Ασθένειες Καναρινάκι βγάζει περίεργους ήχους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sooru
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δηλαδή όταν έχουν κάτι πιο σοβαρό αρνούνται να κάνουν μπάνιο (ρωτάω για να το έχω υπόψιν μου). Σήμερα του έβαλα την μπανιέρα και με το που την έβαλα πήδηξε μέσα βγήκε και ξαναβούτηξε άλλες δυο φορές. Τον έχω μέσα, σε μέρος που να βλέπει φως αλλά μακριά από το παράθυρο και μακριά από την εξώπορτα ώστε να μην τον χτυπάει αέρας, πέφτει κανονικά για ύπνο 7κ30-8. Του έβαλα και μια-δυο φορές να ακούσει άλλα καναρινάκια από το youtube για να μη νιώθει πολύ μόνο και κελαηδούσε κι αυτός μαζί.

Πια δεν κάνει εκείνον τον περίεργο ήχο που έκανε τις πρώτες μέρες σαν ρούφηγμα αν και χθες τον έπιασα να ανοιγοκλείνει μια δυο φορές το στοματάκι του αλλά ίσως ήταν επειδή του καθάρισα το κλουβάκι και όσο δεκτικός κι αν είναι γενικότερα είναι ο μόνος που δεν κάθεται ήσυχα όταν τον καθαρίζω, πάει πάνω κάτω δεξιά αριστέρα, πηδάει πάνω στο χέρι μου, φεύγει και σκέφτηκα μήπως λαχάνιασε μετά από αυτό ή κάτι τέτοιο. Βασικά μόνο με την κανάρα μου έχουμε απόλυτη συνεννόηση όταν την καθαρίζω, ίσως φταίει που την είχα πάρει από πολύ μικρό, χτυπάω με το δάχτυλο το μέρος που της δείχνω να πάει και φεύγει από εκεί που είναι να καθαρίσω και κάνω τη δουλειά μου άνετα χωρίς να κουράζεται κι εκείνη, το πιο ξεκούραστο καθάρισμα έχει.
 
Όλα όσα διαβάζω είναι πολύ θετικά και δείχνει πως ο μικρός ξεπέρασε το κρυωματάκι που είχε! Μπράβο σου!

και χθες τον έπιασα να ανοιγοκλείνει μια δυο φορές το στοματάκι του αλλά ίσως ήταν επειδή του καθάρισα το κλουβάκι και όσο δεκτικός κι αν είναι γενικότερα είναι ο μόνος που δεν κάθεται ήσυχα όταν τον καθαρίζω, πάει πάνω κάτω δεξιά αριστέρα, πηδάει πάνω στο χέρι μου, φεύγει και σκέφτηκα μήπως λαχάνιασε μετά από αυτό ή κάτι τέτοιο.
Αυτό μπορεί να οφείλεται και στο στρες απ την καθαριότητα.. Είναι φυσιολογικό... :)
 
Γυρισα σημερα Θεσσαλονικη και παρολο που το καναρινακι ηταν μεν καλυτερα πλεον που ηταν πιο ευκολο να βρω γιατρο τον πηγα σε κτηνίατρο προληπτικα. Η γιατρος πολυ καλη τον προσεξε αμεσως. Μου ειπε οτι το πουλακι εχει ουσιαστικα προβλημα εδω και πολυ καιρο, πιθανοτατα προβλημα ηδη απο το pet shop αφου της ειπα ποσο καιρο τον εχω, τι τρωει κλπ. Μου ειπε λιγο μια περιεργη λεξη που δεν τη θυμαμαι αλλα λιγο πολυ συνοψιζεται στο οτι εχει μεγαλο προβλημα με το αναπνευστικο το οποιο αρχικα δεν φαινοταν τοσο γιατι τον πηραμε πανω σε περιοδο αμαπαραγωγης και ηταν λογικο να κελαηδαει. Μας χορηγησε antistress και aviomycine και απο εδω και περα θα τον παρακολουθουμε. Μου ζητησε να της τηλεφωνησω μετα τις 4 πρωτες μερες της θεραπειας.
 
Να ενημερώνεις και εμάς! Εγώ πιστεύω θα ξανατραγουδήσει! Αν περνάει καλά και έχει πο΄λυ φροντίδα (και τα δύο ισχύουν) θα ξανατραγουδήσει! 😉
 
Σημερα ειναι η 3η μερα που παιρνει τα φαρμακα που συνεστησε η κτηνιατρος. Τις δυο πρωτες μερες, την πρωτη μερα (επειδη τον ειχα πιασει στο ιατρειο και ηταν η πρωτη φορα που το εκανα) ταραχτηκε πολυ οταν τον πλησιασα. Τη 2η αν και καχυποπτος του εβαλα αυγο να τον καλοπιασω και ηρεμησε. Σημερα ηταν πιο δεχτικος αλλα οταν του εβαλα να κανει μπανιο δεν μπηκε. Παντως σημερα εκανε την πρωτη αποπειρα να κελαηδησει, τον αφηνω μονο του στο δωματιο τις περισσοτερες ωρες και σημερα προσπαθησε αρκετα. Το κακο ειναι οτι το βραδυ τον ακουω στον υπνο του να βγαζει ηχους και με ανησυχει αλλα εχουμε μπροστα δυο βδομαδες θεραπειας οποτε θα δειξει. Σε τετοιες περιπτωσεις σε θεματα διατροφης συστεινεται κςτι ιδιαιτερο; Πανω στο αγχος μου ξεχασα να ρωτησω τη γιατρο. Ελπιζω οταν θα παρω τηλεφωνο να της πω την προοδο του να εχει χρονο για 1-2 ερωτησεις.
 
Σημερα ειναι η 3η μερα που παιρνει τα φαρμακα που συνεστησε η κτηνιατρος.
του εβαλα αυγο να τον καλοπιασω και ηρεμησε.
Σε τετοιες περιπτωσεις σε θεματα διατροφης συστεινεται κςτι ιδιαιτερο;
Όταν δίνουμε φάρμακα στο νερό δεν δίνουμε αυγό ή λαχανικά/φρούτα/χορταρικά. Μόνο σπόρους, Γιατί όλα τα άλλα έχουν αρκετό νερό και δε θα πιει την ποσότητα νερού που πρέπει και άρα δε θα πάρει όσο φάρμακο πρέπει!
 
! Χαζομαρα εκανα δηλαδη, δε θα επαναληφθει. Επειδη η αγωγη ειναι για πανω απο 20 μερες δεν περιμενα οτι επρεπε μονο σπορακια.
 
Back
Top