Ασθένειες Καναρίνι κάθεται κάτω στο κλουβί και έχει καρίνιασμα

Vassilis S

PB Member
Εγγραφή
12 Αυγ 2011
Μηνύματα
89
Καλημέρα σε ολους. Είμαι νέος στην παρέα. Ο λόγος που γράφω είναι το καναρίνι μου. Είναι 7 χρόνων κ γενικά ποτέ του δεν ήταν πολύ δραστήριο ούτε κελαηδουσε πολύ. Δεν ξέρω αν είναι θηλυκό αλλά μια φορά το χρόνο έκανε κάποια όμορφα κελαηδίσματα κ μετά πάλι τίποτα! Ένας γνωστός μου με εμπειρία στην εκτροφή καναρινιών που όμως όταν το είδε δεν είχε τα γυαλιά του μου είπε ότι από τη συμπεριφορά του είναι η θηλυκό ή άρρωστο.

Το κακό είναι ότι το πουλάκι έχει πάνω απο μηνα που κάθεται κάτω στο κλουβί (κάτι που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν κ μετά το ξεπερασε) κ όταν το πήρα στα χέρια μου κ τσέκαρα το στήθος του είδα ότι έχει καρινιασμα! Μου έδωσαν από το πετσοπ ένα φάρμακο για ταινίες της Τafarm αν δεν κάνω λάθος. Υποθέτω ότι είναι πολύ ισχυρό γιατί η δοσολογία έλεγε 2 σταγόνες σε 50 ml νερό κ επανάληψη προληπτικά μετά από 2 μήνες!

Παράλληλα να επισημάνω ότι το καναρίνι έχει πτερορροια.

Δεν ξέρω αν από τις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνετε κάτι από την εμπειρία σας αλλά η γνώμη σας σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτη.

1-azabetu6.webp2-7emadagu.webp3-6epeny5u.webp4-agu2a5an.webp
 
Βασικές Πληροφορίες
  1. Καναρίνι γερμανικό σκουφατο
  2. Δε γνωρίζω το φύλλο του
  3. Είναι 7 χρόνων
  4. 6 χρόνια το έχω εγω
  5. Ζει μόνιμα σε εξωτερικό χώρο
  6. Στο κλουβί ζει μόνο του
  7. Διατροφή σπόροι, λαχανικά, φρούτα, αυγοτροφή.
Επιπλέον Πληροφορίες
  1. Στον πάτο του κλουβιού χρησιμοποιώ αμμο
  2. Υπάρχει σχαράκι ανάμεσα στο κλουβί και τον πάτο
  3. Πατήθρες Πλαστικές (στρογγυλές και σαν κλαδάκια)
  4. Δεν Έχει ζευγαρώσει κάποια φορά
  5. Τα μόνα φάρμακα που έχω δώσει είναι το φάρμακο για ταινίες κ παλιότερα ερυθρομυκηνη.
  6. Δόθηκε αντιβίωση με συμβουλή Του petshop
  7. Τώρα περνά την πτερορροια
  8. Οι σπόροι που χρησιμοποιώ είναι Συσκευασμένοι της Viersele Laga Canaries Prestige Premium και Αυγότροφη της Vitapol
  9. Δεν Χρησιμοποιώ κάποια άλλα είδη του εμπορίου, όπως sticks, λιχουδιές ή βρώσιμες «βιταμίνες»
  10. Χρησιμοποιω συμπληρώματα βιταμινών στο νερό pterophene
  11. Δεν Χρησιμοποιω φυσικούς τρόπους πρόληψης ασθενειών π.χ. σκορδόνερο, μηλόξυδο κτλ
  12. Έχω σουπιοκόκαλο στο κλουβί
 
Βασίλη εάν δεν δείξεις κοιλιά και την επίμαχη περιοχή δεν μπορεί κάποιος να πει εάν έχει καρίνα - διατροφικές ελλείψεις ή ασθένεια και πολύ περισσότερο τι φύλου είναι. Κάθεται συχνά έτσι κάτω, όπως στις φωτό;
 
Βασιλη είναι σίγουρα άρρωστο. Πρέπει να μας δείξεις μερικές φωτογραφίες του στήθους και της κοιλιάς. Αφού βρέξεις το χέρι σου, παραμερίζεις τα πούπουλα στην περιοχή και μόλις εμφανιστεί καθαρό δέρμα, φωτογραφίζεις.

Μερικές φωτογραφίες ακόμη τις κουτσουλιές του σε καθαρό λευκό χαρτί.
 
Θα το κάνω παιδιά πάντως όταν το έπιασα για τσεκάρω το στήθος του κ φυσηξα τα πούπουλα ήταν κατάμαυρο στο στήθος. Κάθεται πολλές ώρες κάτω εκτός από την ώρα του φαγητού κ του ύπνου που του αρέσει να είναι ψηλά στην κούνια
 
Βγάλε άμεσα φωτογραφίες να δούμε την κοιλιά, το στερνο και τις κουτσουλιές του και βρασε ένα αυγό, καντο κομματάκια με το πιρούνι και βαλτο σε μια αυγοθήκη χαμηλά στον πάτο ώστε να μπορέσει να φάει λίγο. Επίσης την ποτίστρα βαλτη κάτω στον πάτο και βάλε και βιταμίνες στο νεράκι να δυναμώσει λίγο.
 
Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα έβγαλα φωτογραφίες το καναρίνι μου
Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ίσως είναι το πιο παχύ καναρίνι στο κόσμο... κ μάλλον είναι αρσενικό.
Αύριο θα ανεβάσω κ το Α4 με τα περιττώματα του.
Εσείς πως το βλέπετε
Το φύλλο του είναι όντως αρσενικό

Τι πρέπει να κάνω;

Πρεπει να ξεκινήσουμε διαιτα επειγόντως; Η τώρα που έχει πτερορροια οχι; Για να τον βοηθήσω του δίνω βιταμίνες tabernil. Σύντομα θα έχω κ νεο μέλος στην παρέα έναν κόκκινο που κελαηδαει σαν τρελός λέτε να υπάρξει ανταγωνισμος;
 

Συνημμένα

  • sasejaja.webp
    sasejaja.webp
    26,5 KB · Προβολές: 31
  • uteru3as.webp
    uteru3as.webp
    25,7 KB · Προβολές: 31
  • uqu2u3yj.webp
    uqu2u3yj.webp
    25,5 KB · Προβολές: 29
μπορεις να του χορηγησεις dextrose 5% με συριγγα 3 σταγονες πρωι βραδυ για να το δυναμωσεις το πουλακι.. Απο φαρμακειο το αγοραζεις
τα 500ml κανουν 1μιση ευρω..
 
Για πιο λόγο πιστεύετε ότι κάθεται κάτω από το βαρος;
 
κοιτα.. Επειδη εχω μια δουλεια.. Αν εχεις facebook κανε αναζητηση για εναν σοφοκλη καναρινια κ ρωτησε αυτον.. Θα βρεις λυση στο προβλημα σου και με το παραπανω!
 
Το πουλάκι είναι αρκετά παχύ. Αρα δεν ασθενεί. Τουλάχιστον δεν ασθενεί απο τις γνωστές ασθένειες των καναρινιών που συνοδεύονται απο μεγάλο αδυνάτισμα και είναι το 90% των περιπτώσεων. Διακρίνω μόνον μια υπερκεράτωση στα πόδια που αντιμετωπίζεται εύκολα με ΕΠΙΘΟΛ (ελαφρό μασάζ κάθε βράδυ ).Ισως αυτή το κρατάει στο πάτο του κλουβιού. Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν δείχνουν την κινητικότητα και την όλη συμπεριφορά του για να έχουμε κάποια καλύτερη γνώμη για την κατάστασή του.
- Υ. Γ Η πτερόρροια χρειάζεται βιταμίνες, πρωτεϊνες, λίπη και μεταλλικά άλατα. Το δικό σου πουλί όμως απο λίπη είναι υπερπλήρες. Φυσικά ένα κόψιμο στα νύχια κάποια στιγμή, καλό θα έκανε.
 
Τα νύχια τα έχω κόψει είναι αρκετά καλά τα προσέχω ιδιαίτερα, τρώει κανονικά του έβαλα μια ταιστρα κ ενισχύσω με περισσότερο κεχρι. Θα βγάλω την αυγοτροφη Κ θα υ δίνω λαχανικά κ φρούτα. Θα δοκιμάσω την επιθολ
 
Πιο πολλά χορταρικά (καλύτερα όχι μαρούλι) και ελάχιστα φρούτα γιατί έχουν ζάχαρη.
 
Χόρτα εποχής που βρίσκεις, βλίτα, σπανάκι, ραδίκι, ζοχό, αντράκλα και από φρούτα καλύτερα μόνο πράσινο μήλο.
Επίσης μπορείς να του δίνεις φρέσκα αρωματικά που τώρα πουλάνε όλα τα σούπερ μάρκετς, όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι κτλ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Τα νύχια τα έχω κόψει είναι αρκετά καλά τα προσέχω ιδιαίτερα.

Οταν το πουλί κάθεται κάτω, πρέπει τα νύχια να είναι κομμένα "βαθιά". Με την ευκαιρία, θα σου έλεγα οτι τα πλαστικά πατηθράκια που έχεις στο κλουβί, κάνουν ζημιά στα μαλακά σημεία των δακτύλων που έρχονται σε επαφή με την απο κάτω μεριά τους.Αυτή συνήθως κόβει σαν μαχαίρι. Αν βρείς μια "γκαβίλια" του μέτρου σε διάμετρο 12 ή 14 χιλιοστά, μπορείς να φτιάξεις πολύ όμορφα πατηθράκια.
 
2 ερωτήσεις έχω οι εξής 3:
  1. Που τις βρισκεις στο ξυλουργείο
  2. Δεν είναι επίφοβες για βακτήρια;
  3. Πως φτιάχνεις το στοπ για να στέκονται στα κάγκελα;
 
2 ερωτήσεις έχω οι εξής 3:
  1. Που τις βρισκεις στο ξυλουργείο
  2. Δεν είναι επίφοβες για βακτήρια;
  3. Πως φτιάχνεις το στοπ για να στέκονται στα κάγκελα;
1) Πιθανόν. Απο το Πρακτικερ έτυχε και πήρα εγώ.
2) Οχι. Εξ άλλου τις πλένεις,όποτε νομίζεις.
3) Δεν χρειάζεται στοπ. Μια εγκοπή με ψιλό τροχό ή και με καλό μαχαίρι.
 
Σου δοθηκαν πολυ καλες συμβουλες απο ανθρωπους ειδικους στα καναρινια, εγω το μονο που εχω να προσθεσω ειναι συχνη καθαριοτητα στο κλουβι. Οι πρωτες εικονες δειχνουν αρκετη βρωμια, μην το αφηνεις να βρωμιζει ετσι, ολα αυτα ειναι εστιες μικροβιων. Ειναι κυριολεκτικα 2 λεπτα υποθεση να αλλαζεις ενα φυλλο εφημεριδας καθε μερα και να περνας με ενα χαρτι με ξιδι αραιωμενο σε νερο τα βασικα σημεια που καθεται το πουλακι οπως και τη σχαρα του πατωματος αφου λες οτι περναει τον περισσοτερο χρονο εκει. 😉

Καλυτερα να κοψεις το καναβουρι απο το μιγμα αν τρωει χυμα τροφη με καναβουρι και να παρεις μια καλης ποιοτητας ειδικη για καναρινια που δεν εχει καναβουρι.
 
Back
Top