Ασθένειες Καναρίνι με ίλιγγο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georg 26
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
έτυχε να έχω κι εγώ ένα κοινό καναρίνι που όταν έβαζα το χέρι μέσα στο κλουβί, είτε το έπιανα είτε όχι, αυτό έπεφτε και καθόταν στο πάτωμα και ήταν κυριολεκτικά στα χαμένα. Δεν αντιδρούσε, το ακουμπούσα και δεν κουνιότανε, αν το έβαζα πάνω στο κλαδάκι δεν μπορούσε να σταθεί κτλ. Μετά από κανα 5λεπτο επανερχόταν και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα..
Η όλη αυτή συμπεριφορά οφείλεται ξεκάθαρα στο στρες. Προφανώς το συγκεκριμένο καναρίνι αγχωνόταν υπερβολικά και έτσι απ΄το άγχος του πάθαινε σοκ. Μπορεί να το έπαιζε και νεκρό για να φύγεις και να το αφήσεις ήσυχο. Τα κάνουν και αυτά τα άτιμα! Του φίλου πιο πάνω το παθαίνει χωρίς καν να πλησιάσει το κλουβί γι αυτό και θεωρώ πως δυστυχώς είναι κάτι πιο σοβαρό που το να βρεις την πραγματική αιτία δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο. ☹
 
Σε σχέση με τα άλλα συμπτώματα, έτυχε να έχω κι εγώ ένα κοινό καναρίνι που όταν έβαζα το χέρι μέσα στο κλουβί, είτε το έπιανα είτε όχι, αυτό έπεφτε και καθόταν στο πάτωμα και ήταν κυριολεκτικά στα χαμένα. Δεν αντιδρούσε, το ακουμπούσα και δεν κουνιότανε, αν το έβαζα πάνω στο κλαδάκι δεν μπορούσε να σταθεί κτλ. Μετά από κανα 5λεπτο επανερχόταν και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα...
Ακριβώς αυτό παρουσιάζει φίλε μου. Σε ένα άρθρο ενός άλλου φίλου το 2009 σε αυτό το φόρουμ ανέφερε για το δικό του καναρινάκι με τα ίδια συμπτώματα, ότι τελικά είχε πάθει εγκεφαλικό.
 
Ακριβώς αυτό παρουσιάζει φίλε μου.
Είσαι σίγουρος για αυτό;

Ο πατρίκιος αναφέρει ότι το καναρίνι του δεν είχε απολύτως τίποτα και το περιστατικό συνέβαινε μόνο όταν το έπιανε. Στη συνέχεια επανέρχονταν και στη μετά δεν είχε τίποτα. Το δικό σου, ακόμη και αν δεν είχε αυτά τα επεισόδια κρίσης, φαίνεται καθαρά ότι είναι άρρωστο και ότι το όποιο του πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα λόγω της σοβαρότητας του.

τελικά είχε πάθει εγκεφαλικό
Το εγκεφαλικό επεισόδιο από την άλλη, συμβαίνει μία φορά και τα προβλήματα που αφήνει δεν αποκαθίστανται ή τουλάχιστον το πουλάκι δεν επανέρχεται ακριβώς στην προηγούμενη κατάσταση του, εκτός ίσως σπάνιων περιπτώσεων.
 
Κατάλαβα λάθος τον Πατρίκιο. Πάντως εννοόυσα ότι υπάρχουν ομοιότητες αλλά το δικό μου δεν προσποιείται σίγουρα. Δεν είχε ποτέ υπερβολικό στρες με την παρουσία ανθρώπων. Το εγκεφαλικό είναι σίγουρα μια μόνιμη κατάσταση. Απλά προσπαθώ τουλάχιστον να καθαρίσουν τα πνευμόνια του, αν και ο γιατρός χτες είπε ότι και οι θόρυβοι που κάνει, μάλλον συνδέονται με το εγκεφαλικό.
 
Απλά προσπαθώ τουλάχιστον να καθαρίσουν τα πνευμόνια του
Μόλις τελειώσει η θεραπεία με το φάρμακο που σου είπε ο γιατρός, πες μα ς αν θες αν υπήρχε κάποια βελτίωση στο καναρινάκι και στους θορύβους που κάνει..
 
Εφόσον δεν καταφέραμε μέχρι στιγμής να πάρουμε συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση για το πουλάκι, λέω να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με τις μικρές μας γνώσεις την κατάσταση, τουλάχιστον να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την ποιότητα ζωής του, απαλύνοντας τα συμπτώματα.
Κατ' αρχήν εφ' όσον βλέπω πως νοιάζεσαι, συνεχίζεις να συλλέγεις πληροφορίες, μήπως και βρεις κάποιον εξειδικευμένο στα πουλιά κτηνίατρο.
Επειδή η κατάσταση του πουλιού είναι χρόνια, δεν έχουμε αυτή την στιγμή να κάνουμε με κάποιο λοιμώδες, ιογενές πρόβλημα αλλά με κάτι παθολογικό, μια βλάβη, ένα κουσούρι, που βέβαια μπορεί να προέρχεται από κάτι τέτοιο (ιό, μικρόβιο).
Άρα απορρίπτουμε σ' αυτή την φάση χρήση αντιβιοτικών, που η παρατεταμένη χρήση τους, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να κάμψει τις άμυνες του ευάλωτου οργανισμού του.
Αντίθετα αφού το πουλάκι εξέρχεται από τέτοιου είδους θεραπείες, χρήζει υποστήριξης από <Link Removed> (κάποιο <Link Removed>) και <Link Removed>.
Όπως σου είπαν αρκετά παιδιά πιο πριν, μια δύσπνοια μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς (εσύ), μέσω της παρατήρησης και της σκέψης σου, είναι να αποκλείσουμε κάποια ενδεχόμενα ή αλλάζοντας κάποια δεδομένα, να απαλύνουμε το σύμπτωμα.
Αλλεργίες
Ας ξεκινήσουμε από την κύρια τροφή, τους σπόρους. Ποια μάρκα σπόρων χρησιμοποιείες, την έχεις αλλάξει πρόσφατα; Έχει καλή αποδοχή από το πουλάκι; Κάθε πότε την αλλάζεις; Έχεις παρατηρήσει να αφήνει κάποιους σπόρους επιλεκτικά αφάγωτους;

Τσέκαρε σχολαστικά και με σκεπτικισμό όλους τους πιθανά τοξικούς παράγοντες εντός του σπιτιού που σου είχα δώσει και σου ξανά δίνω για έλεγχο
<Link Removed>
<Link Removed>

Έλεγξε την υγρασία ή την ξηρότητα του χώρου διαβίωσης του πουλιού.

Ψάξε για ρεύματα αέρα στο <Link Removed> στο σπίτι. Στην ανάγκη κάλυψε μέρος των πλευρών του κλουβιού με κάποιο υλικό να δημιουργήσεις περιβάλλον ζεστασιάς και θαλπωρής για το φιλάσθενο πουλάκι.
Ωστόσο φρόντιζε ο χώρος να είναι πάντα επαρκώς αεριζόμενος και με καθαρή ατμόσφαιρα.

Αν πρόκειται για ορμονικό πρόβλημα, μια ένδειξη θα μπορούσε να είναι η περίσσεια λίπους στο στήθος-κοιλιά. Μπορείς να το <Link Removed> να το δούμε; (άνοιξε και τα δύο links).

Υπάρχει αρκετή επαφή του πουλιού με απευθείας ακτίνες ήλιου; Αν όχι όλον τον χρόνο τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος του; Αν η απάντηση είναι αρνητική, θα πρέπει να προμηθευτείς ειδική λάμπα με ακτίνες uvb-uva.

Ποια είναι η γενικότερη διατροφή του; Πέραν των σπόρων, τρώει <Link Removed> και <Link Removed>; Ποια; Αν η απάντηση είναι αρνητική και προτίθεσαι να ξεκινήσεις τώρα, πρόσεχε τις τροφές που περιέχουν οξαλικά στο τέλος του <Link Removed> και πάντα θα ξεκινάς, δίνοντας ένα-ένα καινούργιο τρόφιμο, με τρεις συνεχείς επαναλήψεις για να τσεκάρεις την αποδοχή του ή μη.

Αν έχετε υγραντήρα στο σπίτι, μπορείς να του κάνεις υδρατμούς με ευκάλυπτο ή μέντα μία φορά την ημέρα.
Βάλε την ρίγανη στην ζωή του, σε κάθε μορφή, χλωρή, (προσοχή να είναι καθαρή από φάρμακα), ξηρή (σκέτη ή σε αυγοτροφή), σε <Link Removed>.
Αγόρασε καρβουνάκι και βάλε του λίγους κόκκους σε ένα ξεχωριστό δοχείο για δυο-τρεις μέρες, πριν αρχίσεις βιταμίνες και προβιοτικά.
Όταν τα ξεκινήσεις, θα το αφαιρέσεις όμως.
<Link Removed>
Διάβασε επίσης και ακολούθησε όσο μπορείς και όσες μπορείς, τις <Link Removed> για τα πουλιά μας.
Τέλος να σε ρωτήσω, σουπιοκόκκαλο του έχεις στο κλουβί; Και το κλουβί είναι αρκετά ευρύχωρο για να γυμνάζεται το πουλάκι;
Το πουλάκι είναι θηλυκό; Έχει γεννήσει κάποτε αυγά έστω και μόνο του χωρίς ταίρι;

Αν ο ίλιγγος (ίλιγγος ή απλά δύσπνοια; ) έχει ως αποτέλεσμα το πουλάκι κάποτε να πέφτει από την πατήθρα, θα πρέπει στον πάτο να βάζεις αρκετά στρώματα χαρτιού κουζίνας, ώστε να πέφτει στα μαλακά για ν' αποφύγεις δευτερογενή ατυχήματα.

Μην μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς "μα ακριβώς τα ίδια κάνω σε όλα τα πουλιά". Πρώτον όλα τα πουλιά δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και δεύτερον και τα υπόλοιπα μπορεί να πλήττονται αλλά να εκφραστεί αργότερα κάποιο θέμα, ιδίως αν καταλήξεις πως υπεύθυνη είναι μια αργή δηλητηρίαση από πχ ένα απορρυπαντικό ή καπνό τσιγάρου.
Ελπίζω να μην σε κούρασα, αλλά πρέπει να απορρίψεις μετά βεβαιότητας κάποια ενδεχόμενα, για να δεις προς τα που να εστιάσεις την προσοχή σου, και του γιατρού ακόμα, που εύχομαι να ανακαλύψεις.
Ειλικρινά περαστικά.
 
Επειδή η κατάσταση του πουλιού είναι χρόνια, δεν έχουμε αυτή την στιγμή να κάνουμε με κάποιο λοιμώδες, ιογενές πρόβλημα αλλά με κάτι παθολογικό, μια βλάβη, ένα κουσούρι, που βέβαια μπορεί να προέρχεται από κάτι τέτοιο (ιό, μικρόβιο).
Μαρία μπορεί να υπάρχουν ήδη παθογόνοι μικροοργανισμοί που δημιουργούν το πρόβλημα. Υπάρχουν ασθένειες από μύκητες για παράδειγμα που δεν εξελίσσονται ραγδαία αλλά δημιουργούν μια χρονιά κατάσταση η οποία πολλές φορές οδηγεί στο θάνατο. Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Πρέπει να ανιχνευθεί και εφόσον εντοπιστεί, να αντιμετωπιστεί ο μύκητας.

Εάν υπάρχει κάποια λοίμωξη, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις και η κλινική εξέταση φυσικά. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με όσα προτείνεις, αφού μπορούν να βοηθήσουν έτσι και αλλιώς το πουλάκι στην κατάσταση που βρίσκεται.
 
Πιθανότατα να έχει σχέση με νευρολογικό πρόβλημα... Καθημερινά μια σταγόνα βιταμίνης Β (αραιωμένη με μια σταγόνα νερό) στο στόμα, ενδέχεται να το βοηθήσει. Η βιταμίνη Β αποβάλλεται εύκολα από τον οργανισμό και δεν υπάρχει πρόβλημα για τον χρόνο λήψης της=υπεδοσολογία (όπως μου έχει αναφέρει κτηνίατρος).
 
Μαρία μπορεί να υπάρχουν ήδη παθογόνοι μικροοργανισμοί που δημιουργούν το πρόβλημα.
κάτι παθολογικό, μια βλάβη, ένα κουσούρι, που βέβαια μπορεί να προέρχεται από κάτι τέτοιο (ιό, μικρόβιο).
Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό ήθελα να πω αλλά δεν το διατύπωσα σωστά, ήταν ασύντακτο. Απλά επειδή δεν έχουμε δυνατότητα εξ ιδίων χωρίς εξετάσεις να καταλήξουμε κάπου, συνέχισα χωρίς να εστιάσω αλλά συνέστησα την συνέχιση της αναζήτησης γιατρού.
Ευχαριστώ για την διόρθωση.
 
Εφόσον δεν καταφέραμε μέχρι στιγμής να πάρουμε συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση για το πουλάκι, λέω να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με τις μικρές μας γνώσεις την κατάσταση, τουλάχιστον να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την ποιότητα ζωής του, απαλύνοντας τα συμπτώματα.
Τις τελευταίες μέρες Μαρία δεν κάνει πια περίεργους ήχους, κροτάλισμα κτλ. Τώρα μόλις μπήκα σπίτι και το βρήκα κάτω να στριφογυρίζει πιο έντονα από ποτέ. Τώρα κάθεται ήρεμα στο κλαδάκι. Είδα χτες ένα βίντεο με πουλάκι που έπασχε από twirling και αφού προσανατολίστικα πάνω σε αυτό με δική σας παρότρυνση, πιστεύω ότι και αυτό πάσχει από αυτό. Όσον αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα σου, το πουλάκι είναι αρσενικό 2 χρονών και πέρισυ είχε ζευγαρώσει με επιτυχία. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά την επαφή που είχε με το θηλυκό καθόταν στο κλαδί άνοιγε τα φτερά του και το στόμα του και έγερνε το κεφαλάκι του πίσω. Το όλον διαρκούσε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλαμβανόταν σχεδόν μετά από κάθε επαφή τους. Η υγρασία στο σπίτι είναι πάντα 40-50% αλλά ο ήλιος σίγουρα δεν είναι αρκετός γιατί μένουμε στον πρώτο όροφο. Ρεύματα και οσμές δεν υπάρχουν καθόλου και η θερμοκρασία πάντα πάνω από 20 βαθμούς. Τον είχα σε μεγαλύτερο κλουβί αλλά τον έβαλα σε μικρότερο γιατί φοβόμουν τις πτώσεις του. Η τροφή είναι πάντα συσκευασμένη και συνήθως είναι μια αυστριακια ονόματι Dehner και δεν έχω παρατηρήσει επιλογή στους σπόρους. Ίσως να προτιμάει το ρούσπεν (δεν ξέρω και παρά πολλά από σπόρους). Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι όλα τα πουλάκια σχεδόν δεν τους αρέσει η εδώ αυγοτροφή και προτιμούν την ελληνική την χύμα από την Ελλάδα. Ερώτηση πάνω σε αυτό, μέχρι πόσο καιρό αντέχει η αυγοτροφή η χύμα; Σουπιοκόκαλλο του είχα αλλά δεν το πλησίαζε καθόλου και γενικά μόνο τα θηλυκά μου τρώνε κι αυτό μόνο κατά την διάρκεια και μετά την αναπαραγωγή. Αν και εμείς είμαστε μεσογειακοί τύποι, αυτά όμως είναι καναρίνια των Άλπεων. Γενικά και γυψόπετρα τους έχω αλλά δεν την πλησιάζουν. Επισκέφτηκα τα λινκ για τους κινδύνους που εγγυμονούν μέσα στο σπίτι και δεν συντρέχει απολύτως τίποτα από αυτά. επιτρεπόμενα λαχανικά και φρούτα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Την Θεραπεία με το theospirex ( 1 ml σε λίγο νεράκι )να την συνεχίσω; Ο γιατρός μου είπε 2-3 φορές να το κάνω. Αυτός ο βάρβαρος μου είπε για ευθανασία, αν χειροτερέψει, αλλά όσο βλέπω ότι δεν τα παρατάει και εξακολουθεί να παλεύει, νομίζω είμαι υποχρεομένος να του συμπαρασταθώ με κάθε τρόπο. Είναι και το πρώτο μου πουλάκι...Αρκεί να μην ταλαιπωρείται πιο πολύ.
Μπορείς να το βγάλεις μια καθαρή φωτογραφία να το δούμε; (άνοιξε και τα δύο links).
Τι εννοείς και τα δύο links?) θα προσπαθήσω το απόγευμα να ανεβάσω φωτογραφίες του. Ευχαριστώ πολύ Μαρία.
 
Γιώργο.. Τον γύψο να τον βγάλεις απο τα κλουβιά... Καλό είναι να υπάρχει μόνο το σουπιοκοκκαλο!
Αυγοτροφή χύμα μην τα δίνεις, αυτές οι χύμα αυγοτροφές η αυτές στα διαφανή σακουλάκια το μόνο που κάνουν είναι να παχαίνουν τα πουλιά και να προκαλούν πρόβλημα στο συκώτι... Πρέπει να κοιτάξεις να βρεις μια άλλη καλή συσκευασμένη αυγοτροφή η να τα δίνεις μόνο αυγό... Και όσο δίνεις το φάρμακο καλό είναι να τρώει μόνο σπόρια!
Βγάλε μας μια καθαρή φωτογραφία την κοιλιά του και στο στήθος του να το δούμε και αν γίνεται βάλε στο πάτο ένα φύλλο Α4 να δούμε και τις κουτσουλιες...
 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά την επαφή που είχε με το θηλυκό καθόταν στο κλαδί άνοιγε τα φτερά του και το στόμα του και έγερνε το κεφαλάκι του πίσω. Το όλον διαρκούσε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλαμβανόταν σχεδόν μετά από κάθε επαφή τους.
Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που δείχνει "επιτυχημένη επαφή".
 
ο πουλάκι είναι αρσενικό 2 χρονών
Συγγνώμη, νόμιζα πως ήταν θηλυκό.
Τον είχα σε μεγαλύτερο κλουβί αλλά τον έβαλα σε μικρότερο γιατί φοβόμουν τις πτώσεις του.
Καλά έκανες τότε.
Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι όλα τα πουλάκια σχεδόν δεν τους αρέσει η εδώ αυγοτροφή και προτιμούν την ελληνική την χύμα από την Ελλάδα.
Όπως σου είπε η Εύα, χύμα δεν δίνουμε. Αλλά υπάρχει και άλλο θέμα. Δίνεις αυγοτροφή έστω και χύμα ή κάτι σε κίτρινο χρώμα που κακώς ονομάζουν οι πετσοπάδες αυγοτροφή; Αν πρόκειται περί του δεύτερου, πρέπει να την κόψεις πιο άμεσα και αμετάκλητα απ' ότι αν πρόκειται για χύμα αλλά πραγματική αυγοτροφή.
Αυτό το κίτρινο παρασκεύμασμα, ονομάζεται επίσης και βιταμίνη και περιέχει αμφίβολης ποιότητας ύλες αρτοποιίας, χρωστική ουσία και άρωμα, καθώς και πολλά λιπαρά και μπορεί να προκαλέσει και βλάβη σε ένα πουλί με ευαίσθητη υγεία.
Αν βάσιμα προσανατολίζεσαι σε νευρολογικό πρόβλημα, ακολούθησε την συμβουλή της Σίσσυ κατ' αρχήν.
Πιθανότατα να έχει σχέση με νευρολογικό πρόβλημα... Καθημερινά μια σταγόνα βιταμίνης Β (αραιωμένη με μια σταγόνα νερό) στο στόμα, ενδέχεται να το βοηθήσει. Η βιταμίνη Β αποβάλλεται εύκολα από τον οργανισμό και δεν υπάρχει πρόβλημα για τον χρόνο λήψης της=υπεδοσολογία (όπως μου έχει αναφέρει κτηνίατρος).
Την Θεραπεία με το theospirex ( 1 ml σε λίγο νεράκι )να την συνεχίσω; Ο γιατρός μου είπε 2-3 φορές να το κάνω.
Ναι, φυσικά, τελείωσε με αυτό, περίμενε δυο-τρεις μέρες και ξεκινάς κάτι άλλο.
Αυτός ο βάρβαρος μου είπε για ευθανασία,
Είμαι κι εγώ αντίθετη, το πουλί δεν είναι για θάνατο.
Τι εννοείς και τα δύο links?
Έχει δύο παραδείγματα με λήψεις στήθους.
Περιμένουμε να δούμε αν είναι χοντρούλης :)
 
Τώρα μόλις μπήκα σπίτι και το βρήκα κάτω να στριφογυρίζει πιο έντονα από ποτέ.
Πριν μερικές βδομάδες σε συζήτηση με κτηνίατρο αναφέρθηκε σε παρόμοιες συμπεριφορές σε πετ από κρίσεις σακχάρου στο αίμα (υπό ή υπεργλυκαιμία).
Επειδή έχουν κατά καιρούς συζητηθεί παρόμοια περιστατικά https://community.petbirds.gr/threads/Αρσενικο-καναρινι-που-δεν-μπορεί-να-σταθεί-και-να-πετάξει.24037/#post-274486 ρώτησα για να μάθω όσο το δυνατό περισσότερα σε σχέση όμως με τα πουλιά χωρίς όμως να καταφέρω να μάθω και κάτι ιδιαίτερα.
Σύμπτωμα αυτής της ασθένειας νομίζω πως αποτελεί και η συμπεριφορά του καναρινιού του θέματος.
 
σε συζήτηση με κτηνίατρο αναφέρθηκε σε παρόμοιες συμπεριφορές σε πετ από κρίσεις σακχάρου στο αίμα (υπό ή υπεργλυκαιμία).
Ακριβώς, γι αυτό επεσήμανα την κατάργηση των κίτρινων χύμα σκευασμάτων.
 
Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι όλα τα πουλάκια σχεδόν δεν τους αρέσει η εδώ αυγοτροφή και προτιμούν την ελληνική την χύμα από την Ελλάδα.
Μια άλλη λύση είναι να τους φτιάξεις εσύ μια χειροποίητη αυγοτροφή με αγνά, θρεπτικά και φρέσκα υλικά που είσαι σίγουρος για την ποιότητα της και το τι δίνεις στα πουλάκια σου. Μπορείς να τη δοκιμάσεις! Τη δίνω χρόνια και δεν αφήνουν ποτέ ούτε ψύχουλο!

Την Θεραπεία με το theospirex ( 1 ml σε λίγο νεράκι )να την συνεχίσω; Ο γιατρός μου είπε 2-3 φορές να το κάνω.
Ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού και μετά όπως λέει και η Μαρία ακολούθησε τη συμβουλή της Σίσσης για βιταμίνη Κ. Γενικά όταν βάζεις οτιδήποτε στο νερό δίνεις μόνο σπόρια και τίποτα άλλο! Ούτε λαχανικά, ούτε φρούτα, ούτε αυγό ή αυγοτροφή γιατί περιέχουν πολύ υγρασία και έτσι πίνουν λιγότερο νερό, κάτι που δε θέλουμε.

όσο βλέπω ότι δεν τα παρατάει και εξακολουθεί να παλεύει, νομίζω είμαι υποχρεομένος να του συμπαρασταθώ με κάθε τρόπο. Είναι και το πρώτο μου πουλάκι...Αρκεί να μην ταλαιπωρείται πιο πολύ.
Και πολύ σωστά σκέφτεσαι! Μπράβο σου!

το πουλάκι είναι αρσενικό 2 χρονών και πέρισυ είχε ζευγαρώσει με επιτυχία.
Γνωρίζεις που βρίσκονται οι απόγονοι και αν παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με τον πατέρα τους;
 
Γνωρίζεις που βρίσκονται οι απόγονοι και αν παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με τον πατέρα τους;
Και τα τέσσερα πουλάκια που έκαναν πέρισυ είναι εδώ. Αν εξαιρέσεις ένα το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα το φύλλο του, γιατί είναι άηχο, τα υπόλοιπα είναι τέλεια και χαλάν κόσμο.
 
Για την αυγοτροφή που είχες ρωτήσει, μπορείς να αγοράζεις και μεγάλες συσκευασίες ξηρής ή και πατέ αυγοτροφής συσκευασμένης και να την διατηρείς στην κατάψυξη. Η αυγοτροφή δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη απόψυξη, γιατί θρυμματίζεται εύκολα και ξεπαγώνει επίσης εύκολα μέχρι να την ανακατέψεις με τα βότανα, τις βιταμίνες ή ότι άλλο βάλεις μέσα της. Συνήθως βάζουμε και λίγο βραστό αυγό την ώρα που την προσφέρουμε.
 
Κλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ σε όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Επειδή ήρθα αργά, δεν θέλω να τον ταράξω με φωτογραφίες. Τού έχω ήδη Α4 και από ότι βλεπω οι κουτσουλιές του είναι καφέ σκούρο προς μαύρο μαζί με άσπρο. Όσον αφορά την αυγοτροφή, αυτή είναι αυγοτροφή καθαρά και όχι εκείνη η κίτρινη σκόνη. Αυτή η βιταμίνη Β που μπορώ να την βρω; Όταν λέτε στο στόμα, εννοείτε με μια μία σύριγγα λίγο στο στόμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερωθώ για τα βότανα γιατί πραγματικά είμαι ανίδεος όπως και με κατασκευή αυγοτροφήςβότανα. Μέχρι τώρα είχα αναλωθεί πιο πολύ σε κατασκευή κλουβιών παρά με κάτι άλλο. Επίσης και βιταμίνη Κ που μπορώ να βρω.
 
Για το σύμπλεγμα των Β δεν έχω υπ' όψιν μου να κυκλοφορούν σκέτα, νομίζω μόνο με πολυβιταμινούχα. Ρίξε μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/tags/multivitamins/
Η Κ δίνεται σε περίπτωση αιμορραγίας ή συμπληρωματικά σε θεραπεί κοκκιδίων. Υπάρχει σε ανθρώπινα φαρμακεία ΚΟΝΑΚΙΟΝ και υπάρχει και σε petshops.
Για τις πρασινάδες, κοίτα εδώ Ασφαλή και τοξικά φυτά για τα πουλιά και για την πλήρη διατροφή εδώ
 
Back
Top