Ασθένειες Καναρίνι κοιμάται συνέχεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sooru
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω για τα μυρμήγκια. Ό,τι και να έχω προσπαθήσει για να τα ξεφορτωθώ, δεν απέδωσε τα μέγιστα... Ξύδια, λεμόνια, δάφνες, κανέλες, ρίγανη, δυόσμο, βόρακα αναμειγμένο με ζάχαρη, εντομοκτόνα, παγίδες, gel βραδείας επίδρασης, αυτό το τελευταίο ήταν και το αποτελεσματικότερο, μια και τα μυρμήγκια το τρώνε, δεν πεθαίνουν αμέσως και με κάποιον τρόπο μολύνουν τη φωλιά τους κι εξαφανίζονται για ένα διάστημα. Αλλά, τί γίνεται αν το φάνε, κι έπειτα τα φάει ένα καναρίνι δεν ξέρω και ούτε θα το ρίσκαρα. Μήπως ο @Φοίβος γνωρίζει κάτι ασφαλέστερο κι αποτελεσματικότερο;
 
Αλλά, τί γίνεται αν το φάνε,
Μα αν ένας άνθρωπος φάει κατά λάθος ένα μυρμήγκι, ξέρετε τι τραβάει αγκαλιά με την τουαλέτα του;
Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να διώξουμε τα μυρμήγκια είναι να τους στερήσουμε την δυνατότητα φωλιάσματος στα σημεία ενδιαφέροντός μας. Συνήθως φταίνε τα σοβατεπί που δεν έχουν καλές συγκολλήσεις στον τοίχο και το πάτωμα.
Την ρίγανη προσωπικά την χρησιμοποιώ σε ξηρή μορφή χρόνια τώρα και δεν πλησιάζουν την κουζίνα. Στην βεράντα είναι δύσκολο γιατί ρίχνουμε συνέχεια νερά.
Είμαι κατά των φαρμάκων. Εξάλλου τα περισσότερα γεμίζουν τοξικότητα τον χώρο και τα μυρμήγκια δεν τα πιάνουν.
 
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το Pubex σε σκόνη όχι πάνω στα πουλιά αλλά κάτω απο ένα ντουλάπι που είναι το μόνο σημείο που εντόπισα πολλά μυρμήγκια όσα χρόνια έχουμε το σπίτι και μια άλλη φορά γύρω απο το κλουβί του ενήλικου ζευγαριού που δεχόταν επιδρομή. Είναι ένα πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο με παρόμοια σύσταση και δράση με πολλά απο αυτά που έχουν οδηγία για χρήση πάνω σε πτηνά. Off the record (μιας και δεν το αναγράφει η ετικέτα του) το συστήνουν πολλοί κτηνίατροι και το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι κάτοικοι της επαρχίας πάνω στα κοτόπουλα. Έχει οδηγία ανάλογα με το σκεύασμα (βγαίνει και σε αεροζολ) για να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στα στρώματα που κοιμόμαστε για ψύλλους, ακάρεα κ. Τλ. Είναι αρκετά αποτελεσματικό και θα το ξαναχρησιμοποιούσα εαν είχα σοβαρό πρόβλημα που δεν λυνόταν με άλλον τρόπο.

Βιολογικό σκεύασμα για τέτοια χρήση είναι η "γη διατόμων" που τη βρίσκετε πάλι σε γεωπονικό κατάστημα (όχι σε όλα) και για την οποία δεν έχω προσωπική άποψη.
 
Back
Top