Ασθένειες Καναρα με προβλημα στο ματι

shadowalker77

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2008
Μηνύματα
14
Πόλη
Αιγάλεω
Καλημερα σε ολους. Ειμαι καινουργιο μελος του forum και θα ηθελα τη γνωμη σας.
Ειχα φυγει εκτος Αθηνας για δουλεια και επιστρεφοντας βρηκα την καναρα μου με κλεισμενο ματι με κατι σαν μεμβρανη η' πυον. Στο παρελθον ειχε ξαναπαθει κατι αντιστοιχο αλλα το ειχα προλαβει πριν κλεισει τελειως το ματακι της και χορηγωντας Tomprex επανηλθε. Τωρα, θα κανει δουλεια το Tomprex?Μου εδωσαν στο pet και μια σκονη (δεν θυμαμαι πως λεγεται) και επιπλεον ενα Vytamicin και τα δυο για χρηση στο νερο.
Το προβλημα ειναι οτι κλωσαει και οπως υπολογισα αυριο-μεθαυριο θα σπασουν τα αυγα.
Εχετε να προτεινετε κατι...
Επιπλεον, κανοντας χρηση των φαρμακων-βιταμινων στο νερο θα επηρεαστει αρνητικα το αρσενικο(οπως ειναι κατανοητο, ειναι στο ιδιο κλουβι).
Να σημειωσω οτι το καθαριζω επιμελως το κλυβι αν και θα ηθελα να μου προτεινεται κατι για την απολυμανση των stick που πατανε τα καναρια.
Σας ευχαριστω...
 
Καλως ηρθες!

Για το κλειστο ματι θα σου πουνε τα παιδια που ασχολουνται με καναρινια και θυμαμαι οτι εχουνε αντιμετωπισει πολλοι το ιδιο περιστατικο! Εαν κανεις μια Αναζητηση στο φορουμ θα βρεις και μονος σου πολλα! 😉

Οσο για τις πατηθρες και την καθαριοτητα τους εχω να σου προτεινω το εξης. Εαν ειναι πλαστικες τοτε μπορεις να τις σαπουνισεις με απορρυπαντικο πιατων ειναι πολα καλο και καθαριζει πολυ καλα! Πολυ καλο ξεπλυμα βεβαια αν και τα καναρινια δεν πιανουν με το στομα τους πραγματα. Εαν ειναι ξυλινες τοτε βαλτες σε ζεστο νερο να μουλιασουν και τριψτες πολυ καλα να καθαρισουν τυχον κολλημενες βρωμιες! Μη χρησιμοποιησεις απορρυπαντικα στο ξυλο διοτι εισχωρουν στο εσωτερικο του.
 
Η γνώμη μου είναι οτι εκτός απο την καθαριότητα
του κλουβιού δεν πρέπει να πειράξεις κάτι άλλο
στην φάση που βρήσκεται η γέννα.Αν υπάρξουν νεοσσοί
θα πρέπει να αφήσεις την θηλυκιά τουλάχιστον για 2εβδομάδες
να ζεστάνει και να βγάλει τα νέα πουλάκια. Συνεχείς παρακολούθηση
και μας λές πώς πάει!
 
Back
Top