Ασθένειες Καναρίνι τρέμει κι είναι κάτω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efi s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

efi s

PB New Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2017
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα, εχω ενα θηλυκο καναρινι κι εδω και αρκετο καιρο τρεμει. Κατεβαζει τις φτερουγες πιο χαμηλα και δεν ειναι δραστηριο. Οταν το αφηνω στον ηλιο νιωθει μια ανακουφιση και κλεινει τα ματακια του, του βαζω σκονη για τα ακαραια οποτε δε νομιζω να ειναι αυτο. Σημερα, κατα το απογευμα κατεβηκε και κοιμαται κατω. Του ξεκινησα σταγωνες aviomycine λαιγεται που ειναι για εντερικες και αναπνευστικες λοιμωξεις γτ παρατηρησα οτι οι κουτσουλιες του ηταν λιγο πιο νερουλες απο το κανονικο. Πραγματικα ανησυχω γτ δε ξερω τι εχει. Αν γνωριζετε κατι παρακαλω βοηθηστε με!
 
. Οταν το αφηνω στον ηλιο νιωθει μια ανακουφιση και κλεινει τα ματακια του...
Μέχρι να το δει (άμεσα) γιατρός κράτα το σε ζεστό μέρος...
 
Κράτα το ήρεμο, χρειάζεται σίγουρα γιατρό. Αν δεν είναι εφικτό αυτό, στείλε να σου προτείνουν οι φίλοι εδω μια αντινετώπιση.
 
Παιδια σημερα το πρωι ξεφυχησε το καναρινακι μου. Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες σας.
 
Λυπάμαι πολύ, κρίμα...
δυστυχώς από τη περιγραφή σου αυτό ήταν αναμενόμενο γι' αυτό και όλες οι συμβουλές ήταν για επείγουσες ενέργειες.
Αν έχεις και άλλα πουλάκια, να είσαι πιο παρατηρητική και μόλις παρουσιαστεί κάποια αλλαγή στη διάθεση του πουλιού να δρας άμεσα, γιατί συνήθως ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος.
Ξεπέρασε τώρα τη στεναχώρια σου και αν θέλεις να ρωτήσεις ή να συζητήσουμε κάτι άλλο, μη διστάσεις.
 
Εχω αλλο ενα καναρινι αρσενικο, θα ειμαι πιο παρατηρητικη απο δω και περα κι αν βλεπω κατι το περιεργο ή αν εχω καποια απορρια θα στελνω εδω στο σαιτ που το ανακαλυψα χτες για να ξερω τι πρεπει να κανω.
 
Τώρα πρόσεξε με το άλλο καναρινι.
Απολύμανση σε όλα τα σκεύη και κλουβιά που χρησιμοποιείς πρώτα του υγιούς πουλιού και έπειτα του άλλου, σε ντουζ με πίεση και καυτό νερό έπειτα σαπουναδα μετά οινόπνευμα τέλος ξύδι σε νερό και ξέπλυμα σε κάθε πλύσιμο που θα κάνεις. Εννοείται τα σκεύη δεν πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους για όσα πουλιά έχουμε - αλλά ποιος το κάνει...
Αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να κάνουμε όλοι μαζί μια συζήτηση για τα πουλιά που έχεις, όχι για να βρούμε από τι έπασχε το καναρινάκι που πέθανε, αλλά για να εντοπιστούν και ίσως να βελτιωθούν οι παράγοντες που ενδεχομένως συντέλεσαν στην ασθένειά του.
Έτσι λοιπόν, αν συμφωνείς, απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Εξωτερική ή Εσωτερική εκτροφή; Ή έξω και μέσα ανάλογα της θερμοκρασίας
  2. Αν είναι μέσα, σε τι δωμάτιο βρίσκονται; Υπάρχουν σκεύη μαγειρικής με αντικολλητική επίστρωση;
  3. Αν είναι έξω, προστασία από αρπακτικά πουλιά υπάρχει; Έρχονται σπουργίτια, δεκαοχτούρες κλπ και κάθονται πάνω στα κλουβιά;
  4. Χύμα τροφή ή συσκευασμένη επώνυμη την οποία ανοίγεις εσύ; Η διατήρηση της τροφής μέχρι να χρησιμοποιηθεί πώς γίνεται;
  5. Άλλα ζώα στο σπίτι;
  6. Αυγοτροφή; Χόρτα; Φρούτα; Αυγό; Κάθε πότε; Για πόση ώρα παραμονή αυτών στο κλουβί; Προηγείται πλύσιμο για φρούτα και χορταρικά πριν δοθούν;
  7. Κόκκαλο σουπιάς; Μόνιμα εντός κλουβιού;
  8. Διάφορα στικς, μπαστουνάκια κλπ έχουν δοθεί πρόσφατα;
  9. Το καναρίνι που απεβίωσε είχε κάνει ποτέ αυγά; Πρόσφατα;
 
Αυτη τηστιγμη εχω μονο ενα καναρινι, μεχρι τωρα που ειχα και τα δυο τα εβαζα μεσα και εξω αναλογα με τις θερμοκρασιες αλλα μονο την ημερα το εβγαζα εξω και για λιγο χρονικο δαστημα. Οταν βρισκοντουσαν μεσα τα εβαζα στο καθιστικο. Το χρονικο διαστημα που ηταν εξω ειχαν προστασια απο αρπακτικα και δεν ερχοταν κανενα αλλο πτηνο πανω στα κλουβια οπως δεκαοκτουρα ή σπουργιτια. Τροφη τους εδινα χυμα απο τα pet city και τη διατηρουσα σε γυαλινα βαζα τα οποια το καλοκαιρι τα βαζω σε ψυγειο. Δεν εχω καποιο αλλο ζωο στο σπιτι. Μηλο κι αυγο εδινα σπανια τα οποια μερικες φορες τα αφηνα ως το βραδυ. Οταν τυχαινε και εβαζα μηλο το επλενα. Κοκκαλο σουπιας τους εβαζα μονιμα μεσα στο κλουβι και στικ μπαστουνακια τους ειχα. Το καναρινι που απεβιωσε ειχε κανει αυγα το καλοκαιρι τον Ιουνιο. Θελω να ρωτησω, το χαρτι κουζινας κανει να βαζω στο μπατο για τις κουτσουλιες ή να παρω αμμο για πουλια;
 
Φρούτα και αυγό τα βάζουμε μονο για 1-4 ώρες αναλογα με τη θερμοκρασια του περιβάλλοντος, διότι αλλοιώνονται και πιάνουν μικρόβια.
Στικ δεν βάζουμε καθόλου, διότι ειναι αμφίβολης ποιότητας, ενδεχομένως αλλοιωμένα και με πολλές γλυκαντικές ύλες συχνά, που ευνοούν ανάπτυξη μυκήτων. Οδηγούν δε στην πάχυνση των πτηνών χωρίς να προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα.
Χύμα τροφή, την πετάμε και αγοράζουμε επώνυμη, συσκευασμένη, της οποίας τη συσκευασία ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι. Τα χύμα ειναι επισης αμφιβόλου ποιότητας, καθαρότητας, σύστασης και αν προέρχονται και απο πετσοπ, ενδεχομένως να ειναι επιμολυσμένα με λοιμώδεις παράγοντες.
Μέσα - έξω, όταν υπάρχουν ρεύματα αέρα ή θερμοκρασιακής μεταβολές, ειδικά λοιπόν αυτην την εποχή, αντενδείκνυται για την προφύλαξη της υγείας των πτηνών. Ένα κρύωμα καμιά φορά περνά πολυ δύσκολα ή αποβαίνει μοιραίο.
Χάρι κουζίνας κάνει για τον πάτο, αλλά και ο Ζεόλιθος σαν υπόστρωμα, ειδικά αυτός που έχει μεγάλη κοκκομετρια και δεν ειναι σκόνη η οποία σηκώνεται σε καθε πέταγμα του πουλιού θεωρούνται κατάλληλα υλικά.
 
Δε το γνωριζα αυτα ευχαριστω για τις πληροφοριες. Ο Ζεολιθος τι ειναι ακριβως και πού μπορω να προμηθευτω; Επισης καθε ποτε πρεπει να πλενω το κλουβι και με τι σαμπουαν;
 
Το κλουβί μπορείς να του κανεις γενική καθαριότητα καθε μήνα ή δίμηνο. Σε ταΐστρες κλαράκια κλπ, καθε εβδομάδα και ποτίστρα καθε ημέρα.
Ζεόλιθος: pet4u.gr/landmark-ζεόλιθος.html, τον στρώνεις στον πάτο του κλουβιού, καθε λίγες ημερες αφαιρείς τους βρώμικους κόκκους και αν χρειάζεται συμπληρώνεις.
Εδώ γράφει για 2,5 - 5,0 mm κόκκους, δεν ξερω αν ειναι κατάλληλος μεγαλύτερης κοκκομετρίας. JAPAN HOSO11 , patrickios ποια ειναι η γνώμη σας για το μέγεθος κόκκων;
 
Εγώ τον 2,5-5 mm βάζω γιατί έχει πολύ λιγότερη σκόνη. Αυτός της Lanmark πάντως λίγο ακριβός μου φαίνεται (μάλλον χρεώνουν και τον κουβά :D ). Παντού βρίσκεις με 12 ή 13 € το 25κιλο και γενικά φθηνότερη τιμή κιλού (διότι προφανώς ο φίλος θα πάρει μία μικρή ποσότητα χύμα αφού έχει ένα πουλάκι).
 
Εγώ χρησιμοποιώ τον 2,5 - 5,0 mm, κανει απίστευτη δουλειά
όταν πωλείται με το κιλό είναι στο 1.00 ευρώ το κιλό
Αλλιώς σακί στα 13 - 14 ευρώ
Τοποθετείς στον πάτο του κλουβιού αρκετή ποσότητα να σκεπάσει καλά τον πάτο κ μια φορά την εβδομάδα (για ένα πουλάκι στο κλουβί) αφερείς όσο έχει λερωθεί και συμπληρώνεις με καινούργιο ζεόλιθο.
Ε'ιναι πολύ καλό, και από θέμα υγειηνής αλλά το πουλάκι παίζει μαζί του κ τρώει κάποιες φορές.
 
Εγώ χρησιμοποιώ τον 2,5 - 5,0 mm, κανει απίστευτη δουλειά
όταν πωλείται με το κιλό είναι στο 1.00 ευρώ το κιλό
Αλλιώς σακί στα 13 - 14 ευρώ
Από πού το αγοράζεις σε αυτήν την τιμή;
 
όταν πωλείται με το κιλό είναι στο 1.00 ευρώ το κιλό
Η τιμή που αναφέρεις είναι πολύ ακριβή. Και γω από το κατάστημα καρδερίνες ψωνίζω. Τα 25kg σε συσκευασία έχουν 15 ευρώ. Τα 5kg χύμα έχουν 3 ευρώ.
karderines.gr/shop/Πτηνά/Υγεία-Υγιεινή/Υποστρώματα-πτηνών/Landmark-Ζεόλιθος-5-κιλά-χονδρός
 
Back
Top