Ασθένειες Καναρίνι χωρίς φτερά στο λαιμό

marakilil2013

PB New Member
Εγγραφή
26 Απρ 2014
Μηνύματα
71
Εδώ και μια εβδομάδα το καναρίνι μου δεν έχει φτερά στο λαιμό του το ψεκάζω συχνά μήπως έχει ψείρες άλλα δεν βλέπω καμία αλλαγή τι μπορώ να κάνω;

Photo-0118.webp Photo-0119.webp
 
Φίλη μου, αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα, με το δικό μου κατοικίδιο το παπαγαλάκι Πάκο. Στην αρχή έβλεπα τα πρωινά πολλά φτεράκια στο κλουβάκι του, αλλά δεν ανησύχησα γιατί συμβαίνει καμιά φορά στους μικρούς μας φίλους. Έπειτα από λίγο καιρό παρατήρησα και μια αλλαγή στην διατροφή του. Επίσης, συγγνώμη κιόλας μαζί με τα κόπρανα του έφευγαν και φτερά ταυτόχρονα είχε χάσει μεγάλο μέρος των πολύχρωμων φτερών του από το κεφάλι και την ουρά του. Έτσι, επισκέφτηκα την Φανούλα, την κτηνίατρο μου, και μου σύστησε κάποιες ειδικές αμπούλες και ένα ειδικό φάρμακο σαν σπρέι. Ακόμη μου είπε ότι η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε μία κατάθλιψη λόγο έλλειψης σεξουαλικής ζωής. Sexomaniac ο Πάκο μέχρι και φτερά τον βάλανε να ξυρίσει οι παπαγαλίνες του. 😀! Ψάξτω!
 

Συνημμένα

  • pako.webp
    pako.webp
    17,6 KB · Προβολές: 92
Αφού το πρόβλημα το έχει μία εβδομάδα, και το ψέκασες, όταν λες το ψεκάζω συχνά, πόσες φορές το ψέκασες για ψείρες και με ποιο προϊόν στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας;
Αν υπάρχει ψείρα, θα μπορούσες να την δεις πάνω στο πουλάκι, κυρίως στις μασχάλες και την αμάρα του, ή κι εκεί στον λαιμό (αν ήταν μαύρη) και αν ήταν κόκκινη βάζοντας ένα λευκό πανί πάνω στο κλουβί το βράδυ ώστε να δεις το πρωί αν έχει σημαδάκια από αίμα πάνω του.
Ξύνεται το πουλάκι εκεί ή και αλλού στο σώμα του;
Κάτι άλλο παρατήρησες διαφορετικό στην καθημερινότητά του;
Επίσης καθάρισες πατήθρες και σκεύη τροφής και γενικά όλο το κλουβί;
Τι τροφή του δίνεις και σε ποιον χώρο το έχεις και ζει;
 
Εδώ όμως να πω ότι τα παπαγαλάκια έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και κοινωνική ευφυΐα κάτι που δεν έχω τα καναρίνια. Οπότε το να το έπαθε αυτό το καναρίνι λόγω ψυχολογικων προβλημάτων ή λόγω έλλειψης συντρόφου είναι σπάνιο έως αδύνατο. Κάτι άλλο έχει το καναρινακι.

Πέρα από την απώλεια φτερώματος στο συγκεκριμένο σημείο πες μας πως είναι οι συμπεριφορά του και οι κουτσουλιές του. Τσέκαρε την κοιλιά και το στερνο του να δεις αν έχει καρίνα. Τρώει κανονικά; Ξύνεται πολύ!?
 
Γενικά είναι κεφάτος κελαηδεί παρά πολύ τρώει κανονικά όπως πάντα αλλά γενικά δεν τρώει τόσο πολύ όσο η θηλύκια (δεν νομίζω αυτό όμως ναν είναι πρόβλημα) η κοιλιά του είναι αρκετά αδύνατη μπορώ να πω θα βγάλω και φωτογραφία για να την δείτε. Και το έχω έξω στο μπαλκόνι που του αρέσει κιόλας και η τροφή του είναι ίδια δεν του έχω αλλάξει τίποτα. Επίσης τον ψεκάζω τρεις φορές την εβδομάδα επειδή τρωγόταν συνέχεια αν και τώρα ποια δεν το κάνει αλλά δεν έχει φτερά σε αυτό το σημείο.
 
Βγάλε φώτο την κοιλιά του, το στέρνο του και τις κουτσουλιές του να δούμε!

Επίσης δες λίγο αυτά: http://www.kiklos.info/ges-check.html
kiklos.info/kot-check.html
θα σε βοηθήσουν!
 
ευχαριστω παντωσ τα σαιτ που μου έστειλες ειναι πολυ χρησιμα!

Photo-0121.webp
 
οντωσ παντωσ απο τα σαιτ που μου εστειλες δειχνει οτι δεν εχει κανενα προβλημα μονο η θηλυκια μου πρεπει να κανει διαιτα
 
Back
Top