Ασθένειες Καναρίνι με υπερκεράτωση στα πόδια

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλο το φόρουμ. Σήμερα καθώς έβαζα νερό στα καναρινια μου έπεσε το μάτι μου πάνω στα πόδια της καναρας που φαίνεται να έχουν μια μικρή υπερκερατωση. Δεν θέλω να πιστεύω πως ειναι ακαρεα. Έπλυνα της πατηθρες πολύ κλα και έβαλα και χλωρίνη. Τι άλλο να. Κάνω; Μια μικρή διάγνωση του τι μπορεί να συμβαίνει;
 
🙂 Είναι θολή η φωτοφραφία, μια πιο καθαρή θα βοηθούσε...Ακάρεα δείχνει να έχει, αλλά θα ήθελα να δω καλύτερα-πιο καθαρά αυτά τα κυκλωμένα σημεία
... Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις γλυκερίνη σήμερα, αύριο καλύτερα επιθόλ
rsz__20191007_163224.jpg
 
... Καλύτερα η εφαρμογή να γίνεται λίγο πριν κοιμηθεί. Και κάθε μέρα αλλάζεις πατήθρες, ταΐστρες και πλένεις και το κλουβάκι λίγο με ένα πανάκι εσωτερικά στα κάγκελα...όλα αυτά για να μην κολλήσει ξανά.
Ρίξε και μια ματιά στα υπόλοιπα καναρινάκια σου.
Και...η τροφή σου είναι συσκευασμένη, έτσι;
 
Από καθαριοτητα δεν έχουμε πρόβλημα.
Αν απαντάς σε εμένα, δεν είπα ότι δεν έχετε καθαριότητα, απλά τονίζω ότι η καθαριότητα για αυτήν την περίοδο που θα προσπαθήσεις να ξεφορτωθείς τα ακάρεα των ποδιών θα πρέπει να είναι καθημερινή και πιο σχολαστική για να μην έχει το καναρίνι υποτροπές.
 
Ναι ωραία. Θα το επιληφθω κατάλληλα.
Γιατί να κόλλησε άραγε;
Πόσο καιρό το έχεις το πουλάκι;
Θα μπορούσε να το έχει από πριν, να κόλλησε ίσως και από τροφή ή από άλλα πουλιά. Δεν ξέρω βέβαια να σου πω αν τα ακάρεα των ποδιών κυκλοφορούν έτσι στο εξωτερικό περιβάλλον.
 
Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, αλλά κι εγώ στο μακρινό παρελθόν είχα ένα καναρίνι ήδη έναν χρόνο (μόνο του με συσκευασμένη τροφή κλπ) και στη συνέχεια εμφάνισε ακάρεα στα πόδια, οπότε μπορεί και να αυξάνεται ο πληθυσμός τους πολύ αργά. Όπως επίσης ότι τα τελευταία χρόνια όσα καναρίνια έχουν γεννηθεί σπίτι μου, δεν έχουν εμφανίσει ακάρεα. Οπότε προφανώς από κάπου κολλάνε.
 
Τι ηλικία έχει Τάσο;
Σταύρο, έχεις υπόψη σου για συσχετισμό προχωρημένης ηλικίας με δημιουργία φολίδων που δεν προέρχονται από ακάρεα; Στο παρελθόν κάτι είχα ακούσει σχετικά, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν και κατά πόσο ισχύει. Όμως το γηραιότερο καναρίνι μου είναι 7 ετών κλεισμένα και τα ποδαράκια του είναι μια χαρά, χωρίς φολίδες εννοώ.
 
Όσο μεγαλύτερο, τόσο σκληρύνει το δέρμα Γιάννη. Όταν μάλιστα η υγιεινή και η φροντίδα των πουλιών δεν είναι και η καλύτερη, τα προβλήματα στα πόδια είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Αυτά εμπειρικά. Δεν έχω διαβάσει κάπου για κάποια σχέση ηλικίας και προβλημάτων στα πόδια.
 
Back
Top