Ασθένειες Καναρίνι με ίλιγγο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georg 26
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georg 26

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2017
Μηνύματα
33
Πόλη
Βιέννη
Καλησπέρα,
τo αρσενικό μου καναρίνι (2 χρονών περίπου) πριν από 4-5 μέρες έπεφτε στο πάτωμα όλο και συχνότερα. Τώρα δεν το κάνει τόσο συχνά αλλά παραμένει κακόκεφο, αν και η όρεξη του δεν έχει μειωθεί ιδιαίτερα. Κατά την πτώση του στο πάτωμα δείχνει να μην έχει τις αισθήσεις του και μετά από λίγα λεπτά ξανααναβαίνει στο κλαδί. Όσο είναι στο πάτωμα και στριφωγυρίζει βγάζει και μια τσιρίδα, όπως όταν μαλώνουν τα πουλάκια. Και πριν πέσει περιστρέφει τον σβέρκο του και δείχνει να μην με αντιλαμβάνεται, αν και είμαι δίπλα του. Εδώ και 2 βδομάδες το χορηγούσα διαδοχικά aviomycine και asminine για το άσθμα και το αναπνευστικό του, γιατί τον τελευταίο καιρό έκανε όλο και πιο πολύ θόρυβο όταν κοιμόταν και όχι μόνο. Από την αρχή σχεδόν του ερχομού του εδώ, όταν κοιμόταν έκανε κάτι που πολλοί νομίζω, στα διάφορα σειτς, το παρομειάζουν με κροτάλισμα. Τότε του είχα κάνει μια θεραπεία για ακάρεα. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι είχε και λεπίαση στα ποδαράκια του, η οποία μετά την θεραπεία με το σπρέυ είχε εντυπωσειακή καλυτέρευση. Τους τελευταίους όμως μήνες το "κροτάλισμα" επιδεινώθηκε απότομα. Η κοιλιά του οι κουτσουλιές και το φτέρωμα του δείχνουν καθαρά. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, όλες οι γνώμες των έμπειρων φίλων είναι πολύτιμες.

1DSC_0226.webp
 
Μήπως επρόκειτο για επιδείνωση της όρασης του πτηνού;
Έχει άλλωστε ξαναγίνει λόγος για καταρράκτη στα καναρίνια...
 
Μήπως επρόκειτο για επιδείνωση της όρασης του πτηνού;
Έχει άλλωστε ξαναγίνει λόγος για καταρράκτη στα καναρίνια...
Αυτό που λες Αλέξανδρε έχει μια βάση γιατί δείχνει να ψάχνει το κλαδάκι για να ξαναανέβει. Το κροτάλισμα όμως και γενικά οι περίεργοι ήχοι όταν κοιμάται και όχι μόνο τι εξήγηση μπορεί να έχουν.
 
Έχεις ψάξει λίγο τις διαφοροποιήσεις των συνθηκών, γιατί όπως καταλαβαίνω μετακομίσατε; Σε ποιο δωμάτιο τα έχεις; Επίσης τι είδους θέρμανση έχετε και τι υγρασία χώρου υπάρχει; Έχεις μετρήσεις;
Μπορείς να αναφέρεις πιο συγκεκριμένα τις φαρμακευτικές αγωγές με δοσολογίες και διάρκεια για την κάθε μία τους;
Κάνε μια αναζήτηση πιθανών αιτίων σ' αυτά τα θέματα
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-σκοτώσετε-τα-πουλιά-σας-χωρίς-προσπάθεια.17654/
https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανοί-κίνδυνοι-του-σπιτιού-για-τα-πουλιά.18158/
https://community.petbirds.gr/threads/teflon-ο-σιωπηλός-δολοφόνος-των-πουλιών.17647/
 
Αυτό που λες Αλέξανδρε έχει μια βάση γιατί δείχνει να ψάχνει το κλαδάκι για να ξαναανέβει. Το κροτάλισμα όμως και γενικά οι περίεργοι ήχοι όταν κοιμάται και όχι μόνο τι εξήγηση μπορεί να έχουν.
Μήπως το καναρίνι έχει ακάραια ( της τραχείας) σε προχωρημένο επίπεδο;
Ο ήχος αυτός μοιάζει με σπασιμο σπόρων;
 
Έχεις ψάξει λίγο τις διαφοροποιήσεις των συνθηκών, γιατί όπως καταλαβαίνω μετακομίσατε;...
Η θερμοκρασία είναι τον χειμώνα πάντα 20-21 βαθμοί και η υγρασία 40-50%. Τα έχω στο σαλόνι και στο χωλ και του έδινα επί μια βδομάδα εκαστο 5-6 σταγόνες στο ποτηράκι του καθημερινά. Πάντως τα αναπνευστικά θέματα (χουρ χουρ και κροτάλισμα) τα έκανε από πριν και όπως έγραψα από την αρχή. Μετα επιδεινώθηκαν.
 
Με τα συγκεκριμένα συμπτώματα που έχει το πουλάκι σου.. Δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου με σιγουριά. Γιατί είτε έχει άσθμα, είτε βρογχίτιδα, είτε ακάρεα τραχειάς είτε οτιδήποτε άλλο... Τα συμπτώματα τους είναι σχεδόν ίδια...
Πόσες μέρες του έκανες θεραπεία για τα ακάρεα; Με ποιο φάρμακο; και πια ήταν δοσολογία του;
Μετά την θεραπεία αυτή... Πως ήταν το πουλί;
 
Πόσες μέρες του έκανες θεραπεία για τα ακάρεα; Με ποιο φάρμακο; και πια ήταν δοσολογία του;
Μετά την θεραπεία αυτή... Πως ήταν το πουλί;
Μια βδομάδα με aviomycine και μετά μια εβδομάδα με asmininine. Αυτά τα έφερα από Ελλάδα. Κάποια στιγμή από εδώ πήρα ένα σπρέυ ονόματι beaphar kai τον ψέκασα 1/2 φορές. Τα λέπια υποχώρησαν αμέσως. Νομίζω ότι αθτό το σπρέυ βοηθάει και για τα ακάρεα των πνευμόνων. Αυτό με τις σταγόνες το επανέλαωα και τον προηγούμενο μήνα, μετα 7/8 μήνες από την πρώτη χορήγηση.
 
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να το δει κάποιος γιατρός;
Εγώ με αυτά που περιγράφεις λόγο κάποιας εμπειρίας" πιστεύω πως έχει βρογχίτιδα και όχι ακάρεα...
Έτσι έκανε και το δικό μου πουλάκι όταν είχε πάθει βρογχίτιδα, αλλά εμένα τουλάχιστον το είχε εξετάσει ο γιατρός...
Και η θεραπεία που του έκανα γι'αυτό ήταν...
8ημέρες... 1 χαπάκι βιβρασίμ... Καλά ανακατεμένο σε 100 ml νερό... και σύγχρονος μαζί μ'αυτό.. Έβραζα κάθε μέρα χαμομήλι και το μοιραζα σε μικρά ποτηράκια... Τα οποία τα έβαζα γύρω απο το κλουβί για να αναπνέει όσο είναι δυνατό τους ατμούς του... και αυτό μόνο και μόνο το έκανα ως επιπλέον βοήθεια...
Και το πουλί στο τέλος έγινε καλά...
Αυτά στα είπα μόνο και μόνο γιατί τα συμπτώματα... Μοιάζουν...
Περίμενε την βοήθεια των παιδιών και καλό θα ήταν να το δει και ένας γιατρός... Περαστικά απο μένα...
 
Μήπως το καναρίνι έχει ακάραια ( της τραχείας) σε προχωρημένο επίπεδο;
Ο ήχος αυτός μοιάζει με σπασιμο σπόρων;
Ναι περίπου έτσι μειάζει. Με το χάσιμο των αισθήσεων αυτό συνδυάζεται;
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να το δει κάποιος γιατρός;
Σε ευχαριστώ. Θα κοιτάξω να βρω εδώ το βιβρασιμ ή κάποιο αντιστοιχο εδώ. Η ανησυχία μου έχει να κάνει με το χάσιμο της ισορροπίας του. Όσον αφορά κανά γιατρό εδώ είναι λίγο δύσκολο να βρω και να εμπιστευθώ, για πολλούς λόγους.
 
Μια βδομάδα με aviomycine και μετά μια εβδομάδα με asmininine... Κάποια στιγμή από εδώ πήρα ένα σπρέυ ονόματι beaphar kai τον ψέκασα 1/2 φορές
Θα κοιτάξω να βρω εδώ το βιβρασιμ ή κάποιο αντιστοιχο εδώ

Τα συγκεκριμένα φάρμακα από μόνα τους δεν καταπολεμούν τα ΑΚΑΡΕΑ του αναπνευστικού. Βοηθούν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων που μπορεί να προκληθούν από τα ακάρεα, αλλά δεν έχουν καμία επίδραση πάνω στο ίδιο το παράσιτο. Επομένως, ΑΝ υπήρχαν ακάρεα, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όσες αντιβιώσεις και να δώσεις.

Επίσης, δεν κάνουν από μόνα τους ούτε για το Twirling, αν υποθέσουμε ότι η κατάσταση οφείλεται σε αυτό, το οποίο αντιμετωπίζεται συμπτωματικά στοχεύοντας και σε άλλους τύπους παθογόνων μικροβίων, αλλά και σε διατροφικές ελλείψεις.

Όπως καταλαβαίνεις, από εδώ μπορούμε να πάμε μόνο στην τύχη προτείνοντας φάρμακα με τα οποία είτε θα πετύχουμε στην τύχη την ασθένεια, είτε θα σκοτώσουμε το πουλάκι πριν την ώρα του και θα πούμε ότι λυπούμαστε και ότι κάναμε ότι μπορούσαμε.

Αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζουμε να κάνουμε. Δυστυχώς το πουλάκι χρειάζεται γιατρό που θα κάνει τις σωστές εξετάσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του με όσο λιγότερα (τα απαραίτητα) φάρμακα γίνεται.
 
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την ανταπόκριση που έδειξαν. Αξιολογώντας την γνώμη όλων, θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω έναν γιατρό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν τους εμπιστεύομαι και το ψύχος που επικρατεί έξω αποτελεί τροχοπέδη, μια που δεν έχω αυτοκίνητο. Αλλά θα κοιτάξω να βρω τώρα αμέσως εναν γιατρό. Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους γιατρούς εδώ, όχι μόνον τους κτηνίατρους. Εκτός αυτού εδώ κάθε σπίτι έχει μέσον όρον 2 τετράποδα και κατά συνέπεια τα φτερωτά κατοικίδια σπανίζουν. Τι πείρα να έχουν με πουλάκια και ιδίως μικρά.
 
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση!
Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω, μην εμπιστευθείς γιατρό που θα σου δώσει φάρμακο χωρίς να κάνει μικροβιολογικές εξετάσεις.
Το πουλί έχει πάρει ήδη αντιβίωση και κανονικά χρειάζεται προβιοτικά και βιταμίνες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Αξιολογώντας την γνώμη όλων, θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω έναν γιατρό.
Νομίζω πήρες τη σωστότερη απόφαση! Πάρε ένα τηλ πρώτα όλους τους κτηνιάτρους και ρώτησε τους αν έχουν εμπειρία στα πτηνά. Στην Βιέννη είσαι.. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος με εξειδίκευση ή με εμπειρία στα πτηνά! Και αν φυσικά μπορείς οικονομικά, αν βρεις τον πτηνίατρο, πρότεινέ του επίσκεψη στο σπίτι γιατί όντως μια μεταφορά του μικρού μες το κρύο αλλά μόνο και μόνο το στρες, σίγουρα δε θα του κάνει καλό.

Δυστυχώς τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα και οι ασθένειες πολλές! Μόλις πας στον κτηνίατρο μην ξεχάσεις να του αναφέρεις ό,τι έχει πάρει ο μικρός και όποια θεραπεία του έχεις δώσει. Θα τον βοηθήσει να έχει μια πιο πλήρη εικόνα.

Εύχομαι περαστικά του! Να βρείτε τον κατάλληλο γιατρό και να γίνει καλά ο όμορφος! Όταν έχεις νεότερα ενημέρωσέ μας αν θες. :)
 
Μετά από ψάξιμο, βρήκα κάποιον που υποτίθεται ότι είχε εμπειρία αλλά σήκωσε τα χέρια ψηλά. Το ότι ζαλίζεται και χάνει τον προσανατολισμό του, πιστεύει ότι έχει να κάνει με κάτι εγκεφαλικό η επιληπτικό. Πάντως όσον αφορά τα ακάρεα, η γνώμη του ταυτίζεται με το άρθρο για τα ακάρεα που διάβασα στο φόρουμ, ότι δεν φεύγουν εύκολα. Εν τέλει, αν δω ότι χειροτερεύει, προτείνει ευθανασία. Τουλάχιστον τώρα πλέον είμαι σίγουρος για τους κτηνίατρους εδώ. Α, μου έδωσε και αμπούλα, μετά από επιμονή μου, ονόματι Theospirex για να του δώσω κάθε δύο μέρες 1 ml σε λίγο νεράκι. Αυτά για την ώρα.
 
Α, μου έδωσε και αμπούλα, μετά από επιμονή μου, ονόματι Theospirex για να του δώσω κάθε δύο μέρες 1 ml σε λίγο νεράκι.
Σου είπε για ποιο λόγο την δίνει αυτή; Είναι για τα ακάρεα;

Εν τέλει, αν δω ότι χειροτερεύει, προτείνει ευθανασία. Τουλάχιστον τώρα πλέον είμαι σίγουρος για τους κτηνίατρους εδώ.
Κρίμα πολύ κρίμα.. ☹
 
Σου είπε για ποιο λόγο την δίνει αυτή; Είναι για τα ακάρεα;
Από κάποιο ψάξιμο που έκανα, πρέπει να είναι ανθρώπινο φάρμακο για το άσθμα που κυκλοφορεί στην Κεντρική Ευρώπη, σχετικά ασφαλές γιατί χρησιμοποιείται και από εγκύους.
 
Για να διευκολυνθεί η αναπνοή του πρότεινε λογικά αυτό το φάρμακο μιας κι απ'ότι είδα έχει δραστική ουσία τη Θεοφυλλίνη, που είναι βρογχοδιασταλτικό. Λογικά για το άσθμα θα χορηγείται σε ανθρώπους.

Σε σχέση με τα άλλα συμπτώματα, έτυχε να έχω κι εγώ ένα κοινό καναρίνι που όταν έβαζα το χέρι μέσα στο κλουβί, είτε το έπιανα είτε όχι, αυτό έπεφτε και καθόταν στο πάτωμα και ήταν κυριολεκτικά στα χαμένα. Δεν αντιδρούσε, το ακουμπούσα και δεν κουνιότανε, αν το έβαζα πάνω στο κλαδάκι δεν μπορούσε να σταθεί κτλ. Μετά από κανα 5λεπτο επανερχόταν και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα.. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε ίδια ή παρόμοια πάθηση με του φίλου, απλά το αναφέρω διότι αν είναι κάτι συναφές, δεν είναι απαραίτητα θανατηφόρο τουλάχιστον άμεσα. Το δικό μου όσο μπορώ να θυμάμαι το είχε στάνταρ 1,5 - 2 χρόνια αυτό. Μετά το σκότωσε μια κουκουβάγια, οπότε δεν ξέρω πόσο ακόμα θα ζούσε έχοντας αυτά τα συμπτώματα.
 
Back
Top