Ασθένειες Καναρίνι 7 ετών ξαφνική κατάπτωση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα πριν λίγο το καναρίνι μου ο billy άρχισε να μην δείχνει καλά, είναι ακεφος κ έχει κάτσει κάτω, έχει κάνει μια υδαρη κουτσουλια κι έχει φούσκωσει. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζουν έτσι. Επικοινώνησα με τον Πτηνιατρο μου είπε να το πάω αύριο πρωί. Κι έναν άλλον που πήρα δεν απαντά. Δεν πιστεύω να αντέξει μέχρι αύριο. Είναι καταδικασμένα τα πουλάκια μας άπαξ κι αρρωστήσουν δεν υπάρχει γυρισμού...
[automerge]1657908530[/automerge]
Μήπως ξέρετε καμιά κλινική 24ωρη στη Θεσσαλονίκη; Αλλά πρέπει να ξέρει κι από πουλιά...
 
Αυτό μπορώ να σου στείλω. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Ελπίζω να το προλάβεις κ το πουλάκι να τα καταφέρει. Ίσως οι πτηνιατροι που αναφέρονται στην Θεσσαλονίκη να έχουν ή να συνεργάζονται με κλινική.

 
@FIRFIR στην θέση σου θα τους έπαιρνα τηλ για να μάθω εάν λειτουργούν 24ωρο κ εάν μπορείς εάν χρειαστεί, να το πας ως έκτακτο περιστατικό. Κ πάλι πολύ περαστικά του.
 
Καλησπέρα τα νέα είναι τα εξής: το πρωί το είδε ο πτηνιατρος που έχω εδώ κοντά, στις κουτσουλιές του δεν είδε κάτι, ούτε αδύνατο το είδε. Έχει μία συστροφή φτερού κ υποθέτει ότι η αδιαθεσία του είναι από εκεί, μου έδωσε κ αντιβίωση. Αν όλα πάνε καλά σε 4 μέρες θα αρχίσω να του βάζω αλουμινονερο κ γλυκερίνη πάνω στο προβληματικό φτερό. Εσείς είχατε παρόμοια εμπειρία;
 
Έδωσε αντιβίωση γιατί θεώρησε ότι είναι καταπονημένο. Ναι ίσως είναι αυτό αν και το ανέφερε με έναν ξενικό όρο. Θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω φωτό.
 
Ναι αυτό lump το είπε. Είναι δυνατόν να υποχωρήσει με αλουμινονερο κ γλυκερίνη;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Είναι δυνατόν να υποχωρήσει με αλουμινονερο κ γλυκερίνη;
Δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει ειδικό φάρμακο για αυτές τις περιπτώσεις, ονομάζεται Lump Resolution.
Το έχουν χρησιμοποιήσει φίλοι του forum και είναι αποτελεσματικό.
Δες ένα παλαιότερο θέμα
 
@FIRFIR Είχα το ίδιο πρόβλημα με το καναρίνι μου. Χρησιμοποίησα το lump resolution γιατί ήταν αδύνατο να βρω πτηνιατρο ( γιατί μόνο κτηνίατρος μπορεί να αφαιρέσει την κύστη) και όντως η κύστη ξεράθηκε και «έπεσε».Πρέπει όμως η κύστη να είναι μικρή. Όμως ο δικός μου παρόλο που την είχε αρκετό καιρό δεν είχε αρρωστήσει από αυτό. Ήταν μια χαρά. Μήπως είναι πολύ προχωρημένη η κύστη; Ευχομαι να πάνε όλα καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτη ειναι η κυστη, πηρα και το lump resolution αλλα δεν το εχω βαλει ακομα, σημερα επρεπε να αρχισω το αλουμινονερο με την γλυκερινη, αλλα σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερο το φαρμακο.
 

Συνημμένα

  • foto 1.webp
    foto 1.webp
    4,4 KB · Προβολές: 27
  • foto 2.webp
    foto 2.webp
    5,9 KB · Προβολές: 27
Αυτη ειναι η κυστη, πηρα και το lump resolution αλλα δεν το εχω βαλει ακομα, σημερα επρεπε να αρχισω το αλουμινονερο με την γλυκερινη, αλλα σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερο το φαρμακο.
Ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γιατρό για το φάρμακο, νομίζω ότι το φάρμακο ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης θα είναι αποτελεσματικό.
 
@FIRFIR αν αποφασίσεις να βάλεις το φάρμακο πρέπει να κάνεις πέρα όλα τα πούπουλα με βρεγμένα δάχτυλα για να βλέπεις όλη την κύστη μέχρι κάτω την ρίζα για να την περάσεις με το πινέλο παντού. Πρόσεχε όμως μην γεμίσουν και τα φτερά. Εγώ έβαζα μέρα παρά μέρα και άργησε να πέσει. Στις οδηγίες λέει μπορείς και κάθε μέρα. Οπως σε βολέψει. Καλύτερα να το βάζεις πριν τον ύπνο για να μην το πολύ πειράζει! Από την δεύτερη εφαρμογή θα μαυρίσει, μην τρομάξεις! Καλή επιτυχία!🧿🙂
 
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Ξεκίνησα με το lump resolution την Πέμπτη βάζοντας μια μικρή ποσότητα μόνο πάνω στο προβληματικό σημείο μέρα παρά μέρα. Σήμερα δηλαδή ήταν η τρίτη εφαρμογή. Δεν είδα κάποια διαφορά όμως. Ίσως έχει γίνει ελαφρά πιο ξερό. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να πάρει κ 40 μέρες. Είναι δυνατόν;
 
Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να πάρει κ 40 μέρες. Είναι δυνατόν;
Ναι, δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις. Εξαρτάται κυρίως από την υφή, την πυκνότητα του όγκου. Κάποιες περιπτώσεις τραβούν αρκετά σε μάκρος.

βάζοντας μια μικρή ποσότητα μόνο πάνω στο προβληματικό σημείο μέρα παρά μέρα
Οι οδηγίες πώς προτείνουν να το εφαρμόζεις;
 
Οι οδηγίες λένε να το εφαρμόσεις μόνο στην επιφάνεια του lump , αποφεύγοντας τα υγιή πούπουλα κ φτερά. Προτείνει να βρέξεις τη γύρω περιοχή για να εντοπίσεις καλύτερα το σημείο. Εγώ όμως δεν το κάνω αυτό, και γιατί φαίνεται το εξόγκωμα του lump αλλά και γιατί είναι τόσο στρεσαρισμενος που δεν θέλω να τον κάνω χειρότερα....
Γενικά αυτό είναι ένα θέμα που με αγχωνει αν όντως η θεραπεία κρατήσει τόσο πολύ.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top