Ασθένειες Καναρίνι σηκώνει συνεχεία το ποδαράκι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimath72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimath72

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα,
Το καναρινι μου τον τελευταιο καιρο σηκωνει συνεχεια το ποδαρακι του και δεν κελαηδα οπως πριν.Το τελευταιο 10 ημερο του εδωσα 2 φορες αυγο και διαβασα χθες οτι δεν κανει.Ετσι το σταματησα . Γενικα ειναι δραστηριο αλλα δεν κελαηδα.Σας εχω και φωτο απο τα κοπρανα του.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια .
 

Συνημμένα

  • IMG_20210322_115016.webp
    IMG_20210322_115016.webp
    35,6 KB · Προβολές: 19
  • IMG_20210322_115057.webp
    IMG_20210322_115057.webp
    29,6 KB · Προβολές: 19
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Καλημερα απο της κοτσυλιες του και απο την εμπειρεια μου το πουλακι δεν ειναι στα καλυτερα του βεβαια γιατρος δεν ειμαι!Αυτομε το αυγο δεν ισχυει !Επισης προσπαθησε να καθαριζεις τις ποτιστρες πιο συχνα και να αλλαζεις το νερακι του καθημερινα !
 
Δυστυχως για το ερωτημα σου δεν μπορω να σε βοηθησω καθωςσου ειπα οτι δεν ειμαι γιατρος!Απλως προσπαθησε να εχει μια καλη τροφη και καθαρο νερακι και γενικα καθαριοτητα !Εδω μεσα μπορεις να ενημερωθεις για την φροντιδα που χρειαζεται ενα πουλακι και ελπιζω να πανε ολα καλα!
 
Από τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το πόδι του. Χρειάζονται κοντινές και καθαρές φωτογραφίες του ποδιού από την πάνω και κάτω μεριά από τα δάχτυλα. Αν ελέγξεις προσεκτικά το πόδι, θα καταλάβεις και ο ίδιος σου αν και που υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό με το αυγό δεν ισχύει, εφόσον βράσει καλά και μείνει στο κλουβί για τρεις - τέσσερις ώρες μόνο.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ ότι οι κουτσουλιές δεν δείχνουν ένα υγιές πουλάκι. Εξαρτώνται βέβαια και από τη διατροφή του την οποία αν θέλεις μπορείς να μας πεις αναλυτικά.

Αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει δεν είναι το τι φάρμακα πρέπει να πάρει αλλά ποιος είναι ο λόγος που έφτασε εδώ, ούτως ώστε η θεραπεία να είναι οριστική. Η εικόνα του κλουβιού μπορεί να μη δείχνει λεπτομέρειες αλλά θα σου και εγώ εντελώς καλοπροαίρετα ότι οι συγκεκριμένες ποτίστρες θα μπορούσαν να είναι αιτία ασθένειας από μόνες τους. Τα σκεύη τροφής και νερού των πολλών πρέπει να είναι πιο καθαρά και από τα δικά μας. Αυτό που έλεγαν οι παλιοί, ότι πρέπει να έχουν και λίγη πρασινάδα για να δυναμώνει το ανοσοποιητικό του πουλιού, είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που μπορείς να ακούσεις σχετικά με τη φροντίδα των πουλιών.

Επίσης, δεν χρειάζεσαι δύο ποτίστρες, διότι δεν πρέπει να τις γεμίσουμε σήμερα και μετά ξανά από δέκα μέρες. Χρειάζεσαι μια και μάλιστα μικρή. Το νερό χρειάζεται καθημερινά αλλαγή με φρέσκο.
 
@Stavros Εχεις δικιο ως προς τις ποτίστρες και θα τις αλλαξω σημερα και θα βαλω μονο μια.Θα αλλαξω και τα σκευη ωστε να ειναι καινουργια πλεον.Νερο του βαζω καθε μερα φρεσκο.
 
Μπορείς αν θέλεις να μας πεις αναλυτικά ποια είναι η διατροφή του για να δούμε αν υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του. Επίσης, ρίξε μια ματιά αν υπάρχει κάποιο θέμα πάνω στο ίδιο το πόδι και αν διακρίνεις κάτι ύποπτο, φωτογράφισε το και ανέβασε τις φωτογραφίες.

Να ξέρεις ότι το μάζεμα του ποδιού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα στο πόδι. Πολλές φορές μαζεύουν το πόδι επειδή υπάρχει πόνος στην κοιλιά. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνουν εξετάσεις για να εντοπισθεί η αιτία του προβλήματος και να θεραπευθεί.
 
Η βασικη διατροφη του ειναι κελαιδινη premium και ανα 10 ημερες κανενα αυγο. Βιταμινη δεν μου εχουν πει να του βαλω.
Ενας φιλος μου ειπε να παρω aviomycine 5 σταγονες / 5 ημερες .
 
Βιταμινη δεν μου εχουν πει να του βαλω.
Αυτήν τη χύμα κίτρινη σκόνη που πουλάνε στα πετ σοπ, να μην τη βάλεις.

Ενας φιλος μου ειπε να παρω aviomycine 5 σταγονες / 5 ημερες .
Κακώς. Είναι αντιβίωση και αντιβιώσεις δεν δίνουμε χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη ασθένεια που να μπορεί να θεραπευθεί από αντιβίωση.
 
@Stavros Μολις καθαρισα το κλουβι!Το εκανα λαμπικο.Παω τωρα να παρω νεες ποτιστρες - ταιστρες . Να κανω κατι αλλο ? Να παρω βιταμινη συσκευασμενη ?
 
Μπορείς αν θέλεις να πάρεις μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή. Αν όμως έχεις τη δυνατότητα να βράζεις καλά για 15 λεπτά ένα αυγό και να το αφήνεις ακόμη και μισή μέρα στο κλουβί για όσο ο καιρός είναι ψυχρός, τότε πιστεύω ότι η αυγοτροφή είναι περιττό έξοδο για ένα πουλάκι.
 
Back
Top