Ασθένειες Καναρίνι χάνει πούπουλα στο λαιμό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης touiti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@MARY58 γενικά του δίνω μήλο αυγό και σέλινο ακόμα καμία φορά έχει σουπιοκοκαλο.
μόνο τροφή και αυγοτροφη έδινα χύμα και γενικά με τον ύπνο του δεν κοιμάται και από την δύση ακριβώς. δεν έχω την δυνατότητα να τον βγάζω να τον δει ήλιος παρά μόνο το σκ δηλαδή ενοοω να πεσει πάνω του ο ήλιος. Του πήρα νέα αυγοτροφη πιο ενισχυμένη και τροφή την rio την ενισχυμένη όμως. για Πτερορια

@MARY58 γενικά του δίνω μήλο αυγό και σέλινο ακόμα καμία φορά έχει σουπιοκοκαλο.
μόνο τροφή και αυγοτροφη έδινα χύμα και γενικά με τον ύπνο του δεν κοιμάται και από την δύση ακριβώς. δεν έχω την δυνατότητα να τον βγάζω να τον δει ήλιος παρά μόνο το σκ δηλαδή ενοοω να πεσει πάνω του ο ήλιος. Του πήρα νέα αυγοτροφη πιο ενισχυμένη και τροφή την rio την ενισχυμένη όμως. για Πτερορια
Μου το είπε και από το πετ σοπ για πιθανό στρες να έχει και ότι δίνουν και αντιστρες για βοήθεια αν συνεχίζει, θέλω να δω λίγο πως πάει και με την νέα τροφή ίσως πάρω και μια πολύ βιταμίνη και μπορεί να τον πάω και γιατρό αν επιδεινωθεί

Οχι Χρήστο εάν το πουλάκι κοιμάται στις δέκα το βράδυ, δεν τηρείται το πρόγραμμα Ανατολής και Δύσης. Σε δικό μου θέμα για την αναπαραγωγική συμπεριφορά των άγριων καναρινιών στη φύση, είχε αναφέρει ο @Stavros αυτό που συμφωνώ απόλυτα.

@touiti αυτά που σου αναφέρουμε είναι για να βοηθήσουμε με σκοπό την καλύτερη φροντίδα του μικρούλι σου. Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να μην είναι σε ένα μικρό κλουβακι. Μια 60ρα ζευγαρωστρα, οι οποίες δεν είναι πολύ ακριβές κ θα του επιτρέπουν να πετάει κ αργότερα θα σου φανεί χρήσιμη σε τυχόν αναπαραγωγή ( κατόπιν πλήρους θεραπείας του πουλιού).
Πρέπει να δω τι μπορώ να κάνω με το θεμα ύπνος σίγουρα και για το κλουβί σκεφτόμουν που λες αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι η αιτία για το πρόβλημα με τα πούπουλα

Αναπνοή ελέγξες για κάτι ασυνήθιστο;
Είναι εντάξει

@touiti το θέμα με τον ύπνο είναι πολύ σημαντικό. Εγώ απλά δεν είδα το μύνημα σου για αυτό δεν το ανέφερα. Το πουλάκι πρέπει να κοιμάται από την δύση του ηλίου.

Θα συμφωνήσω κι ο ίδιος για το θέμα ανατολής - δύσης.
Αλλά θα σταθώ και σε ένα άλλο σημείο. Τώρα που ακόμα ο καιρός είναι ψυχρός, βάζε το στον ήλιο κανένα 20λεπτο την ημέρα. Γενικά δεν συνίσταται απευθείας στον ήλιο για όλον τον χρόνο. Αλλά συνίσταται να βρίσκεται σε διάχυτο ηλιακό φως. Και αυτό σημαίνει φυσικό φως, χωρίς την παρεμβολή τζαμιού. Κάποιο μπαλκόνι ίσως, αλλά με προστασία από τα αρπακτικά.
Επίσης, κάποτε, κάπου (δυστυχώς πάνε άπειρα χρόνια και ήταν σε ξένο διαδικτυακό χώρο και δεν θυμάμαι να το βρω) ότι έλλειψη Ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την εικόνα, χωρίς όμως τίποτε να είναι βέβαιο, μια και δεν αποκλείονταν κάποιες παθήσεις. Όμως ο "κάποιος" που σύστηνε θεραπεία με σκεύασμα που περιέχει Ιώδιο, ισχυριζόταν ότι πράγματι μετά από λίγο καιρό (δεν θυμάμαι πόσες εβδομάδες, αλλά λίγες) είχε δει καρφάκια από νέα φτερά να βγαίνουν. Είχε επίσης μεταφέρει το πουλί σε εξωτερικό χώρο, σε διάχυτο φως. Επειδή εκείνη την περίοδο είχα κι ο ίδιος ένα καναρίνι θηλυκό με παραπλήσια εικόνα, του είχα κάνει 3-4 θεραπείες για ακάρεα της τραχείας, που φυσικά δεν είχαν διαγνωστεί, αλλά το πήγαινα σε έναν γιατρό με εμπειρία στην Παθολογία πτηνών, ο οποίος το έβλεπε καθαρά, όχι το άκαρι, αλλά το πρόβλημα με τα ακάρεα, της χορηγούσε λοιπόν ιμβερμεκτίνη (pulmosan) σε επαυξημένες δόσεις μάλιστα, αλλά ήξερε αυτός (την τύφλα του φυσικά δεν ήξερε) και το πουλάκι έπνεε τα λοίσθια δυο μέρες μετά από κάθε εφαρμογή της πανάκειας των ασχέτων, αποφάσισα και πήρα ένα σκεύασμα το miral για περιστέρια νομίζω είναι, το οποίο περιείχε ιώδιο. Τα πράγματα πήγαν καλά μέχρι που ντύθηκε το πουλί.
Επίσης στο φόρουμ υπήρχε ένα θέμα με ένα μέλος που πήρε δύο καναρίνια σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση από αυτή που βλέπουμε στη φωτό που έβαλες. Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω. Τα πήρε από έναν ηλικιωμένο, αν θυμάμαι σωστά, ο οποίος δεν τα φρόντιζε και τα είχε σε εσωτερικό χώρο. Τα τάισε, τα φρόντισε, νομίζω ότι τα εξέθετε και σε διάχυτο ηλιακό φως, κρατούσε πρόγραμμα ανατολής - δύσης (ελπίζω να μην συγχέω δύο διαφορετικά θέματα) και τα πουλάκια σε λίγους μήνες ήταν κανονικά κουκλάκια.
Σε αυτό που όμως θα ήθελα να καταλήξω είναι ότι όλα τα παραπάνω και όσα σου έγραψα, μπορεί να ευσταθούν για την ευζωία του καναρινιού σου, αλλά δεν πιάνουν στην κυριολεξία μπάζα (κι ας μου συγχωρεθεί η έκφραση) μπροστά στη γνώμη της Πτηνιάτρου που σου συστήνει η @MARY58 . Αν θέλεις τη γνώμη μου, εκεί πρέπει να απευθυνθείς άμεσα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη και ταλαιπωρείται το πουλάκι.

Θα συμφωνήσω κι ο ίδιος για το θέμα ανατολής - δύσης.
Αλλά θα σταθώ και σε ένα άλλο σημείο. Τώρα που ακόμα ο καιρός είναι ψυχρός, βάζε το στον ήλιο κανένα 20λεπτο την ημέρα. Γενικά δεν συνίσταται απευθείας στον ήλιο για όλον τον χρόνο. Αλλά συνίσταται να βρίσκεται σε διάχυτο ηλιακό φως. Και αυτό σημαίνει φυσικό φως, χωρίς την παρεμβολή τζαμιού. Κάποιο μπαλκόνι ίσως, αλλά με προστασία από τα αρπακτικά.
Επίσης, κάποτε, κάπου (δυστυχώς πάνε άπειρα χρόνια και ήταν σε ξένο διαδικτυακό χώρο και δεν θυμάμαι να το βρω) ότι έλλειψη Ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την εικόνα, χωρίς όμως τίποτε να είναι βέβαιο, μια και δεν αποκλείονταν κάποιες παθήσεις. Όμως ο "κάποιος" που σύστηνε θεραπεία με σκεύασμα που περιέχει Ιώδιο, ισχυριζόταν ότι πράγματι μετά από λίγο καιρό (δεν θυμάμαι πόσες εβδομάδες, αλλά λίγες) είχε δει καρφάκια από νέα φτερά να βγαίνουν. Είχε επίσης μεταφέρει το πουλί σε εξωτερικό χώρο, σε διάχυτο φως. Επειδή εκείνη την περίοδο είχα κι ο ίδιος ένα καναρίνι θηλυκό με παραπλήσια εικόνα, του είχα κάνει 3-4 θεραπείες για ακάρεα της τραχείας, που φυσικά δεν είχαν διαγνωστεί, αλλά το πήγαινα σε έναν γιατρό με εμπειρία στην Παθολογία πτηνών, ο οποίος το έβλεπε καθαρά, όχι το άκαρι, αλλά το πρόβλημα με τα ακάρεα, της χορηγούσε λοιπόν ιμβερμεκτίνη (pulmosan) σε επαυξημένες δόσεις μάλιστα, αλλά ήξερε αυτός (την τύφλα του φυσικά δεν ήξερε) και το πουλάκι έπνεε τα λοίσθια δυο μέρες μετά από κάθε εφαρμογή της πανάκειας των ασχέτων, αποφάσισα και πήρα ένα σκεύασμα το miral για περιστέρια νομίζω είναι, το οποίο περιείχε ιώδιο. Τα πράγματα πήγαν καλά μέχρι που ντύθηκε το πουλί.
Επίσης στο φόρουμ υπήρχε ένα θέμα με ένα μέλος που πήρε δύο καναρίνια σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση από αυτή που βλέπουμε στη φωτό που έβαλες. Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω. Τα πήρε από έναν ηλικιωμένο, αν θυμάμαι σωστά, ο οποίος δεν τα φρόντιζε και τα είχε σε εσωτερικό χώρο. Τα τάισε, τα φρόντισε, νομίζω ότι τα εξέθετε και σε διάχυτο ηλιακό φως, κρατούσε πρόγραμμα ανατολής - δύσης (ελπίζω να μην συγχέω δύο διαφορετικά θέματα) και τα πουλάκια σε λίγους μήνες ήταν κανονικά κουκλάκια.
Σε αυτό που όμως θα ήθελα να καταλήξω είναι ότι όλα τα παραπάνω και όσα σου έγραψα, μπορεί να ευσταθούν για την ευζωία του καναρινιού σου, αλλά δεν πιάνουν στην κυριολεξία μπάζα (κι ας μου συγχωρεθεί η έκφραση) μπροστά στη γνώμη της Πτηνιάτρου που σου συστήνει η @MARY58 . Αν θέλεις τη γνώμη μου, εκεί πρέπει να απευθυνθείς άμεσα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη και ταλαιπωρείται το πουλάκι.
Καλημέρα και ευχαριστώ για την ανάλυση, το πρόβλημα είναι ότι φεύγω για δουλειά το πρωι και γυρνάω απόγευμα οπότε το έχω μέσα συνέχεια γιατί φοβάμαι τα αρπακτικά.... σκέφτομαι κάποια λύση με δίχτυ να βάλω σε μια πλευρά ν; Κλείσω λίγο το μπαλκόνι. υποψιάζομαι ότι το έχει πάθει από στρες, θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα σκέφτομαι και θα το πάω σε γιατρο αν δεν δω βελτιωση

Καλημέρα και ευχαριστώ για την ανάλυση, το πρόβλημα είναι ότι φεύγω για δουλειά το πρωι και γυρνάω απόγευμα οπότε το έχω μέσα συνέχεια γιατί φοβάμαι τα αρπακτικά.... σκέφτομαι κάποια λύση με δίχτυ να βάλω σε μια πλευρά ν; Κλείσω λίγο το μπαλκόνι. υποψιάζομαι ότι το έχει πάθει από στρες, θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα σκέφτομαι και θα το πάω σε γιατρο αν δεν δω βελτιωση
Πάντως ζωηρό είναι και και κελαιδαει κανονικά. Το μόνο περίεργο που κάνει είναι πολλές φορές όταν είναι στην κούνια δαγκώνει το κάγκελο από πάνω σου η και τρίβεται μερικές φορές πάνω εκεί στο κάγκελο

θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα σκέφτομαι και θα το πάω σε γιατρο αν δεν δω βελτιωση
Στη θέση σου εγώ δεν θα περίμενα. Ούτε για τις πολύβιταμινες κ πολύ περισσότερο για την επίσκεψη στο πτηνιατρο. Ο χρόνος που περνάει χωρίς να κάνουμε κάτι στοχευμένο, πάντα δρα εις βάρος του φτερωτού μας φίλου.

σκέφτομαι κάποια λύση με δίχτυ να βάλω σε μια πλευρά ν
Υπάρχουν κ προστατευτικά κλουβιού (έτοιμα ή αν το κατέχεις δες στην ενότητα ιδιοκατασκευές για να φτιάξεις). Επίσης πρέπει να "ντύσεις" το προστατευτικό με σίτα, για να το προστατέψεις από τα κουνούπια.
Απλά μήπως, σκέφτομαι, μήπως, τώρα που είναι "γυμνούλι" κ δεν έχει την προστασία από τη ψύχρα που του προσφέρουν τα φτερά, να το βλέπει το φυσικό φως με ανοικτή μπαλκονόπορτα χωρίς να είναι έξω στο μπαλκόνι.

@MARY58 εντωμεταξυ όταν τον έπιασα στο χέρι έκανα με το δάχτυλο πάνω το κεφάλι του για να φωτογραφηθεί ο λαιμός του και είχε μείνει ακίνητο από μόνο του με τον λαιμό προς τα πάνω λες και ήξερε ότι τον εξετάζω!😃

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Για το θέμα ύπνου, βρες ένα δωμάτιο που θα έχει ησυχία κ σκοτάδι (άσε μόνο ένα φωτάκι νυχτός) από την Δύση του ήλιου μέχρι το ξημέρωμα κ πήγαινε το εκεί να κοιμάται. Όχι κουζίνα για ευνόητους λόγους ή τουαλέτα.

• Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
@touiti ματάκια μου. Φοβήθηκε ή κατάλαβε ότι δεν θες το κακό του. Άντε πήγαινε το στο πτηνιατρο κ πες μας τι σου είπε. Περαστικά του κ πάλι.

Στα πουλιά δεν περιμένουμε πότε θα χειροτερέψουν για να πάμε σε πτηνιατρο, λόγω του ότι είναι θηράματα απ τη φύση τους κρύβουν τα συμπτώματα τους. Όταν το κάνουν και τα δούμε ήδη είναι αργά . Όσον αφορά την έλλειψη ιωδίου που ανέφερε που πιο πάνω ο @ianos ,εγώ η ίδια έχω χρησιμοποιήσει πόσιμο ιώδιο Lugol από Travipharma σε πουλάκι με scaly face καθώς μου είχε τελειώσει το scatt που είχα προμηθευτεί από εξωτερικό . Μπορείς να προσθέσεις κάποια πλάκα με ιχνοστοιχεία που περιέχουν και ιώδιο γιατί και εκεί οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές όσον αφορά τη ποσότητα που λαμβάνουν σε πόσιμη μορφή . Πήγαινε το πουλάκι άμεσα σε πτηνιατρο για να μη ταλαιπωρείται ,είναι πολύ κρίμα .

Καλησπέρα.
το καναρίνι μου έχει χάσει τα πούπουλα στο λαιμό του και μέχρι τα αυτιά του αριστερά - δεξιά
Η εικόνα του πουλιού παραπέμπει σε πρόβλημα από ακάρεα (όχι της τραχείας).
Αυτά συνήθως ξεκινούν από τον ακουστικό πόρο και μετά επεκτείνονται στην περιοχή του λαιμού.

Τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα ακάρεα είναι το pulmosan, acaricine (με σταγόνα στο σβέρκο του πουλιού) και το vetermec (αυτό διαλύεται σε νερό και το βάζεις στην ποτίστρα για 24 ώρες), το τελευταίο έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να πιάνεις το πουλί για την θεραπεία.

Αν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε Πτηνίατρο θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή για την θεραπεία του.

@touiti με ποιόν, αν επιτρέπεται;
Βρήκα από την λίστα γιατρών στο φόρουμ αυτό που είναι στον Άγιο Δημήτριο λέει έρχεται άτομο για πουλιά καθε Δευτέρα και Πέμπτη 25 ευρώ κόστος επίσκεψης, είχα πάρει και για ραντεβού σε αυτόν στο Ελληνικό και ζήτησε 40 ευρώ επίσκεψη!!

Καλησπέρα!
Διάγνωση ακάρεα. Είχε περάσει και δύο μήνες πριν ελαφριά ποδάγρα αλλά με αλοιφή έστρωσε απλά αυτό εξελίχτηκε στην συνέχεια και στο λαιμό..(έτσι εξελίσεται είναι συχνό από την γέννα πολλές φορές το κολλανε οι γονείς του και του εξελίσεται αρκετά αργότερα). Έκανε μια αντιπαρασιτικη ένεση και θα κάνει και άλλη μια σε ένα μήνα, επίσης θα πάρει πολύ βιταμίνη και καλή διατροφή γενικά.

Back