Ασθένειες Καναρίνι κάθεται στην κοιλιά του

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα.
Ο τυπάκος μου αφού ξύπνησε πολύ νωρίς, έφαγε σπόρους και κόκκινη πιπεριά, έπαιξε για αρκετές ώρες, εδώ και μισή ώρα κάθεται στην πατήθρα αλλά δεν πατάει στα πόδια του. Πηγαίνω κοντά σηκώνεται και μόλις απομακρυνομαι το ξανακάνει. Είναι σαν να ξαπλώνει πάνω στην κοιλίτσα του. Το έκανε κι εχθές αλλά για πέντε δέκα λεπτά μόνο. Έκλεισα ραντεβού για να πάμε αύριο στο γιατρό. Μέχρι τότε όμως θα με φάει η αγωνία. Λέτε να είναι άρρωστος ο σουλτάνος μου; Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.
 
Όχι. Το κλουβί το πέταξα αμέσως.
Τώρα σηκώθηκε και τρώει.

Κοίταξα την κοιλίτσα του τώρα. Φυσιολογική μου φάνηκε. Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία αλλά έχει πολλά πουπουλακια και δεν τα κατάφερα. Τα έβρεξα λίγο για να τα ανοίξω αλλά πάλι τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μέχρι να τον πάς στον γιατρό δίνε του μόνο σπόρους.
Αν τον έχεις κοντά στην κουζίνα απομάκρυνε τον άμεσα.
 
Δεν αντέχω να περιμένω μέχρι αύριο. Βρήκα και έναν άλλο πτηνιατρο εδώ κοντά και πηγαίνουμε τώρα. Μακάρι να είναι όλα καλά γιατί έχω ανησυχήσει πολύ.
 
Περιμένουμε τα νέα του Σουλτάνου και ελπίζω απλα να ξεκουραζότανε (καμια φορα για κανα πεντάλεπτο το κάνουν και τα παπαγαλάκια, για τα καναρινάκια δεν ξέρω).
 
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Η εξέταση των περιττωματων δεν έδειξε κάτι. Και η κοιλίτσα του, τα πόδια, τα μάτια όλα καλά. Γυρίσαμε από τον γιατρό και πάλι τα ίδια. Ξαπλώνει στην κοιλιά. Εν τω μεταξύ τον άφησα μόνο για περίπου δύο ώρες γιατί είχα μάθημα και ανυπομονώ να γυρίσω να δω αν είναι καλά.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο γιατρός απέδωσε την αλλαγή της συμπεριφοράς του ίσως στο γεγονός ότι ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία και κουράζεται. Αλλά ρε παιδιά μια τόσο μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά του κάπου πρέπει να οφείλεται και θεωρώ ότι είναι αφελές να το αποδίδουμε στη ζεστη
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μήπως δεν είναι Τούρκος 100% αλλά έχει ριζες από Μεξικό και απλά κάνει σιέστα;
 
Μήπως δεν είναι Τούρκος 100% αλλά έχει ριζες από Μεξικό και απλά κάνει σιέστα;
Μακάρι :D
Αλλά εδώ και 6 μήνες που τον έχω δεν το έχει ξανακάνει. Και ο σαρδαναπαλος μπροστά στον γιατρό ήταν πολύ πολύ ζωηρος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φαίνεται υγιέστατος, ο γιατρός με πέρασε για θεότρελη που τον πήγα. Και μεταξύ μας, το εύχομαι να είμαι όντως τρελή. 😛
 
έφαγε σπόρους και κόκκινη πιπεριά
υπάρχει περίπτωση η πιπεριά να ήταν καυτερή;
αν δεν κάνω λάθος έχεις άλλαξει και την τροφή;
πιστεύω πως καλό θα είναι να του δίνεις μόνο σπόρους προς το παρόν και τα χορταρικά από ένα είδος κάθε φορά μέχρι να συνηθίσει.
Όσον αφορά το θέμα της θερμοκρασίας πιστέυω ότι δεν ισχύει, πέρισυ το καλοκαίρι με κάυσωνα τα δικά μου σε εξωτερική εκτροφή τα βρήκα και στεκόντουσαν στα ποδαράκια τους με σκυμένο το σώμα τους μπροστά και το κεφάλι πολύ χαμηλά.
είχαν την εικόνα παππού, μόνο η μαγκουρίτσα τους έλειπε.
 
Λάθος διατύπωση δική μου. Επειδή μέχρι προχθές είχαμε κάτω από 24 βαθμούς και ξαφνικά εχθές πιάσαμε τους 32 μου είπε ότι μπορεί να κουράζεται πιο εύκολα μέχρι να συνηθίσει στα νέα δεδομένα.
Πιπεριά κόκκινη έτρωγε όλο τον χειμώνα και γενικά από φρούτα ή λαχανικά δεν του έχω δώσει κάτι καινούργιο. Μόνο η νέα τροφή που την έβαλα μαζί με την παλιά

Επίσης, προχθές του έδωσα για πρώτη φορά ριγανονερο. Προχθές από το μεγάλο του κλουβάκι γύρισε στο παλιό, που ζούσε μέχρι πριν 5 μήνες. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αλλά και πάλι δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν την τόσο ξαφνική αλλαγη
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έπρεπε να βάλω μέσα νεράκι; Μια ζωή έτσι το έδινα σε όλα τα πουλάκια μου. Πτηνιατρος μου το είπε στο παρελθόν. Έκανα κάτι λάθος;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ειλικρινά αν είναι έτσι από δική μου βλακεια θα τρελαθώ. Όμως επαναλαμβάνω ότι έκανα ό,τι μου είχε πει παλιά ο πτηνιατρος για τα ζεμπρακια και τα καναρίνια μου και τους είχα δώσει πολλές φορές.
Τώρα τι μπορώ να κάνω; Γνωρίζει κανείς τις συνέπειες;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top