Ασθένειες Καναρίνι κάθεται στην κοιλιά του

Από που θα φαινόταν; Πως θα έπρεπε να είναι δηλαδή; Αύριο το πρωί θα σας βάλω φώτο

Στη συσταση τους μιας και στα πουλια τα ουρα και κοπρανα ειναι μαζι

Απο την στιγμη ομως που ο πρωτος γιατρος εκανε μια "κανονικη" εξεταση πιστευω οτι θα εβλεπε αν υπηρχε θεμα.

Μην ανοιγουμε πολυ την "βενταλια" με τις ασθενειες ομως και δημιουργειται αγχος χωρις λογο :)
 
Το άγχος δημιουργηθηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδα έτσι. Από εχθές δεν έχω ησυχάσει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αφού δύο ειδικοί δεν κατάφεραν να με βοηθήσουν, προσπαθώ έστω μόνη να δω τι συμβαίνει πριν να είναι αργά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μη σε παρασέρνει το αγχος Ζωή, κάνεις ότι μπορείς. To αγχος ειναι κακος συμβουλος και το λεω εγω που είμαι αρκετα αγχωτικος τυπος.
Πως φαίνεται σήμερα ο Σελιμ σου είναι καλύτερα; Κάθεται στην κοιλιά του όπως εχθες;
Το να κάθεται στο ένα ποδαράκι δεν το βλεπω παράξενο, το κανουν και τα παπαγαλακια μου οταν χαλαρώνουν, μαλλον το κάνουν και τα καναρίνια, θα σου πουν τα παιδια που ξερουν βέβαια, εκτος αν δείχνει οτι πονάει το άλλο, που δε νομιζω θα το είχες παρατηρήσει.
 
Εάν το πουλί είχε σκουλήκι
Και τα δικά μου παπαγαλάκια το έκαναν αυτό, αλλά είναι πρώτη φορά που το βλέπω στο συγκεκριμένο πουλάκι. Σήμερα δεν ξαπλώνει στην κοιλίτσα του, σήμερα απλά κάθεται στο ένα πόδι κάποιες στιγμές. Αλλά καμαρωτο, όπως στη φωτογραφία, δεν τον έχω δει καθόλου τις δύο τελευταίες μέρες.

Παιδιά, άκουσα την φωνούλα του. Έκανε 5-6 τιτ τιτ. Από εχθές δεν τον είχα ακούσει καθόλου.
Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η "τεμπελιά" να οφείλεται στην πτεροροια;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σίγουρα η πτερόροια είναι μια στρεσογόνα διαδικασία για τα πουλιά και αυτό που θα τον ανακούφιζε περισσότερο είναι το μπάνιο, αλλά όπως λες ο δικός σου δεν είναι φαν.
Να του πάρεις βιταμινούλες ειδικές για την πτερόροια και να του βάζεις πιο συχνά αυγοτροφή ή φρέσκο αυγουλάκι.
Από ότι ξέρω την περίοδο αυτή δεν κελαηδάνε πολύ τα καναρινάκια.
Ίσως τελικά οφείλεται σε αυτό.

Όσο για το καρβουνάκι, εκτός απο τις δηλητηριάσεις βοηθάει και στην πέψη.
Αν και δεν νομίζω να οφείλεται στο ριγανόνερο γιατί η ρίγανη δεν είναι κάτι κακό για τα πουλάκια, ίσα ίσα.
Πολλοί την δίνουν και σκέτη σε μπολάκι μαζί με άλλα τέτοια ή την βάζουν στην αυγοτροφή.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να του κάνεις ένα τσάι βοτάνων που σίγουρα μόνο καλό κάνει :)
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Αύριο θα αρχίσω δειλά δειλά να του δίνω αυγουλακι. Για λαχανικά θα περιμένω μερικές μέρες. Από τη στιγμή που γυρίσαμε από τον γιατρό σήμερα είναι πολύ ζωηρός. Μια φορά μόνο για πέντε λεπτά έμεινε ακίνητος και λίγο φουσκωμένος, αλλά στεκοταν στα πόδια και όχι στην κοιλιά. Μπορεί βέβαια να προσποιείται ότι είναι δραστήριος για να σταματήσω να τον τρέχω στους γιατρούς :D

Συγγνώμη για το θέαμα. Μόλις την έβγαλα. Έχει διάρροια; Φαίνονται φυσιολογικά τα περιττώματα του;IMG_20180607_171603_600x800.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν του είπα ότι εχθές κάναμε και ανάλυση περιττωματων, δεν φάνηκε να είναι σχετικός.
Έχω απογοητευτεί. Έδωσα τόσα χρήματα και δεν ξέρω τι έχει ο σουλτάνος μου και κατά συνέπεια δεν μπορώ να τον βοηθήσω
Αυτός ειναι υποτίθεται ο πολύ καλός και ειδικός σε πτηνά;
Εάν φτάσουμε στο σημείο να κάθεται στον πάτο και να μην τρώει, μετά και να βρούνε τι έχει θα είναι αργά. Λέω κάτι παράλογο;
Εννοείται ότι έχεις απόλυτο δίκιο.
Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η "τεμπελιά" να οφείλεται στην πτεροροια;
Ναι, πιστεύω ότι θα μπορούσε.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι αυτός είναι ο πολύ καλός! Του ζήτησα να πιάσει το πουλάκι για να δει την κοιλίτσα του και μου είπε ότι θα στρεσαριστει. Του είπα ότι ήδη στρεσαριστηκε 1.30 ώρα στον δρόμο μέχρι να πάει εκεί μόνο και μόνο για να το δει εκείνος. Με τα πολλά το πήρε στα χέρια του και ούτε καν κοίταξε την κοιλιά του. Το έβαλε δίπλα στο αυτί του και μου είπε ότι σήμερα είναι καλά και αύριο μπορεί να είναι είτε καλύτερα είτε χειρότερα. Τρομερή διάγνωση.
Ευτυχώς από τη στιγμή που επιστρέψαμε ήταν όλη την ημέρα ευδιαθετος και δεν ξάπλωσε καθόλου. Μακάρι αύριο να είναι πάλι καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά θα είστε αύριο, σε εμένα από τα τέσσερα πουλιά, τα δύο έχουν σημάδια πτεροροιας. Ειδικά το καρδερινοκαναρο κοιμάται όρθιο στην κυριολεξία. Χωρίς να βάζει το κεφάλι μέσα στην φτερούγα όπως αν ήταν άρρωστο.
Φέτος στην Θεσσαλονίκη οι εξωτερικές εκτροφες έχουν τα κάτω τους σε πολλές περιπτώσεις. Όλο τον Μάιο δεν είχε σταθερό καιρό.
Για θυμησε μας, νομίζω δεν τον ξαναειχες τέτοια εποχή, σωστά; Το ρωτάω γιατί ίσως να το ξαναεκανε τέτοια εποχή
 
Όχι δεν το είχα, πριν 6 μήνες μου το έδωσαν. Μακάρι να είναι έτσι. Η πτερόροια άρχισε πριν μια εβδομάδα περίπου, αρκετά νωρίς νομίζω. Πρώτα έχασε τα μεγάλα φτερά της ουράς και εδώ και δύο μέρες βρίσκω και μικρά πουπουλακια. Μακάρι να μην είναι κάτι πιο σοβαρό. Δεν μου έχει ξανατυχει να μην είναι δραστήριο κάποιο πουλί λόγω πτεροροιας. Εσείς πώς ξέρετε ότι τα δικά σας τεμπελιαζουν γι αυτόν τον λόγο; Το παρατηρείτε κάθε χρόνο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το καρδερινοκαναρο το είχε κάνει και πέρυσι, αλλά λόγω ότι ήταν και συναχωμενο πριν, δεν το έδωσα και πολύ βάση. Φέτος πήγε να με ξεγελάσει /μπερδέψει με αυτήν την συμπεριφορά και ευτυχώς κουβέντα στην κουβέντα που είχα με φίλο που τα συζητάμε αυτά μου το θυμησε.
Πάντως αφού εσύ αναφέρεις και πτεροροια με ένδειξη φτερών θα έλεγα μην ανησυχείς άλλο. Καλή τροφή έχεις, παρτου και ένα βιταμινουχο καλό και θα οκ.
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, ειδικά από την στιγμή που ο πρώτος γιατρός που μάλλον έκανε πιο ενδελεχή εξέταση δεν βρήκε κάτι.
Καλή συνέχεια
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ζωή, δεν μπορώ όπως καταλαβαίνεις να σου πω ότι το πουλί ειναι πεσμένο λόγω πτερορροιας, αλλά μπορώ να ισχυριστώ με βεβαιότητα ότι τα καναρίνια " πέφτουν " λόγω πτερορροιας. Μειώνουν έως εξαλείφουν το τραγούδι τους, ειναι πιο νωχελικά και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ένα δικό μου πουλάκι, κάθονται με την κοιλιά στη σχάρα και τα πόδια κρεμασμένα.
Εσύ λοιπόν είπαμε, θα αυξήσεις την παροχή του αυγού σε 3 φορές την εβδομάδα, θα δίνεις χορταρικά και βότανα, κηπευτικά κλπ για να παίρνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θα δίνεις και να κάνει μπάνιο κάθε πρωί κι αν δεν κάνει θα αλλάξεις μπανιέρα πχ αν έχεις με διάφανο πάτο, θα πάρεις μια αδιαφανή, αφού θα έχεις αλλάξει τη θέση της ίήδη υπάρχουσας μπανιέρας σε άλλο σημείο και αφού θα έχεις εξασφαλίσει ότι εσύ και ο σκύλος, στο 20λεπτο που θα του έχεις την μπανιέρα θα βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο, διότι συχνά τα πουλιά αισθάνονται ευάλωτα όταν ειναι βρεγμένα και δεν κάνουν μπάνιο μπροστά σε... Πιθανούς κινδύνους. Επίσης στη διατροφή του μπορείς να προσθέτεις με μέτρο έξτρα σπόρους όπως κία, καμελίνα, νίζερ, κανναβούρι, περιλα, λιναρόσπορο, κινόα, αρκεί αυτή η προσθήκη να ειναι με μέτρο ( λίγοι συνολικά σπόροι 2 φορές την εβδομάδα, από ένα κουταλάκι του γλυκού από το κάθε μείγμα)
* μείγμα 1 : κία, καμελίνα, νίζερ
* μείγμα 2: κανναβούρι, λιναρόσπορος, περιλα, κινόα
Εύχομαι απλώς να ειναι η καταβολή λόγω πτερορροιας.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυγό έδινα δύο φορές την εβδομάδα, τώρα θα το κάνω 3. Λαχανικά να δώσω; Φαίνεται από τα περιττώματα να έχει διάρροια;
Θα περιμένω να δω πως θα πάει από αύριο και αν συνεχίσει να είναι έτσι τη Δευτέρα θα πάω στην κτηνιατρική σχολή. Θα πάω όμως μόνο περιττώματα για ανάλυση επειδή είναι πάνω από 2 ώρες δρόμος και νομίζω ότι ήδη τον ταλαιπωρησα αρκετά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η αλήθεια ειναι ότι δεν είμαι και τόσο ικανός να... Διαβάζω τα περιττώματα, όποτε δεν μπορώ να σου πω αν έχει διάρροια ή όχι, απλά ότι δεν μου φαίνεται να έχει.
Επίσης θεωρώ ότι καλό θα ήταν να άφηνες μερικές ημέρες να δεις πως πάει κι έπειτα να απευθυνθείς σε άλλους κτηνιάτρους, άλλωστε νομίζω ότι τα περιττώματα τα είδε ο πρώτος με μικροσκόπιο. Η διατροφή που σου προτείνω ειναι για την πτερορροια και βάσει της υπόθεσης ότι λόγω πτερορροιας βλέπεις το πουλάκι κάπως " πεσμένο"
 
Ζωη, αν τα λαχανικα τα πλενεις και τα στεγνωνεις καλα, δεν υπαρχει φοβος φοβος για διάρροια, οτι θα ειναι πιο νερουλα τα περιττωματα θα ειναι λογω του λαχανικου, αλλα οχι λογω του διαρροιας. Νομιζω υπαρχουν και ειδικες βιταμινες για την περιοδο της πτερορροιας,
 
Back
Top