαρών σπόρων και αντιθέτως αυξηθεί η προσθήκη πράσινων λαχανικών στη διατροφή.

Για να μειωθεί η πιθανότητα υποτροπής σε κύστες κατά την επόμενη πτερόρροια λέγεται ότι ειναι ωφέλιμη η λήψη κάποιων αμινοξέων μέσω της τροφής, όπως μεθειονίνη, λυσίνη, τρυπτοφάνη, θρεονινη
Ναι... Πολύ σωστά.
Το δεύτερο σύνδεσμο συμβουλεύτηκα κι εγώ πρόσφατα για σωστές συμβουλές στη διατροφή.
Γιατί η διατροφή βοηθάει πάρα πολύ αν υπάρχει θέμα.
Όμως εγώ προτείνω να αποφύγουμε τα γενετικά λάθη από εσφαλμένες επιλογές συντρόφων στα ζευγάρια μας.
Είναι για μένα η μόνη λύση.

Back