Φροντίδα Καναρίνι αγνώστου φύλου και αυγό

Καλημέρα,
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και τη χαρά που δείξατε για την εξέλιξη! Δε ξέρω αν είχα δίκιο ή αν η επιμονή μου έφτασε στο αποτέλεσμα αυτό. Το μόνο που ξέρω από όλη τη διαδρομή μου στην συναναστροφή με διάφορα ζωάκια είναι ότι "αν τα σέβεσαι, αν τα αγαπας και αν τα φροντίζεις αξιοπρεπώς τότε σίγουρα θα βρουν τρόπο να στο ανταποδώσουν".
Τώρα αν σ αυτό το κομμάτι είμαι υπερβολική πολύ είναι άλλο θέμα😀64224
Και πίσω στην ιστορία μας. Γεννήθηκε και το δεύτερο πουλάκι μας τα ξημερώματα.Χαιρομαι πραγματικά γιατί βλέπω τη καναρα πολυ χαρούμενη. Εφυγε εκείνη η θλίψη που αντίκριζα στα μάτια της.
 
Καλημέρα!
Δεν είστε καθόλου υπερβολική...
Το βρίσκω τελείως φυσιολογικό να υπάρχει τέτοια συγκίνηση, δεδομένου των περιστάσεων που προέκυψαν ξαφνικά, του αγώνα που καταβάλατε τις τελευταίες μέρες, καθώς επίσης και της γενικότερης ευαισθησίας σας. 💙


Η προσπαθεια σας ήταν αξιοθαύμαστη και πιστεύω ότι ανταμειφθηκατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Τις καλύτερες ευχές μου για την ομαλή γέννηση του τρίτου νεοσσού...
Περιμένουμε νέα σας και είμαστε μαζί σας...
Όλα να σας πάνε καλά!

Με πολλή αγάπη 💙
Αναστασία.
 
Σ' ευχαριστώ πολύ Αναστασια για τα καλά σου λόγια! Όσο για το τρίτο αυγό έχω κάποιους ενδοιασμούς βάση ωοσκοπησης. Όμως επειδή είμαι άπειρη στα αυγά των καναρινιών το άφησα και θα δούμε!
 
Έχεις στα χέρια σου μία κανάρα, που, ό,τι και να γίνει με το μεγάλωμα των νεοσσών, έχει ΗΔΗ πάρει βραβείο!
Και τι δεν πέρασε η καημένη...
1. Δέχθηκε επίθεση και τη γλύτωσε.
2. Έχασε το ταίρι της κι έμεινε μόνη.
3. Της στέρησαν, έστω πρόσκαιρα, τη φωλιά της.
4. Την "μετακόμισαν" απότομα σε άλλο χώρο από αυτόν που είχε συνηθίσει.
Παρ' όλα αυτά.
1. Προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο περιβάλλον.
2. Συνέχισε το κλώσημα του αυγού της.
3. Γέννησε κι άλλα δύο αυγά.
4. Φρόντισε να εκκολαφθούν δύο νεοσσοί.

Όταν θα φέρει σε πέρας το μεγάλωμα των νεοσσών, κρέμασε στο κλουβί μία ταμπέλα, που θα γράφει με μεγάλα γράμματα : ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!
 
Πράγματι, το ένστικτο σε ορισμένα πουλιά, μας κάνει να απορούμε και να θαυμάζουμε. Αυτό, θα πρέπει μάλιστα να μας προτρέπει και σ' έναν πολύ λιγότερο επιθετικό και απόλυτο λόγο, όσον αφορά τις δικές μας εμπειρίες. Είναι και αυτά άτομα και σαν τέτοια, πρέπει να έχουν την προσοχή του εκτροφέα. Οι γενικεύσεις είναι για τις χοντρές γραμμές (κατευθύνσεις). Οποιος εκτρέφει,θα πρέπει να γνωρίζει, ή τουλάχιστον να προσπαθεί να γνωρίσει κάθε ένα πουλάκι χωριστά.
 
Για τη συνέχεια της μικρής μας ιστορίας.. όλα πήγαιναν πολύ καλα! Η καναρα τα φρόντιζε και τα είχε πάντα ταισμενα. Ήταν ζωηρά και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για κάτι. Δυστυχώς όμως το ένα πουλάκι δε τα καταφερε.
Ας περιμένουμε τη συνέχεια του άλλου!
 
Η καναρα δυστυχώς το παράτησε νωρίς και η ανάπτυξη του είναι απίστευτα αργή. Δε δέχτηκε το μικρό να το ταισω με τίποτα όσο κι αν προσπάθησα. Όμως τρώει μόνο του αυγο και μηλο.σπορους με τίποταΔε ξέρω αν θα τα καταφέρει. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα και όπως εξελίχθηκε η κατάσταση είναι δύσκολα και για τους δυο μας.
 
Όμως τρώει μόνο του αυγο και μηλο.σπορους με τίποτα
Αφού τρώει αυγό μη φοβάσαι τίποτα! Μου έχει συμβεί και σε εμένα και μεγάλωσε κανονικά. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι επειδή η θερμοκρασία αυτή την εποχή είναι πολύ υψηλή να βάζεις αυγό πρωί βράδυ για να αποφύγεις την αλλοίωση του αυγού. Κάποια στιγμή θα φάει και σπόρους. Καλή συνέχεια! 😊
 
Παρακολουθώ το θέμα σας από την αρχή και θέλω να σας πω ότι έχετε κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια. Πολλά μπράβο και από εμένα.
Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα και όπως εξελίχθηκε η κατάσταση είναι δύσκολα και για τους δυο μας.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.
 
Επιστρέψαμε για το τέλος της δικια μαςιστορίαςIMG_20190721_162330-600x500.webpκαι ναι τα καταφέραμε.σημερα κάναμε τη πρώτη μας πτήση! Με μεγάλη βοήθεια ξεκίνησε να πετάει όσο μπορεί, με τεράστια προσπάθεια άρχισε να τρώει και τροφή. Αυτός είναι ο "μικρός μου επιστήμονας".
 
Γιώτα δεν έχω λόγια. Τα καταφέρατε τελικά! Χάρηκα πάρα πολύ που η ιστορία είχε happy end! Φυσικά το καναρινακι χρωστάει την ζωή του στο δικό σου ενδιαφέρων και την υπομονή που έδειξες για να το βοηθήσεις! Χίλια μπράβο λοιπόν!
 
Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτό που κάνεις όταν αγαπάς πραγματικά τα ζώακια σου. Φροντίδα αγάπη και ενδιαφέρον! Απλά ήθελε πολύ φροντίδα και συνέχεια! Ο μικρός μου επιστήμονας το άξιζε γιατί πάλεψε κι αυτό παρά πολυ για να καταφερει
 
Το ότι αγαπάς και ενδιαφέρεσαι για τα ζωάκια σου μας το έχεις δείξει από την στιγμή που υιοθέτησες την κανάρα, αδιαφόρησες για τα δυσμενή σχόλια και έκανες αυτό που εσύ πίστευες και θεωρούσες σωστό. Το αποτέλεσμα των κινήσεων σου βρίσκεται σήμερα κοντά σου και σε συντροφεύει με την παρουσία του, και ίσως αργότερα και με κάτι ακόμη😉
 
Σ' ευχαριστώ καλέ μου Γιάννη. Εισαι ένα από τα μέλη που με υποστήριξε στη τρελή μου προσπάθεια! Είμαι αρκετά προσγειωμένη για να καταλάβω όλα τα δυσμενή σχόλια των φίλων μας. Όμως δε τα παρατω ποτέ χωρίς να εξαντλήσω κάθε προσπάθεια χωρίς φυσικά να βασανίζω κανένα ζωάκι. Απλα μετά από τη μικρή μου αλλά εξίσου τεράστια προσπάθεια ωφειλω να πω ότι δε πρέπει ποτέ να είμαστε απόλυτοι!άλλωστε πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις!
 
Είναι πραγματικά μαγική η φύση και τα ζώα της.. Ένας τέλειος μηχανισμός που λειτουργεί ρολόι... Χαίρομαι πολύ που οι κόποι σας ανταμείφθηκαν... Τελικά η αγάπη φέρνει όμορφα δώρα...
 
Back
Top