Ασθένειες Καναρίνι τρέμει φουσκωμένο επάνω στην πατήθρα

maria.nikol

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2012
Μηνύματα
4
Πόλη
Ελληνικό
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ζητήσω τη βοήθειά σας. Έχω ένα καναρινάκι αρσενικό 8 μηνών (εγώ το έχω από 3ον) που έχει κάποιο πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι!
Σήμερα το πρωί τον έβγαλα έξω στην βεράντα,όπως κάνω κάθε μέρα όταν έχει σχετικά καλό καιρό και το έβαλα να κάνει μπάνιο.
Αυτό όμως δεν κελαϊδούσε και κάθόταν φουσκωμένο επάνω στην πατήθρα και έτρεμε.
Το έβαλα ξανά μέσα και αυτό συνεχίζε να κάθεται φουσκωμένο πάνω στην πατήθρα χωρίς φυσικά να κελαϊδαει άλλα τρώει λίγο. Εδώ και 2 μήνες τον έβλεπα κάποιες φορές ότι καθόταν στο ένα πόδι για λίγο άλλα και κελαϊδούσε και έτρωγε κανονικά.
Η διατροφή του είναι του εμπορίου μείγμα σπόρων με βιταμίνες(VERSELE-LAGA CANARIES PRESTIGE), αυγοτροφή (VERSELE-LAGA GOLD PATEE), του δίνω μανταρίνι και μήλο, καθώς και ασβέστιο και άμμο.
Το νερό του το αλλάζω κάθε μέρα και κάθε 5-7 μέρες καθαρίζω το κλουβί του.
Μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει;
 
Γεια σου, καλώς ήρθες να σου ζήσει, εύχομαι να μην έχει κάτι.
Όταν το έβγαλες έκανε μπάνιο και μετά άρχισε να τρέμει; Έτσι όπως τα περιγράφεις μοιάζει σαν να κρύωνε.
Σε γενικές γραμμές αποφεύγουμε το μέσα έξω στα πουλάκια αυτή την εποχή.
Πότε άρχισε να τρώει λίγο; Έχεις παρατηρήσει να έχει υπερκερατώσεις ή αγγεία κόκκινα στο ποδαράκι που "μαζεύει";
Οι κουτσουλιές πως είναι; Βάλε ένα άσπρο χαρτί στον πάτο του κλουβιού και βγάλε φωτογραφία τις κουτσουλιές να τις δούμε. Επίσης βγάλε φωτογραφία το ίδιο το καναρινάκι, όπως στέκεται στο κλουβάκι να δούμε την στάση του σώματος αλλά και αν μπορείς, καρίνα, κοιλιά και το πονεμένο ποδαράκι.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν κάποιοι που γνωρίζουν να σου πουν κάποιες γνώμες.
Επίσης τι πατήθρες χρησιμοποιείς;
Κάνε όσα μπορείς και περίμενε και άλλα άτομα να σου απαντήσουν.
Οι τροφή σου είναι καλή χόρτα δεν βλέπω να δίνεις. Δεν δίνεις ή παρέλειψες να το πεις;
 
Μπάνιο δεν έκανε καθόλου σήμερα, με το που του έβαλα καινουρια αυγοτροφή άρχησε να τρώει λίγο.
Δεν γνωρίζω πως είναι οι υπερκερατώσεις άλλα έβγαλα φωτογραφία την κοιλιά του και φένονται και τα πόδια του. Το αριστερό πόδι της φωτογραφίας είναι αυτό που μαζέυει.
Χόρτα δεν του δίνω άλλα τρώει αγγούρι και πιπεριά, δεν τον έχω δει να ενθουσιάζεται με μαρούλι.
 

Συνημμένα

  • 2014-01-19125736_zps913429d7.webp
    2014-01-19125736_zps913429d7.webp
    13,6 KB · Προβολές: 245
  • 2014-01-19135455_zpsa43f4649.webp
    2014-01-19135455_zpsa43f4649.webp
    35,7 KB · Προβολές: 301
  • 2014-01-19164337_zps8f54e6a9.webp
    2014-01-19164337_zps8f54e6a9.webp
    48,2 KB · Προβολές: 249
Θα του αφήσεις μόνο τα σπόρια και το νερό στο κλουβί.

Θα τα εξαφανίσεις όλα... Και μετα θα πρέπει να δουμε τις κουτσουλιές.
 
Καλως ήρθες Μαρια Νικολ! Τα καναρινακια ειναι πολυ ευαίσθητα στις εναλλαγες τις θερμοκρασίας... Ακόμη και ένας βαθμός διαφορα μπορει να τα κρυωσει! Καρινα δεν εχει... Αν μπορεις βγαλε και φωτο στην περιοχη της κοιλιας.. Δηλαδη πιο χαμηλα.. Ετσι καθοταν οταν το εβγαλες εξω; Και ετρεμε; Ή ηταν φουσκωμενο σαν να κοιμαται; Η σταση αυτη δεν μου δειχνει αρρωστο καναρινι παντως..

Απο δω και στο εξης αυτο που πρεπει να κανεις ειναι παρατηρηση... Να παρατηρεις τις κινησεις του, αν τρωει, τι τρωει, αν κοιμαται, αν καθεται στον πατο, αν ειναι φουσκωμενο.. Οπως σου λεει ο Βασιλης θα δινεις για λιγες μερες μονο σπορακια, θα το εχεις μονιμα μεσα σε ησυχο και ζεστο μερος (30 βαθμοι αν γινεται)και το βραδυ θα πρεπει να κοιμαται οταν πεφτει ο ηλιος και να ξυπναει οταν βγαινει... Αυτο ειναι πολυ σημαντικο για την υγεια του! Δηλαδη το βραδυ δεν πρεπει να εκτιθεται σε φωτα και φασαρια...

Επειδη ειναι μικρο ακομη, αν το μεσημερι καθεται φουσκωμενο και κοιμαται για λιγο θεωρειται φυσιολογικο...

Ευχομαι να μην εχει τιποτα!
 
Οι πατήθρες καλές μου φαίνονται, καλύτερα να πουν τα παιδιά που ασχολούνται με καναρίνια. Τα ποδαράκια έχουν λίγο πρόβλημα, θέλουν επάλειψη με epithol ή τουλάχιστον βαζελίνη. Το αριστερό έχει σε δύο τουλάχιστον δάκτυλα αιμάτωμα νομίζω. Δεν έχω εμπειρία από καναρίνια. Ας γράψουν πιο ειδικοί. Περαστικά :)
 
Οι φωτογραφίες λένε πολλά. Πριν απ' όλα είναι ένα πουλάκι με εξαιρετικό πτέρωμα και το γεγονός οτι δείχνει να "κρυώνει" είναι επειδή είναι πολύ αδύνατο. Αν προσέξουμε την κουτσουλιά του θα δούμε οτι δεν έχει πρασινομαύρο στερεό μέρος. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε δεν τρώει όσο πρέπει είτε δεν μπορεί να μεταβολίσει σωστά την τροφή. Σαν πρώτη ενέργεια θέλει απομόνωση. Ταυτόχρονα ζέστη, ησυχία και υπνο. Δεύτερον μια βοήθεια για να ανακάμψει. Δεξτρόζη στο νερό του ή έστω ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα. Αν το είχα στην κατοχή μου θα του άλλαζα αμέσως το μείγμα σπόρων, για να αποκλείσω την πιθανότητα να υπάρχει εκεί το πρόβλημα. Δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα με την χολή ή το συκώτι (εξ άλλου σηκώνει το αριστερό πόδι) και θα διακυνδίνευα να του δώσω ασπράδι καλοβρασμένου αυγού. Με αυτές τις αλλαγές σε 3-4 μέρες θα φανεί η πορεία του, καλυτέρευση ή όχι.

Υ. Γ 1)Δεν υπάρχει αιμάτωμα στα δάκτυλα, πρόκειται για μελανίνη στις κεράτινες πλάκες των δακτύλων.
2)Είναι τελείως λάθος η τοποθέτηση των μικρών πρόσθετων ταιστρών. Είναι σε σημεία που μπορεί κάλιστα να λερωθούν οι ίδιες και το περιεχόμενό τους απο κουτσουλιές.
3)Υπάρχουν μασίφ ξύλινες πατήθρες που είναι πολύ πιο λειτουργικές και πάντος μένουν πολύ πιο καθαρές και πλένονται εύκολα.
 
Μέχρι εχθές το απόγευμα ήταν μιά χαρά. Σήμερα το πρωί και μέχρι το απόγευμα είχε τρέμουλο και επιδή φοβήθηκα φρόντισα στο δωμάτιο που έιναι να έχει μία σταθερή θερμοκρασία γύρο στους 23-25C. Όσον αφορά το φαγητό του δεν έχω κάνει κάποια αλλάγή, όμως έχω προσέξει ότι τρώει πιο πολύ την αυγοτροφή του και τα φρούτα του από ότι τα σπόρια σε σχέση με παλαιότερα.
Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας προσθέτοντας στο νερό του Δεξστρόζη και θα αλλάξω το μείγμα των σπόρων του, αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Από το petshop που τον πήρα μου το σύστησαν ως την καλύτερη τροφή για καναρίνια..
 
Μέχρι εχθές το απόγευμα ήταν μιά χαρά. Σήμερα το πρωί και μέχρι το απόγευμα είχε τρέμουλο και επιδή φοβήθηκα φρόντισα στο δωμάτιο που έιναι να έχει μία σταθερή θερμοκρασία γύρο στους 23-25C. Όσον αφορά το φαγητό του δεν έχω κάνει κάποια αλλάγή, όμως έχω προσέξει ότι τρώει πιο πολύ την αυγοτροφή του και τα φρούτα του από ότι τα σπόρια σε σχέση με παλαιότερα.
Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας προσθέτοντας στο νερό του Δεξστρόζη και θα αλλάξω το μείγμα των σπόρων του, αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Από το petshop που τον πήρα μου το σύστησαν ως την καλύτερη τροφή για καναρίνια..
Αν δεν βρείς μιά άλλη καλή τροφή πάρε ακόμα και την ίδια σε μια μικρή καινούργια ΚΛΕΙΣΤΗ συσκευασία.
Αντι αυγοτροφή δώσε το ασπράδι ενός αυγού και μη του δώσεις για λίγες μέρες φρούτα και πράσινα.
 
Κύριε Μάκη ( @mgerom ) θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Γιατί να δώσουμε μόνο το ασπράδι και όχι όλο το αυγό βρασμένο; Και όταν λέτε ασπράδι βρασμένο; Πρώτη φορά ακούω να δίνουμε μόνο το ασπράδι... Εγώ συνήθως όταν έχω υποψία για άρρωστο καναρινάκι βράζω ολόκληρο αυγό και το κάνω κομματάκια και το δίνω...
 
κρατα το πουλι σε ζεστο χωρο. Δωσε μιγμα σπορων χωρις τιποτα αλλο αυριο το πρωι, για να δουμε αν η ανοιχτοχρωμη κουτσουλια οφειλεται στο οτι τρωει κυριως αυγοτροφη και φρουτα (μαλλον μηλο ) ή υπαρχει κατι αλλο.Βγαλε το απογευμα φωτο. Δεν εχει καρινα και ειναι καλο αυτο, αλλα βγαλε φωτο και την κοιλια του με παραμερισμενα τα πουπουλα. Οταν βγαλεις τις κουτσουλιες φωτο, μετα ας φαει αυγουλακι, αλλα οχι φρουτα.Ανοιξε το στομα του και κοιτα μεχρι το βαθος για λευκοκιτρινα στιγματα πανω στην φυσιολογικα ροζουλι εσωτερικη επιφανεια. Εστω και ενα... Το οτι επιλεγει να τρωει μαλακες τροφες με υποψιαζει σε κατι
 
Κύριε Μάκη ( @mgerom ) θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Γιατί να δώσουμε μόνο το ασπράδι και όχι όλο το αυγό βρασμένο;
-Πολλές πρωτείνες, χωρίς μεγάλη επιβάρυνση του συκωτιού.
 
Σας ευχαριστω για τις συμβουλές σας!
Αυτες είναι οι φωτογραφίες που έβγαλα σήμερα το απόγευμα. Το πρωί έφαγε μιγμα σπορων και του έδωσα και ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα το οποίο είδα μετα ότι είχε μεσα αυγο και του το ξανα πήρα πίσω, άλλα είχε φάει. Πάντως σήμερα ήταν πολύ καλύτερα και η όρεξή του και η διάθεσή του, κελάιδισε κανονικά. Μπορεί να ήταν απλά ένα κρύωμα;

2014-01-20172059_zpse2eabb67.jpg

2014-01-20171323_zpsfca0740a.jpg
 
Back
Top