Ασθένειες Καναρινάκι με χτύπημα στο πόδι του

παταει και με τα δυο τον εχω δει αλλα μετα κανει ατσουμπαλιες σαν να χανει την ισοροποια του γιατι ποναει... Και γι αυτο τα κλαδακια τα χω βαλει πολυ πολυ κοντα ετσι ωστε να μην κανει πολυ μεγαλα αλματα...
 
Το ότι μελάνιασε εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανησυχητικό. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το δει κάποιος γιατρός με γνώσεις στα πουλιά, τότε καλύτερα ας έπιανες έστω το πουλάκι και να έβγαζες μία κοντινή και καθαρή φωτογραφία το ποδαράκι του, μήπως και μπορέσει κάποιο έμπειρο μέλος να σε βοηθήσει.

Κάποιες φορές όντως -μου έχει τύχει και μένα- να το χτυπήσουν λιγάκι, να το σηκώνουν και σε μια μέρα να είναι μια χαρά, αλλά στην περίπτωση αυτή που το ποδαράκι μελάνιασε νομίζω δείχνει πιο σοβαρό.
 
θα τον παω σε ενα μαγαζι που πουλαει καναρινια να τον δει.. Τουλαχιστον θα τον πιασουν με τροπο ετσι ωστε να μην τον τραυματισουν κ αλλο.. Κατι παρα πανω θα ξερουν απο εμενα
 
Δεν ξέρω πόσο καλή ιδέα είναι αυτό, γιατί δεν ξέρω πόσο επιπόλαιο ή μη είναι το "περιστατικό". Πόσο δύσκολο είναι να προσπαθήσεις πρώτα να τραβήξεις δυο φωτογραφίες κάπως πιο κοντινές και καθαρές; Θα βοηθούσαν πάρα πολύ.
 
Δεν έχω τόση εμπιστοσύνη στα pet shop. Συνήθως το μόνο που θέλουν είναι να σου πουλήσουν κανένα φάρμακο αν ζητήσεις βοήθεια και ειδικά αν σε βλέπουν ότι δεν έχεις εμπειρία με τα πουλιά. Πιθανόν να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Πάντως εφόσον το κλουβάκι είναι μικρό, αν βγάλεις και τις πατήθρες, πιστεύω πως θα το πιάσεις σχετικά εύκολα.
 
Νατάσα όχι στο πετ σοπ! Θα στρεσαριστεί και θα ταλαιπωρηθεί άδικα! Ή σε κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά ή πιο κοντινές φώτο! Να μη φοβάσαι και να το κάνεις σε κλειστό χώρο χωρίς τζάμια! Και να σου φύγει να μπορέσεις να τον πιάσεις! Καλή τύχη και περαστικά σας!
 
Απο τις φωτογραφιες δεν μπορω να δω ουτε εγω καλα, αλλα οταν ακουω μελανια, Νατασα, σκεφτομαι λιγο και την "μελανια" που εχει το δικο μου. Ο κτηνιατρος που το πηγα ειπε πως ειναι χρωμα που εχει παρει μεγαλώνοντας, εχει λιγο και στο ραμφος του. Αλλα εμενα δεν ειχε προβλημα να το πατησει. Το χρωμα ομως ηταν εντονο σκουρο μοβ, ενω απο οτι μπορω να δω εσενα κανει για σκουρο ροζ...

Θα πω μαλλον χαζομαρα, μιας και ειμαι ακομη νεα στο Petbirds, αλλα ας την ακουσουν οι πιο εμπειροι... Μηπως ειναι κατι τετοιο και το γεγονος οτι ποναει να μην εχει να κανει με την "μελανια";

Σε καθε περιπτωση να ακουσεις τους πιο εμπειρους!

Αν πας σε γιατρο, μενεις Θεσσαλονικη βλεπω, δες αν ειναι κοντα σου καποιος απο τους δυο
ΤΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ - Κτηνιατρεία και Κτηνιατρικές Κλινικές - Νεάπολη Θεσσαλονίκης
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ - Κτηνιατρεία και Κτηνιατρικές Κλινικές - Θεσσαλονίκη

Ο αντρας ειναι κτηνιατρος και εκει παω τα ζωακια μου εδω και χρονια, στη γυναικα δεν εχω παει ποτε αλλα ξερω πως εχουν και πτηνιατρο.

Φυσικα υπαρχουν κι ενα σωρο αλλοι, ειδικα στην Θεσσαλονικη, αλλα αυτους γνωριζω εγω, βρες καποιον κοντα σου και κανε μια επισκεψη :) παντως σιγουρα οχι σε πετ σοπ!

(Συμβουλη, αν δεις οτι το πουλακι φοβαται πολυ οταν βαζεις το χερι στο κλουβι εσυ ή ο γιατρος, βγαλε τις πατηθρες οπως σου ειπαν, αλλα βγαλε και τις ταιστρες. Το δικο μου πουλακι, οταν πηγε στο γιατρο τρομαξε τοσο πολυ που μπηκε μεσα στην τροφη και δεν μπορουσε να βγει!😱 Εχασα εκατο χρονια απο την ζωη μου εκεινη την στιγμη! Οποτε καλυτερα, ταιστρες εξω 😉

Περαστικα να ειναι:)
 
ευχαριστω πολυ παιδια ολους σας σημερα το βλεπω πολυ καλυτερα αν και παλι ειναι πολυ ησυχο δε θα το πειραξω καθολου βλεπω σημαδια πως νιωθει λιγο καλυτερα γιατι σημερα που του βαλα νερο αρχισε να μ μιλαει ασταματητα και μ κελαιδησε και για κανα 5 λεπτο ενω χθες τι την βρυση ανοιξα τι το πιστολακι εβαλα να κανω σαματα ο κυριος μουγκα... Και το ποδαρακι ειναι κοκκινο ροζ οντως δεν ειναι μοβ και τον ειδα οταν κανει αλμα το παταει λιγο και το μαζευει ξανα.
 
αγαπαει πολυ την μπανιερα του κ οταν του την βαζω κανει σα τρελο να μπει... Καλυτερα να γινει λιγο καλα και μετα γιατι δε θελω να κανει καμια ατσουμπαλια... Αν ειναι λιγο καλυτερα αυριο κ ολας θα την βαλω ευχαριστω γιαννη...
 
Το νερό καθαρίζει και ανακουφίζει, αν βάλεις και λίγες σταγόνες ξύδι αποκτά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτό βοηθάει αν υπάρχει κάποια μικροαμυχή στο πόδι του.
 
Η γνώμη μου Νατάσα είναι οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ στο περιβάλλον που προσπαθεί να επιβιώσει.
α) λάθος κλουβί σε ποιότητα σχήμα και μέγεθος. Το κατάλληλο είναι ένα καινούργιο ορθογώνιο πλάτους 50 πόντων
β) λάθος πατήθρες. Χρειάζεσαι ξύλινες μασιφ.
γ) λάθος ασβέστιο ( "γυψοκαρδιά" ). Να βάλεις ένα σουπιοκόκκαλο
δ) λάθος "βιταμίνες" ( κόκκινη λιπώδης χρωστική με γλυκώζες ). Χρειάζεσαι καλοβρασμένο αυγό ή αυγοτροφή.
Αυτό το τελευταίο ΙΣΩΣ να είναι η αιτία που μαζεύει το πόδι. Μπορεί να του πονάει το συκώτι απο την υπερβολική καταπόνηση και πιθανα συγκέντρωση λίπους απο την καθημερινή χορήγηση αυτού του διατροφικού σκουπιδιού.
Η άμεση αφαίρεσή του, η επάλειψη του ποδιού με ΕΠΙΘΟΛ , η αντικατάσταση του κλουβιού και των επιμέρους βοηθητικών στοιχείων του
είναι κάτι που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε μετά απο κάποιες μέρες να δείς σε τι κατάσταση πραγματικά βρίσκεται.
 
ohhhhh μη μου λετε τετοιααα.. Ο μικρος καθεται το χει μαζεμενο κ που κ που το βγαζει δλδ πιστευω θα το καταλαβαινα αν ηταν σπασμενο ειναι πονεμενος φαινεται αλλα πιστευω αν ηταν τοσο πολυ θα καθοταν χαμηλα δε θα βγαζε φωνες... ειναι πολυ ατσουμπαλο πουλι αλλα το αγαπω ..
Θα το πιάσεις (αναγκαστικά), θα παρατηρήσεις το πόδι του (αν έχει κάπου εξόγκωμα η μελανιά), θατο πλύνεις με χλιαρό νερό και betadine και θα το σκουπίσεις. Aν έχεις του αλείφεις μικρή ποσότητα κρέμα bepanthol. Aν όμως παρατηρήσεις εξόγκωμα στο μελανιασμένο σημείο, τα ξαναλέμε.
 
συγνωμη που αργησα να απαντησω ... Ο μικρος ειναι πολυ καλυτερα κελαιδαει κανονικα το ποδαρακι το μαζευει το απλωνει αλλα τον βλεπω πως ειναι καλα... Κ μεσα στη βδομαδα θα τον βαλω και στο νεο του κλουβακι 🙄
 
Μπράβο πολύ ευχάριστα νέα!
Έκανες κάτι ή έτσι από μόνο του;
 
Back
Top