Ασθένειες Καναρίνι κοιμάται συνέχεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sooru
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sooru

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
55
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας και πάλι σχετικά με ένα θέμα που παρουσίασε το καναρίνι μου για να το βοηθήσω τουλάχιστον ως τη Δευτέρα που θα μπορώ να βρω τη γιατρό στο ιατρείο της. Κυρίως θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να προσθέσω κάτι στη διατροφή του ως τη Δευτέρα το απόγευμα που θα επιστρέψω από τη δουλειά για να τον βοηθήσω κάπως.

Το καναρινάκι μου από χθες κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας, σήμερα πιο έντονα από χθες και όταν δεν κοιμάται κάθεται φουσκωμένος

- Τα περιττώματα στο κλουβάκι του είχαν και λίγο πράσινο, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι προχθές έφαγε μαρούλι.
- Το τελευταίο διάστημα δεν κελαηδούσε πολύ συχνά, τις τελευταίες μέρες σταμάτησε εντελώς πέρα από κάποια τσίου
- Δεν παρατήρησα κάποιο κλικ κλικ με το ράμφος όσο ήμουν σπίτι
- Σήμερα στα διαστήματα που ξυπνούσε έτρωγε κανονικά με εναλλαγή σπόρων, γκριντ και νερού, νεράκι τον είδα να πίνει πιο συχνά σε σχέση με ό,τι έπινε, οι σπόροι που έφαγε ήταν εντάξει για τα δεδομένα του και γενικά είναι πολύ πιο λιτοδίαιτος από τον άλλον αρσενικό μου που καταβροχθίζει τα πάντα
- Δεν τον είδα να κάθεται στον πάτο του κλουβιού αλλά συνήθως καθόταν στο κάτω κλαδί όπου τον έκρυβε η ποδιά του κλουβιού
- Πριν μια βδομάδα άλλαξα τροφή και ξαναπήρα της vitakraft. Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο η αλλαγή σπόρων; Από τότε άρχισε να είναι κάπως πιο νωχελικός.
- Στο κουβάκι υπάρχει σουπιοκόκκαλο
- Έφαγε κανονικά το αυγό του την Τετάρτη

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο κι αν το πουλί είναι στρεσαρισμένο από τον άλλον αρσενικό μου. Οι θέσεις τους ήταν μεν σχετικά κοντά αλλά δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλον, ο άλλος μου αρσενικός όμως χαλάει τον κόσμο και μόλις το καναρινάκι που έχει το θέμα τολμούσε να κάνει έστω και ένα τσίου ο άλλος έκανε σαν παλαβός, έκραζε σχεδόν και κελαηδούσε όσο πιο δυνατά μπορούσε. Τώρα τους απομάκρυνα ακόμα πιο πολύ αλλά υπάρχει ο άλλος μου ο αρσενικός να τον έχει στρεσάρει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: xaxo4
Όλα για μένα συντείνουν σε ασθένεια...
Για να έχεις γνώμες που να πλησιάσουν την αλήθεια θα πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφία από τις κουτσουλιές που θα κάνει σε λευκό χαρτί που θα τοποθετήσεις ειδικά για την περίσταση. Επίσης φωτογραφίες του στήθους και της κοιλιάς του αφού βρέξεις και παραμερίσεις κάπως τα πούπουλα... όπως εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/
Να αφαιρέσεις όλες τις άλλες τροφές εκτός από το μείγμα των σπόρων...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες, δεν είναι πολύ καλές. Στην κοιλίτσα του είναι κόκκινη κι έχει μία μικρή μαύρη κουκκίδα και στα περιττώματα γύρω γύρω έχει άχρωμο υγρό. Στη γιατρό θα τον πάω έτσι κι αλλιώς αύριο, μέχρι τότε πώς μπορώ να τον βοηθήσω; Να αποκλείσω οτιδήποτε άλλο εκτός από σπόρους; Να του δώσω κάτι άλλο;

H φωτογραφία δεν βοηθάει πολύ αλλά την ανεβάζω
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Θα προτεινα να μην δώσεις κάτι αλλο και να περιμένεις να πας στο γιατρο. Καλό θα ήταν να μεταφερθεί το πουλακι ως τότε κάπου ησυχα και σχετικά ζεστα.
 
Χωρίς να ξέρεις τι έχει δεν μπορείς να δώσεις κάτι και οι φωτογραφίες που ανέβασες δε βοηθούν και όσους μπορούν να σου δώσουν μερικές συμβουλές.
κι έχει μία μικρή μαύρη κουκκίδα
Αυτή η μαύρη κουκκίδα σε ποιο σημείο βρίσκεται;
Μέχρι να πάει στο γιατρό ακολούθησε τις οδηγίες του Γιώργου..
Καλό θα ήταν να μεταφερθεί το πουλακι ως τότε κάπου ησυχα και σχετικά ζεστα.
 
Εδώ τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: έχει (αν έχει δλδ) προσβληθεί από βακτήρια ή μύκητες; Με άλλα λόγια, και προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, δίνουμε ζαχαρόνερο ή όχι; (Όχι αν είναι μύκητας, ναι αν πρόκειται για βακτήριο). Γνωρίζω ότι δεν βοηθώ, αλλά πρέπει να πάρει ενέργεια, εφόσον το πουλί είναι σε τόσο κακή κατάσταση. Τρώει; Τρώει όπως πριν; Υπάρχει περίπτωση να του λιώσεις λίγο αυγό και να το φάει; Έχεις να του δώσεις καναβούρι;
 
Ναι δεν μιλούσα για φαρμακα, πιο πολύ συμβουλή για το τι να φάει ως αύριο.

Ναι, τρώει κανονικά τους σπόρους του, σήμερα με λίγο περισσότερη όρεξη μάλιστα συγκριτικά με χθές και πίνει αρκετό νερό. Η ποσότητα που τρώει είναι φυσιολογική για τα δεδομένα του, δεν βλέπω σπιτάκια στον πάτο του κλουβιου μόνο μερικές φλούδες οπότε τρώει κανονικά. Σήμερα κουνιέται και λίγο περισσότερο αλλά κοιμάται ανά διαστήματα.

Συγγνώμη για τις φωτογραφίες δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερες. Η μαύρη κουκίδα ήταν στην δεξιά πλευρά προς τα κάτω.

Καναβούρι δεν έχω αλλά θα πάρω αύριο αν χρειαστεί. Μου πρότεινε μέλος να τον κατεβάσω στον γιατρό του Quicko οπότε θα προμηθευτώ ό,τι χρειαστεί, θα του βάλω λίγο αυγό ως τότε.
 
Μου πρότεινε μέλος να τον κατεβάσω στον γιατρό του Quicko .
Ποιο μέλος; Σε ποιο ποστ; Ειδικά τα θέματα που αφορούν ασθένειες, συμβουλές, γιατρούς καλό είναι να συζητούνται στο θέμα και όχι σε πμ. Αύριο πιθανών κάποιο άλλο μέλος να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε που θα τον παραπέμψουμε.
 
Η κυρία eva vsr μέσω pm αλλά μου τον είχαν αναφέρει και παλαιότερα σε συζήτηση. Γενικότερα το συγκεκριμένο κατάστημα το επισκέπτομαι αλλά την προηγούμενη φορά που αντιμετώπισα πρόβλημα πήγα το καναρίνι μου στην κύρια Δήμου στις Συκιές. Το καναρινάκι αντιμετώπισε το πρόβλημα μεν αλλά μου έχουν πει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πολύ πιο εξειδικευμένος και ότι αξίζει τα λεφτά του (αν έχετε διαφορετική γνώμη θα ήθελα να μου το πείτε). Γενικότερα το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα πρέπει να κατεβάσω τον μικρό στο κέντρο με το λεωφορείο ενώ η κυρία Δήμου είναι πολύ κοντά δεν θα ταλαιπωρηθεί ☹
 
Η μαύρη κουκίδα ήταν στην δεξιά πλευρά προς τα κάτω
Στη θέση από το συκώτι ας πούμε;
το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα πρέπει να κατεβάσω τον μικρό στο κέντρο με το λεωφορείο
Ένα κουτί σκληρό από παπούτσια με τις κατάλληλες οπές αερισμού και πάτε μαζί όπου χρειαστεί...
 
Χαίρομαι πάρα πολύ που ενδιαφέρεσαι για το φιλαράκι σου πραγματικά.
Η κυρία eva vsr μέσω pm
Η κύρια @eva vrs δεν είναι νέο μέλος και οφείλει να γνωρίζει ότι αυτά τα θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και να δίνει συμβουλές στο θέμα και όχι σε πμ. Δεν είναι chat room εδώ.
Το καναρινάκι αντιμετώπισε το πρόβλημα μεν αλλά μου έχουν πει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πολύ πιο εξειδικευμένος και ότι αξίζει τα λεφτά του (αν έχετε διαφορετική γνώμη θα ήθελα να μου το πείτε).
Γι αυτό επιμένω αυτά τα ζητήματα να συζητούνται στο θέμα. Ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να βοηθηθείς. Όχι μόνο εσύ, αλλά και άλλα μέλη μας αύριο.
Πήγαινε το καναρινάκι σου άμεσα σε όποιο γιατρό μπορείς γιατί η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Εύχομαι περαστικά σας και θα περιμένουμε ευχάριστα νέα.
 
Το αυγό το τσίμπησε κατευθείαν μόλις το έβαλα στο κλουβάκι του. Τσίμπησε αρκετά ήπιε νε
Στη θέση από το συκώτι ας πούμε;

Ναι :/

Του έβαλα αυγό. Τσίμπησε κατευθείαν μόλις το έβαλα αρκετουτσικο. Ήπιε νερό και μετά ξανατσίμπησε αυγό με μερικά διαλείμματα ανάμεσα. Δε φάνηκε να είχε πρόβλημα να το φάει...
 
Ξέρω πως το αυγό είναι πολύτιμο και βοηθάει πολύ...
Είναι όμως άρρωστο και από ασθένεια άγνωστη σε μας...
Εγώ θα περιόριζα τη διατροφή του στα απολύτως απαραίτητα έτσι ώστε αύριο η εικόνα που θα έχει ο γιατρός θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και μη επηρεασμένη... ειδικά οι κουτσουλιές του.
Αν όντως έχει θέμα με το συκώτι του... ίσως να ήταν καλύτερα η νηστεία... με πλούσιο μείγμα σπόρων.
 
Ελπίζω να είναι κάτι που αντιμετωπίζεται
Κι εγώ το εύχομαι.
Αν έχεις λίγους extra σπόρους (περίλλα, νίζερ, κανναβούρι ακόμη και βρώμη) να τους βάλεις σε ξέχωρο μέρος... Θα βοηθήσουν.
 
Η κύρια @eva vrs δεν είναι νέο μέλος και οφείλει να γνωρίζει ότι αυτά τα θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και να δίνει συμβουλές στο θέμα και όχι σε πμ. Δεν είναι chat room εδώ.
Παναγιώτα μου, δεν την έδωσα συμβουλές...Απλά είδα το θέμα της και την είπα να πάει να βρει τον τάδε γιατρό αν μπορεί γιατί είναι πολύ καλός...
Εν πάσει περίπτωση... Το λέω και δημόσια...
Στο κουικο της Αριστοτέλους ο κτηνίατρος τους είναι πολύ καλός...
Και παίρνει 20€!
Λέγεται Κος Σαράντος Μενούτης!
(Οποιος τον θέλει μπορεί να τον βρει εκεί...)
Ευχαριστώ.. 🙂
 
Απλά είδα το θέμα της και την είπα να πάει να βρει τον τάδε γιατρό αν μπορεί γιατί είναι πολύ καλός...
Αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να συζητηθεί δημόσια;
Ευτυχώς στο petbirds βρισκόμαστε που όλες οι πληροφορίες είναι διαφανείς, ακριβώς γι αυτό τον λόγο, για να μην διαρρέουν "σαχλαμάρες" ως πολύτιμα "μυστικά".
Έχει ξανά-συζητηθεί το θέμα και δεν αφορά μόνο εσένα Εύα αφορά και άλλους αρκετούς.
Δεν καταλαβαίνω ποια εσωτερική τους ανάγκη εξυπηρετούν κάποιοι επιλέγοντας αυτό τον τρόπο αλλά είναι λάθος.
Δίνει την αίσθηση της παροχής ενός ασφαλούς "μυστικού" και αποπροσανατολίζει τον ενδιαφερόμενο.
Ιδίως περί ασθενειών, το βρίσκω και επικίνδυνο.
 
Απλά είδα το θέμα της και την είπα να πάει να βρει τον τάδε γιατρό αν μπορεί γιατί είναι πολύ καλός...
Να το κάνεις από την αρχή δημόσια Εύα. Γι αυτό είναι το φόρουμ. Για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Όλοι είναι χρήσιμοι. Έχουμε ανάγκη από καλούς γιατρούς. Αν μέλη μας μείνουν ευχαριστημένα, αύριο εγώ και άλλα μελη θα προτείνουμε το συγκεκριμένο γιατρό. Ας έχουμε μια γενική εικόνα. Στα πμ κάθε πληροφορία πάει χαμένη για τους υπολοίπους.
 
Δεν ήθελα να χαλάσει το θέμα της...
Και δεν πήγαινε χαμένη η πληροφορία γιατί αργότερα θα τον πρόσθετα στη λίστα με τους γιατρούς!
 
Back
Top