Ασθένειες Καναρίνι με ξερό καρούμπαλο, γυμνό από πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Athinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Athinag

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2014
Μηνύματα
313
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σημερα εβγαλα απο το κλουβι το καναρινι μου για να τσεκαρω την κοιλια του και παρατηρισα πως εχει κατι σαν καρουμπαλακι στο κεφαλι του. Ειναι ξερο και το πουλι δεν φαινεται να ποναει. Εβαλα betadine και δεν αντεδρασε καθολου. Αφου το αφησα στο κλουβι εκανε και τα τσιου και και δεν εμεινε σε καποιο κλαδακι, αλλα κινουταν σε ολο το κλουβι φυσιολογικα, σαν να μην ειχα κανει τιποτα.
Το προσεξα πριν καμια βδομαδα αυτο στο κεφαλι του, υπεθεσα πως ηταν καμια βρωμια και αφου εβλεπε πως και το πουλι δεν ειχε καποια ενοχληση, δεν το εδωσα σημασια. Κελαηδαει κανονικα. Εχω παρατηρησει και μια σχετικη πτερροροια. Το κλουβι καθαριστικε την προηγουμενη Κυριακη. Αυτα τα πουπουλα ειναι απο τοτε μονο.. Δεν υπηρχαν πιο πριν. Οταν αφησα το καναρινακι στο κλαδι κατι εκανε με το ποδι του για λιγο. Μηπως το πειραξε το betadine ή ειναι κατι αλλο; Σαν να τεμοπαιζε. Πηγαινε την "γαμπα" μπρος και πισω. το εχω σκεπασμενο τωρα για να ησυχασει.
Ζει σε εσωτερικο χωρο, τροφη διμω της vitakraft και σχεδιαζω να αλλαξω σε manitoba. Τωρα τελευταια εδωσα ενα μειγμα βρωμης με μηλο και μυρτηλο με φρυγανια πιπερια και καροτο και το τιμησε δεοντως!
Γενικα η συμπεριφορα του δεν εχει αλλαξει καθολου. Ελπιζω να μην ειναι τιποτα.
Δεν ξερω αν εχει σημασια, αλλα εχω και σκυλο. Φυσικα και δεν ερχεται ποτε σε επαφη με το καναρινι, ουτε φτανει το κλουβι.
Ευχαριστω εκ των προτερων..
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20150206_214423.webp
    rsz_img_20150206_214423.webp
    22,3 KB · Προβολές: 269
  • rsz_img_20150206_214441.webp
    rsz_img_20150206_214441.webp
    41,9 KB · Προβολές: 211
  • rsz_img_20150206_214524.webp
    rsz_img_20150206_214524.webp
    22,9 KB · Προβολές: 291
  • rsz_img_20150206_215200.webp
    rsz_img_20150206_215200.webp
    44,2 KB · Προβολές: 209
  • rsz_img_20150206_215205.webp
    rsz_img_20150206_215205.webp
    33,1 KB · Προβολές: 201
  • rsz_img_20150206_215209.webp
    rsz_img_20150206_215209.webp
    56,3 KB · Προβολές: 177
  • rsz_img_20150206_215229.webp
    rsz_img_20150206_215229.webp
    102,8 KB · Προβολές: 195
Αθηνά μοιάζει με κύστη έγκλειστου φτερού. Μεγαλώνει; Μπορεί εφόσον λές ότι ρίχνει τα φτερά του (αν και δεν είναι η εποχή, μήπως εκεί που το έχεις έχει ζέστη και μπερδεύει την εποχή 😉 βγάζοντας καινούργια, κάποιο να μεγαλώνει εσωτερικά. Περίμενε να σου πεί και κάποιος ποιο έμπειρος.
 
Θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερη φωτογραφια. Δεν θα ελεγα οτι εχει και ζεστη. Ειναι στο σαλονι, ψηλα σε ενα ραφι. Σε θερμοκρασια φυσιολογικη... Ειναι πολυ νωρις για να πω αν μεγαλωνει. Παντως μολις παρατηρησω καποια αλλαγη θα ανεβασω σχετικη φωτογραφια

Ελεγα να τον βαλω να κανει μπανακι σε καποιο πιο ζεστο μερος, και χωρις ρευματα για να μην κρυωσει κιολας, για να βγαλει το betadine. Να το κανω;

Η κοιλα του ειναι οκ; Του εδωσα λιγο βραστο αυγο και λιγη περιλα λευκη για τα πουπουλα...

Πρεπει να κανω κατι αλλο; Να ξαναβαλω betadine ή δεν χρειαζεται;
 
To betadine θα βοηθήσει αν είναι κάτι σχετικό με επιμόλυνση ή κάποιο τραύμα...
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι... και δεν ξέρω αν διογκώνεται σταδιακά ή έχει αυτό το σχήμα μιας εξαρχής. Μια περιγραφή αν δεν σε κουράζει και κάποια ποιο καθαρή και κοντινή φωτογραφία θα βοηθήσει... κι όχι μόνο εμένα.
 
Φωτογραφια δυστυχως δεν μπορω να τραβηξω τωρα (θα προσπαθησω οσο το δυατον συντομοτερα), παντως το κορουμπαλακι ή οτι κι αν ειναι αυτο που εχει ειναι μικρο στο μεγεθος της φακης, αλλα σφαιρικο σαν σπυρακι και οχι πλακουτσωτο. Στην αφη ειναι ξηρο και το πουλι δεν ποναει. Εχει ομοιόμορφο χρωμα, αυτο το μπεζουλι, αλλα σε ενα σημειο ειναι αχνο ροζ προς κοκκινο. Αυτο το σημειο δεν βρησκεται στο κεντρο που καρουμπαλου, αλλα λιγο πάνω αριστερα, εχει μεγεθος κεφαλιου καρφιτσας. Μια μικρη βουλιτσα ειναι. Ειναι ομως σαν να το κεντρο του, σαν να "βγαινει" μεσα απο το καρουμπαλακι. Δεν ειναι ομως ερεθισμενο. Αυτο το χρωμα δεν μοιαζει με αιμα, ουτε ξεραμενο, ουτε φρεσκο. Η περιοχη τριγυρω δεν εχει πουπουλα, αλλα ειναι μικρης εκτασης, ισης με το καρουμπαλακι.

Ξανα τονίζω, γιατι μου φαινετα περιεργο, πως το πουλι ουτε ποναει, ουτε αλλαξε συμπεριφορα. Ειναι μια χαρα και κελαηδαει διαρκως. κινήται σε ιανοποιητικο βαθμο στο κλουβί του και τρωει κανονικα.

Εχω ρητησει ηδη, αλλα με την κοιλα του ειναι ολα οκ; Με ανησυχει λιγακι κι αυτη...

Τωρα προσπαθω να θυμηθω αν εκανα κατι διαφορετικο, και παιζει να αναψαν οι δικοι μου για λιγο το κλιματιστικο στην ζεστη οσο ελειπα... Δεν χτυπαει αμεσα το πουλι, αλλα ειναι στον ιδιο χωρο, αυτο λετε να φταιει;
 
Ίσως θα πρέπει να το αφήσεις να "βρει" ώρες ησυχίας σε ότι αφορά την κοιλιά. Εφ' όσον δείχνει ευδιάθετο, έχει όρεξη και τρώει και είναι δραστήριο... ας περιορίσουμε τις "επαφές" μαζί του... είτε πρόκειται για αναγνώριση είτε για φωτογράφιση. Νομίζω του κάνουμε κακό αντί για καλό...
Αν τώρα παρουσιαστεί κάτι ανησυχητικό... εδώ είμαστε... Ολόκληρη "παρέα βοήθειας".
Τα ρεύματα αέρα συνήθως τα επηρεάζουν... αλλά καλύτερα δεν είναι να περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις;
 
ολόκληρη "παρέα βοήθειας"

Ωραια :) Συμφωνω και πραγματικα ευχαριστω για αυτη την τεραστια (θα προσθετα:D) παρεα βοήθειας
Ελπίζω να χρειαστει να γραψω μονο οτι ειναι καλα το πουλακι. Θα το αφησω ησυχο λοιπον, ευχαριστω πολυ!
 
Είσαι ισότιμο μέλος της παρέας...
Όλοι μαζί την κάνουμε ευχάριστη, λειτουργική και να εκπληρώνει το στόχο της που είναι η ενημέρωση και η βοήθεια από όλους προς όλους.
 
Αθηνά εύχομαι να γίνει καλά το πουλάκι σου και σύντομα, όντως η παρέα είναι πολύ ενημερωτική.όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους. Όντως εκπληρώνει τον σκοπό της! Περαστικά του!
 
Εγώ από τις φώτο δεν καταλαβαίνω και πολλά. Θα ήθελα δλδ καλύτερες φώτο του καρούμπαλου.. Στενή παρακολούθηση, πολύ καθαριότητα, ατομικό κλουβάκι, ηρεμία και καλή διατροφή που την έχει! 😉
 
Αθηνά παρατήρησε το κλουβί μήπως εξέχει τίποτα και τραυματίστηκε κατά λάθος και επίσης πρόσεξε πόσες ώρες έχει φώς στο χώρο που βρίσκεται μην είναι παραπάνω από 12 και μπερδεύεται νομίζοντας ότι είναι καλοκαίρι και ρίχνει τα πούπουλα. Περαστικά του.
 
Γεια σας, το "καρουμπαλακι" δεν μεγαλωνει αλλα ουτε και φευγει. Το betadine που του εβαλα δεν το κρατησε γιατι το πρωι βρηκα την ποτηστρα κοκκινη και το πουλι καθαρο! Το κλουβι το ελενξα προσεκτικα δεν εχει τιποτα που να εξεχει, αλλα ειχα την κουνια την οποια λατρευει και την εβγαλα ομως... Μηπως επειδη παιζει καποιες φορες μαζι της χωρις να ανεβαινει (με το ποδι του την σπρωχνει και την ξαναπιανει!) ειπα μηπως τον χτυπησε στο κεφαλακι του.. Το κλουβι επισης ειναι καινουριο και παντα καθαρο...
 
Σημερα το καρουμπαλακι του αυτο, μου φαινεται πιο ροζ... Διακρινεται σιγουρα πιο εντονα απο πριν. Δεν φαινεται να τον ενοχλει και ειναι μια χαρα απο συμπεριφορα. Εχω την εντυπωση πως μια φορα το επλυνε στην ποτηστρα αλλα δεν το ακουμπαει ουτε το σκαλιζει, σημαινει κατι αυτο;
 
Αθηνά, σε κάθε περίπτωση και απ'όπου και αν προέρχεται, θα βοηθούσε επάλειψη με βαλσαμέλαιο.
Εγώ, κρίνοντας οπτικά και μόνο, θα έδινα κάποιο φαρμακευτικό (καλύτερα με φυτικά εκχυλίσματα) σκεύασμα κατά της ψωρίασης.
 
θα βοηθούσε επάλειψη με βαλσαμέλαιο
ποσες φορες; Με μπατονέτα γινεται αυτο;
θα έδινα κάποιο φαρμακευτικό (καλύτερα με φυτικά εκχυλίσματα) σκεύασμα κατά της ψωρίασης
οπως;

να βάλω πρώτα βαλσαμέλαιο και αν δεν "πιασει" να δωσω αυτο το φαρμακευτικο;
 
Αθηνά, εάν κρίνω από τα κόπρανα και όσο μπορώ να διακρίνω την κοιλιά (βγάλε καλύτερη φωτο κοιλιάς) δεν είναι καλή η εικόνα της υγείας του και ίσως έχει σοβαρότερο πρόβλημα με την υγεία του.
 
Αυριο θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερες φωτογραφιες κοιλιας για να ειμαστε σιγουροι. Να το παω σε πτηνιατρο ή οχι;

Αντι για βαλσαμελαιο κανει το σπαθολαδο; Δεν μπορω να βρω βαλσαμελαιο...

Αν εχει ψωριαση μπορει να κολλησει και το αλλο καναρινι μου αν ειναι στον ιδιο χωρο, αλλα σε ξεχωριστα κλουβια;

Ειναι μεγαλη ενοχληση αν μετακομίσω το καναρινι; Ειναι σε αλλο σπιτι, και αν ειναι κατι τοσο σοβαρο και θελει καθημερινη επιβλεψη και φροντιδα, αυτον τον καιρο δεν μπορω να το αφησω εκει οπου ειναι και πρεπει να το φερω σε εμενα. Θα του κανω ετσι καλο ή μηπως κακο αλλαζοντας του το περιβαλλον του;

Ευχαριστω
 
Ειναι μεγαλη ενοχληση αν μετακομίσω το καναρινι; Ειναι σε αλλο σπιτι, και αν ειναι κατι τοσο σοβαρο και θελει καθημερινη επιβλεψη και φροντιδα, αυτον τον καιρο δεν μπορω να το αφησω εκει οπου ειναι και πρεπει να το φερω σε εμενα. Θα του κανω ετσι καλο ή μηπως κακο αλλαζοντας του το περιβαλλον του;
Αν το φροντίζεις καλύτερα και ενταντικότερα στο άλλο σπίτι, τότε ναι να το μεταφέρεις. Στο αμάξι να το έχεις μέσα σε μία κούτα (ανοιχτή από πάνω), ώστε να είναι πιο σκοτεινά και να μην στρεσαριστεί πολύ!
 
Back
Top