Ασθένειες Καναρίνι πιθανόν άρρωστο

MARIETTA23

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2022
Μηνύματα
22
Πόλη
Αθηνα
Γεια σας, Είμαι νέο μέλος στην παρέα, Καλη χρονιά σε ολους με υγεία. Πρόσφατα βρέθηκε στην κατοχή μου ένα καναρίνι και έχω πολλά να μάθω ακόμη . Μου είπαν ότι είναι αρσενικό, έτος γέννησης 2019. Το έχω ένα μήνα περίπου. Δεν τραγούδαει πολύ γενικα ούτε ήταν πολύ ενεργητικό. Φαινόταν ομως υγιες και με ζωντάνια. Το έχω σε έναν ορθοστάτη κοντά στο παράθυρο για να έχει φως. Δεν του έχω αλλάξει θέση έκτοτε. Τρώει τροφη της versele laga premium, μου είπαν απ το πετσοπ επειδή είναι πληρησ Τροφη να μην του βάζω έξτρα άλλα για να μην παχύνει παρά μόνο περίπου ανα 15 μερεσ αυγό ή μήλο κι έχει μονιμα σουπιοκοκαλο. Αλλάζω το χαρτί συχνά(λευκή κόλλα όχι εφημερίδα), ανα δυο μέρες , κάνει μπάνιο σε μπανιέρα 1-2 φορές την εβδομάδα. Το ζητάει όταν βλέπω ότι προσπαθεί να βραχεί στην ποτίστρα. Ανέκαθεν είχε φουντωτό έως ακανόνιστο θα έλεγα πτέρωμα στο στηθος. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι παντως δεν είναι το συνηθισμένο που βλέπουμε στα κανάρια.Παρατήρησα όμως απ την προηγούμενη εβδομάδα να κάθεται κάτω συνέχεια, σπάνια ανεβαίνει πάνω στις πατιστρες όπως πριν. Κοιμάται κάτω ή μέσα στις ταιστρες. Όλη μέρα κινείται κάτω δεξια αριστερά και πεταριζει νευρικά χωρίς να κάθεται στις πατιστρες. Του εχω βάλει το νερό κάτω. Ενώ μπορεί να κάθεται ηρεμος, φαίνεται σαν να αναπνέει γρήγορα και να έχει τρέμουλο ή να κλείνουν τα μάτια του. Κατά τ αλλά Όρεξη φαίνεται να έχει,τρώει συνέχεια. Η κουτσουλιά του σήμερα είναι λίγο πιο υδαρη, καφέ/πράσινο χρωμα και άσπρο στην άκρη. Ανησυχώ ότι κάτι συμβαίνει με όσα έχω διαβάσει ως τώρα από άρθρα του φόρουμ.Σας στέλνω κάποιες φωτό , κάθε ιδέα και βοήθεια για το τι μπορεί να συμβαίνει είναι επιθυμητή. Πείτε μου αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία επιπλέον, Αν δεν είναι Καλη η λήψη θα προσπαθησω πάλι αύριο για να μην τον ταράξω πάλι. Σας ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • B369F911.webp
    B369F911.webp
    21,7 KB · Προβολές: 29
  • E7130366.webp
    E7130366.webp
    99,4 KB · Προβολές: 29
  • D227E9E1.webp
    D227E9E1.webp
    39 KB · Προβολές: 29
Καλωσορίσατε!

Παρατήρησα όμως απ την προηγούμενη εβδομάδα να κάθεται κάτω συνέχεια, σπάνια ανεβαίνει πάνω στις πατιστρες όπως πριν.
Κοιμάται κάτω ή μέσα στις ταιστρες.
Όλη μέρα κινείται κάτω δεξια αριστερά και πεταριζει νευρικά χωρίς να κάθεται στις πατιστρες.
Ενώ μπορεί να κάθεται ηρεμος, φαίνεται σαν να αναπνέει γρήγορα και να έχει τρέμουλο ή να κλείνουν τα μάτια του.
Τα συμπτώματα που περιγράφετε είναι λίγο ανησυχητικά. Το να κοιμάται μέσα στην ταΐστρα ή να τρέμει δείχνει σημάδια ασθένειας. Το φτέρωμα επίσης, δεν ξερω αν είναι μόνιμα έτσι, ή επειδή βραχηκε για την φωτογραφία, αλλά φαίνεται ταλαιπωρημένο. Στην φωτογραφία εξαιτίας των φτερών δεν φαίνεται καλά ούτε το στήθος, ούτε η κοιλιά. Προσπαθήστε όπως είπατε αύριο, να βγάλετε μια φωτογραφία με παραμερισμένα τα πούπουλα όπου θα φαίνεται το στήθος αλλά και η κοιλιακή χώρα (λίγο ποιό πάνω από τα γενετικά όργανα) του πτηνού. Όσο αφορά τον τρόπο συντήρησης του πτηνού, απο όσα μας περιγράφετε, πιστεύω πως το φροντίζετε μια χαρά. Ίσως η αρρώστια υπήρχε από τότε που βρισκόταν στον προηγούμενο κάτοχο.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 
Κοίταξε τη λίστα των Κτηνιάτρων με ειδίκευση ή εμπειρία σε πτηνά, απομόνωσε κάποιους στην περιοχή σου, έπειτα πήγαινε στις Παρουσιάσεις και διάβασε τα σχόλια και αποφάσισε ώστε να πάει το πουλάκι άμεσα σε γιατρό. Μας ενημερώνεις για τη συνέχεια, αν θέλεις
 
Το πουλάκι ξεκάθαρα ασθενεί και θα πρέπει να το δει γιατρός και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν γιατί παρουσιάζει καρινα.
[automerge]1642153985[/automerge]
Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ ολους ανωτέρω για τις πολύτιμες συμβουλές. Ειδικά το λινκ με τη λίστα των κτηνιάτρων με γλίτωσε από πολύ χρόνο. Επιτέλους βρήκαμε ραντεβού για αύριο στο περιστέρι γιατί στα πιο κοντινά νοτια προάστια δεν είχαν κάτι μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα. Ενημερωτικά η κτηνιατρική κλινική Καλλιθέας δεν δέχεται καναρίνια, δεν υπάρχει εξειδικευμένος γιατρος μου είπαν και με παρέπεμψαν άλλου. Δεν ανέβασα άλλη φωτό για να μην το ταλαιπωρήσω, η καρδιά του χτυπάει σαν τρελή. Αφού βρήκαμε γιατρό, Θα σας στείλω νεότερα απ την επίσκεψη μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σε ολους! Πήγαμε στο γιατρό και μας καθυσηχασε αρκετά . Γενικα η εικόνα του είναι Καλη. Εχει οντως μικρή καρινα και ταχύπνοια έως λιγο δύσπνοια ισως λόγω της αδυναμίας αυτης . Μας έδωσε aviomycine και αντιφλεγμονώδες/παυσίπονο για μια εβδομάδα και βιταμίνη anti stress/tafarm. Κατά τα αλλά, τον βρήκε εντάξει και θα το ξαναδεί σε δυο εβδομαδες. Σας ευχαριστώ πάλι για την βοήθεια σας! Από τον γιατρό έμεινα πολύ ευχαριστημένη και θα ανεβάσω την κριτική μου στο λινκ προς γνώση και των υπολοίπων
 
Τον εξέτασε διεξοδικά, δεν βρήκε κάτι ανησυχητικό . Έχει μόνο λίγη καρινα ισως αυτό δικαιολογεί αυτή την αδυναμία του, πιθανόν να πέρασε κάτι σχετικά με το αναπνευστικό απ τον προηγούμενο κάτοχο. Την κοιλιά, μάτια, ουροποιητικό αδένα , όλα τα βρήκε εντάξει, επίσης και οι κουτσουλιές του είναι φυσιολογικές . Αυτά μου είπε, ήταν καθυσηχαστικος γενικά, φαινόταν σίγουρος για αυτά που έλεγε και μας έδωσε 2 σταγόνες την ημέρα αντιβίωση και μια αντιφλεγμονώδες, μια σταγόνα βιταμίνη για να τον βοηθήσει να επανέλθει. Και θα τον δει πάλι σε δυο εβδομάδες
 
Πάντως αυτο με το aviomycine κοντεύει να γίνει ανέκδοτο. Κανει για ολα σχεδόν και το δίνουν με μεγάλη ευκολία ούτε προμήθεια από την tafarm να είχανε 😆.
@MARIETTA23 περαστικά στο πουλάκι σου καλή δύναμη σε εσένα.
 
Οντως είναι μια ευρεου φάσματος αντιβίωση… τώρα μαθαίνω σιγά σιγά. όσον αφορά τα αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε. Εύχομαι μόνο να κάνουν καλά τους φτερωτούς μας φίλους!

@kom Σε ευχαριστώ! Να σαι καλα
 
O γιατρός λοιπόν δεν έκανε διάγνωση με λίγα λόγια.

Η καρινα δεν είναι ασθένεια,είναι το αποτέλεσμα της ασθένειας που έχει το πουλάκι.
Η αδυναμία δεν προέρχεται από την καρινα, αλλά από την ασθένεια και οπτικοποιηση της είναι η καρινα.

Για να πούμε ότι η κουτσουλια είναι ενταξει θα πρέπει να εξεταστεί επί μικροσκόπιο και όχι μόνο οπτικά.

Ποιός γιατρός το εξετασε?
 
Ποια ασθένεια είναι δεν ανεφερε κάτι, ίσως πέρασε/περνάει ακόμη κάτι στο αναπνευστικό (ξέρετε υπάρχει εξέταση για αυτό;) αφού Όλα τα υπόλοιπα και την κοιλιά τα βρήκε φυσιολογικά και δεν υπάρχει ανησυχία. Τώρα για την κουτσουλιά, αφού δεν είδε κάτι να τον ανησυχεί γιατί να κάνει περαιτέρω εξέταση; Ή υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που λέει ότι πρέπει να γίνεται καλλιέργεια ανεξάρτητου εικόνας ; Προς θεού, δεν αμφισβητώ όσα γράφετε, μου ακουγονται λογικά και θέλετε να με βοηθήσετε, προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ, τώρα μαθαίνω, δεν είχα ποτε πουλί. Πηγα στο κτηνιατρικό κέντρο περιστεριου, διάβασα καλες κριτικές και παρόλο που ειναι μακριά , ήταν και το μόνο που βρήκα ραντεβού άμεσα.
 
Δεν είναι θέμα πρωτοκόλλου.

Αν το πουλακι είχε εικόνα υγιούς πτηνού, τότε ναι, δε θα υπήρχε λόγος για περαιτέρω ψάξιμο μιας κουτσουλιάς η οποία δείχνει φυσιολογική μακροσκοπικα.

Πέρα όμως από κάπως αδυνατισμένο, το πουλακι στις φώτο (εκτός εάν ξεγελάει τόσο πολύ η εικόνα) δε φαίνεται και στα καλύτερα του.
Επομενως δεν είναι και τόσο παράλογο να κοιτούσε έστω στο μικροσκόπιο την κουτσουλιά μήπως και βρει κάτι το οποίο θα δικαιολογούσε και το αδυνάτισμα και την εικόνα του πτηνού.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, ότι και να ήταν με αντιβίωση και πολυβιταμινες θα έφευγες πιθανότατα, οπότε δώσε αυτά που σου είπε και μακάρι να πάνε όλα καλά.

Αλλά σωστά επισήμανε ο @Tony Forpus ότι επί της ουσίας διάγνωση δεν υπάρχει. Αυτά τα "έχει το αναπνευστικό του" τα λένε οι μπαρμπάδες στα χωριά.
 
@MARIETTA23

Μαριεττα σιγουρα δεν ευθυνεσαι εσυ για την ανεπαρκεια του καθε γιατρου εκει εξω.
Στο μνμ μου πιο πανω δεν αναφερομαι σε καλλιεργεια κουτσουλιας αλλα σε μικροσκοπικη εξεταση που παιρνει 2-3 λεπτα και φαινονται αναμεσα σε αλλα αν υπαρχουν ασκαριδες,κοκκιδια κτλ.

Για να καταλαβεις τι εννοω,οταν πας εσυ για ενα δικο σου θεμα σε εναν γιατρο νοειται να φυγεις απο το ιατρειο μη εχοντας παρει διαγνωση?
Η απαντηση ειναι οχι...το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα ζωα.

Ειμαι σιγουρος οτι πληρωσες ενα ποσο λιγο πανω-λιγο κατω απο 50 ευρω και εφυγες χωρις να ξερεις απο τι νοσει το πουλακι, με μια αντιβιωση γενικης χρησης και με ευχες ολα να πανε καλα.
 
Ακριβωσ Έτσι, 47€ ήταν το κόστος της επίσκεψης αλλά δεν θα υπάρξει χρέωση στην επομενη επίσκεψη. Συμφωνώ μαζί σας ότι επί της ουσίας διάγνωση δεν έγινε αφού δε βρήκαμε τι έχει προκαλέσει όλο αυτό. Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζω, φαντάστηκα ότι είναι δύσκολο να μάθεις ακριβώς στα πτηνά τι συμβαίνει, μου φάνηκε φυσιολογικό δηλ, δεν είναι όπως σε αλλά ζώα πχ. Σκύλος που υπάρχουν εξετασεις, υπέρηχοι ακτινογραφίες κλπ, και ότι αν υπήρχε τρόπος θα μου το έλεγε. Έτσι εμπιστεύτηκα το γιατρό και έμεινα σε αυτά που μου είπε. Σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, τα κρατάω όλα κι εύχομαι κι εγώ να γίνει καλα με αυτά και το πολύ αν δω ότι η εικόνα του πουλιού αλλάξει προς το χειρότερο θα πάω σε έναν άλλον. Είναι θετικό πιστεύω ότι έχει όρεξη, τρώει κανονικά, ποτε δεν σταμάτησε.
 
Ειναι κρίμα πάντως κάποιος να πληρώνει 50€ να μην ξέρει τι έχει το πουλάκι και τελικά να του δίνει ένα κοκτέιλ αντιβιώσεων περιμένοντας να γίνει καλα ή να το πω και αντίστροφα ειναι άδικο ένας επιστήμονας να πληρώνεται για να εξετάζει ένα πουλάκι να μην κανει κάποια διάγνωση και να δίνει aviomycin μια αντιβίωση που ειναι γενικής χρήσης και που αν διαβάσεις στο φόρουμ την χορηγούν στην πλειοψηφία των ασθενειών
 
Ναι συμφωνώ και τώρα νιωθω άσχημα, έκανα τελικά το καλύτερο για εκείνο; Μάλλον όχι απ όσα λέμε και θα πρέπει να βρω άλλου να το πάω, το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλά.
 
@MARIETTA23 εσυ έκανες το καλύτερο που μπορούσες. Και εγω οπως και οι περισσότεροι στην θέση σου το ίδιο θα εκανα.
Πιστεύω πως και σε άλλον να πας πανω κάτω την ίδια αγωγη θα ακολουθήσει
 
Καλησπέρα.
θα πρέπει να βρω άλλου να το πάω
Θα σου πρότεινα να κάνεις την θεραπεία και στην επόμενη επίσκεψη να ζητήσεις να εξετάσει την κουτσουλιά στο μικροσκόπιο ή να κάνει και μικροβιολογική εξέταση αν χρειάζεται.
 
Back
Top