Ασθένειες Καναρινάκι με χτύπημα στο πόδι του

Αν δεν είσαι τελείως σίγουρη ότι είναι καλά, γνώμη μου είναι να μην του αλλάξεις κλουβί ακόμα.. Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις αποκλείσει πιθανές "παγίδες" στο κλουβί σε περίπτωση που αναστατωθεί, για να μην τραυματιστεί ξανά.

Μια πληροφορία από το εμπειρία που είχα με το καναρίνι της μητέρας μου. Μου είπε ότι κάθεται κάτω, πήγα να το δω και νόμιζα ότι το πουλί είχε σπάσει το πόδι του. Είχε κολλήσει στην κοιλιά μαζί με τα φτερά και τα αίματα. Το πήγαμε στον κτηνίατρο αμέσως, και τελικά απλά το χτύπησε λίγο μέσα στο κλουβί, αλλά το διαολεμένο το τσίμπαγε (μάλλον γιατί τον ενοχλούσε) και γι' αυτό το μάτωσε και το έκανε χάλια. Τώρα είναι με δεμένο πόδι για να μην το τσιμπά, και είναι πολύ καλύτερα. Οπότε πολλή προσοχή, κάποιες φορές μπορεί να τα κάνουν και μόνα τους.

Χαίρομαι πολύ που το δικό σου είναι καλύτερα τώρα! Να τον προσέχεις!
 
Μπραβο για το πουλακι! Χαιρομαι πολυ, και θα δεις πως σιγα σιγα θα βρεις και το "θαρρος" για να το πιασεις οταν χρειαστει 😉
Μακαρι βεβαια να μην χρειαστει ποτε, αλλατι να κανουμε, ειναι ευαισθητα τα μικρα μας 😛
 
καλημερα σας ευχαριστω για την βοηθεια σας και συγνωμη που αργησα τοσο να απαντησω... Οχι οχι δεν εγινε καλα μονος του τον πηγα στο μαγαζι με τα πουλια και μου εδωσε αντιβιωση και αγορασα και νεο κλουβακι κ ειναι μια χαρα ο χοντρουλης μου...
:D

να τος ο Τασουλης μου... ειναι πολυ καλα οπως σας ειπα και εδω μολις εκανε μπανιο απ την ποτηστρα του που ειχε και την αντιβιωση μεσα 😛
 

Συνημμένα

  • DSC02361.webp
    DSC02361.webp
    41,1 KB · Προβολές: 80
  • DSC02362.webp
    DSC02362.webp
    46,5 KB · Προβολές: 82
  • DSC02369.webp
    DSC02369.webp
    34,9 KB · Προβολές: 80
  • DSC02363.webp
    DSC02363.webp
    49,8 KB · Προβολές: 74
Ποια αντιβίωση σου έδωσε; Έχει πτηνίατρο το μαγαζί με τα πουλιά; Τι διαστάσεις έχει το νέο κλουβί;
 
ναι εχει πτηνιατρο και μ εδωσε σταγονες να τις βαζω στο νερο του..aviomycine λεγετε το φαρμακο και ειναι για : διαρροια τυφο παρατυφο σαλμωνελλωση σηψαιμια κρυολογημα συναχι κολπιτιδα πνευμονια και μολυνση του ουροπυγικου αδενα... 50 ποντοι ειναι το κλουβι
 
50 εκατοστά είναι ένα καλό μέγεθος. 👍
Αν θέλεις την υγεία του ασχολήσου λίγο με την διατροφή του καναρινιού σου.

Σαν πρώτη πράξη απομάκρυνε τις κόκκινες χρωστικές και αυτό το παστέλι που φαίνεται στην φωτογραφία. Μπορεί να του αρέσουν αλλά είναι και τα 2 βλαβερά.
Nα μαντέψω; ..aviomycine
Μάντης είσαι; 🙄
 
εμενα ο γιατρος μου ειπε ειναι αποξεραμενο αυγο κατι τετοιο δε καταλαβα μου ειπε που κ που καλο ειναι να το βαζω
 
Του πετ σόπ ο γιατρός στο είπε... Και μετά λες τον Τασούλη ''ο χοντρούλης μου''...Αν συνεχίσεις να του δίνεις, θα τον προσφωνείς ''μπαλίτσα''. 🙂
 
Μήπως παίρνεις έτοιμη αυγοτροφή και όχι "βιταμίνες";
 
Του δίνει την χύμα κόκκινη υποτιθέμενη ''βιταμίνη'' ...
Α αυτό κοριτσάκι μου, διάβασε ενημερώσου και κόψ' το. Αφού το αγαπάς τόσο, κρίμα είναι να το αρρωστήσεις από ένα λάθος που είναι γνωστό στους περισσότερους ότι κάνει κακό.
Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει καλή πρόθεση αλλά ενδέχεται και να μην γνωρίζει πολλά-πολλά. Με τόσα ζώα ασχολείται μέσω των προϊόντων, τι να πρωτοξέρει.
Και η αντιβίωση που σου έδωσε, είναι η πρώτη που θα σου πει ένα μαγαζί. Καλύπτει πολλά και είναι φθηνή. Έτυχε και καλύφθηκες και ευτυχώς όλα πάνε καλά.
Αλλά αυτό το τρόφιμο-σκουπίδι μην το ξαναδώσεις όσο και να του αρέσει. Είναι σαν να ταίζεις το παιδί σου σαντιγύ επειδή του αρέσει.
Βρες μία εναλλακτική λιχουδιά. Αν περάσουν λίγες μέρες χωρίς αυτό το κόκκινο πράγμα, θα αρχίσει να δοκιμάζει νέες γεύσεις και θα βρεις κάτι πιο υγιεινό να του προσφέρεις.
 
😱
Του δίνει την χύμα κόκκινη υποτιθέμενη ''βιταμίνη'' ...

βρε παιδια το κοκκινο που το ειδατε μεσα στο νεο κλουβι; το ειχα οντως απλα και μονο γιατι δε γνωριζα... Δε του το βαζω πια δεν ειμαι χαζη..
 
Δεν είναι θέμα ''χαζού'' Νατάσα. Απλά προσπαθούμε να σε προφυλάξουμε. Αν όχι εσένα κάποιους άλλους που μπορεί να διαβάσουν αργότερα το δικό σου νήμα, νομίζοντας ότι κάνουν καλό, αλλά στην ουσία προσφέρουν άχρηστα και παχυντικά πράγματα στα πουλιά τους.
 
😱

βρε παιδια το κοκκινο που το ειδατε μεσα στο νεο κλουβι; το ειχα οντως απλα και μονο γιατι δε γνωριζα... Δε του το βαζω πια δεν ειμαι χαζη..
Το ειπανε προφανως απο το χρωματισμο του καναρινιου σου, διοτι εγω τουλαχιστον δεν μπορεσα να διακρινω κατι τετοιο μεσα στο κλουβακι.

Εμαθες λοιπον, και καταλαβες γιατι δεν πρεπει να το χρησιμοποιεις!Ωραιοτατα!
 
😱

βρε παιδια το κοκκινο που το ειδατε μεσα στο νεο κλουβι; το ειχα οντως απλα και μονο γιατι δε γνωριζα... Δε του το βαζω πια δεν ειμαι χαζη..
Δεν είπε κανένας ότι είσαι χαζή, το αντίθετο θα έλεγα! Εφόσον είσαι εδώ και το ψάχνεις το θέμα σημαίνει ότι σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα! Απλά αναφέρθηκα στην αρχική συζήτηση που κάναμε σχετικά με τις κόκκινες χρωστικές και τις διάφορες χύμα τροφές αποκαλούμενες εσφαλμένα σαν ''βιταμίνες'', ενώ δεν είναι.
 
και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω σχετικα με την τροφη... Το αυγο το βρασμενο το βαζουμε για να ζευγαρωσει στο μελλον ετσι δεν ειναι; γιατι ακομη δε του χω βαλει καθολου... Μονο λιγο μαρουλακι κ μηλο κ αυτο με δισταγμο... Τι αλλο μπορω να του δινω απο λαχανικα η φρουτακια; Πιστευω ειναι πιο καλα να τα τρωει η κανω λαθος;
 
Aγγούρι, σπανάκι, ραδίκι, μπρόκολο, αλλά με μέτρο ( 2-3 φορές τη βδομάδα).
Το αυγό είναι η πιο πλήρης τροφή που μπορείς να του δώσεις. Απλά λόγω της θρεπτικής αξίας του, βοηθάει και στην αναπαραγωγή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνεται αν δεν σκοπεύουμε να ζευγαρώσουμε το πουλάκι μας.
Καλό βράσιμο (10+ λεπτά), το κόβεις στα 4 και του το δίνεις κι αυτό με μέτρο.
 
Back
Top